Hiç evlenmedim çünkü gerek yoktu. Evimde bir kocanın yerini doldurabilen üç hayvan besliyorum: Her sabah hırlayan bir köpek, bütün gün küfür
eden bir papağan ve geceleri geç gelen bir kedi...
Marie Corelli
Şahsen, yirmi dördüne kadar "doğru" adama rastlamadıysa, bir genç kızın şanslı olduğunu düşünüyorum...
Deborah Kerr (Women's Wit and Wisdom )
* **
Evlenmek isterim, çünkü bir erkeğin her gece benimle birlikte uyumaya kanunen mecbur olması fikri hoşuma gidiyor.
Carrie Snow
Hayır Anneciğim, Bay Doğru ile henüz tanışmadım... Fakat, Bay Cimri,
Bay Kaba ve Bay Evli ile tanıştım...
XX
Soru: Erkekler eşit bir ilişkiyi nasıl tanımlar?
Cevap: Siz pişirirsiniz/erkek yer; Siz temizlersiniz/erkek kirletir; Siz ütülersiniz/erkek buruşturur.
XX
Bütün erkekler sıkıcı, kaba, cimri, sapık ve çeşitli türlerde manyaktır demek istemiyorum. Ama ihtimaller öyle gösteriyor ki,insaniyet ölçülerine uyan birini bulana kadar yukarıdakilerin çeşitlemeleriyle çıkmak zorunda kalacaksınız....
Audrey Norris
Bir erkeği tanımlarken birçok kelime kullanabilirsiniz. Onun için nazik,sevgi dolu, düşünceli diyebilirsiniz. Bu yalan olur ama yine de söyleyebilirsiniz
* **
Bütün bir gün boyunca parlak espriler patlatan bir erkek kadar hiçbir şey beni korkutamaz...
Mme de Sévigné
* **
Bir erkekle her konuda konuşabilirsiniz. O anlamayacaktır, ama yine
de konuşabilirsiniz.
Anonim
* **
Erkeklerin en sık yaşadığı hayal kırıklığı,bir kadının da bir beyne sahip olduğunu fark etmeleridir...
Margaret Mitchell ( Rüzgar Gibi Geçti )
* **
Neden kadınlar ısrarla "gizemli" olarak tanımlanır? Herhalde organik ve psikolojik yapılarını gizledikleri için değil, erkelerin bu yapıları keşfetmek için hiçbir zaman çaba göstermedikleri için olsa gerek.
Ruth Herschberger ( Adam's Rib )
* **
Kadınların hepsi aptal değildir. Bazıları bekardır.
XX
Kadınların hataları vardır. Erkeklerin sadece iki tane hatası
vardır: Bütün söyledikleri Ve bütün yaptıkları.
Anonim
Çoğu erkek terbiyeli olmayı öğrendiğinde artık başka bir biçimde davranamayacak kadar yaşlanmış oluyor.
Anonim
Bir erkek için, kadınların onun evlenme teklifini reddetmesi daima anlaşılmaz olmuştur.
Jane Austen
* **
Gerçeği bildikleri için erkekler kadınların dedikodu yapmasından hiçbir zaman hoşlanmamışlardır; yani ölçülüp biçilip mukayese edildikleri durumdan.
Erica Jong
Kadınlar yüzyıllarca, erkek figürünü normal boyutunun iki katı gösterecek, büyülü ve güzel bir yansıtma gücüne sahip aynalar gibi hizmet ettiler.
Virginia Woolf ( Kendine Ait Bir Oda )
* **
Ne zaman akşam yemeğine geç kalsa, onun ya beni aldattığını ya da
sokakta ölü olarak yattığını düşünür,hep ikincisi için dua ederim. ...
JudithViorst (Women's Wit and Wisdom )
Bütün kadınlar uyanık oldukları zamanın çoğunu bir erkeği nasıl
mutlu edeceğini düşünerek geçirmez.Bazıları evlidir...
Emma Lee
O,bir kadının kurtulmak için evlenmek zorunda kaldığı türden bir erkekti..
Mae West
Soru: Erkekleri evlenmek istemedikleri kadınların peşinden koşmaya
iten neden nedir?
Cevap: Köpekleri, kullanmaya niyetleri olmadıkları arabaları kovalamaya iten dürtünün aynısı.
Büyük Katerina neden sevgililerini birlikte olduktan sonra öldürürdü?
Çünkü ertesi gün sevgilisinin ona telefon etmemesinin yarattığı boşluğa dayanamazdı....
Gael Greene
Kendinize "Onda ne bulmuştum?" diye sorduğunuzda onda bulduğunuz
şeyin sadece sizin hayal gücünüzün bir ürünü olduğunu fark edeceksiniz.
Allie Walmsley
Bir erkek evliliği düşündüğünde, korktuğu şey, kendini bir kadına başlamak değil, kendini bütün diğerlerinden ayırmaktır.
Helen Rowland