Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
4. sayfa BirinciBirinci ... 23456 ... SonuncuSonuncu

Motoru düşürdüm arkamdaki arabanın tavrı!!

REKLAM ALANI
    Gökhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    F 650 GS
    geçmiş olsun. ne yapacaksın işte. klasik işlenmemiş agaç bunu bir marangoza görüp şekil verdirecen ondan sonra belki adam olur.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Kapatalım bu bahsi lütfen..
    geçmiş olsun iyiki dediğin gibi olay ara sokakta olmuş ve sadece bi ilkel vatandaş korna çalmış buna da şükür
    galiba bazılarına anladıkları dilden konuşmak gerekiyo Muxa gibi

alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Alıntı Shadow.Man adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Alp kardeş, hiç mi düşmedin motordan, merak ettim şimdi?

Ya çok takma, nedir alt tarafı, boşver, unut, takıl siteye, mete handro'nun yazılarını oku biraz, moralin yerine gelsin.
    O kadar çok düştüm ki sayısını bilmiyorum..Ama yolun ortasında kalıp arkamdan kimse korna çalmadı.....

Aksine her düştüğümde millet kaçtı...Demişlerdir bu düştü bişey olmadı, bunun gözü kara, sinirlidir şimdi bulaşmıyalım diye düşünmüşlerdir....

Meteninkileri okursa ruhu daralır...
    T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R

N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E

yildirim_007 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    jınlun JL 150_5
    sen galıba moyoru yenı surmeye basladın alıssan ıyı olur

Motosikleti
    2007 .honda cbr 600rr
    insanlık tan nasibini almamış mahlukat lar bunlar geçmiş olsun diyorum.bizi çekemiyenler çatlasın.emi.

Motosikleti
    Yamaha MT-09 TRACER
    kirke geçmiş olsun hiç takma kafana oluyo böle şeyler..
    banada ankarada hergün başıma geliyo...
    takmıyacaksın,
    bu arada yannış anlaşılmasın ben hergün düşmüyom hehehe...

tekrardan hiç sinirini bozma diyorum ve aynen motosiklete devam arkadaşım kolay gelsin...

Motosikleti
    2008 K1200S, 2010 R1200GSA
    Alıntı alp_tunay adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    O kadar çok düştüm ki sayısını bilmiyorum..Ama yolun ortasında kalıp arkamdan kimse korna çalmadı.....

Aksine her düştüğümde millet kaçtı...Demişlerdir bu düştü bişey olmadı, bunun gözü kara, sinirlidir şimdi bulaşmıyalım diye düşünmüşlerdir....
    Valla bende de öyle bir durum var, düşmedim henüz ama hiç kimse beni fazla yakından takip etmiyor, bir kere yokuşta hemen kalkamadım korna falan da çalan olmadı. Motor büyük, ben de bi 100 kiloyum (sırf kas yani ) millet tırsıyor herhalde
    [B][I]Önce Eğitim[/I][/B] :cat:
    Yapılan son araştırmalara göre insanların 4'te 3'ü, dünya nüfusunun %75'ini oluşturuyormuş... Ben emin değilim...

Motosikleti
    cbr 125
    arkadaslar yenı kullanmaya baslamadım ama dıkkatsız bır anıma geldı cbr ım yenı hanı bıraz alısıyım ayagına ara sokaklarda kullanıyım bıraz dedım ama nafıle normal trafıkten daha karısık heryerden bırılerı fırlıyo afalladım
    ZAFERE KADAR DAİMA!!

Motosikleti
    Yamah YBR125
    gerçekten geçmiş olsun, ve benim başıma daha da beteri geldi.
    Gece çiseleye çiseleye yağan yağmurun ardından vıcık vıcık olan yolda gece vakti dönerken önüme köpek çıktı, şehir dışı bir yol ışık falan yok, refleks freni sıktım ama önü fazla sıkmışım anında yerdeydim.
    Motor fırladı gitti ben sürüklendim epey hatta korumanın çıkardığı ufak kıvılcımları gördüm kafam asvalta sürterken (kask sağolsun).
    ama montum ve eldivenimi henüz almamıştım, omzum dirseğim ve elim epey hasar gördü.
    hemen kalktım önce elimle oramı buramı elledim bişi varmı diye sonra sol omzumu dirseğimi farkettim. motorun yanına gittim ışığından faydalanayım diye, elimde kan falan var.
    sonra karşıdan araba ışığı gördüm, bu arada motor da yolun ortasında yerde hala.
    yolun ortasına geçtim, kolumu tutuyorum belli ki acı içindeyim motorum da yerde uçmuş. Adama dur dur işareti yaptım araba farında bakayım elime ne var diye, ve adam geçti gitti motorun yanından slalom yaparak, şaştım kaldım. inanamadım....
    gerçekten de inanamadım .....
    sonra da türk insanının güzelliği iyiliği yardımseverliği falan....arada çürük elme çıkıyor işte..o da bana denk geldi.

Ha bu arada tabi başka araba gelmedi ve ben de bi an önce gitmek için o elimle kolumla motoru tek başıma nası kaldırdım çalıştırdım bindim eve gittim (10km daha) bilmiyorum... elimdeki iz de geçmedi

Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Alıntı Shadow.Man adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Valla bende de öyle bir durum var, düşmedim henüz ama hiç kimse beni fazla yakından takip etmiyor, bir kere yokuşta hemen kalkamadım korna falan da çalan olmadı. Motor büyük, ben de bi 100 kiloyum (sırf kas yani ) millet tırsıyor herhalde

Zaten motor cinsinin çok önemi var....Yol vermeler bile motor cüssesi ve sürücünün cüssesiyle doğru orantılı....

Motosikleti
    cbr 125
    sanada cok gecmıs olsun arkadasım da bu curuk elmalar hep ortalıkta yanı dıerlerınden bı haberız AYRICA SHADOW.MAN sen suaralar egıtım aldıgın ıcın soruyorum yokuslarda durup kalkma calısması yapıomusunuz?
    ZAFERE KADAR DAİMA!!

Motosikleti
    Alıntı kirke adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaslar yenı kullanmaya baslamadım ama dıkkatsız bır anıma geldı cbr ım yenı hanı bıraz alısıyım ayagına ara sokaklarda kullanıyım bıraz dedım ama nafıle normal trafıkten daha karısık heryerden bırılerı fırlıyo afalladım
    Ben motorda yeniyim ve ara sokak olayına giriyorum açıkçası. Çok güzel tecrübe oluyor. Mesela yaşadığın olayı daha kalabalık bir yerde yaşasaydın, şu anda sinirden ve ellerinin titremesinden (şekerin düştü ya) foruma giremez halde olabilirdin. Daha çok insan (?), daha çok stres, daha çok korna. Yaşanan olay kötü ama tecrübe kazandırması açısından iyi. Ne demişler öldürmeyen her yara güçlendirir (ha? öyleydi galiba, yada onun gibi bişey, siz anladınız olayı).

Benim buralarda akşamüstü tenha olan yollarda yokuş çıkıyorum, iniyorum, duruyorum kalkmaya çalışıyorum, aniden önüme biri atlamış gibi fren çalışması yapıyorum, refleksleri oturtmaya çalışıyorum anlayacağın. Bence senin gittiğin yol güzel (1 haftadır motor kullanıyorum ya, exper oldum yani). Yavaş yavaş git, herşeye hazırlıklı ol, süper tecrübe kazanacaksın bence.

Hani derler ya, bu da benim 2 centim...
    Yapılan son araştırmalara göre insanların 4'te 3'ü, dünya nüfusunun %75'ini oluşturuyormuş... Ben emin değilim...

Motosikleti
    cbr 125
    sagolasın valla ya aslında evet ara sokaklar en ıyı alıstırma cunku cok daha karmasık olmakla beraber cok daha fazla seyle yuzlesıyosun..
    ZAFERE KADAR DAİMA!!

SuSpect - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki Versys KLE 650
    Senın yerinde ben olsaydım aynen şunu yapardım; geçerdim araba ile motor arasına, yere otururdum. o şekilde de kornaya basmaya devam ediyorsa, hiç istifimi bozmaz arabadan ininceye kadar otururdum, araban inipte ne yapıyorsun dersede, yaptıgı terbiyesizligi anlatırdım utanırdı.
    Soda Ayran Cool

Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    sagolasın valla ya aslında evet ara sokaklar en ıyı alıstırma cunku cok daha karmasık olmakla beraber cok daha fazla seyle yuzlesıyosun..
    Hep sokaklarda takılma....Arada boş olan köy yollarına çık...Uzun yolda tecrüben daha da artar...

Motosikleti
    sanada cok gecmıs olsun arkadasım da bu curuk elmalar hep ortalıkta yanı dıerlerınden bı haberız AYRICA SHADOW.MAN sen suaralar egıtım aldıgın ıcın soruyorum yokuslarda durup kalkma calısması yapıomusunuz?
    BMW'nin test alanında meğilde toplam 3 kere kalkış yaptık. Budur.

Eğitimdeki esas amaç (benim anladığım) teorik bilgileri pratikle kısa kısa birleştirip ne yapacağını az çok görüp, ondan sonra boş bir yerde sürekli pratik yapmak. Yani sadece kursa gitmek yetmiyor ama bence mutlaka gerekiyor. Perşembe yine dersteyim, bu sefer kendi motorumla çalışacağız. Makaleler bölümünde Donald Duck'ı mutlaka oku, ben kitabını da aldım, çok güzel bilgiler var, en azından hatalı başlamazsın veya hatan varsa düzeltirsin. Kalkışta eller, ayaklar nerede olmalı falan filan. Tavsiye ederim.

Motosikleti
    cbr 125
    ya ıste ben ılk defa dustum dogal olarak panık yaptım aklım beynımde ıslevını yapmayı surdurseydı yapardım ben bole seyler ama işte panık cok kotu bırsey..

Alıntı alp_tunay adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hep sokaklarda takılma....Arada boş olan köy yollarına çık...Uzun yolda tecrüben daha da artar...
    uzun yolda tabıkıde tecrube daha artar ama oyle yollarda yokkı burda benmı bılmıyorum yoksa mutlaka vardır da.. ayrıca shadow.man bende alıcam mutlaka bakalım 2.yedekteyım pazartesı salı honda egıtım merkezındeyım ınsallah ayrıca ne kadar egıtım alırsak alalım asla trafıge cıktıgın andakı gıbı olmuyo ama senı tabıkıde buyuk olcude rahatlatıyo egıtım bırkere ne durumde nasıl davranıcagını bılıyorsun bu da cok onemlı bırsey tabıkı..
    ZAFERE KADAR DAİMA!!

Motosikleti
    Yaw Alp_Tunay bu nasıl bi forum takip etmektir? Her yerdesin, her köşenin arkasındasın

shadow.man bende alıcam mutlaka bakalım 2.yedekteyım pazartesı salı honda egıtım merkezındeyım ınsallah ayrıca ne kadar egıtım alırsak alalım asla trafıge cıktıgın andakı gıbı olmuyo ama senı tabıkıde buyuk olcude rahatlatıyo egıtım bırkere ne durumde nasıl davranıcagını bılıyorsun bu da cok onemlı bırsey tabıkı..
    Ya Honda'nın kine gitmek istedim bende ama internet sitesinden baktım tüm eğitimler dolu, nasıl işse anlamadım ben bunu. BMW'yi de tavsiye ederim, neden, çünkü maksimum 6 kişi ile eğitim oluyor (fiyatları aynı imiş duyduğum kadarı ile). Honda daha kalabalık zannedersem. Ama fakat, Honda'nın gelişmiş kursları daha kapsamlı gibi, 1,2,3,4 şeklinde sonsuza ilerliyor. Dolayısı ile ben ilk eğitimi az olan yerde, sonrakileride Honda'ya saklamıştım.

Bir de Auto-Drom'muydu neydi orada ünlü bir hoca varmış, reklam olmasın, şimdi Honda'dan cayıp, o kişiden ders almayı düşünmekteyim.

divingcenter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F

geçmiş olsunnn

walla ben 10 yıldır motor kullanıyorum nelerle karşılaştım böle olaylarda sinirlerine hakim olacaksın baktın olmuyor tok ve sert bir sesle gidip adamı uyar eğer anlamıyorsa saldır ama sakın kafandan kaskı çıka kafa atarken çok işe yarıyor
    Kaskım Takılı, Farım Açık

Motosikleti
    cbr 125
    arkadaslar benı adama kafa atarken dusunsenıze puhaaaaa dogru ya trafıkte sınırlere hakım olmak lazımda ınsan olmakda lazım bak adamın yaptıgına elı kornaya yapıstı kaldı

aslında ozel dersınde cok faydası olur bende dusunuyorum eger su honda ısı olmazsa..
    ZAFERE KADAR DAİMA!!

4. sayfa BirinciBirinci ... 23456 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)