@mabad
Peki sence bu buraya iki üç satır bilgi yazmakla olabilecek birşey mi? Yoksa daha farklı şeyler mi yapmak gerekiyor?bunun engellenmesi içinse motorda deneyimli arkadasların surekli deneyimsiz arkadaslara yol gostermesi gerek bencede..
@mabad
Peki sence bu buraya iki üç satır bilgi yazmakla olabilecek birşey mi? Yoksa daha farklı şeyler mi yapmak gerekiyor?bunun engellenmesi içinse motorda deneyimli arkadasların surekli deneyimsiz arkadaslara yol gostermesi gerek bencede..
Hayatta en büyük eğlence başkasının yapamazsın dediğini yapmaktır.
Arkadaşlar en büyük sorun aşırı güven motosikletlerimiz üzerindeyken kendimize fazla güvenmememiz lazım. En nihayeti iki teker üzerindeyiz ve yollarımız pist değil çukurun veya tümseğin nerede olduğunu ve ne zaman çıkacağını hiç birimiz bilmiyoruz. Motosiklet üzerindeki hız göstergelerinede fazla inanmamamız lazım bunlar hızlı gidebilir ama hızlı duramazlar bu sebepten ne kullandığımızı iyi bilelim ve ona göre hareket edelim.
Ben motosiklet kullanmaya yeni başladım, fakat 15 seneden fazla zamandır istanbul yollarında gidip geldiğim için bir çok olayla karşılaştım. Evden çıkarken arkamızda bıraktığımız insanları düşünerek daha fazla DİKKAT daha az HIZ ve karşılıklı SAYGI bu tür kötü olayların önüne geçer diye düşünüyorum
Teşekkürler ve acısız günler
hepsi..................25
pazar günü saat 2 de merter mc donallds ın önünde anmak ve protesto için toplanıyoruz..bekleriz...ayrıca anketteki şıkların hepsi geçersiz oluyor budurumda şöyleki..ölen arkadaşların içinde çok deneyimli olanlarda vardı tebdirsiz olanlarda o şıkkın içine diğer sürücülerin egitimsizliğinide eklerseniz daha faydalı olur kanısındayım..allah hepimizi görünür görünmez kazalardan korusun..amin
bence kesinlikle olmaz , bunu ben düşerek yaşadım zaten , kolumu bacağımı yaraladım.artık terden erisemde full koruma ile motora binecem , bunun için bütün eksiklerimi tamamlıyorum. onun dışında maalesef bu ülkede bir çok arkadaş ehliyet almadan , yeterli tecrübe kazanmadan ve pratik yapmadan trafiğe çıkıyolar. geçen hafta girdiğim ehliyet sınavında bi arkadaş şöle diyordu :" abi ben hiç motora binmedim ehliyeti alırım ama değil mi kolaymış zaten" , varmı böle bi şey. hayabusa ile sınava gelen arkadaş 8 çizemedi ben en çok ona şaşırdım nasıl yani diye. herkesin sorumluluğunu bilmesi gerekiyor bence ve etrafındaki araçlara dikkat etmek gerekiyor...
@SilentScream
Hiç şaşırma, etrafında en çok rastlayacağın örnekler aynen bu şekilde. Millet kullanamayacağı motora binme peşinde. Zaten bütün terslik burada. Adamın ehliyet sınavına Hayabusa ile gelmesi normal mi sence? Önce bu zihniyeti ortadan kaldırmak gerekiyor. Ehliyet sınavını da son derece zorlaştırmak gerekiyor. Bırak 8 çizmeyi motorla akrobasi yapamayana ehliyet verilmemeli bence.hayabusa ile sınava gelen arkadaş 8 çizemedi ben en çok ona şaşırdım nasıl yani diye.
beyler bence en onemlı etken egıtımsızslık deneyım ve yanlıs motr secımı..
adam hayatında ılk defa motor kullanacak race tıpte bı motor alıyor ve trafıge cıkıyor.sızce boyle bı toplumdakı kazalar nasıl engellencek.boylelerı yuzunden motor ısı sakat ıs oluyor ndense.toplumumuz egıtılmeyen yonlendırılmeyen bı toplum.
bence kazaları bı nebze olsada azaltabılmek ıcın en yakın arkadasımızdan baslayıp onu yonlndırmelı egıtmelı deneyım kazandırmak ıcın ugrasmalıyız...soylıyecelerım bu kadar. ıyı geceler...
bu arada benım babamda ehlıyet veryor...babam ''oglum dusmeden parkuru tamamlayan herkese ehlıyet verıyoruz '' dıyor...en buyuk yanlısı belkıde bbam yapıyordur..bıraz daha zorlastırılırsa ehlıyet alımı bence kazalar azalabılır.
MT ANTALYA
benim fikrimde yüzde 80 trafiği okumakla bitiyor acele etmeyince ve trafiğin akışına göre gidince kolay kolay bişey olmaz ama en ufak deliklere girmeye çalışınca gerisini siz düşünün
@cemal yortanlı
Hayatta kalabilmek için tek şart deneyimli olmak değil ne yazık ki. İnsanlar deneyimlerine fazla güvenip olur olmadık şeyler yapıp kendilerini riske atıyorlar. Yarışta bile 20-25 turda ancak 1-2 kez risk alınır ama bu arkadaşlar hep riskli kullanıyorlar. En azından benim bildiğim, tanıdığım deneyimli olup ölenler böyle. Özellikle İstanbul gibi trafiği değişken bir şehirde oluşabilecek bütün olasılıkları düşünerek motor kullanmak gerekiyor. Şöyle bir örnek vereyim, BMW Rider Academy'deki eğitimde anlatmışlardı. BMW Rider Academy Türkiye'nin kurulduğu sene açılış için eğitmenlerin başındaki adam olan ve 2007 Stunt Şampiyonu olan Chris Pfeiffer'i akşam yemeğine götürmüşler. Haliyle altına bir BMW 1200GS makina vermişler. Adam yemek yenecek otele geldiğinde motorun anahtarını geri vererek, ben bir daha bu şehirde trafikte motosiklet kullanmam demiş. Eğer bu trafikte motor kullanıp hayatta kalıyorlarsa kimsenin eğitim almasına gerek yok demiş. Buradan çıkacak sonucu anlıyorsunuz değil mi?anketteki şıkların hepsi geçersiz oluyor budurumda şöyleki..ölen arkadaşların içinde çok deneyimli olanlarda vardı tebdirsiz olanlarda o şıkkın içine diğer sürücülerin egitimsizliğinide eklerseniz daha faydalı olur kanısındayım
deneyimsizlilk ve elde olmayan dış etkenler...insan deneyimli olursa seçeceği motorun doğru olması muhtemeldir.çünkü deneyimlerine güvenerek titizlikle seçer motorunu.deneyim kazandıkça da zaten insan kendini eğitmiş olur.zaten deneyim demek, yapılan hataların toplamı ve bu hataları bir daha tekrarlamamak demektir.
SİLEMİYORSAN KARALAYACAKSIN!!!
@emin_arikoglu
Hasan arkadaşımız belki de bu maddelerden biri yüzünden öldü. Bu yazıyı yazdığımda kendisi hayattaydı, şu anda aramızda olup bu başlığa cevap veremiyor. O yüzden arkadaşlar yazılanları kulak arkası etmeyin. Deneyimli insanlara güvenin, ne dediklerine kulak verin...rahmetli hasan abi de yorum yapmış, bilmem dikkatinizi çektimi
Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)