Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
9. sayfa BirinciBirinci ... 7891011 ... SonuncuSonuncu

motorculardan korkuyorum kardesim bu ne rezalet

REKLAM ALANI
    derwish - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    scooter
    konu nereden nereye peeehhh...
    ilkin brrrr kardeş doğru söylüyor aşağı yukarı hepimiz kuralları ihlal etmişizdir, ediyoruzdur. ama bu yaptığımızın doğru olduğu anlamına gelmiyor.
    cahillik konusu hakkında söylenecek fazla birşey kalmadı, cahiliz bunu biliyoruz, aksini de iddia etmiyorum...
    asıl mesele herkesin yaptığı kendini bağlar (?). herhangi birinizin yapacağı bir hata her motor sürücüsüne mal edilir. o yüzden yaptığınız yanlışları bir meziyetmiş gibi sunmayın....
    bütün bu olan bitende tek üzüldüğüm benim oğlum var 1,5 yaşında şimdiden alıştırıyorum motora, benim isteğim onun benden daha güvenli bir trafikte motor kullanması ama şu topiğin gidişatından bile anladığım kadarı ile bu mümkü olmayacak, değişmiyoruz....
    arkadaş millete hayvan demiş ben başka bir yorum getireyim...
    sirkte ayılar vardır bisiklete felan binerler, o hayvanlara kendilerini ve çevrelerini tehdit etmeden nasıl motosiklet kullanılacağı öğretilebilir ama tehditkar motosiklet kullanan kişilere bunu öğretemeyiz.... ne kadar yazık değil mi ?
    ayrıca 4 ve daha fazla tekerleği olan araç sürücülerinin tehdit oluşturduğu fikrine çok da katılmıyorum, onların da motosiklet kullananlardan bir farkı yok hepimiz aynı hamurdanız(?)

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    yamaha x-max ''06''

görmediği şeye inanmaz yurdum insanı...

Ağzında sigarası,ayağında hamam terliği ve göbeğine kadar açık gömleğiyle yelkneli gibi trafikte seyir yapan ve ışıkta durunca bizlere garip garip bakan ve kaskını da koluna takan bu türlere sadece gülücük selamı veriyorum,aslında
    bunlara trafik cezası yerine 2 gün hastane morgunda otopsiye zorunlu katılma
    cezası verecekki devlet,bak sen 2 kaskı üstüste takmıyor mu adamım......
    binbasi nayman x-max ''06
    Yamaha Touching Your Heart.
    Safety First,then RIDE..!

SuSpect - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki Versys KLE 650
    Bu arada arka sayfalarda yazmış birkaç kişi şimdi geri dönüp isimlerine bakamayacağım.

1-) Ben hayvanım, ehliyetim bile yok.
    2-) Butun kurallara uyamazsın, mutlaka kuralları hiç sayman gerekebilir.

Bu yazılara alkışmı yapalım? Nedir yani bunları niye söylüyorsunuz? Herkes herkurala uyamayabilir fakat bunu gururla söylemenin mantığı nedir, onu anlayamadım.

Alıntı GeCe__ adlı üyeden alıntı
    SUSPECT senınde dedıgın hıc hoş degıl bak daha yenı yasanan bı olay bence cok cahılce bı yazı yazmısın.ya akrabaları o yazını okusa?
    Arkadaşım, Yeni ölen, eski ölen diye bir mantık yoktur, ölen ölmüştür. Şimdi böyle konuşma aradan 2-3 ay geçsin sonra konuşursun demek doğrumu?

Yanlız şunuda bil! benim cahilliğimi ancak cahil insanlar ölçme hatasına düşer. Kiminle nasıl konuşacağımı daha öncede bu topicde belirttiğim gibi sadece BEN BİLİRİM, kimse buna karışamaz.
    Soda Ayran Cool

konuşmana karışabilir moderatörler karışabilir. ve derwish abi bence alıştırma motora yanlış anlamayın ama onlar bizim için çok değerli biraz büyüsün sonuçta istanbul büyüyünce sürmesinide öğretirsin

_alp_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    VTX 1300
    Alıntı İHTİYAR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Doğal seçme,natural selection;
    Her ne kadar acı da olsa bilim böyle diyor
    Vikipedi, özgür ansiklopedi

Doğal seçme yolu ile antibiyotik direncin nasıl arttıtıldığı. Üstteski ilk bölüm, antibiyotiğe maruz kalmamış bir bakteri nüfusunu göstermektedir. Orta bölümde ise antibiyotiğe maruz kalmalarında hemen sonrakşi durumları gösteriliyor. Bu kısımı seçmenin rol oynadığı bölümdür. Son kısım ise direncin yeni bakteri neslinde nasıl yayıldığını göstermektedir. Açık sarı en az direnç, koyu en çok direnç
    Doğal seçme yolu ile antibiyotik direncin nasıl arttıtıldığı. Üstteski ilk bölüm, antibiyotiğe maruz kalmamış bir bakteri nüfusunu göstermektedir. Orta bölümde ise antibiyotiğe maruz kalmalarında hemen sonrakşi durumları gösteriliyor. Bu kısımı seçmenin rol oynadığı bölümdür. Son kısım ise direncin yeni bakteri neslinde nasıl yayıldığını göstermektedir. Açık sarı en az direnç, koyu en çok direnç

Doğal seçme, (doğal seçilim veya Doğal Ayıklama ya da Doğal Seleksiyon) dış çevreye uyum konusunda daha elverişli özelliklere sahip birey organizmaların, bu elverişli özelliklere sahip olmayan diğer bireylere göre yaşama ve üreme şanslarının daha yüksek olması ve bunun sonucu olarak genlerini yeni kuşaklara aktarma yönünden daha avantajlı olmalarıyla işleyen mekanizmadır. Böylece dış ortama uyum sağlamakta sorunlar yaşayan bireyler ve genler organizma popülasyonundan tasfiye edilmiş olmaktadır.

Doğal seçme birey üstünde tümüyle işler ama sadece kalıtsal özellikler bir sonraki nesile aktarılabilir. Sonuç olarak yaşadıkları ortama uyum konusunda daha başarılı olan bireylerin, hayatta kalabilme, ergenlik yaşına ulaşabilme ve üreme olanakları yönünden daha avantajlı olmaları dolayısıyla, elverişli özellikler bir sonraki nesile aktarılır ve daha yaygın hale gelir.

Doğal seçilim mekanizması bu şekilde işleyerek uyum sağlamada başarılı olamayan bireylerin kalıtsal özelliklerinin popülasyondan ayıklanarak sonraki kuşaklara aktarılmasını önlemiş olur. Öte yandan uyum konusunda daha başarılı olan bireylerin kalıtsal özelliklerinin gelecek kuşaklara daha etkin olarak aktarılmasını sağlar. Sonuçta popülasyon, uyum sağlamada başarılı olan bireylerden oluşmuş olacaktır. Gerekli zaman verildiğinde bu pasif işlem adaptasyonlar ve türleşme, Uyumsal Açılım ile sonuçlanabilir.
    Ihtiyar yemin ederim boyle bir yazi yazmayi dusunuyordum ama insanlari kirmamak adina yapmadim. Helal Kesinlikle ayni seyleri dusunuyoruz.

SuSpect - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki Versys KLE 650
    Alıntı paylasimciturk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    konuşmana karışabilir moderatörler karışabilir.
    Ben hakaret etmediğim sürece kimse benım sözlerime karışamaz demek istiyorum, anlamadığın için açıklama ihtiyacı hissettim. Ayrıca aynı yazıyı arka sayfalarada yazmıştım.
    Soda Ayran Cool

suspect
    Kiminle nasıl konuşacağımı daha öncede bu topicde belirttiğim gibi sadece BEN BİLİRİM, kimse buna karışamaz.
    bu ne demek gayet açık

Elegant - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Keşke bu konu açılmasaymış. Herkes konuştukça ne kadar farklı düşüncede insanlar olduğu burada da karşımıza çıkıyor.

Aslında kurallara isteyen uyar istemeyen uymaz. Herkesin kendi problemi ama bu tarz davranışlar bütün motorculara mal edildiğinden kurallara uyanlar da araya kaynıyor.

Mesela araba yada kamyon kullanıp hata yapsan karşıdakini de öldürebilirsin ama motosiklette sadece kendi ölme ihtimalin daha fazla.

İşin enteresan bir yönü de bazı arkadaşların kaza haberlerini üzülerek okuyoruz ama hata kendisinde mi değil mi kimse bilmiyor. Herkes çok üzülüyor ama boş yere mi belli değil... Eğer hatalı davranışlarından dolayı kaza geçirmişse bize birşey demek düşmez diye düşünüyorum.

Zaten daha çok dikkat çektiği içinmidir bilemiyorum ama 100-200 cc'lik motosikletleri saymazsak en fazla racing motosikletler kullanıyor sanki. Bir açıdan bu motosikletleri kullanmak bile kural ihlali esasında. Neden derseniz daha birinci viteste bütün hız limitlerini aşabilen seviyedeler. Ne demiştik en çok yollarda bu tarz var.

Mantık arayan, kimse kurallara saygılı değil diyenlere duyurulur. Sanki bunlar kuralları ihlal etmek yada ölüme meydan okumak amacıyla alınmıyor mu?

Motosikleti
    keeway sl 150
    bu konu garip bir hal aldı....
    tartışılacak birşey yok ortada...

Kuş adasına bu kış giden oldumu? orda tuhaf bir motorlu grup var "TUHAF"
    bir çoğu insan değil mevzu trafik kural ihlali değil...adam senin canına malına meydan okuyor eşini taciz ediyor arkandan yaklaşıp...Bu asilik motor ruhu falan değil...adam senin namusuna sarkıyor varmı ötesi işte orda başlıyor motor ruhu bence inip mototrundan katlediceksik o adamı yolda. yada alıp eşini arabaya bineceksin camlarını kapatıp...

kimsede pizzacılara bişi demiyor burda...arkadaşım bu kış pizzacı açtı motorcu bulamadı ben dağıttım 10gün kadar pizza..ama görmedim duymadım bilmiyorum ekmek parasına getirmesin kimse burada mevzuyu pizzacıların çoğu deneyimsiz aklı başında çokta olmayan genç çocuklar.bazen gerçekten saçma sapan şeyler yapabiliyorlar...modlardan birine camcı çırağı çarpmış göz göre göre yahu pizzacı olmaz camcı olur camcı olmaz pideci olur deneyimsizliktir bu çocukluktur...

2gündür ben bu topiği takip ediyorum ortada tuhaf bir tartışma var bence taraflar arasında yalnış anlama var mod burda kimseye kaldırıma çık yayaları kaçır kovala yada ters yönde 80 yap arabaların üzerine sür demiyor....

rEnE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı eternity adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu konu garip bir hal aldı....
    tartışılacak birşey yok ortada...

Kuş adasına bu kış giden oldumu? orda tuhaf bir motorlu grup var "TUHAF"
    bir çoğu insan değil mevzu trafik kural ihlali değil...adam senin canına malına meydan okuyor eşini taciz ediyor arkandan yaklaşıp...Bu asilik motor ruhu falan değil...adam senin namusuna sarkıyor varmı ötesi işte orda başlıyor motor ruhu bence inip mototrundan katlediceksik o adamı yolda. yada alıp eşini arabaya bineceksin camlarını kapatıp...

kimsede pizzacılara bişi demiyor burda...arkadaşım bu kış pizzacı açtı motorcu bulamadı ben dağıttım 10gün kadar pizza..ama görmedim duymadım bilmiyorum ekmek parasına getirmesin kimse burada mevzuyu pizzacıların çoğu deneyimsiz aklı başında çokta olmayan genç çocuklar.bazen gerçekten saçma sapan şeyler yapabiliyorlar...modlardan birine camcı çırağı çarpmış göz göre göre yahu pizzacı olmaz camcı olur camcı olmaz pideci olur deneyimsizliktir bu çocukluktur...

2gündür ben bu topiği takip ediyorum ortada tuhaf bir tartışma var bence taraflar arasında yalnış anlama var mod burda kimseye kaldırıma çık yayaları kaçır kovala yada ters yönde 80 yap arabaların üzerine sür demiyor....
    Hocam benim eski isyerimde bir yıgın amca ve abi vardı, pizzacı kuryesi bunlar. kısa süreli iş düşünüp kurye olan cok genc var orası öyle, sık personel değiştiriliyor cünkü. Genelleminizi yaparken bunu biliyormuydunuz ? hayır, sürekli personel değişen bi is kolunda tam olarak saglıklı bir olusum beklermisiniz ? Olmaz, calısma sartları agırdır, bazen bi seferde 6 pakete cıkarlar 30 dakika garantisiyle, Bir yıgın kasksız, serseri, bilincsiz motorlu var, motosikleti yada motorcuları sevmiyorum diyemiyosan, pizzacı icinde sevmiyorum trafikte beni zora sokuyor sunu yapıyor bunu yapıyor, cogu cocuk, denilmemeli. Denirse haksızlık olur. Pizzacıyla, camcı,pideci, vs kücük esnaf bir deil. Pizzacılarda adres takibinden tutta, müsteriyle diyaloga, dakika garantisinden tutunda kullanılan motosikletlere kadar tonla fark var. Camcı cıragı, cam işi icin calısır arada motosikletle malzeme alır gider, pideci vs ci cok büyük bi yer degilse pakete garsonu, cıragı cıkar, pizzacılar, ülkedeki zincirlesmis firmalardan bahsediyorum kurye alıyorsa adamın isi motosikletledir, baska bi iş yapmaz, oturur takılır odasında, paket cıkınca cagrı gelir alır gider. Ki bunları kac kere yazdım bilmiyorum, bu işi motosiklet sevdalılar arasında bi kalıba sokmaya calısmak kadar abes bişi yok, ama buna bile meydan veriyosunuz bişi demiyorum. Bi cok yerde yogun calıstıkları icindir ki, ışıklarda karsılastıgımız eczacı kuryesi, evrak kuryesi arkadaslar bize "kardes sizin isiniz bizden zor, mesainizde uzun, Allah size kolaylık versin" diyerek sizi anlıyorum mesajlarını iletirler. Ama bu pizza işini yapan kurye kardeslerin cogu interneti gezmeye falan vakit ayıramaz, evlisi vardır, sorunları olanı vardır. İnterneti kullanmıyanı vardır. Uzakdır buralara. gelip baksada trafikte itilip kakılmaktan usanmıs bünyesiyle burada genelleme yaparak onu rencide eden motor(lu)cuları görünce yadırgamaz, bilirki trafikte görmektedir sıklıkla 4 tekerli versiyonlarını. her sektörde calısan her insanın hepsi bir değildir. pizzacıya girip aksama kadar deli gibi ordan oraya bi yıgın paketi dagıtıcak olan kisilerdede cok fazla bir birikim, entellektüelite, okulluluk beklememelidir günümüz Türkiye'sinde. Aldıkları maas bellidir. Motosikletin is hayatındaki agır iscileridir onlar. Patronlarına diyeceksin lafını, 3 yerine 5 adam calıstır, hadi bu cocuklar cahil para kazanıcaz diye zorluyorlar, baslarına birsey gelicek arttır sayısını kuryenin, maas az daha cok ver, riskli is yapıyorlar, trafiğin durumu ortada diyceksin, siz hala trafikte gördüğünüz bir kac taze genc kuryeyi öne sürerek genelleme yapıyorsunuz.
    Bana göre ici bos genelleminize size saygıyla iade ediyorum.
    Comfirmation Bias

çok zor olmalı rene sonucta ekmek parası.

ümmet perkitan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    bajaj boxer 150

syht

Alıntı parker adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben diyorum ki 4 teker zaten suçlu... Biz önce 2 tekere bakalim. Yani kendimize bakalim. Siz hala "Ay bana hayvan dedi", "Ay ben hayvanim el kaldiririm"...

Avrupa'da bir ülkede su hareketleri yapacak adamin alnini karislarlar...

Evet BBRR Bey,
    Kasksiz hic binmedim. Kirmizi isikta geçmedim. Sinyalsiz serit degistirdim ama oldugunca dikkat ediyorum. Hicbir arabanin önüne atlamadim taciz ederek. OGS'den kacmadim.
    Plakasini kapatmaktan bahsedenler falan var. Daha ne diyeyim sizlere. 0nanin sizleri anlamakta güçlük çekiyorum ama bakiyorum arada bazi dostlar var. Onlara tesekkür etmekten baska çarem yok. Siz kasksiz tek teker ogsden geçmeye devam edin. Ne diyebilirim...

HAYVAN DEGILIM. Kendini öyle niteleyene saygi duyarim...

Egitim sart... Sizler bu sitenin müdavimisiniz, yazdiklariniz hic dogru deil.
    -geç gitmek HİÇ GİTMEMEKTEN iyidir-
    www.perkitan.com
    BİRKISIM İNSANLARA KIZIP TÜM İNSANLARA DÜŞMAN OLMAYA DEĞMEZ BUHAYAT

Motosikleti
    piaggio x8 250 premium
    Ümmet Bey ne demek istediginizi daha açikça yazarsaniz sevinirim. Yazdiklarimda kötü yan var mi göremedim... Anlatirsaniz belki özele_tiri yapip ögrenebilirim!!!

tubis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Cygnus L
    Alıntı BBRR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sen motor kullandın dimi hiç kasksız binmedim diyebilirmisin yada hiç şerit ihlali yapmadım..yada kırmızıda hiç geçmedim yada kaldırıma hiç çıkmadım eğer diyebiliyosan ya çok yeni motorcusundur bu saydıklarıma cesaret edemiyosundur yada heykeli dikilecek adamsındır veya yapmışsındır bu dediklerimi

eğer yaptıysan ki ben bunların bir çoğunu yaptığına inanıyorum çünki ben hepsini yaptım .ihlal etmediğim kural acaba kalmışmıdır. zannetmiyorum neden başlığı açarken aynayı kendine tutmadın ben ve benim gibi hayvanlar demedin ..
    şimdi bazı hayatında hiç yurt dışına çıkmadan "ama yurt dışında böle değil " gibi yorumlarda bulunanlara diyorum ordaki motorcularında pek farkı yok ..hatta hiç bir kurala uymama kuralı olan yarışları var bazı scooter klüplerinin.. yani hayvanlar gezegeninde yaşarken bi uzaylı gelip bu başlığı açıyor.. ve ne gariptirki gezegenimiz sakinlerinden zannettiğimiz bazı hayvanlarda yok yok biz hayvanız diyemedikleri için uzaylı numarası yapmak zorunda kalıyolar..

yalanları geçelim beyler hayvanlar el kaldırsın

Sen beyler demişsin ama yine de yazacağım

Hiç kasksız binmedim, kaldırıma çıkmadım, kırmızıda geçmedim..
    Çünkü ben bol paralı ve canını sokakta bulmuş birisi değilim.. Kırmızı da geçerken, diğer şeritten gelen birisi ezip öldüğümde, diğer tarafta tebrik etmeyecekler beni.. Yada kaldırıma çıktığımda gören polis ceza yazdığında al dostum zaten bende para bol nereye saçsam diye düşünüyorum da demeyeceğim....

Yurt dışından örnek vermeye gerek yok, önce herkes kendi kapısının önünü temizlesin...

Sen bana şimdi A2 siz motora binenleride savunacaksın o zaman..

Neden geçenlerde bir valiyi tenkit ettin abiciğim, kapalı alanda dahi kask takılması gerektiği konusunda bas bas bağırmadın mı????
    Sonsuza kadar süren tek A$K motosiklet aşkıdır !
    'TUĞBA OKAN EKİN' << 03.04.2007 >>

sonsuza kadar süren tek ask motosiklet askıdır
    Comfirmation Bias

_alp_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    VTX 1300
    Alıntı dishy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sen beyler demişsin ama yine de yazacağım

Hiç kasksız binmedim, kaldırıma çıkmadım, kırmızıda geçmedim..
    Çünkü ben bol paralı ve canını sokakta bulmuş birisi değilim.. Kırmızı da geçerken, diğer şeritten gelen birisi ezip öldüğümde, diğer tarafta tebrik etmeyecekler beni.. Yada kaldırıma çıktığımda gören polis ceza yazdığında al dostum zaten bende para bol nereye saçsam diye düşünüyorum da demeyeceğim....

Yurt dışından örnek vermeye gerek yok, önce herkes kendi kapısının önünü temizlesin...
    Aynen katılıyorum.

taner_k - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    satıldı :)
    Alıntı dishy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Neden geçenlerde bir valiyi tenkit ettin abiciğim, kapalı alanda dahi kask takılması gerektiği konusunda bas bas bağırmadın mı????
    dün çok merak ettik sseniii
    İyi bir sürücünün denge,doğru karar mekanizması ve iyi zamanlaması
    vardır.Aynı şekilde iyi bir sevgilinin de..
    ne mutlu türküm diyene ! ! ! 35 U 7273 TECRÜBE, LİMİTLERİNİZİ BİLMEKTİR!

Barıs abiyi cok seviyorum dishy
    camiada icten abim dediğim tek adam o
    Dede lakabı alabilicek yegane tecrübe
    her cümlesi emir oluyo bende öle, öle bi sevgi bu
    Hani bana bi gün deseki sen motosiklete binme bırak bu isi. git evinde otur, yemek yap, evlen evinin adamı ol, cocuklarına bak, böle önlüklü falan evin icinde gezinen kahve ikramı yapan bi adamımsı ol. Mecburen olucam Barıs abi diyosa vardır bişi kesin diye.
    anlıyomusun
    Comfirmation Bias

tubis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Cygnus L
    Neden bana yazdın ki

Ya herkes benle ilgileniyor, arkadaşlar 24 saat ceza aldım illa açıklamamı yapayim, iyiyim merak etmeyin Dün çok üzüldüm ama geçti gitti
    Sonsuza kadar süren tek A$K motosiklet aşkıdır !
    'TUĞBA OKAN EKİN' << 03.04.2007 >>

taner_k - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    satıldı :)
    senin ilgilenmediğin birşey varmı ?
    İyi bir sürücünün denge,doğru karar mekanizması ve iyi zamanlaması
    vardır.Aynı şekilde iyi bir sevgilinin de..
    ne mutlu türküm diyene ! ! ! 35 U 7273 TECRÜBE, LİMİTLERİNİZİ BİLMEKTİR!

9. sayfa BirinciBirinci ... 7891011 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)