Konu kapatilmadan ben son bir kez daha yaziyim zaten millet konunun amacini unutmus motor kask davasina donusmus.
Hikayenin gercek yalanini bilemem ama bilgidim bir sey var ise motorda on ve arka fren sistemi bir birinden ayri calisir. Biri ariza yapsa bile digeri bundan etkilenmez , birakin hepsi gitti 180 ile bir vites kucultugunuzde direk motor kompresor yapar ozelikle hiz motorlarinda bu imkan vardir.Hikaye biraz duygusalastirilmis cocuk freni patladiktan sonra ki konusma zamani yaklasik 1 dk lik bir sure bu anda aslinda motor durduralabilirdi rahatlikla kask degisimi yapilana kadar.
[COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti
gece keeway den sonra sana bi honda yakışır ben gibi......nasıl ama
geyiğe sardık yanii iyiden iyiyee ...bana ne yakışır
İyi bir sürücünün denge,doğru karar mekanizması ve iyi zamanlaması
vardır.Aynı şekilde iyi bir sevgilinin de..
ne mutlu türküm diyene ! ! ! 35 U 7273 TECRÜBE, LİMİTLERİNİZİ BİLMEKTİR!
Vala dishy gidip gelio yavf.BBRR yle hafif atışma oldu ondan oldu galiba.Eğer ondan olduysa yasık oldu sanki biraz.Genel gidişattan farklı fikirleriyle tartışma ortamı yaratıyordu oldukçada aktif bir üyeydi.
Bu arada bugün okuldan dönüşte durakta bir belediye otobüsü vardı.Neyse duruyo dedim.Ben tam sağa doğru yokuşu dönüyorum.O kalktı.yokuşu çıkıorum 2 de dönmüştüm.3 e bi attım amanın o da ne ,peydahlandı dikiz aynamdaKabus gibi.Bir viraj alışı var bi tarafı basmış böyle tıss tıss.Basıyorum gidemiyorum sanki.1500 beygir mi ne bu ya otobüslerden korkuyorum kardeşim bu ne rezalet
yahu arkadaşlar şaka bi yana var böyle adamlar ama ne nete girerler , ne eğitilirler , nede böyle bi konuyu tartışmak işlerine gelir , ben eve yürürken gördüm 2 tane scooter'lı artçılarıyla beraber 4 kişi terliklerle şortlarla eldiven kask vs olmadan gazlayıp geziyolar , yaşlarıda en aşşağı 25'in üstünde , indirsen anlatsan anlamaz , oralı olmayacaksın başka yolu yok gibi sanki...
Rüzgara Karşı Koşmamışsan, Onunla Esmeyi Bilemezsin; Henüz Motora Binmediysen, Yaşıyorum Diyemezsin !!!
Doğal seçme,natural selection;
Her ne kadar acı da olsa bilim böyle diyor
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Doğal seçme yolu ile antibiyotik direncin nasıl arttıtıldığı. Üstteski ilk bölüm, antibiyotiğe maruz kalmamış bir bakteri nüfusunu göstermektedir. Orta bölümde ise antibiyotiğe maruz kalmalarında hemen sonrakşi durumları gösteriliyor. Bu kısımı seçmenin rol oynadığı bölümdür. Son kısım ise direncin yeni bakteri neslinde nasıl yayıldığını göstermektedir. Açık sarı en az direnç, koyu en çok direnç
Doğal seçme yolu ile antibiyotik direncin nasıl arttıtıldığı. Üstteski ilk bölüm, antibiyotiğe maruz kalmamış bir bakteri nüfusunu göstermektedir. Orta bölümde ise antibiyotiğe maruz kalmalarında hemen sonrakşi durumları gösteriliyor. Bu kısımı seçmenin rol oynadığı bölümdür. Son kısım ise direncin yeni bakteri neslinde nasıl yayıldığını göstermektedir. Açık sarı en az direnç, koyu en çok direnç
Doğal seçme, (doğal seçilim veya Doğal Ayıklama ya da Doğal Seleksiyon) dış çevreye uyum konusunda daha elverişli özelliklere sahip birey organizmaların, bu elverişli özelliklere sahip olmayan diğer bireylere göre yaşama ve üreme şanslarının daha yüksek olması ve bunun sonucu olarak genlerini yeni kuşaklara aktarma yönünden daha avantajlı olmalarıyla işleyen mekanizmadır. Böylece dış ortama uyum sağlamakta sorunlar yaşayan bireyler ve genler organizma popülasyonundan tasfiye edilmiş olmaktadır.
Doğal seçme birey üstünde tümüyle işler ama sadece kalıtsal özellikler bir sonraki nesile aktarılabilir. Sonuç olarak yaşadıkları ortama uyum konusunda daha başarılı olan bireylerin, hayatta kalabilme, ergenlik yaşına ulaşabilme ve üreme olanakları yönünden daha avantajlı olmaları dolayısıyla, elverişli özellikler bir sonraki nesile aktarılır ve daha yaygın hale gelir.
Doğal seçilim mekanizması bu şekilde işleyerek uyum sağlamada başarılı olamayan bireylerin kalıtsal özelliklerinin popülasyondan ayıklanarak sonraki kuşaklara aktarılmasını önlemiş olur. Öte yandan uyum konusunda daha başarılı olan bireylerin kalıtsal özelliklerinin gelecek kuşaklara daha etkin olarak aktarılmasını sağlar. Sonuçta popülasyon, uyum sağlamada başarılı olan bireylerden oluşmuş olacaktır. Gerekli zaman verildiğinde bu pasif işlem adaptasyonlar ve türleşme, Uyumsal Açılım ile sonuçlanabilir.
Haydi hükümeti yıkalım yerine AVM yapalım.
vardı walla ama şimdi hayalime kavuşmanın mutluluğu var ama onunlada çok güzel anılarım vardı GECE bak ne dicem eğer uzun yol düşünüyosan mutlaka bi yumuşak minder al yoksa adamda k..ç falan kalmıyo
taner_k tebrik ederim seni cidden çok hoş ve anlamlı bi cevap olmuş daha başka larınıda görmek isterim sevgiler olsun benden.....
Evet kanka bu hikaye bence fıs. Daha öncede forumda vardı.
180 km/h ile giderken birincisi sesiniz duyulmaz, ikincisi kaskı o hızla değiştirmek imkansız gibi bişey. Bu kadar süre konuşuncaya kadar vites küçültüp durur insan.
İlk okunduğunda aşk meşk kokuyo ama masal gibi bişey
Korkarak yaşıyorsan yalnızca hayatı seyredersin
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
ya alp abi race motor başkadır kolay olcak diilya evet direksiyon hidroliğini doldurur diyoruzda nerden biliyoruz belki boşalma diilde başka bi sorun.race motorda küt diye durulmaz.imkansız.heleki 180 le abime söyledim dediki ayakla durdursaymış olmamı ola diyo çizmesiyle diyo puhahahah ya çok komik cvplar çıkıyo ya
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)