[B][I]Önce Eğitim[/I][/B] :cat:
Yapılan son araştırmalara göre insanların 4'te 3'ü, dünya nüfusunun %75'ini oluşturuyormuş... Ben emin değilim...
Tençere arkadaşlan beraber,
''Yımırtanın kulbu yok,
gözlerimde uyku yok.
türküsünü çığıracağız biss''
Shadow abiy, nasıl gidiyo?? Alıştın bayya da, kendine güvenin? Rhatsan, ya da nerelerde rahatsan bir yaz. İyi olur
Poturdak
Walla, şehir içinde kullanana kullanana bayağı alıştım, güven olayı sağlam, ama tedbirli. Refleksler oturmaya başladı, bugün aninden (2 kere, farklı noktalarda) önüme araba fırladı, zınk fren (tabi arkayı kontrol ediyordum zaten)! Bir sorun olmadı şükür. Ctesi muhtemelen bi uzun yol (yani benim için) daha yapmayı düşünüyorum sabah erkenden. Şöle gidiş geliş toplam 200km filan yapayım diyorum. Var mı tavsiye edeceğin, önereceğin güzel bir rut? e6'dan edirne'ye doğru gideyim diyorum bi 100 km falan (artık beylikdüzü mü olur nereye denk gelirse) sonra döneyim.
Popom ağrıyo yannız belli bi süre sonra
Yapılan son araştırmalara göre insanların 4'te 3'ü, dünya nüfusunun %75'ini oluşturuyormuş... Ben emin değilim...
abiy,
dur az, hanımla bir konuşayım, hemşire olduğundan durum tel. aracılığı ile bile değişebiliyor. hafta sonlarını serbest bırakmaya çalışıyoruz. Cumartesi 24 saat nöbetçi imiş, sabah uykudan kaldırabilirsek alayım da, Kilyos a gidelim mi??
Poturdak
Yaw ctesi ben ve motorum gezeceğiz sabah erkenden, daha kuşlar uçmaya başlamadan... Sen pazar olayını bi araştırıyordun, ben ondan haber bekliyorum asıl. Varmı gelen giden?
p.s. Benim eşimde eczacı, hangi hastanede çalışıyor eşin? Buradaki "de" beraber yazılmış, yani DAHİ manasında değil
Yok ben çözdüm o işi forum sağolsun. Koymuyorum artık firene mirene, ne eziyetmiş o yaaa. Yol boş iken pratik yapıyorum ama sanki bir anda önüme biri çıktı, hemen sol el debriyaj, sağ ayak frene, sağ el frene, yapa yapa gecikme süresi ms'lere iner herhalde. Bayaa alıştım zati. Teşekkürler yinede.
Motor fotolarını abim çeksin istiyorum, şöle güzelinden amma lakin iş dışında onu pek göremiyorum, işe de motorla gitmiyorum fazla, gitsem de makinası yanında olmuyor, off yaa, alt tarafı bi foto, neden çekemedim hala. Yarın çekeyim ben de koyayım bari.
Eczanenin adı ne, ben gittim Uşak'a çok...
Uşak'a gelirsem sorarım seni motorla zor biraz da
Bayadır çekecem, çekecem, olmadı, en sonunda cep tel ile çektim bir kaç foto motorun. Kalite rezalet, gönül isterdiki daha güzel çıksın. Bi dahaki sefer makinamı (yani foto makinamı) da alıp çıkacağım yanıma
Biliyorum, biliyorum, rezalet bir yerde, rezalet kalitede fotolar bunlar :(
yok güzel olmuş fotolar , motorunda siyahı makbuldür nazar değmesin
Arkadaşlar, bu arada 500 km'yi devirdim, şehir içi, şehir dışı, şimdilik bir problem yok. Bugünki, Dylan'cıların Ağva gezisine katılmadım her ne kadar istesemde, ama 10 Haziran'da Bolu'dayım bir terslik olmaz ise, bekleyin!!!
Bu arada, Büyükçekmece benim bittiğim yerdir. E6'dan Büyükçekmece sapağından çıktım, bir benzinci arıyorum, neyse buldum, sinyal verdim çok yavaş bir şekilde tam benzinciye gireceğim, zank diye bir araba daldı sokağa, biraz ani firen yaptım, önleri sıktım herhalde, motor yattı yana!!! Motor koruma var allahtan ama, alet 300 kilo, nasıl kaldıracağız!!! Ben hiç panik yapmadan sakince, üstünde iken motorun, aha bi asıldım, yok, aha bi daha asıldım, ulan yok kalkmıyor, karizma çizildi, stres hafif arttı, daha ilk defa yatırmışım motoru. Sakinleştim, gidonu biraz terse çevirerek bi daha asıldım ve kalktı motor, sonra tam gireceğim benzinciye, ne göreyim kapalı imiş. Neyse bende zaten rezil olmuş vaziyetteyim, yavaş yavaş uzadım oradan, bi benzinci daha bakmaya başladım. Az ilerde bir tane gördüm, ama aklım hala biraz motoru yatırdığıma takılmış vaziyette. Neyse girdim benzinciye, yanaştım istasyona, durdurdum motoru ve ayağın üstüne koymak üzere yatırdım sola doğru. Tabi rezalet bundan sonra başladı ben 3 dk önce olan olayı düşündüğümden, aklım hala orada ya, motorun ayağını indirmemişim, motor yattıkça yatıyor, n'oluyor yaw derken son anda anladım, bir voltran gücü ile yapıştım motora ve tekrar yukarı. Ama olan olmuştu artık ve rezalet diz boyu idi. Ben hiç bozmadan aldım benzinimi ve uzadım oradan yaveeş yaveeş. Bi daha da gitmem oralara!!!
İşte bu da bir anım olarak kayıtlara geçsin istedim.
Sağol hocam, ileride daha güzel yerlerde, daha güzel fotolar çekmek ümidi ile...
shadow man helal olsun sana kardesim gerçekten... neden dersen beni acaip gaza getirdin sen ! 2 yıldır scooter kullanıyorum su anki motorumla 7000 km yaptım ama artık değiştirmek istiyorum. kafamda ki hep soru işareti olarak duran vitesli motora alısabilirmiyim _hiç Kullanmadım_ takıntısını yıktın sen! eger sen hiç vitesli kullanmadan o makinaya hükmedebiliyosan ben bosuna bekliyorum demekki, bundan sonra bekle beni kawa er6 n sağolasın üstat istemeden de olsa bi motorcu kardesine destek verdin bu arada makinan tek kelimeyle muhtesem iyi kazasız belasız sürüşler dilerim görüşmek üzere....
BEN GÜZELE GÜZEL DEMEM KAFAM GÜZEL OLMADIKÇA
geçmiş olsun motor yatırma için motor bu yatar kaldırılır yine donald duck ın düşen motor kaldırma ile ilgili bir yazısı olması lazım , motora arka dönülür , bir el gidon dan bir el arkadan kavranır sırt dayanarak kaldırılır gibi
trucker yanlış anlama ama herkes her motora gecebilir demek değil shadow man in tecrübesi , eğitim ile eğitimde önerilen motor ile devam etmek gerektiğini başka başlığında tartışmıştık.
trucker yanlış anlama ama herkes her motora gecebilir demek değil shadow man in tecrübesi , eğitim ile eğitimde önerilen motor ile devam etmek gerektiğini başka başlığında tartışmıştık.[/QUOTE]
çokmu kasar sence beni bu makina sende ondan kullanıyormussun sanırım daha iyi bilirsin?
kasar mı bilemiyorum kişiden kişiye göre değişir , er6 ile de başlayanlar tanıyorum , ama sonucta 72 beygir çekişli bir makine , scooterdan sonra çok farklı gelecektir ..
2. el alım satımda asırı zarar ediyoruz bu sebeple alıp bidaha değiştirmek istemeyeceğim bir makina almak istiyorum. arastırmalarım sonucunda er6n de karar kıldım shadow man 1300 cc makinayla baslayabildiyse ben neden er6n kullanamayayım? en azından 2 yıllık bir sürüş deneyimim var sehir içi sehir dışı _scooter olsada_ bu süreç içerisinde motorun trafikte durusunu risklerini zaten öğrendim varsın olsun bundan sonra öğreneceğim sadece vites kalsın zaten trafikte çok hırslı yada agresif kullanan biri değilim bundan sonrada değişeceğimi hiç sanmıyorum...
şöyle söyleyeyim ikinci makinen ne olursa olsun yatacak düşecek , belki hiç yaşamayanda vardır ama illaki olduğu yere bi bırakırsın bişey mutlaka olur motor bu , Allah beterinden saklasın ama kazası var şusu var , yatırdığın zaman üzülmeyeceğin bir makine al derim dediğim gibi er6 yurtdışı sitelerden bazılarında başlangıç motoru olarak tanıtılıyor kullanımı kolay kontrollü , yalnız kişiden kişiye değişir neticede diyorum ya gazı cok sıkarsan bırak beni gidicem diyo , bu işi bilen eğitmenler bulabiliyor isen onların görüşlerini de al değerlendir kendine gore derim
Abi sen ne yaptın... geçmiş olsun... Hiç iş mi yani ilk olarak bu motoru satın almak.. neyse herkes bir sürü bişey demiştir zaten... Benim asıl diyeceğim şu.. 250 kiloluk motor öyle haydaa demeyle kaldırılır mı yerden hiç... Belini çıkartırsın, motoru kaldırayım derken....
Tekniği var her işin olduğu gibi o işin de... gitseydin eğer BMW'nin eğitimine değil de Honda'ya, yana yatmış motosiklet nasıl vücuda zarar vermeden ve karizmayı çizdirmeden kaldırılır öğrenirdin... Neyse en kısa zamanda motoru yerden kaldırma tekniklerini bi yerden, birilerinden öğrenmeni tavsiye ediyorum, yoksa sonra motoru aldığına pişman olursun... Ben şimdi anlatamayacağım çünkü okuyarak değil görerek deneyerek öğrenilecek şeyler bunlar... Tez zamanda BMW değil, Honda'dan bir eğitim daha almanı tavsiye ediyorum... Bunları iki yerden de eğitim almış birisi olarak yazıyorum, sallamıyorum..
honda motor eğitiminde yerden kaldırma videosu vardı biyerde de nerde hatırlayamıyorum
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)