Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Yarışta motoru fazla yatırmışım...

Motovento
    REKLAM ALANI
    Khutuck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2.5 yıl akbil, sonra CuBuF150, şimdi Fazer, az KTM
    Abi kerbe falan sürtmüşsündür sen orayı belki de?

Prometheus'un motoru almaya gittiğimizde Maslak Sanayi'de seninkine benzer bir motor gördüydüm, yoksa seninki miydi o?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    boy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2016 Aprilia RSV4 RF
    @eby78
    yanlız bu ıste bır garıplık oldugu kesın.moto gp yı takıp edenler ve son yarısı ızleyenler bılır.rossı nın bıle yarıs esnasında vıraja gırıs acısı 72 derece'dır kı;bunun daha altı kesın kayıp dusmektır.boy un gosterdıgı acı bunun bıle altında..yınede basarılarının devamını dılıyorum boy arkadasım..
    Valla arkadaşım, elime zımpara alıp motoruma bilinçli olarak zarar vermiş olamam herhalde Zaten yarıştan sonra oradakilerle fark ettik o izleri. Olay sıra dışı olduğundan da resim çektim. Şöyle bir detay bilgi vereyim, MotoGP'nin yapıldığı yarış pistleri içe eğimlidir, oysa Körfez pistinin normal yoldan farkı yok gibi. Rossi o yüzden değdiremiyordur grenajı

@Khutuck
    Prometheus'un motoru almaya gittiğimizde Maslak Sanayi'de seninkine benzer bir motor gördüydüm, yoksa seninki miydi o?
    Olabilir. Yarış harici Maslak sanayide duruyor motor.
    Hayatta en büyük eğlence başkasının yapamazsın dediğini yapmaktır.

Elegant - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Dizini açmadan viraj almış olabilirmisin?

the_cayman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Olsa da gururla R6 diye yazsak :P
    Mehmet abi motor asfaltla kanka olmuş senin

Fazla alıştırma motoru sonra yapışır yere ayrılmaz falan

Abi dikkat et kendine yaa harbi tehlikeli yatmışsın..
    Başarılarının devamını diliyoruz
    [B][COLOR="Cyan"][COLOR="Purple"]Yarış kazanmak istiyorsan, ne hızda gitmen gerektiğini bilmeli ve o kadar hızlı gitmelisin; ne eksik ne de fazla...[/COLOR][/COLOR][/B]

myheart - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CRF 250 L
    iyiki bacakların yere sürtmemiş o kadar kendini kaybetme bizde snei kaybetmeyelim...

Basarılar
    Binlerce Kilometre Bile Tek Bir Adımla Başlar...

SaLToN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Beyaz MELEK
    Açıyı kendi motosikletimde denemiştim daha önce. Sonra dedim motosikletin bu şekilde gidebilmesi için yolun eğimli olması gerek heralde yoksa imkansız bir olay. şimdi harbidende yarış lastiklerine hayran kaldım. Helal olsun.
    27 B 3793 Sürücü Hataları için HATA yaz 3793 yolla Hatasız Kul olmaz Melodisi Cebine Gelsin

Motosikleti
    Hyosung GT 250 & Honda CBF 150
    Alıntı denizcimuzaffer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    anaaaammm.
    açıyı çizince anladım ben.
    Allah gaz koluna kuvvet versin
    Valla ben de resmi görünce bi "anaaaaammmm" dedim. Helal olsun valla.
    Başarılarının artarak devamını dileriz.
    [CENTER]Vuuuu diye aşarım dağları, enginlere sığmam taşarım :P[/CENTER]

Motosikleti
    2016 Aprilia RSV4 RF
    @Elegant
    Dizini açmadan viraj almış olabilirmisin?
    Diz açtım ama yeterli olmamış anlaşılan

@myheart
    iyiki bacakların yere sürtmemiş o kadar kendini kaybetme bizde snei kaybetmeyelim...
    Dizlerin yere değmesi gerekiyor zaten normalde. Yarış tulumunun diz bölgesinde slider denen parçalar var. Bunlar virajda yere değerek denge sağlıyor ancak ben yeterince dışa çıkmadığım için motoru gereğinden fazla yatırmışım.

Elegant - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Herhalde lastikler yeni olduğu için kaymadı ama yarışın son turlarında o kadar tutunmazdı herhalde.

Not: Tecrübem TV'den ibaret. Yanlış anlaşılmaz umarım

dinmeyen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    1000 RR 8
    1000 RR ın grenajının çizilmesi hakikaten sıradışı.
    954 ün grenaj daha geniş olduğundan onlar peglerle beraber grenajıda asfalta sürtüyorlar.

sadece lastik değil pist de bu yatış açısına izin veriyor demek ki. biliyorum yamalı, virajlarda merkez kaç kuvveti dikkate alınmamış vs. ama malzeme bu açıyla yatmaya imkan veriyor demekki.
    sen hiç gözlerinde korku olan bir kartal gördün mü ?

Motosikleti
    kymco venox 250
    Alıntı boy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Böyle bir açı oluyor herhalde

bu acıda dizin nasıl acılır ben onu merak ediyorum fren pedalındaki ayakta sürtünür yawww sen ucuz kurtulmuşsun düşmekten

İHTİYAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKI GS-500 E
    Sevgili Boy,yatış açınız bu olsada pegler yere değer ama motorun sol kapak civatası ve grenaj değmeyebilir,ancak kontra basınca ön tekerin burun kısmı daha yukarı dönük olur.İşte o anda motorun eksen cizgisi değişir ve grenajın alt ön tarafı yere en yakın yer olur,işte siz o yüzden düşmediniz.Yoksa pegler ve motor tam yere değse kesin altınızdan kayardı.
    İyi çalışmalar

Böyle bir açı oluyor herhalde

Haydi hükümeti yıkalım yerine AVM yapalım.

Motosikleti
    2016 Aprilia RSV4 RF
    @venox15
    bu acıda dizin nasıl acılır ben onu merak ediyorum fren pedalındaki ayakta sürtünür yawww sen ucuz kurtulmuşsun düşmekten
    Normal kullanımdaki ayak pozisyonu ile yarış esnasındaki ayak pozisyonu çok farklıdır. Normalde pege ayağınızın ortasıyla basıyorken yarışta botun ucuyla basarsınız. Her virajda bu pozisyonlanmayı değiştirmeniz gerekiyor. Botun ucuyla bastığınızda ve ayağınızı iyice motora yaklaştırdığınızda motorun bir parçası gibi oluyor ve yere değmiyor. Botların yere değebilecek yerlerinde yine slider denen parçalar var. Bunlar sürtünüp bittikçe değiştiriliyor.

Admin Erhan Erdil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT-09 Tracer
    Körfez pistinin durumu belli çoğu viraj motosiklet için uygun değil.
    Bazı virajların eğimi Mehmet'in de dediği gibi olması gereken standart pistlerden farklı.

İzmit Körfez pistinden yamalı virajımız

Bu da İstanbul parkdan bir viraj

eby78 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Benelli TNT 25
    @eby78

Valla arkadaşım, elime zımpara alıp motoruma bilinçli olarak zarar vermiş olamam herhalde Zaten yarıştan sonra oradakilerle fark ettik o izleri. Olay sıra dışı olduğundan da resim çektim. Şöyle bir detay bilgi vereyim, MotoGP'nin yapıldığı yarış pistleri içe eğimlidir, oysa Körfez pistinin normal yoldan farkı yok gibi. Rossi o yüzden değdiremiyordur grenajı

anlıyorum.tabı dogrudur soyledıgın,tecrubelı olan bırı olarak bunu en ıyı sen bılırsın.. ama yınede dıkkat bu acı gercekten zor bır yatıs acısı ve kontra sırasında sıkkıntılı bır yatıs acısı..dıkkat et...bır sonrakı yarısında daha ıyı bır derece yaparsın umarım..

Motosikleti
    2016 Aprilia RSV4 RF
    @Skullhunter
    Bazı virajların eğimi Mehmet'in de dediği gibi olması gereken standart pistlerden farklı.
    Erhan, iki pisti kıyaslamak adına iyi ki koydun resimleri. Çok sağol! Körfez pisti gibi bozuk bir pistte yarışmak o kadar zor ki, yarışa konsantre olmanız gerekirken yoldaki yamalara konsantre oluyorsunuz. Ben antremanlardan sonra pist motorlara kapandığında pisti yürüyerek dolaştım ve inceledim. Pistte yürümek gerçekten çok önemli birşey. Genişlikleri, açıları, yoldaki bozuklukları görebiliyorsunuz. Körfez pistinde her viraj içerisinde yama var. Bu yamaların bazıları oldukça bozuk. Çok büyük bir ihtimalle motorun bazı yerlerinin sıra dışı olarak yere değmesi de bu bozukluklardan kaynaklanıyor olabilir.

@eby78
    anlıyorum.tabı dogrudur soyledıgın,tecrubelı olan bırı olarak bunu en ıyı sen bılırsın..
    Motoru yatırmak yerine kendimi daha dışa atmanın doğru olduğunu tabi ki biliyorum. Bu sefer öyle oldu, önümüzdeki antremanda bu şekilde gitmeyeceğim tabi ki de. Uyarın için sağol.

the_cayman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Olsa da gururla R6 diye yazsak :P
    @boy Bir sonraki yarış ne zaman
    [B][COLOR="Cyan"][COLOR="Purple"]Yarış kazanmak istiyorsan, ne hızda gitmen gerektiğini bilmeli ve o kadar hızlı gitmelisin; ne eksik ne de fazla...[/COLOR][/COLOR][/B]

Motosikleti
    2016 Aprilia RSV4 RF
    Bir sonraki yarış 26-27 Mayıs 2007 tarihinde gerçekleşecek.

25 Mayıs Cuma : Serbest Antreman
    26 Mayıs Cumartesi : Sıralama
    27 Mayıs Pazar : Yarış

Onun dışında biz kendimiz bu haftaiçi bir gün antreman yapacağız. Çok büyük ihtimalle Perşembe günü olacak. Netleştiğinde haber veririm, gelebilenler gelirler.

2007 Yarış Takvimi

kasabalı hasan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ybr125R
    Hangi gruptaydın sen?Benim arkadaşımda bu yıl ilk defa pistte yarıştı.O da lastiklerin hezimetine uğradı ve viraj çıkışında yatırdı.
    [FONT="Comic Sans MS"][SIZE="3"][/SIZE][/FONT]Hiç düşmemiş motorcu yoktur, henüz düşmemiş motorcu vardır!

ogulcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda cbx 250 twister HONDA hayat ONDA
    bencedee hem helal hemde gecmıs olsun basarılarının dewamıını dılerım
    [i][u][b]''''GERCEKCI OL İMKANSIZ OLANI İSTE'''' 34 AZ 3637 TEK ASKIMM MOTORUM HERSEYIMMM.
    AMA MALESEF SATIYORUM.....[/b][/u][/i]
    [b]Denize ve Özgürlüğe[/b]

REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler