motor 2.ele satılırken %kaç düşer?
-
sıfır bir motor aldık diyelim ve bunu kullandık iyice motor kullanmayı kavradık artık daha büyük bir motosiklet istiyoruz ve elimizde pırıl pırıl kullandığımız gözümüz gibi baktığımız kızımızı satıyor. sıfır fiyatının %kaçıyla satmaya gönlümüz razı olur ve bunun asıl gerçek fiyatı ortalama kaç para yapar?
(tabii alıcı ve satıcı olarak düşünceler bekliyorum...)
sevgi-saygı-dostluk bizlerle olsun dostlar...
rastgeleeeeee.....................
BiRi TeKNoLoJiYi DuRDuRSuN..!
Reklamlar
-
aSi_ç0cuq adlı üyeden alıntı
sıfır bir motor aldık diyelim ve bunu kullandık iyice motor kullanmayı kavradık artık daha büyük bir motosiklet istiyoruz ve elimizde pırıl pırıl kullandığımız gözümüz gibi baktığımız kızımızı satıyor. sıfır fiyatının %kaçıyla satmaya gönlümüz razı olur ve bunun asıl gerçek fiyatı ortalama kaç para yapar?
aldığın motora gore değişir çinli ise motorun tertemiz olsa bile on yargısı yüzünden yarı yarıya duser... japondada kilometre ve modeli göz önünde bulundururarak bi hesap yapabilirsin...
-
Çinde %45-50 civar düşer, japonda %35-40.
Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım edemez...
-
%17,76
......................
Onur Yollarda
Facebook: http://www.facebook.com/OnurYollarda
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC1TqEwgGS4AHvdmULc9qoIQ
-
Sıfırı 8000 ytl olan cbf 250 4500-5000 ytl arası giderse bu %37.5-40 eder.
sıfırı eylül ayında 5150 ytl den satılan 125 cbr sayfasında 3000-3500 ytl isterken %33-38 zarar var anlamına gelir. Çine örnek olarak 125 mt 1950 ytl iken 2. elde 1000 ytl ediyorsa bu da %49 zarardır.(hepside 1 yaşında) Ayrıca alıcıya malolan 160-200 ytl arası noter ve 30 ytl civarı trafikte ruhsat değişim masrafıda vardır.
-
Prometheus adlı üyeden alıntı
%17,76
......................
hocam sizin verdiğiniz % ile arkadasların verdiği yüzde arasında yarı yarıya hatta daha fazla fark var???
çin ve diğer model olarak ayırırsanız % değer ne verebilirsiniz siz?
-
Prometheus adlı üyeden alıntı
%17,76
ben bunu biraz cok gördüm. %17.45'de anlasalim, olur mu?
-
Değerli kardeşim, elbette herkesin kullandığı motosikleti kendince kıymetlidir. Tok satıcı olmak ve kararlı satıcı olmak arasında da fark vardır. Kimse kullandığından ciddi zarar etmeyi istemez. Dolayısıyla kendi modelinin şovanistliğini yapan çok olacaktır.Sıfır alma merakı ve özellikle sıfırı çin mallarında taksitli alma imkanı 2. eli çok olumsuz etkilemektedir. Eğer bu yüzdeler ile ciddi anlamda ilgileniyorsan,2.el satan bayii ve motosiklet tamircilerinden ederini sağlıklı öğrenebilirsin.Netteki satılık ilanlarında pazarlık payı peşinen fiyata eklendiğinden bu seni olumsuz etkilemesin. Her değişimden zararı minimuma indirme taraftarıysan 250 cc den aşağı başlama derim.
-
Kilometresine, temizliğine göre çok değişir. Fakat çok temiz ve 1 yaşında bir motor %25 düşüyor genelde. Km si fazla ise %30-35 gibi oluyor.
Şahsen ben alıcı olsam sıfırı 10 bin ytl olan bir motoru, gıcır gıcır olsa bile 8500-9000 ytl ye almam. En azından 7 bin ytl olmalı.
Korkarak yaşıyorsan yalnızca hayatı seyredersin
-
arkadaşlar ben 2 adet çin malı motorumu 1 sene kullandıktan sonra 5.000 km ile 9.000 km arasında yol yaparak %40 %50 arası zarar ederek sattım kullandığıma tutuyorum bu kadar zarar olur diyor arkadaşlar
-
Havranlı ve yılmaz kardeşlerimin yaklaşımlarıda bu doğrultuda gerçekçidir.
-
Kimse malını düşük fiyattan vermek istemez ama elindeki çin malı ise %50 gitti demektir.Diğerleride markaya ve durmuna göre farklılık gösterir...
[COLOR="Red"][B]Şeytan[/B][/COLOR]cım, [B]Motosiklet[/B]'i icat ettiğin için sana minnettarım... :P
-
hocam sizin verdiğiniz % ile arkadasların verdiği yüzde arasında yarı yarıya hatta daha fazla fark var???
çin ve diğer model olarak ayırırsanız % değer ne verebilirsiniz siz?
Net bir değer olamaz onu ima etmiştim
Aklına yatan fiyattan sat motoru alan olmaz biraz daha düşür. Edeceği noktada alıcı bulursun zaten birden fazla
Onur Yollarda
Facebook: http://www.facebook.com/OnurYollarda
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC1TqEwgGS4AHvdmULc9qoIQ
-
-
Bence motorun piyasadaki durumu çok önemli.Eğer arz ve talep varsa belkide çok çok az zarar edersin.
Oyun bitince Şah da Piyonda aynı kutuya konur...
SW 600
-
Süper Moderatör (BBRR)
makinanın 2.el değeri km sine ..model yılına ..ve piyasadaki tutunurluğuna göre değişir...1991 model kinetixler hala 1000 ytl civarı satılırken ..geçen sene aldığınız ve 2000 ytl verdiğiniz temiz bir çinliyi 1000 ytl ye satmanız oldukça zordur.
japonlarda temiz olmak kaydı ile satın alındığı yıl içinde yani 2007 de 2007 modellerde %10-15 gibi bir değer kaybı olurken her yıl üstüne bir %10-15 daha değer kaybı olur motor 3-4 yaşına geldiğinde motorun o andaki hali değerini belirler buda yaklaşık sıfırının yarısı kadardır..
[B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]
-
Kabaca gözlemime göre motor 1 km yapıp 2. el olduğu anda fiyatı %25-30 arası düşer, daha sonra yılda %5 gibi bir oranda değer kaybeder, ancak genelde değeri sıfır fiyatının %50'sinin altına düşmez.
-
Khutuck adlı üyeden alıntı
Kabaca gözlemime göre motor 1 km yapıp 2. el olduğu anda fiyatı %25-30 arası düşer, daha sonra yılda %5 gibi bir oranda değer kaybeder, ancak genelde değeri sıfır fiyatının %50'sinin altına düşmez.
1km yapıpda %30 değerin düşüceğini sanmıyorum.Sıfır almayı düşünen kişiler var en fazla %20 düşsün hadi. ki bence %20 bile fazla %15 de anlaşalım
lezzet gider,mesuliyet kalır...
-
şuna ilk yıl için %15; sonraki her yıl için bir önceki yıldaki bedelinin %10 aşağısı desek? örneğin
sıfır: 100 ytl
ilk yıl sonu: 85 ytl
ikinci yıl sonu :76,5 ytl ......
benimki gibi ihtiyarlar ise herhalde minimum motosiklet bedeli eder
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler