Ben zincir temizlemek için WD40 kullanıyorum, bir büyük boy kutusu 6 ay gidiyor. (Koçtaş'ta 33TL, başka amaçlarla da kullanabilirsiniz...) WD40'ı da tıpkı gaz yağı gibi uyguladıktan sonra bezle temizlemek gerekir.
Ben zincir temizlemek için WD40 kullanıyorum, bir büyük boy kutusu 6 ay gidiyor. (Koçtaş'ta 33TL, başka amaçlarla da kullanabilirsiniz...) WD40'ı da tıpkı gaz yağı gibi uyguladıktan sonra bezle temizlemek gerekir.
Kartal Shell Benliler Akaryakıt. Pompadan istediğin kadar alabiliyorsun.
gazyağının da pek iyi olmadığını geçenlerde öğrendim.
zincir temizleme için en iyisi ipone chain cleaner imiş.
evet kanka en pahalısıda o.Ne kadar ekmek o kadar köfte.Bizim amacımız uygun fiyatlı zincir temizlemek,benim gibi hasta ruhluysanız 500-600km'de zincir temizliyorsanız maliyetli olabiliyor.Ben hepsiburada'dan aldım direk eve gönderiyorlar.Gaz yağını motosikletle eve getiremeyeceğimi düşünerek biraz fazla para ödeyip eve getirtiyorum.Benzincilerde filan LT'sini ne kadardan alıyorsunuz şu anda?
Ben gaz yağı kullaniyorum. Fircayla temizleyip sonra bezle siliyorum.. bence iyi.. balata sipreyleri falan soylesiler ama.onlar pahali hep..
Zincir temizleme konusunda hastalıklı şekilde takık olduğum, 250km'de bir bol gazyağı ile temizleyip C4'le yağladığım günler geldi aklıma... =) Sektör çok güzel öpüyor bizi..
Kartal minibüs yolunda Benliler Shell söylenmiş, direkt pompadan alabilirsiniz.
https://www.google.com/maps/place/Kartal+Shell+Benliler+Akaryak%C4%B1t/@40.890001,29.1790635,16.75z/data=!4m8!1m2!2m1!1sshell!3m4!1s0x0:0x1ddfff92a5a8 246d!8m2!3d40.8891605!4d29.1812056
Gazyağı matah değil denmiş, gazyağı motosiklet zincirinde kullanılabilecek en zararsız şeylerden biridir, sanıldığının aksine WD-40 da öyledir. Esasen zırt pırt zincir temizlemek ve yağlamak çok matah değildir.
gaz yağı da kullandım, motul c1 de kullandım, ipone da kullandım. ancak yine tercihim ipone dan yana.
motul un oringlere zarar verdiğini öğrendim.
gaz yağı ile temizlemek için diğer ürünlere göre daha fazla miktar kullanmam gerektiğini gördüm.
ipone 750 ml lik şişeyi 500 km de bir zincir temizliğinde kullandım 1 yıl kadar idare etti.
bence 3-5 lira ucuz olacak diye zinciri erken emekli etmemek gerek diye düşünüyorum.
İyi güzel söylemişsinde.Senin 1 senede yaptığın yolu biz 1,5 ayda yapıyoruz.3-5 lira fark dediğin iphone 0,75LT 80 TL-5LT gaz yağı 40-50TL hesabını sen yap 3-4 TL mi fark var?Ayrıca motosikletin tarihinden beri motosiklet zincirleri gazyağıyla temizlendi.Paranız varsa iphone alın yoksa gazyağıda aynı işi görüyo,hatta jantlarınızı bile temizlersiniz rahat rahat sıkarsınız.
Bu forumda bazen böyle oluyor.Önemli konular görüyorum. Doğru düzgün post almamış. Konu sahibi gaz yağını nerden bulabilirim diye sormuş, 190 post var. Enteresan
Oto sanayine yakın benzin istasyonların çoğunda gaz yağı bulunur 😉🖒👍
Tesadüfen denk geldim. Belki birinin işine yarar.
www.GazYağı.Net
Tüm otomobil ve motosiklet forumlarının klişe sorusudur "Gazyağı nereden bulurum". :D
Gazyağı ile jantları temizlesek sorun olur mu arkadaşlar? Hani etrafındaki diğer parçalara da buluşacak ya, sorun teşkil eder mi?
Teşekkürler.
Şöyle bilgi dolu video yapan birde türk youtuber olaydı tadından yenmezdi. Şimdi dil olmadan anladigim kadarıyla ipone iyi temizliyor, Oringler e zarar vermiyor ve oring altına sızmıyor. Yani tam istenilen özellikler ama nette 750 ml en ucuz 84 tl yani pahalı. Bence fiyat performans olarak en iyisi gaz yağı gibi geldi videoyu izledikten sonra. Aradaki fiyat farkı ile yeni zincir bedavaya gelir gibi geldi. Bir zinciri kullanım sonuna kadar gaz yağı ile temizlersek. Tabi para da sıkıntı yoksa ipone tercih edilir bence.
G.Yağı - 3 litre 45,00 TL yerine 35,00 TL
https://urun.n11.com/bakim-ve-koruma...tre-P431844887
Ben WD-40 kullanıyorum senelerdir. Gazyağından pahalı ama diğer marka zincir temizleyicilerden ucuz. F9 videosunda (burun farkıyla) ikinci en iyi seçenek buydu zaten...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)