Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
4. sayfa BirinciBirinci ... 23456 ... SonuncuSonuncu

Gaz Yağı Nerden Bulabilirim?

REKLAM ALANI
    2move - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı Syanur adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    90 numara yağ sıçrattığı için kötü olabilir. Onun dışında işlevini emin ol ki yerine getiriyordur. Yağı uygularken fırça ile yedir, zinciri evir çevir, iyice içine işlesin. Sonra tek dejavantajı sıçratması. Burada motoru yağlamıyoruz ki, 90 derece sıcaklıklara ulaşan bir parça değil bu zincir, 90 numara yağ neden kötü olsun anlamıyorum(neye dayanarak kötü diyorlar çok merak ediyorum). Çok uzun süre üzerinde kalmıyorsa eğer, sallıyorum 400km de bir yağlama da 250 km de bir yağlarsın sende...

Gaz yağını kullanmadım ama arkadaşın dediğine göre mazottan biraz daha hızlıymış Ya 2si de aynı şeyin moru-laciverti işte farketmez. Ben dediğim gibi fuel-oil bulursam bir de onu deniycem. Büyük ihtimalle o da pırıl pırıl yapacaktır. Ancak ne uygularsan uygula, zincirin arasında kalmadığına emin olduktan sonra yeni yağı sür. Artık silermisin mazotu, tazikli suyla mu durularsın, yoksa uçmasını mı beklersin, sana kalmış. KM olarak da düşünme, zincirin yağ durumunu barnağınla, kirini de gözünle ölçebilirsin. Sesini de kulağınla dinle şakır şakır türkü çığırıyor mu diye

Valla Ankarada yaşıyorum ve zincirim fena halde kirleniyor. Evet bende senin dediğin gibi düşünüyordum ama zincirim çok kirlendiği hatta kir tabakası ile kaplandığı için temizlemek zorunda kalıyordum her seferinde. Bu önceden kullandığım teflon içerikli yapış yapış olan yağ cinsinden ötürü oluyordu sanırım. Hani tamam, zincire daha çok yapışıyor ama kiri de daha çok yapıştırıyor kendi üstüne. O yüzden her seferinde temizlemem gerekiyordu çünkü yeni uyguladığım yağ, kirden oluşan tabakanın altına geçemiyordu doğru düzgün.

Şimdi başka bir yağ kullanıyorum. Onun durumu daha temiz gibi duruyor şimdilik. Bu sefer dediğin gibi yapıcam inşallah. Ama gaz yağı veya mazot spreylerden daha iyi temizliyor kesinlikle, buna kanaat getirdim. Sadece biraz daha uğraştırıcı
    O zaman sana şöyle bir tavsiyede bulunayım. zincirini temizle gaz yağı veya balata spreyi ile würth ün zincir yağını kullan. Anlattığın zincirde kalan tabaka pislik bu yağı kullanınca olmuyor.Ne demek istediğini çok çok iyi anladım. Çok ince bir yağ ve sıçramada yapmıyor. Pislik yapışamıyor. Bence bir dene. Bak linki koyuyorum
    http://www.motosiklet.net/forum/moto...ml#post2685062

Baycall; dostum kim ne derse desin 500 km de bir zincir temizlenmez.
    YA İSTİKLAL ,YA ÖLÜM ! ! !

Alemin kralı çarşı , herkeze karşı

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    baycall - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Nmax 155
    2move,bizim buralar biraz tozlu hangi kmlerde yağlama yapayım,hangi kmde yağ+temizlik ne önerirsin?
    AS 150 T, Pars, 100 UKH, Ybr, Cbf150, Fazer, 600F, CB125F, Nmax 155

Syanur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    DR-Zurna 400
    Alıntı 2move adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    O zaman sana şöyle bir tavsiyede bulunayım. zincirini temizle gaz yağı veya balata spreyi ile würth ün zincir yağını kullan. Anlattığın zincirde kalan tabaka pislik bu yağı kullanınca olmuyor.Ne demek istediğini çok çok iyi anladım. Çok ince bir yağ ve sıçramada yapmıyor. Pislik yapışamıyor. Bence bir dene. Bak linki koyuyorum
    http://www.motosiklet.net/forum/moto...ml#post2685062

Baycall; dostum kim ne derse desin 500 km de bir zincir temizlenmez.
    Linki biliyorum, Ankarada olmasam alacaktım senden o yağı zaten

Benim şuanda denediğim ve memnun kaldığım da şu zaten ; Link Sonrasında seninkinden alıcam, tabi uygun fiyata bulursam
    #sürenadam

2move - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı baycall adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    2move,bizim buralar biraz tozlu hangi kmlerde yağlama yapayım,hangi kmde yağ+temizlik ne önerirsin?
    dostum göz kararı bak birazcık. Kirden kastın nedir? Yağ birinkintisimi? bana sorarsan ne olursa olsun 3000 km idealdir. 500 km de anca çöl şartlarında tavsiye ederim.
    Uğraştığına ve parana yazık. Bende sana würth zincir temizleme spreyini soraym, nasıl tavsiye edermisin?

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:05 ----------

Alıntı Syanur adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Linki biliyorum, Ankarada olmasam alacaktım senden o yağı zaten

Benim şuanda denediğim ve memnun kaldığım da şu zaten ; Link Sonrasında seninkinden alıcam, tabi uygun fiyata bulursam
    Bu ne??? ahah
    YA İSTİKLAL ,YA ÖLÜM ! ! !

Alemin kralı çarşı , herkeze karşı

motorcu48 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    İNAZUMA keyfiii :DD
    marmariste yaşayanlar için söyliyim
    tepe mah.söğütlü markette satılıyor
    Mustafa Kemal Atatürk

mehmetmumtaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    X-treme Motard 250cc
    Alıntı motorcu48 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    marmariste yaşayanlar için söyliyim
    tepe mah.söğütlü markette satılıyor
    Merkezde bulamadık
    İnna lillahi ve inna ileyhi raciun

motorcu48 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    İNAZUMA keyfiii :DD
    tepe mahallesi bu deniz kenarı tarafı
    merkezden kastınızı tam bilemediğim için belki söğütlü merkezi kast etmişte olabilirsiniz orda yoktu

2.katta
    ve birde bu barlara restaurantlara malzeme satan ufak dükkanlar var onlardada var
    örneğin inci heykelinden marmarise doğru giderken mobilyacıların toplu bulunduğu sokakta o tarz bi dükkan var
    Mustafa Kemal Atatürk

Motosikleti
    cbr125r
    yeni motora başlamış biri için gaz yağı bulmak bile sorun teşekkürler.

UNdocab - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyosung GT650, RT125
    Bu konuda şanslıyım. Garajımın 15mt ilerisindeki BP benzinliğinde var
    Diş fırçası ve 250cc gaz yağı zincirinizi ilk günkü gibi pırıl pırıl yapmaya yeter. Toplam temizleme süresi 5dk. Sonrasında da istenilen zincir yağı ile yağlayın.
    Ne toz ne kir ne yağ tabakası hiçbirşey kalmaz.

Peder - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    RR Daytona (Siyah)
    peki yağlamayı hangi yağ ile yapmalıyız ?
    mustafa_325 bunu beğendi.
    Raptor Riders
    http://www.raptorriders.com.tr/
    Sons Of Anarchy

sedat_57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2000 ford
    Alıntı Peder adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    peki yağlamayı hangi yağ ile yapmalıyız ?
    zincirin fiyatına göre değişir.. benim motorumun zinciri 20 tl olduğu için kaçuklu gres ile yağlıyorum..en kötü zincir yaği sprey 10-15 lira..bence gerek yok yarın öbür gün kullandiğim motosikletin zinciri 500 lira olursa ozaman zincir spreyi ile yağlarım..zincirine benim kadar özen gösteren varmıdır bilmiyorum..motorun her tarafı kir içindedir dişimi
    fırçalamam zincirimi mazotla fırçalarım 2 haftada bir ..sonra gress
    https://www.youtube.com/watch?v=GGatfgQkPGY

blamir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Z750R, Husaberg FE450e, YZ125
    Eski motorumdan kalan Yamalube var fakat yağlarken biraz jantlara sıçrıyor sonra sıçrayan yerlerde öyle bir kir birikiyorki çıkarana kadar canım burnuma geliyor. Wurth un çok amaçlı spreyi var aslında onla hemen çıkıyorlar ama oda biraz pahalı
    Gazyağı iyi diyende var zararlı diyen de.

Temizleme ve yağlama için hangi firmanın spreylerini önerirsiniz. Deneyen ve memnun olanlar yazarlarsa sevinirim.

ferdinandd - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda NC S
    Alıntı blamir adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Gazyağı iyi diyende var zararlı diyen de.

Temizleme ve yağlama için hangi firmanın spreylerini önerirsiniz. Deneyen ve memnun olanlar yazarlarsa sevinirim.
    Gazyağı zararlı diyen olamaz yahu Bende Kerosen ile yapıyorum temizleme işini. Bir nevi gaz yağının işlenmiş hali az bi fak ile de daha zararsız. Kullanım kılavuzlarında da önerilen temizlik kimyasalıdır.

Linkte memnun olduğum bir uygulamayı paylaştım. Tavsiye ederim

http://www.motosiklet.net/forum/moto...ml#post2742699

Kolay Gelsin
    Yaşasın MEKANIK, kahrolsun elektronik | Yaşasın METAL, kahrolsun plastik | Yaşasın TORK, kahrolsun beygir | ...

Motosikleti
    Alıntı ferdinandd adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Gazyağı zararlı diyen olamaz yahu Bende Kerosen ile yapıyorum temizleme işini. Bir nevi gaz yağının işlenmiş hali az bi fak ile de daha zararsız. Kullanım kılavuzlarında da önerilen temizlik kimyasalıdır.

Linkte memnun olduğum bir uygulamayı paylaştım. Tavsiye ederim

http://www.motosiklet.net/forum/moto...ml#post2742699

Kolay Gelsin
    Bilgi için teşekkürler yarın tuzla tarafına bir gideyim bakalım bulabilecekmiyim Bu arada yağlama içinde herkes würth ü önermiş. Birde benim motorumda orta sehpa yok yağlarken çok zorlanıyorum bunun için bir püf nokta varmıdır?

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:54 ----------

Alıntı sedat_57 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    zincirin fiyatına göre değişir.. benim motorumun zinciri 20 tl olduğu için kaçuklu gres ile yağlıyorum..en kötü zincir yaği sprey 10-15 lira..bence gerek yok yarın öbür gün kullandiğim motosikletin zinciri 500 lira olursa ozaman zincir spreyi ile yağlarım..zincirine benim kadar özen gösteren varmıdır bilmiyorum..motorun her tarafı kir içindedir dişimi
    fırçalamam zincirimi mazotla fırçalarım 2 haftada bir ..sonra gress
    Sedat sizin oralarda varmıdır bu Kerosen'den

Motosikleti
    Honda NC S
    Benim motorumda orta sehpa yok yağlarken çok zorlanıyorum bunun için bir püf nokta varmıdır?
    Şu linkte bi yol bulmuş arkadaş, http://www.motosiklet.net/forum/mt-a...tml#post413774

gayette rahat temizlenir bu şekilde bence
    Yaşasın MEKANIK, kahrolsun elektronik | Yaşasın METAL, kahrolsun plastik | Yaşasın TORK, kahrolsun beygir | ...

Motosikleti
    Şu linkte bi yol bulmuş arkadaş, http://www.motosiklet.net/forum/mt-a...tml#post413774

gayette rahat temizlenir bu şekilde bence
    Yok ben motoruma kıyamam bu şekilde
    Kerosen satan pek yer yok gibi. Biraz araştırdım fakat bulamadım. Gazyağı bulunabiliyor fakat Kerosen yok ortalıkta.

Motosikleti
    Honda NC S
    Yok ben motoruma kıyamam bu şekilde
    Kerosen satan pek yer yok gibi. Biraz araştırdım fakat bulamadım. Gazyağı bulunabiliyor fakat Kerosen yok ortalıkta.
    Kerosen arattığımda Tuzlada bi adrese ulaşıp aramıştım onlarda vardıda o adres nerelerde kimbilir. Karaköydede buldum ben Petrokimya sanırım dükkan ismi

Perşembepazarına Kabataş yönünden girdiğinde, ilk ışıklardan sola dönüp ara sokağa girdim o civarda biyerdeydi

Google da bi arat Tuzladaki adrese de hemen ulaşılıyordu.

Olmadı gazyağı kullan bence Son çare zincir temizleme spreyleri

Motosikleti
    CBR250R
    Alıntı yaqizak adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ankaradan gaz yağı arayan arkadaşlar varsa ostim girişinde petrol ofisi satıyor sürekli var litre fiyatı 3.20
    Burası neresi acaba? Ya da Ankara'da başka gaz yağı satan yer bilen var mı?

Kerosen bilen varsa daha iyi olur. Anladığım kadarıyla kerosen öncelikli.

htmetin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Twister - honda cbf 150
    JEt motorları da gaz yağı ile çalışıyor diye biliyorum.. Hava alanlarına giriş çıkış yapan tankerler takip edilerek menbaa ulaşılabilir
    Sözün en güzeli, söyleyenin doğru olarak söylediği, dinleyenin de yararlandığı sözdür.

Motosikleti
    Suzuki GW250 Inazuma
    Kerosen arattığımda Tuzlada bi adrese ulaşıp aramıştım onlarda vardıda o adres nerelerde kimbilir. Karaköydede buldum ben Petrokimya sanırım dükkan ismi

Perşembepazarına Kabataş yönünden girdiğinde, ilk ışıklardan sola dönüp ara sokağa girdim o civarda biyerdeydi

Google da bi arat Tuzladaki adrese de hemen ulaşılıyordu.

Olmadı gazyağı kullan bence Son çare zincir temizleme spreyleri
    iyide kerosen (kerosene) zaten gazyağı demektir ingilizcede, biraz kelime anlamını araştırsan bu kadar debelenmezdin yahu zincir bakımı için link:
    http://www.motosiklet.net/forum/mt-a...aglama%5D.html

4. sayfa BirinciBirinci ... 23456 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)