Gaz Yağı Nerden Bulabilirim?
Reklamlar
-
08 Mayıs 2015, 08:16
Kuyumcukent'te de var. Temizleyici olarak kullanılmalıdır. Yağlayıcı olarak kullanılmaz.
Reklamlar
-
08 Mayıs 2015, 09:25
bsongoz adlı üyeden alıntı
Kuyumcukent'te de var. Temizleyici olarak kullanılmalıdır. Yağlayıcı olarak kullanılmaz.
kuyumcukentte nerede bulurum arkadaşım
"Edeple gelen lütufla gider"
-
05 Eylül 2015, 18:39
Ankara'da gaz yağı satan yer var mı?
-
06 Eylül 2015, 03:38
İzmir için söylüyorum; Menemen'de garajı geçtikten hemen sonra sağdaki istasyonda var, Total idi sanırım.
-
06 Eylül 2015, 07:53
DrummerBT adlı üyeden alıntı
Ankara'da gaz yağı satan yer var mı?
Istanbul yolu uzerindeki petrol ofislerinde satildigi soyleniyo gidip de kendim almadim ama...
-
06 Eylül 2015, 13:48
Istanbul'da eminonu tahtakalede de var. Piyasaya girip sorun, bir komurcu tarif edecekler. Litresi 10 tl gibi biseydi sanirim. Varilden litre litre doldurup veriyor.
-
06 Eylül 2015, 21:56
Ankarada istanbul yolunda petrol ofisinde var. Honda efeyi geçtikten sonraki petrol ofisinde. Yalnız hondanın altındaki değil ondan sonraki. Litre fiyatı 3 küsür lira, pompadan basıyolar direkt.
-
06 Eylül 2015, 23:20
gazyağı mi? mazot mu? oringlere en zararsızı hangisi acaba
-
kamandes adlı üyeden alıntı
gazyağı mi? mazot mu? oringlere en zararsızı hangisi acaba
duyduğum kadarıyla mazot zararlı.
motosikletlerin kullanım klavuzlarında kerosen yazıyor yani gaz yağı.
gaz yağıda zararlı diye duydum fakat en az zararlı olanı.
-
genelde kömürcülerde oluyor
-
patriote adlı üyeden alıntı
Zincir temizleme işinden polemik çıkartmayı beceriyoruz ya helal olsun bize.
Ürün ismi öneremeyeceğim çünkü özel olarak alıp da kullandığım bir zincir spreyi yok.
Sadece pist ekipmanları içerisinde sürekli bulundururuz. Onu da bir arkadaşımız alır kutuya koyar. Hepimiz kullanırız.
Ama çok istiyorsanız, servise gittiğim bir gün çeşitlere bakar buraya eklerim.
Şimdi olayın servis kısmına gelelim.
Motosikletiniz 200-250 kilo ağırlığında ve yalnızca bir yan sehpaya sahip bir motorsa zincir temizliği ve yağlaması gayet dertli bir iş olacaktır.
Benim servis tavsiyem bu nedenleydi ama bazı arkadaşlar yanlış anlamışlar, ya da her motorun orta sehpası var yada arka tekeri kaldırmak için ayrı bir sehpaya sahipler gibi anlaşılmış.
Yine de olur ama ben dikkat ederseniz bu konuda bilgisi olmayan arkadaşlar için yazmıştım. Yapamayacağınız bir şeyse ya da zor geliyorsa ufak tefek işlerinizi servise yaptırın demek istedim.
Gaz yağı benim de çok kullandığım bir malzemeydi. Eskiden zincir spreyi nedir bilmediğimiz için elimizdeki tek olay buydu.
Bu sayede dişlileri küflenmiş, ikide bir zincir değiştirdiğimiz motosikletlere bindik.
Ama hiç yoktan iyidir.
İleride gazyağı bulamayacaksınız.
Bu malzemenin kullanım alanı neredeyse kalmadı.
O zaman ne yapacaksınız?
Türkiye'deki servisleri, hizmet verme alanında zorlayın arkadaşlar. Bunun faydasını görürsünüz.
beyler adam kahin.
-
Bostancı sanayi girişinde sağda Castrol bayii var orada bulunur.
He bu arada, gazyağının buharı zinciri dişliyi geçtim ciğerlere çok zararlı. Uzun süreli maruz kalırsanız ciddi hastalıklara yol açar.
Zincirimi bir kez serviste temizlettim, daha doğrusu temizlemişler, ertesi gün noktasal paslar oluştu zincirde. Ne kullandıkları belli değil.
İstanbul anadolu yakasında benim tavisyem Hasanpaşa'da motolab'a gidin, 10TL'ye temizleyip yağlıyor. Kendi ürettirdiği nötr bir temizleyici maddesi var, zincire zarar verdiğini görmedim.
Ya da şafta geçin kafa rahat, 12.000 km'dir zincir diye bişey duymadım :D
-
cemalkd adlı üyeden alıntı
Bostancı sanayi girişinde sağda Castrol bayii var orada bulunur.
avrupa bölgesinde bildiğin var mı hocam?
olmadı boş günümde eminönüne bakıcam
-
ANTALYA İÇİN:
Eski sanayide yağ dükkanlarının olduğu sokakta bulunuyor bilginize.
-
DrummerBT adlı üyeden alıntı
Ankarada istanbul yolunda petrol ofisinde var. Honda efeyi geçtikten sonraki petrol ofisinde. Yalnız hondanın altındaki değil ondan sonraki. Litre fiyatı 3 küsür lira, pompadan basıyolar direkt.
Sincan organize sanayi karşısındaki petrol ofisinde de var.
"Ne Mutlu Türküm Diyene" M.Kemal ATATÜRK
Salcano Wolf 125 28.03.2014 - 02.05.2016 (11.800 km)
Bajaj Pulsar NS 200 Trafiğe Çıkış: 09.05.2016 (46.500 km)
-
03 Kasım 2015, 12:16
google da çıkınca bende arayan olur belki konuyu hörtletim dedim,
genelde PO larda oluyormuş çıkarttıgım sonuç bu soracagım bende, bilgi veririm..
-
03 Kasım 2015, 12:26
Yagcarsisi.com dan alabilirsin fiyati da uygun.
Wd-40 ise o ringlere zarar vermiyor.. advrider sitesinde bircok testi var.. yabanci r1 forumlarda insanlar wd40 ile sadece 50bin km bir zincirden cikariyor.
Lutfen yabanci kaynak arastirin.. daha fazla bilgi istiyen varsa linkleri paylasabilirim
-
03 Kasım 2015, 13:30
WD40 ile ilgili linki alabilirmiyiz ?
-
03 Kasım 2015, 13:44
gaz yağına ne gerek var ki mazotta aynı işi görür. veya wd40. bence maceraya gerek yok ardı ötesi temizlik.
-
03 Kasım 2015, 13:55
Testi buldum sanırım, gerçekten çok ilginçmiş.
Keşke içinde mazotta olsaymış.
http://advrider.com/index.php?threads/chain-o-ring-wd-40-exposure-effects-study-and-results.345397/
Bu arada WD40 firmasına atılan maillerde alınan cevap şu şekilde "araştırmalarda herhangi bir zarar görülmedi."
WD40 düşmanlığı nereden geliyor çok merak ettim şimdi.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)