Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

kaza yapan motor sürücülerine yardım

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    zafer80 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Mart 2007
    Şehir
    ist/avrupa
    s.a. arkadaşlar motorunuzla yolda gidiyorsnuz belki işiniz acil belkide sadece geziyorsunuz eğer gözünüze motosiklet kazası iliştiyse hemen durup yardımına koşun erkek yada bayan motor sürücüsü olmanız hiç önemli deil..inanın yardıma koştuğunuz anda ne kadar faydanız olduğunu hemen farkedecksiniz.. birçok motor kullanıcısı arkadaşın kuryeleri pek sevmediği bi sır değil ama kuryeler bu konuda oldukça hassas hemen yardıma koşuyorlar bi kaç kere başıma geldi ve herseferinde kurye arkadaşlar gelip gerekeni yaptılar(ALLAH onlardan razı olsun)o bikaç olaydan sonra bende hemen yardıma koşmayı kendime bi görev edindim .. kaza anında araba sürücülerinden, ister haklı olun ister haksız(ki genelde haksızsınızdır haklı olsanız bile......!) darp görme ihtimaliniz oldukça yüksek.. eğer kaza yaptığınız aracın içerisinde bi kaç kişi varsa bu olay hemen hemen kaçınılmaz oluyor.. kısaca eğer motor kullanıyorsak böyle bi durum karşısında hemen durup yardımcı olmak gerçekden üstümüze bi vazife sayılır ... hiçkimse kendisini kayırmasın çünkü hiç beklemediğiniz biranda kendinizi böle üzücü bi durumda bulmanız işten bile değil.. bu gibi durumlarda kurye, pizzacı,sucu vs. ayrımı yapmayalım ..kazasız belasız şürüşler..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    ennginn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Nisan 2007
    Şehir
    S.Cedid
    Motosikleti
    Süper Yamaha K12
    Yardım yapmak Türk"lerin örf adet ve geleneklerinde ama bu bizim neslin başındaydı.
    Şu an ki nesil bunu nasıl karşılar bilinmez.
    nasıl ki bir motorcu arkadaşı görünce selamlaşmak için KORNA çalıyorsa
    kaza yapan kim olursa olsun YARDIM etmeliyiz bu bir insanlık görevidir.
    bunu sadece yaşamak gerekmiyor aldığımız terbiye bunu
    gerekmektedir.
    Sen yap iyiliğini at denize balık anlamıssa alık anlar demiş atalarımız.
    AYNI DİLİ KONUŞANLAR DEĞİL, AYNI DUYGUYU PAYLAŞANLAR ANLAŞABİLİR

  3. #3
    zafer80 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Mart 2007
    Şehir
    ist/avrupa
    engin elbette öle güzel yazmışsın ama birde bana dokunmayan yılan zihniyeti yerleşmiş insanların beynine ..kaçımız örf ve adetlerimize gerektiği şekilde uyuyoruz.. hem acaba sorsan kaç kişi hatırlar samimi bi şekilde en son yaptığı insanlık görevini ..toplum olarak zayıfladık enazından motorcu olarak birbirimizi destekleyelim demek istediğim buydu ama.. keşke herkez senin gibi düşünse ..

  4. #4
    muvattali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Nisan 2005
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    cbf 600sa
    Bunu burada bir marifet diye yazmıyorum ama daha geçenlerde tanık olduğum bir kaza ile ilgili olayı anlatmak istedim.

    Kadıköy-Hasanpaşa Çevreyolunda 2 hafta önce cumartesi öğlen sıralarında trafik alışılmışın dışında kilitli idi. Sebep de CBR 600'lük bir motosiklete çarpıp kaçan bir sürücünün sebep olduğu cidden çok vahim bir kaza idi. Motosiklet ve sürücüsü yaklaşık 100 m. kadar sürüklenmiş ve yolun emniyet şeridi ile sağ şeridin önemli bölümü motor yağı ile alabildiğine kaplanmış ve tüm trafik için inanılmaz bir riziko teşkil ediyordu. Ben vardığımda iki motosiklet durmuş yardıma başlamışlardı ve kazaya uğrayan arkadaş ilk şoku atlatmış, sol bacağından ilk bakışta ciddi gibi görünmeyen yaralar almıştı. O esnada yoldan geçen bir ambulansı 'sorun yok' diye yolladılar. Buraya kadar herşey kontrol altında gibi olmakla birlikte, asıl tehlike özellikle emniyet şeridini kapatıp hızla gelen motosikletlerin karşı karşıya kaldığı yağ tehlikesi idi ve acil önlem olarak yağlanmanın başladığı yere kadar gidip motosikletleri uyarmaktı. Bu arada diğer arkadaşlar trafiğe ve itfaiyeye (yıkama işlemi için) haber vermişlerdi. Olay yeri Honda Mototal Servisine oldukça yakın olduğundan ilk aklıma gelen oradaki sorumlu Oytun arkadaşımdan telefonla yardım istemek oldu ve çok sağolsun, işini bırakıp oradaki Ali kardeşimle birlikte motorlarına atlayıp 4-5 tane ikaz kukaları (tam adı ne ise) getirdiler ve bu sayede emniyet şeridini kapatarak ilk önlemi alabildik. Bu öyle bir çırpıda anlatıldığı gibi kolay bir iş değil tabi, bizzat yaşamak gerek. Tam 2 saat süren bir macera ve istisnasız 150-200 tane motosiklet sürücüsü geçti ve şuna inanmak gerek ki çoğu yardım için durmaya hazırdılar ama orada yağ tehlikesine karşı sürekli ikazda bulunan 2 trafik gönüllüsü sayesinde ikna olmuş ve şükranla karışık ama akılları kaza yerinde kalmış duygularla yollarına devam etmek durumunda kaldılar, bunu anlamak için bakışlarını görmek yeterli idi. Sonunda B. Şehir Belediyesinden bir kamyonet geldi, yolun yağlanan kısımlarına kürekle iri kum taneleri serptiler ve yol az öncekinden daha da tehlikeli bir hale geldi. Biz zaten ikaz için avaz avaz bağırırken 'yol yağlı dikkat edin, açıktan geçin' diye, nakarata bir de 'kumlu üstelik altta yağ var aman' nidaları ekledik, tanık olan dostlar görmüştür halimizi

    Bu esnada benimle birlikte orada kalan ve kazazedeye en büyük yardımda bulunan BMW 650 GS'li arkadaşın yaptıkları inanılmaz güzel şeylerdi. Neler mi yaptı: Olay yerine ilk o varmıştı ve tespit edebildiğim kadarıyla yaralıya psikolojik destek verdi, trafik ile irtibat kurdu, arkadaşa çarpıp kaçan -maalesef yine bayan- sürücüyü ileride biryerde kıstırıp tespit eden otomobil sürücüsü ile irtibat kurup olay yerine getirilmesine yardımcı oldu (hanım panikleyip kaçtıktan sonra aile büyüklerine haber vermiş ve onlarla birlikte geldi ama ilgisiz tavırlarıyla bizi ve yaralı arkadaşı deli etti ki neyse gidip aracına oturdu da tansiyon düştü biraz), daha sonra da kazadan dolayı ciddi zarar gören motoru oradan geçen bir kamyonete yükledikten sonra trafik polisi eşliğinde birlikte karakolun yolunu tuttular.

    Yani sevgili zafer80, burada elimden geldiğince ben de birşeyler yapmaya çalıştım ama, bu başlığı görünce, tanık olduğum bu olayda en başından en sonuna kadar orada olan ve büyük bir özveri ve sevgi ile yardımda bulunan adını dahi bilmediğim BMW'li arkadaşın yaptıklarını örnek vermek istedim. Bu isimsiz arkadaşın insanca gayretlerini bu vesileyle buradan camiamızın takdirlerine sunuyorum.
    İnnova 125, nx4 falcon, xt660r, CBF 600s diyerek devam ediyor hayat

  5. #5
    Gültekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Haziran 2005
    Motosikleti
    BMW F650FB
    Alıntı muvattali adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bunu burada bir marifet diye yazmıyorum ama daha geçenlerde tanık olduğum bir kaza ile ilgili olayı anlatmak istedim.
    ALLAH (CC) sizlerden razı olsun.

    aslında yapılanlar burada yazılmalı, ve eski-yeni tüm motorculara örnek olmalı.

    zor durumdaki bir motorcuya en büyük yardımı yine bir motorcu yapabilir.

    2 gün önce, yolda kalan bir asya 200 gy-a gördüm.
    yanında durdum. selam verdim.
    bujiden kaynaklanan basit bir arıza yüzünden e-5'te yolda kalmış.
    topcase'de taşıdığım eski, çıkma bujiyi taktık, anında çalıştı.

    ustanın, işe yaramaz diye çöpe attığı, benimde "ne olur, ne olmaz" diyerek çöpten aldığım eski buji işe yaradı en azından, o anda yaşanan probleme çözüm oldu.

    ikimiz de mutlu-mesut devam ettik yolumuza.
    Ülkemde hiçbir iyilik cezasız kalmaz.

  6. #6

    Üyelik
    15 Ekim 2006
    Şehir
    İstanbul/Beşiktaş
    Motosikleti
    Zongshen GY_A200
    ennginn + 1 , motosikler sürücülerinin birbirine yardım etmesi gelenek olmalı, tüm yardım sever kişileri kutluyorum.
    "Motosiklet Özgürlüktür."

  7. #7
    muvattali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Nisan 2005
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    cbf 600sa
    Asıl beni etkileyen, kazazede arkadaşın gözleri doldu ve siz olmasaydınız ben ne yapardım dedi. Yani arkadaşlar, orada yapılan en önemli şey moral ve psikolojik destek oluyor. Çok ama çok önemli bu kazaya uğrayan kişi için.
    İnnova 125, nx4 falcon, xt660r, CBF 600s diyerek devam ediyor hayat


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)