merhaba motosiklet.net ailesi-ben geldim ve 2. el motor tavsiyesi
Reklamlar
-
merhaba motosiklet.net ailesi,sitenize daha 5 dk önce üye oldum,öncelikle kendimi tanıtim ben emre,23 yaşındayım,adanalıyım,master öğrencisiyim,2 tekerlekli araçlara olan ilgim tam 11 yıl önce başladı ama motorsiklete değil bisiklete,11 yıldır bisiklet sporuyla uğraşıyorum,bir çok yarışa katıldım ve katılıyorum bi kaç tanede derecem var çokda sağlam bi bisikletim var,ben 2 tekerin hastasıyım diyebilirim ve motorlara karşıda bi ilgim vardı herzaman,bu ilgi şimdi motor almaya yönlendirdi beni,ve siz tecrübeli arkadaşlardan ricam bana bu konuda yardım olmanızdır,öncelikle ben ne istediğimi yazim ve sizlerde burdan yola çıkarak bana bi tavsiyede bulunursanız sevinirim
Öncelikle öğrenci olduğum için pek param yok bütçe max. 800 ytl belki zorlarsam biraz daha çıkabilir bunun için 2.el bir motorsiklet almak istiyorum,pek hız tutkunu değilim çok hızlı kullanmıcam motoru normal bi hızda (60km/s)kullanacağım için büyük motor olmasına gerek yok 125 cc yeter sanırım daha aşağısı varmı bilmiorum,yani benim isteğim 125 lik ve benzini az yakan bi motor olsun istiyorum,sağlam bişe olsun hemen dağılacak bi yapısı olmasın,yedek parçası bulunabilir ve ucuz olsun istiyorum
Şu sıralar bir çok motorsiklet firması çıktı zaten herhangi bi marka ayırt etmeksizin benim isteklerimi en iyi sağlıyabilecek motorsiklet markası modeli hangisidir?ve 2. el piyasa durumu nasıldır, fiyat ve bulunabilirlik açısından?,tüm tecrübeli arkadaşlardan çok azda olsa ufak bi yorum bekliyorum,umarım en kısa zamanda motorsikletime kavuşurum,herkese şimdiden teşekkür ederim,herkese sevgiler saygılar..... görüşmek üzere
Reklamlar
-
arkadaşım madem yeni üye oldun öncelikle hoş geldin
ben senin için ana sayfanın sağ köşesindeki ilanlara az biraz baktım ama bir de sen göz gezdir derim.
ben de asya 150 lik var. herkes tavsiye etmeyebilir ama ben çok ama çok memnunum.
bir de sen 125 düşünüosun bence olur asyalara bak ama alırken de huyuna suyuna dikkat et.
mesela yanında bi bilir kişi ile git.
-
dostum oncelıkle aramıza hosgeldın dıyorum sana b urda motorun olsada olmasa cok sey ogrenebılırsın .umarım kalıcı olursun..
motor konusuna gelınce arkadaslar sana cok guzel tavsıyelerde bulunacaktır...........
ben ce yamaha bws 100 e bı bak .........
ufak sevınlı bısı gercı bazıları gosterıslı ıster ama bu aletı bı ayrı sevıyorum ben ılan fıyatları 1-250 2 arası ama fıyatı 1000 arkadasım daha yenı adı mavısını cok fena benım motorla dalga gecer(zat 150)
siyahlimuzin adlı üyeden alıntı
arkadaşım madem yeni üye oldun öncelikle hoş geldin
ben senin için ana sayfanın sağ köşesindeki ilanlara az biraz baktım ama bir de sen göz gezdir derim.
ben de asya 150 lik var. herkes tavsiye etmeyebilir ama ben çok ama çok memnunum.
bir de sen 125 düşünüosun bence olur asyalara bak ama alırken de huyuna suyuna dikkat et.
mesela yanında bi bilir kişi ile git.
arkadasım bu bayana sakın ınanma asyaymıs heh pısman olursun ..bayan cık aradan
-
biraz daha yardımm:(
ya arkadaşlar sadece 2 kişi yorum yapmış yorum yapan arkadaşlara teşekkür ediyorum,lütfen biraz daha yardımcı olun bana,paylaşım bu mudur yani??
ben bugün motosiklet pazarına gittim en çok çin malı motorlar vardı 1000 ytl filan diyolar ama dahada inerler bence fiyatını sorduğumda bile bişeler yaparız dediler,alıcı olsam 800 e filan inerlerdi,
ama bugün bi motor vardıki aklımı başımdan aldı istediğim motor o çünkü artık başka bişe istemiorum,kanuni classic 125 diye bi model rengi siyahtı,2006 model 1200 istiyodu satan kişi,az önce sıfırına baktım 1900 yazıo,ben şimdi bunu taksitle sıfır almayı düşünüyorum,plaka ruhsat işlemleri kaç para tutar,unutmadan söyleyim motor ehliyetim yok ama B sınıf ehliyetim var,lütfen biraz daha yardımcı olun bana...herkese iyigünlerrr
-
Hoşgeldin Kalıcı dostluklar edinmeni dilerim.
Motor tavsiye konusunda benden çok daha tecrübeli arkadaşlar var; yardımcı olacaklardır. Ve acele etme pazar günü olması nedeni ile herkes gezi vb. etkinliklerde.
[FONT="Times New Roman"][SIZE="2"][COLOR="Red"][B][I][U]Birol HALICI[/U][/I][/B][/COLOR][/SIZE][/FONT]
-
merhaba arkadaşım;
bak yükseklisans da yapıyormuşsun.. demek ki kendine değer de verirsin sen.. Akıllıca yazmışsın 60 ın üzerine çıkmam falan diye ama ben sana o zaman bisikletine binmeye devam et derim Emre arkadaşım ben de geçenlerde aldım motorsikletimi. Ama inan alana kadar karnım çatladı. Sana tavisyem her şeyden önce ne yaparsan yap çin mallarından uzak dur. Bir motor öğretmeni olarak söylüyorum bunu.. Lütfen diğer arkadaşlar da polemik yaratmaya kalkmasın. Okusun dört yıl gelsin sonra konuşalım. İnan uzun zamandır istiyordum ve onu mu yoksa bunu mu alayaım derken gına geldi. Sana tavsiye.. Önce hoşuna giden tipi belirle. çünki hoşuna gitmeyen birşey alırsan iki gün sonra sıkılacaksın verdiğin para da boşa gidecek. İkincisi scooter kullanmak zevkli ama bir o kadar gariptir. Neden diyeceksin yolunun üzerine azıcık bir engebe çıksa senin için risk demektir.. ee daha sen okulunu da bitireceksin..
İkinci hususa gelince.. ikinci el alacaksan temiz bir şey al ki bir de dünyanın masrafını yapma motoru kullanabilir duruma getirmek için.. Lastikler yürüyen aksam boyası motoru kısaca her yerini kontrol et..
Üçüncü hususa gelince eğer çok zenginsen problem değil ama motoru kaptırmamak babalar gibi cezayı yememek için de eliyet ruhsat vb masrafları gözönüne al.. Kabaca ruhsat 175-190 ytl.. sürücü kursu xxx ytl.. kurs evrakları 100 ytll.. ehliyet 90 ytl (tabi b sınıfı ehliyetinin olduğunu varsayıyorum).. yani cebinden çıkacak para temiz 400 kağıt..
Dördüncü husus inan bana alacağın motoskletten daha önemli tek bir şey var.. alacağın güvenlik ekipmanı.. kaskı montu dizliği mutlaka alman lazım hemde ucuza münkün mertebe kaçmadan.. Bunlar senin ilerki hayatında tekerlekli sandalyede olup olmayacağını yoksa yürümeye devam edip edemeyeceğini belirleyen şeyler.. tabi daha kötüsü de var ama burada yazmak istemiyorum.. Kask mont dizlik ortalama bişiler alırsan (kullanılma amacına göre yapılmış şeylerden bahsediyorum görünüş için yapılmış şeylerden bahsetmiyorum) en az bir 400 kağıt da öyle gider..
Şu an için masrafın sürücü kursu ve motosiklet hariç 800.. senin zaten bütcen mi buydu? O zaman biraz daha para biriktir.. Aksi takdirde iyice borca girip alırsan benzin alıp binemezsin bile..
Benim kişisel tavsiyeme gelince.. ikinci el eski ama güvenilir bişi aldım ben.. çin malı almaktan yada scooter almaktan daha mantıklı geldi.. bakalım artık.. sana da bol şans..
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)