Sıkışık trafikte motor kullanma
Reklamlar
-
mabetil adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar ben 39 yaşında 180 cm boyunda 87 kiloyum. Ankarada yaşıyorum. Motor sevdası bundan 6 ay önce başladı. Ben de dayanamayıp önce kendime bir f 650 gs 2000 model aldım. Tabi ozaman şimdiki gibi düşünse idim 125 veya 250 cc li bişey alırdım. Bugüne kadar geçen süre içinde A2 ehliyetimi aldım ve tarafiğe kapalı alanda hava müsait olduğu sürece tecrübeli arkadaşlardan motor öğrenmeye çalıştım. Bugün de ilk defa Çankayada sıkışık trafiğe çıktım. Bugün anladım ki profesyonel bi hocadan anlamda ders almam gerekiyormuş. Allahtan başıma kötü bir şey gelmedi.
Şimdi havanın da güzelleşmesi ile motoru daha da fazla kullanmayı düşünüyorum. Kızılayda çalışıyorum. Kızılayın sıkışık trafiğinde kullanmak için f650 gs uygun mudur. Motorumdan memnunum. Sizce 2. motor olarak sıkışık trafik için ne gibi bir motor almalıyım. Ya da başka bi tavsiyeniz var mıdır.
Saygılarımla...
Ben de motora geç başlayan yenilerdenim. ve yaramaz çocuklar gibi bilenleri dinlemeyip 650 yamaha dragstar ile başladım. Önce sitenin bahçesinde sonra Eskişehir yolunda kullandım, biraz daha güven gelince nisbeten trafiği rahat olan Çayyolu,İncek civarında trafik ışıklarına girmeye başladım. sonunda da Ankara trafiğinin en yoğun olduğu bölgeye(mecburen) gidim. Fakat aralardan geçmedim ,sanki otombobilmişcesine normal trafik akışına uydum. motor biraz büyük olunca da arabalardan da araba muamelesi gördüm. Fakat o gün sıcaklık 4-5 derece olmasına rağmen ter içinde kalmıştım. Şehir içine hele cruiser tipi büyük motor ile yorucu oluyor. Belki acemiliğimden de böyle oldu ama ,bu işi bilenler de böyle söylüyor. diğer modeeler için deneyeimim olmadığı için birşey söyeleyemeyeceğim.
Reklamlar
-
kullanım kolaylığı açsından 2. bir motora ihtiyaç duyulacağını pek sanmıyorum ben de açıkçası. Henüz acemilikten dolayı bu zorluğu yaşadığınızı ve motora alıştığınız taktirde bu motorla da her türlü kullanım koşulunda zorlanmayacağınızı düşünüyorum. Misal, ben supersport tarzı motorumla bile ist. trafiğinde çok zorlanmıyorum, Enduro ile şiir gibi gelir o trafik
Ancak şu bakış açısından bakacak olursak, eğer sadece evden işe ve sıkışık trafikte motosiklet kullanmaktan söz ediyorsak, bence F650'ye yazık etmiş oluruz. Şehir içi trafikte dur-kalklarda 650cc.lik bi motosikletin yakacağı benzinden söz etmiyorum bile 2. bir motosiklet alma İmkanımız var ise, 150cc.lik bir scooter bu amaç için gayet uygun bence
-
Ben İzmir trafiğinde bazen motorların yaptıklarından korkuyorum, yani çok sıkışık yerlerden seri şekilde geçiyorlar, ama yandaki yada arkadaki araç görmeyip bir hamle yapsa, direk ölümlü kaza olacak.
Yeni motorcu arkadaşlarım (ben dahil!): Bence alışıncaya kadar şerit aralarından kaçmalar yapmayın. Açılan bir kapı yada aniden boş bir yer bulan sürücünün manevrası gününüzü berbat edebilir. Şeritinizin ortasında, aynen bir araba gibi, sıranızı bekleyin derim. Alıştıktan sonra bile, riskler almayın. Araç sürücüleri çok tutarsız ve ani hareket ediyor.
Not: Bir arkadaşım otobanda kaza yapmıştı, sebebi de tam geçmekte olduğu minibüs şöförünün tükürmek için aniden kapıyı açması :(
---
Honda NC750S..... Honda VFR 2008... Hyosung GT250R
-
Selam,
Bence kendinize bir maxi scooter alabilirsiniz. Burgman, X9, SYM, Majesty, Silverwing. vsvsvs.
Sehir içi trafiktede de çok rahat edeceğinizi belirtmek isterim
-
Cevaplarınız için tşk...Eğitimden sonra eğer motora hakim olabilirsem bununla devam ederim. Olmazsa herhalde küçük bir scooter düşünürüm...
-
-
Öncelikle sakin ve yalın anlatımınız için teşekkür ederim, ayrıca bilgili birine benziyosunuz
Honda'nın verdiği ileri sürüş teknikleri eğitimlerine katılmanızı öneririm.Bir hafta sonunuzu ayırıyosunuz sadece..
Motosiklet seçiminiz harika, Ankara'lı Onur (prometheus) arkadaşımız size gerekli bilgi ve yardımları sağlayacaktır..
Saygılar...
Sonsuza kadar süren tek A$K motosiklet aşkıdır !
'TUĞBA OKAN EKİN' << 03.04.2007 >>
-
Senin ilacın CBR 125... ben karmaşık istanbul trafiğinde çoook memnunum... trafikteki en rahat vitesli motorlardan biridir, şıktır, 125 cc. sınıfında güçlü sayılabilecek seri bir makinadır...
Memnun kalacağına eminim çünkü çok uzun değilsin...
kazasız belasız keyifli sürüşler...
... yaşlı bir devrimci düşürmez hiç ağzından özgürlük kelimesini
ve yatmadan önce bir bardak su yerine denize bırakır takma dişlerini ...
''Four wheels move the body. Two wheels move the Soul.''
-
Motorunuz trafikte kullanmak için uygun bir motor.
İkinci bir motor almaya kalkışmayın.
Eğitim ve tecrübe ile kısa süre sonra alışırsınız.
İki motosiklete birden alışmaya çalışmak pek akıllıca olmaz.
Eğitim konusunda Ankara'lı arkadaşlar size seve seve yardımcı olacaklardır.
Scooterlar bence vitesli motora alışmış olanlar için pek de pratik motorlar değildir.
Hatta bana göre çok tehlikeliler de.....
Biraz zamana ihtiyacınız var. O kadar....
-
İstanbul için ulaşımda tek çözüm motosiklet hatta scooter diyelim.. Hakikaten ulaşımı çok hızlandıracağı ve gün içindeki trafik stresinden kurtaracağı kanaatindeyim.. Çok yerinde bir konu olmuş...
-
maxi scooter al
hem performanslıolsun hem trafikte rahat et
-
-
necropolis adlı üyeden alıntı
Hazır şehiriçi trafiği konusu açılmışken sormak isterim, benim en sorun yaşadığım konu, ayna kontrolü ve şerit değişimi. Mondial mct kullanıyorum. Aynaları özenle ayarlamama rağmen otomobildeki gibi olmuyor. Gerçi aynanın gidona bağlı olması nedeniyle otomobildeki gibi bir rahatlık olmayacağını kavradım ama sormak istediğim bu zamanla aşılabilecek bir durum mu yoksa motosiklet kullanıyorsan ancak o kadar olur durumu mu? Yani şerit değiştirmek istediğimde başımı çevirip bakmak- ki o zaman da dengemi kaybediyorum, motor sağa sola gidiyor- zorunda kalacak mıyım her zaman?
Hemen hemen her çin motorda aynı dikdörtgen aynalar war.Bunlar da ölü noktaları görmek için eğimli olmadıklarından tam olarak sağlıklı bir görüş sağlamıyorlar.Motosiklet için en uygun ayna tipi dışbukey yuvarlak aynadır.Hem dışbukey olduklarından geniş ,yuvarlak olduğundan da her açıda eşit bir bir görüş açısı sağlarlar
GÜCÜN BİLGİ OLMADAN HİÇBİR DEĞERİ YOKTUR.
-
motorun güzel sakın satma ,yavaş takıl alışana kadar yeter.
-
Her duruma göre bir motor alma fikriniz ve olanağınız var ise 1500-200 cc bir scooter alabilirsiniz. Ama ben F650GS kullanıyorum istanbul trafiğinde ve çok dengeli ve rahat bir motor olduğunu düşünüyorum. Bence ek bir motor almaktansa bu motoru ve diğerlerini daha verimli, sağlıklı kullanmak adına aynı parayı harcayarak yukarıda arkadaşlarımızın isimlerini de verdiği profesyonel kurslardan eğitim alın derim...
SERTAC OZTURK
BMW F 650 GS/2006 *B Rh (+)*
-
bende zealsun 150-19 almak üzereyim herşey tamam ama bu benim ilk motor tecrübem olacak maltepe-beyazıt güzergahında yeni başlayan biri için çokmu yanlış bi tercih olmuş
-
giallorosso adlı üyeden alıntı
istanbulda en sıkışık trafiklerde bulundum.ve araba sırasında bekleyen çok bmw motorlu gördüm
Onlar her kim iseler akıllı adamlarmış.
Motorcu dediğin gerektiğinde sabırlı olmalı, risk alınmayacak yerlerde beklemesini de bilmeli.
Tabii bazı motorcu arkadaşlarımızın yaptığı gibi, aralardan illa ki geçmeli ama slalom yapmayı, kendimizi olur olmaz tehlikeye atmayı marifet bellememeli.
Gönül ne gezi ister, ne dernek şahane;
Gönül iki kalıcı dost ister, motosiklet bahane.
-
Kaiser adlı üyeden alıntı
Hemen hemen her çin motorda aynı dikdörtgen aynalar war.Bunlar da ölü noktaları görmek için eğimli olmadıklarından tam olarak sağlıklı bir görüş sağlamıyorlar.Motosiklet için en uygun ayna tipi dışbukey yuvarlak aynadır.Hem dışbukey olduklarından geniş ,yuvarlak olduğundan da her açıda eşit bir bir görüş açısı sağlarlar
Teşekkür ederim Kaiser....
-
ozturk_sertac adlı üyeden alıntı
Her duruma göre bir motor alma fikriniz ve olanağınız var ise 1500-200 cc bir scooter alabilirsiniz. Ama ben F650GS kullanıyorum istanbul trafiğinde ve çok dengeli ve rahat bir motor olduğunu düşünüyorum. Bence ek bir motor almaktansa bu motoru ve diğerlerini daha verimli, sağlıklı kullanmak adına aynı parayı harcayarak yukarıda arkadaşlarımızın isimlerini de verdiği profesyonel kurslardan eğitim alın derim...
Teşekkür ederim... Ankara için kurs önerisi varmıdır?
-
ben 400 lük burgman kullanıyodum...otomatik olduğu için yılan gibi akıyodu aralardan...çok sevdiğim bir arkadaşım peşime bile takılamıyodu nerdeyse...800 lük choppera biniyodu... şehir içi trafiğnde scooter mükemmel bi çözüm
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler