Dünyanın İlk Yakıt Hücreli Motosikleti..!!
Reklamlar
-
Dünyanın İlk Yakıt Hücreli Motosikleti
Intelligent Energy (Akıllı Enerji) isimli bir İngiliz firması dünyanın ilk yakıt hücresiyle çalışan motosikleti olan ENV'yi tanıttı. Enerji tüketiminde büyük avantajlar sağlayan motosiklet ayrıca şık ve zeki tasarımıyla da dikkat çekiyor. Geleceğin enerji teknolojileri adaylarından birisi olan yakıt hücresi kendini pek çok alanda göstermeye başladı. CeBIT 2005'de bu teknolojiye sahip dizüstü bilgisayarlar dikkatleri çekmişti. Şimdi de sıra taşıtlarda…
ENV (Emisyon Karşıtı Taşıt) isimli bu motosiklet yakıt hücresi teknolojisine desteğiyle hem enerji tasarrufu sağlıyor hem de şık tasarımıyla göz alıyor. Bu motosikletin tasarımını pek çok ödül almış olan Seymourpowell isimli bir tasarım grubu gerçekleştirmiş.
ENV, Intelligent Energy firmasının CORE isimli bir yakıt hücresi teknolojisi çevresinde inşa edilmiş. CORE isimli bu teknolojinin faydası tamamen modüler olması ve böylece motosikletten çok rahat bir şekilde ayrılabilmesi. Bu sayede CORE, bir deniz botundan küçük bir eve kadar pek çok yerde enerji ihtiyacını karşılayabiliyor. Satte 80/Km hız yapabilen ENV, üreticilerin açıklamasına göre bir ev bilgisayarı kadar ses çıkararak gürültü kirliliğine de neden olmuyor.
Kaynak: Hürriyetim
Her zaman dogruyu söyle,ne söyledigini hatırlamak zorunda kalmazsın!!
Reklamlar
-
Bu motorun sesi az çıktığı için trafikte fark edilemeyeceği düşünüldüğünden dolayı motorda bir takım değişiklikler olacakmış.
http://www.facebook.com/bariskaykusuzphotography
http://www.bariskaykusuz.wordpress.com/
http://twitter.com/bariskaykusuz
-
Süper Moderatör (BBRR)
shadow açıkla biraz ne demek yakıt hücresi
-
tasarım zekice olabilir ama bana hiç şık gelmedi...
-
BBRR adlı üyeden alıntı
pil gibi bi şey galiba
-
-
Admin
-
Bu CORE teknolojisi pek çok yeni pc mainboardunda da var arkadaşlar.Enerji tasarrufunu çok açık bir şekilde ortaya koyuyor.Test programlarına gerek yok faturaya bakın kafii
Eşini Seviyorsan, Onun (2 teker) Hayallerini de Seveceksin.
-
Ses bencede güzel bir unsur (her ne kadar sadece biz öyle düşünüyor olsakta) ama şekil güzel bence.
-
12 Temmuz 2005, 01:50
-
12 Temmuz 2005, 02:06
ChatnoiR adlı üyeden alıntı
BBRR adlı üyeden alıntı
pil gibi bi şey galiba
pilmiş işte
-
12 Temmuz 2005, 02:10
-
12 Temmuz 2005, 03:03
saol euheuehue
-
12 Temmuz 2005, 04:44
abi sessiz motor mu olur ya motorun sesi duycaksın ki hırçınlaşabilicen yok se ne anlamı kalır be zevksiz iş beğenmedim
-
12 Temmuz 2005, 14:23
abi sessiz motor mu olur ya motorun sesi duycaksın ki hırçınlaşabilicen yok se ne anlamı kalır be zevksiz iş beğenmedim
aslında bunu GM e belirtseniz kesinlikle araştırmalarını sona erdirecektir.
tabii olmaz böyle şey.
marsa da gidilmez, yada ne gereği var gibi birşey.
YAŞAMAYI SEVİYORUM!!!!!!!
mpank
-
12 Temmuz 2005, 14:26
Süper Moderatör (BBRR)
kedidir o kedi
-
13 Temmuz 2005, 01:30
yok abi yolmun üstünde3 giderken uğrarım da boşuna para harcammasınlar emektir ya yazık
-abi kimse almaz ki öle bşiyi yani asıl motorcular almaz örnek ben ne öle sessiz sessiz
-
20 Temmuz 2005, 09:49
-
20 Temmuz 2005, 11:18
1 Kicker Anpfi, 1 Kicker Woofer, 2 Kicker Twiter, 2 Kicker Front and Left Speaker iş tamamdır. Al sana dünyanın en çok ses çıkaran motorsikleti , Hayabusanında 0 km. den 320 km. ye kadar çıkardığı sesi cd ye atarız bebeQ gibi olur alet
Eşini Seviyorsan, Onun (2 teker) Hayallerini de Seveceksin.
-
20 Temmuz 2005, 13:32
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)
Bu Konudaki Etiketler