küçük bir olay da benim başıma gelmişti ama motosikletli olan ben değildim.
çok dar olmayan ancak ana cadde kadar da geniş olmayan bir sokakta sağda park ettiğim araca binip u dönüş yaparak aracın istikametinin tersi yönünde gitmem gerekiyordu. tek hamlede yapılabilecek bir dönüş değildi. aynadan arkayı kontrol ettim gelen giden var mı diye, yol boştu. dönüş yapmaya başladım, karşıdaki kaldırıma kadar ilerleyip vitesi geri taktığım sırada, bana yaklaşık 10 metre mesafede bulunan sol taraftaki sokaktan çıkan bir motosiklet üzerime doğru geldi ve sol ön kapıya hafiften dokundurdu. neyse ki hızı çok azdı, ne bende ne de kendisinde herhangi bir hasar olmadı. son anda beni farkedip kırmaya çalıştığı için kolunun çarptığı sol aynam kapandı, o kadar.
motosikletleri farketmeyen araç sürücülerini çok duyuyoruz, koca arabayı farketmeyen motosiklet sürücüsü de olabiliyormuş. ben yolu kontrol ettiğimde ortalıkta olmayan motosiklet dönüş yapacağı sırada durup sokağa öyle girseydi muhtemelen böyle bir olay da olmayacaktı. ayrıca sola dönüş yapıp da sol şeritten devam etmiş olmasaydı, dönüşü kendi şeridinde açıktan almış olsaydı da hem beni görmeye fırsatı olacaktı hem de arkamda kalan boşluktan geçebilecekti. neyse ki ara sokakta, çok düşük hızda yaşanan bir olaydı bu.