Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Anket: Hangi tarz motosikletler en çok kazaya karışıyor?

Katılımcı sayısı
47. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • Cruiser - Touring

0 0%
  • Enduro - Cross

1 2.13%
  • Kuryeler ve genel MZ-Jawa-Titan kullanıcıları

4 8.51%
  • Racing - SS

29 61.70%
  • Scooter (Genelde ehliyetsiz kullanılıyor!)

13 27.66%
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Neden kaza yapmıştın?

REKLAM ALANI

küçük bir olay da benim başıma gelmişti ama motosikletli olan ben değildim.

çok dar olmayan ancak ana cadde kadar da geniş olmayan bir sokakta sağda park ettiğim araca binip u dönüş yaparak aracın istikametinin tersi yönünde gitmem gerekiyordu. tek hamlede yapılabilecek bir dönüş değildi. aynadan arkayı kontrol ettim gelen giden var mı diye, yol boştu. dönüş yapmaya başladım, karşıdaki kaldırıma kadar ilerleyip vitesi geri taktığım sırada, bana yaklaşık 10 metre mesafede bulunan sol taraftaki sokaktan çıkan bir motosiklet üzerime doğru geldi ve sol ön kapıya hafiften dokundurdu. neyse ki hızı çok azdı, ne bende ne de kendisinde herhangi bir hasar olmadı. son anda beni farkedip kırmaya çalıştığı için kolunun çarptığı sol aynam kapandı, o kadar.

motosikletleri farketmeyen araç sürücülerini çok duyuyoruz, koca arabayı farketmeyen motosiklet sürücüsü de olabiliyormuş. ben yolu kontrol ettiğimde ortalıkta olmayan motosiklet dönüş yapacağı sırada durup sokağa öyle girseydi muhtemelen böyle bir olay da olmayacaktı. ayrıca sola dönüş yapıp da sol şeritten devam etmiş olmasaydı, dönüşü kendi şeridinde açıktan almış olsaydı da hem beni görmeye fırsatı olacaktı hem de arkamda kalan boşluktan geçebilecekti. neyse ki ara sokakta, çok düşük hızda yaşanan bir olaydı bu.
    lisa_d'animer

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Elegant - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Zaten mobilet ve bazı scooter sürücüleri çok tehlikeli ve riskli motosiklet kullanıyorlar. Artık ne kadar önemli işleri varsa hayatlarını hiçe sayıyorlar.

Motosikleti
    kymco venox
    sekiz yıl önceydi ikinci motorsikletim mz 251 arkadaşım arkadaşımın bir işi için ilçe dışına çıkcaktık motorsikleti kontrol ettiğimde ön lastiğinin patlak olduğunu farkettim o zamanlar doğru dürüst tağmirci yok ilçemizde bisikletçi bir arkadaşa ön lastiği yaptırdık çıktık yola 50 km gittikten sonra varacağımız yere yaklaştım biraz daha gazladım motorda iki kişiyiz seyir halinde iken önümde aynı şeritte traktör öndende otomobil geliyor sollamayı düşünsemde sonra vazgeçtim hızımı biraz düşürdüm hiçbirşey anlamadan motor hakimiyetini kaybetmeye başladım bbizim ön tekerlek patlamış kontrolümü tamamen kaybetmiştim ki ön lastik canttan çıktı tamamen kilitlendi tepe taklak kafamın üzerine düştüm allahtan her ikimizde de kask vardı bir anda etraf kalabalıklaştı arkadaşım bayıldı diz kapağı feci şekilde yaralandı bende de var bişişeyler ama ben arkadaşıma birşey oldu endişesiyle hiçbirşey hissetmiyordum dondum kaldım üstelik ehliyette yook o zamanlar, öldü diye korkular anlatılacak gibi değil hastahanelik olduk arkadaşım kısa süreli bir şok geçirmiş ucuz atlatmıştık allah kimseye yaşatmasın bu tür olaylar

abal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ASYA 150T 19A
    ARKADAŞLAR BEN BİR KERE İŞE GEÇ KALMIŞTIM YOLDA BOŞTU AMA İŞTE ACELEYE GELMİYOR İŞTE ÖNÜMDE Bİ MİNÜBÜS DURMUŞ GEÇ FARK ETTİM BASTIM FRENE AMA KIZAKLAMAYA BAŞLADI MOTOR...SONRA TAM YAVAŞLADI İYİCE BAKTIMKİ ÇARPICAM FRENLERE BİRAZ DAHA ASILINCA ÖNDE KİLİTLENDİ VE DREK ALTIMDAN KAYDI GİTTİ MOTOR O SIRA DİZLİĞİMDE YOKTU AMA O KAZADAN SONRA HER GÜN TAKARIM ÇÜNLÜ YERDE EPEY SÜRÜKLENDİM DİREK KAFAM DİZLERİM VE ELLERİM YERE GELDİ MOTORUN İYİCE YAVAŞLAMASINA RAĞMEN BİRAZ SÜRÜKLENDİM İLKTEN AYAĞA KALKTIM HİÇ BİR ŞEY YOKTU AMA SONRADAN DİZLERİMİN AĞRISINI 1.5 AY ÇEKTİM..KAFAMDA KASK OLDUĞU İÇİN KASK EPEY ÇİZİLDİ KASKSIZ YOLA ÇIKMAYIN

BİRDE YİNE İŞE GİDİYORDUM BU SEFER İ.E.T.T. OTOBÜSÜNÜN SAĞINDAN GEÇEYİM DERKEN OTOBÜS HAREKET HALİNDEYKEN ÖNÜNDEN Bİ KIZ FIRLAMAZMI BENİM ÖNÜME AMAN YARABBİ FRENLERE B ASILDIM İKİ TEKERDE KAYMAYA BAŞLADI BAKTIM KIZA ÇARPICAM SONRA DREKSİYONU HAFİF ÇEVİRİNCE YERE DÜŞTÜM AMA ÇOK KÖTÜ Bİ DÜŞÜŞ OLDU DEDİM MOTORUN KESİN PARÇALANDI Bİ YERİ AMA BİŞEY OLMADI ALLAHDAN YERDE SÜRÜNMEDİĞİM İÇİN BANDA BİŞEY OLMADI DİZLERİMDEDE DİZLİK OLDUĞU İÇİN SAPA SAĞLAM KURTARDIK ŞÜKÜR
    O GÜNLERDEN SONRA ARABALARIN ARKASINDAN ÇOK YOĞUN TERFİK HARİCİNDE AYRILMAM
    KIRMIZI BOĞA..

firtina110 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    pejo-to-kat-layan
    1-motoru ilk aldığımda önümde aniden beliren seti görünce bir blok fren yaptım yerdeyim.bu olaydan sonra asla sert fren yapmam ve arka freni ilk veya ikisini aynı anda kullanırım.

2-bir kerede ışıklardayım.HIZLI çıkmak için vitesleri çabuk attım.üçten dörde geçeceğine boşa geçti bir ileri daha yapınca motor birinci vitese geçip bir fırladı önde park halinde arabaya geçirdim.sadece çamurluk kırıldı.

3-yaşlı bir teyze aniden sağda duran bir kamyonun arkasından önüme fırlayınca ona çarptım.Allahtan bir şey olmadı kadıncağıza.motor bir yana ben bir yana.

Yaklaşık 4 aydır vukuat yok.(üç gün önce bir anda bastıran yağmurda motorun kayıp yere düşmesini saymazsak lastiklerde soğuktu.) vallla yağmur ilk yağdığı anda aman dikkat jilet gibi kayıyor.
    itina ile kaza yapılır

maitan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    125 KT
    mümkün olduğunca kurallara uymaya çalışıyorum.çok ciddi bir kaza geçirmedim. sinyallerime dikkat ediyorum, şehiriçi hızım 40/50 km civarında koruyorum.okul civarlarında ara sokaklarda hızımı 20-30 km de tutuyorum.en ufak bir tehlike olasılığı hissedersem mutlaka hızımı kesiyorum.her iki aynamıda 15-20 sn debir kontrol ediyorum.ana yolda giderken ara yoldan çıkacak araçlara yol benim olsada geçiş hakkını veriyorum.insanlık görsünler diye.yaya geçitlerinde yayalara mutlaka yol veriyorum.yolu ortalayarak duruyorum ve arkamda araç kuyruğu oluşuyor ama aldırmıyorum yaya geçitlerinde yayalara öncelik.
    ben trafikteki yayalara ve diğer araçlara (4 ve üzeri tekerli) insanca muamele ederken onlardan bana karşı aynı hassasiyeti görmeyince de bol bol küfrediyorum.

DARKDIAMOND - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yağmurlu ve puslu bir havaydı.Yokuş aşağı 20-30 km/h süratle iniyodum.İki tarafımdada evlerin avlu duvarları vardı.Sağdaki duvarın sonunda sokak varmış ve sahibinin elindeki ipini iyece uzatmış olduğu bir kurt'da o sokaktan çıkmak üzereymiş.Tam karşılaştığımızda RÖÖÖÖAAAAARHHH diye üzerime atladı.AAANAAA demeye kalmadan fren,manevra,ön fren kombinasyonuyla yere uzanıvermişim 3-4 m kaydıktan sonra durdum,ayağa fırladım,bi baktım adam köpekten daha hızlı kaçıyo Korumalarım tam olduğu için birazda eğlenceli oldu desem ayıp olurmu?
    Tek koruyucumuz var,O'da bizi çok sevdiği için birer birer yanına alıyor.
    Oğuz

megadeth - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    bir motorum bile yohhh
    motosiklet tutku yaratan ve keyif veren bi alet orası kesin ama bi o kadarda dikkatli olmakta yarar var hatta kendimizden çok karşı tarafı kollamalı diye düşünüyosum bende bir kaza geçirdim ve ne kadar dikkatli davrandıysam yinede kaza yapmaktan kendimi sıyıramadım ve bir motorla çarpıştım ara yoldan ana yola çıkan bi vatandaş sağa bakıyo ama sola bakmıyo ve yol babasının yoluymuş gibi fırlayı veriyo dicem şu ki karşı tarafın ne zaman ne yapacağı hiç belli olmaz herkeze kazasız sürüşler

Forumdan Uzaklaştırıldı MrCool - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki LS 650 Savage / Kawasaki ZX-9R / Yamaha 600 Fazer
    Alıntı teknikhoca adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tüm dünyada en güvenli ulaşım aracı olarak uçaklar gösterilir.
    Esas konumuzla ilgisi yok ama şöyle bir bilgi biliyorum: Uçakların en güvenli seyahat aracı olduğu söylenir. Ancak istastik araştırmalarını yapanlar genelde ya hava yolları firmalarıdır ya da onlarla bağlantılı kuruluşlardır. Doğrudur, yolculuk yapılan mil veya km bakımından en güvenli taşıma aracıdır; ama sefer başına değil! Nedense istatistikler de hep kat edilen mesafe bakımından alınmaktadır. Her zaman toplumlarda "birileri" tarafından "öbürlerine" desenformasyon uygulanmaktadır. (Küresel ısınma konusunda olduğu gibi.) Uçaklar en güvenli seyahat aracı olmayabilir. Bilgi olarak aktarayım dedim.

Peki yapmış olduğunuz kaza daha tecrübeli olsanız önlenebilir miydi?

Ben bu konuyu açarken buna etrafımdaki motosiklet kullanıcıları sebep oldu diyebilirim. Çünki baktığınız zaman sanki hiç kaza yapmayacakmış gibi kasksız korumasız yollarda kurallara da belirli oranda riayet ederek yol alıyorlar. Acaba bu arkadaşlarda cahil cesareti mi var demeden edemiyor insan. Kaza olduktan sonra telafisi yok. Bu sebepten herkesin bir gün kaza yapabileceğini aklından çıkartmaması için bu konuyu üst sıralarda tutmaya özen gösteriyorum.

Otomobille yol alırken bile her gün birçok kaza tehlikesi ile, uyanık geçinen sürücüler nedeniyle karşı karşıya kalıyorum. O an içimden altımda motosiklet olsa ne olurdu acaba diye düşünüyorum. Adam sizin geldiğinizi göre göre yola çıkıyor yan yoldan yada duraktan. Bir motosiklet gelse ne kadar dikkate alır? Zaten ilk etapta görmesi lazım. Dikiz aynasında o kadar az yer kaplayan bir aracı, aynı anda hem para toplayan hem de araçla dakikasında durağa varmaya çalışan minibüs sürücüsü görse bile görmezden gelir herhalde.

killing_machine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Yzf R1 05
    bende kazamı debriaj telinin depoya takılmasından yapmıştım
    MoToCroSS RuLeZZ

babaçi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Comet
    Alıntı Elegant adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Peki yapmış olduğunuz kaza daha tecrübeli olsanız önlenebilir miydi?
    kesinlikle evet
    sabah saat 07:15 işe gidiyorum.hızımda 60 70 km/s 250 lik doç tabir edilen kamyonetin sağından gidiyorum ve az ilerde sağa dönen bir sokak.aklıma ya şimdi bu araba sağa dönerse diye düşünürken, adam sağa sinyal vermeden direksiyonu kırmazmı tabii motor kamyonetin çamurluğa takıldı ben uçuyorum.biraz yuvarlandıktan sonra ben kamyon üstümden geçecek korkusuyla ilerlemeye devam ettim motora bile bakmadım.arkamı döndüğümde motorumu hiç alışık olmadığım bir pozisyonda gördüm.allaha şükür motorda sadece gidon yamulmuştu onuda iş yerinde hallettik.bende ise nakliyatçı amca birşeyin varmı diye sorduğunda iki ayağımın üstünde zıplayıp yok dedim.ama öğlen sağ bacağım mosmor olunca doğru hastaneye.kazadan sonra hemen bende birşey yok demeyin sıcağıyla insan acı duymuyor,1,2 saat sonra durum netlesiyor
    Ne irfandır veren ahlâka yükseklik nede vicdandır, Fazilet hissi insanlarda, Allah korkusundandır

porsuck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Shadow 600 VLX
    23 Nisan günü Ankara'nın en işlek caddelerinden birinde gidiyordum. 500 metre mesafede 4 adet yaya geçidi olmasına rağmen hiç bir yaya üst geçitleri kullanmadığı için orta şeritten yavaş gidiyordum. En sol şeritte duran bir panel vanın yanına geldiğim anda panelvanın arkasındaki tali yoldan önüme çıkan bir araçla çarpıştım. Çevreden gelen vatandaşlar ben yerdeyken motoru kenara çektikleri için Trafik Ekibi tutanak tutmadı. Sigortadan hasarın karşılanabilmesi için Mahalle karakoluna gidip ifade verdik, yakında mahkemeye çıkacağız. Ana yolda giden ben olduğum için suçlu olduğumu düşünmüyorum. Fakat diğer sürücü Emniyet Genel Müdürlüğü'nde bilmem kimin makam şöförünü çağırıp karakola birlikte geldikleri için mahkeme sonunda suçlu tarafın ben olacağımı düşünüyorum. Sevgili ülkemde işler böyle yürüyor maalesef..
    Eating tar and gasoline
    Every light I see is green
    Open pipes, my machine's triple-plated chrome

muvattali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf 600sa
    İki defa ciddi kaza atlattım.
    İlkinde bir araç tam arkasından geçerken anlamsız bir şekilde geri vitese takıp gaza bastı. Sonuç morarmış bir bacak.

İkincisinde geri manevra yapan bir aracın çarpmasından cüneytvari bir refleks sayesinde kurtuldum, sonuş hiç birşey olmadı.

Ve her ikisinde de motorum garajda idi, ben yaya idim
    İnnova 125, nx4 falcon, xt660r, CBF 600s diyerek devam ediyor hayat

mabad - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yamaha fz6 fazer
    ilk kazamda cok gaza gelmiştim ben canavar gibi kullanırım havasına girmiştim logar kapagına takkılmamak için motoru savurdum aynen yerdeydim.bikaçgun sol tarafıma yatamadım
    ikincisinde ise ışıklarda geri geri gelen cinsin biri ısrarla beni gormedi(aynadan kaldırıma bakıyomus korna falanda duymuyomus camı kapalı oldugundan) ve motoru devirdi(ben bıraktım motoru) bide ustune cıktı motorun hafif.sonrada dokulen yagı gorunce gel senin benzinini tamamlayım dedi.kendisine gerekli cevabı verdim ve geri geri gitmeye devam etti..

Keeway Superlight 150'im ile Bilkent'e okula gidiyordum. Eskişehir Yolu üzerindeki Bilkent Köprüsüne çıktım yaklaşık 50 km hızla virajı dönmek için motoru yatırdığım an kendimi yerde buldum. Sebep, yoldaki kocaaaman yağ birikintisi. Allah a şükürler olsun tüm korumalar üstümdeydi. 15 metre sürüklenmeme rağmen ufak bir sıyrık bile almadan kurtulduk. Motosikletin ise sol tarafı çizildi, bir de ön cam kırıldı. Allah'a şükür

Motosikleti
    Honda-CBR600RR 09
    Bu sabah işe giderken (sıkışık caddebostan trafiği) sabit 45-50km hızda en sağ şeride bir kurye enlemesine girip çok düşük hızda dönmeye çalıştı!!! korna zamanı sıfır freni kökleyip hızı düşürdükten sonra itina ile yatırdım motoru okadar enteresan olduki yerde hafif sürüklenirken adama kızıyordum sağ alt grenaj'ın stickerlar tarih oldu! Amma ve lakin özellikle bir motorcunun bu kadar embesil şerit değişimi beni şoke etti yani adama vursam allaha emanet havalanacaktık artık beraber hakka doğru...

Arkadaşımıza Allah'tan rahmet, ailesine ve tüm motosiklet camiasına baş sağlığı dilerim.
    İlgili konuda geçen kaza bilgisini buraya aktarmak istedim.

"Arkadaslar KAMBERHAN nickli ERHAN kardesimizi kaybettik...

Erhan arkadaşımız perşembe gecesi 24:00 civarı baska bir gruptan arkadaşlarla beraber İnciraltı istikametinden dönerken, çift şeritli dar yolda viraja girmiş. Hızı çok olmasa bile karşıdan gelen aracı çok geç farkederek aracın sağ farından çarpmış...

Burada iki ihtimal oluyor, ya çift şeritli yolu tek yön zannetmişti, ya da motoru viraja girerken dısa doğru fazla acmıştı... Önde seyreden arkadaş karşıdan araç geldigini farkedip yolu biraz sağlamis, ne olur ne olmaz belki karşıdan alkollü bir sürücü gelebilir diye temkinli olmak istemiş... Hususi olarak da acaba Erhan ne yapacak diye aynadan onun farlarını takibe almış. Duyduklari sadece fren sesi ve artık farların onları takip etmedigi :(

Araç sürücüsünün hiç bir suçu yok ve dediği tek şey cok kararlı bir şekilde üzerime doğru geliyordu, yani buradan da anlayacagımız üzere, ODAKLANDIGI YERE DOĞRU GİDİYOR olabilir, aksi halde sıyrılma şansı olabilirdi. Diğer bir ihtimal ise sol taraftan vururdu, ama karşı yönden gelen aracın sağından vurmuştu...

Kaskını da baglamadığı için ilk çarpmada kask başından fırlayarak, Erhan'ın başından ağır şekilde darbe almasına neden olmuş. Her ne kadar artçısı Ani'nin bacağında kırıklar olsada, Erhan'ın başından başka hiçbir yerinde hasar yoktu... Çok üzücü bir durum... Ama buradan çıkarmamız gereken büyük bir ders var işte...

1) ne olursa olsun, Erhan kendi motorunu degil bi arkadasimizin motorunu kullaniyordu, ister istemez kendi motoru olmadigi icin hakimiyet zorlugu cekmis olabilir...
    2) Odaklandigin yere gidersin teorisi, ne yapip edip bunun derslerini almaliyiz ve de kendimizi egitmeliyiz cunku bi cogumuzun basina gelmis bi durum...
    3) Aci bir olayla yine farkettik ki hizimiz ne olursa olsun kaskimizi ihmal etmeyip usenmeden baglamaliyiz...
    4) Motosiklet hicbir zaman dalginligimizi affetmez...

arkadaslar bizim hayatimiz sadece iki teker arasinda, o yuzden lutfen full koruma, ve gerekli tedbirleri alarak binelim, ruh halimiz bozukken ve de dalgin oldugumuzda, yogun is gunlerinden sonra mumkun oldugunca teker cevirmemeye dikkat edelim....
    ve her ne olursa olsun surus teknikleriyle ilgili seminer ve egitimleri ihmal etmiyelim... bu zevki yasiyorsak risklerini ve keyfini tam anlamiyla bilelim... Bazi seyler basimiza gelmeden ve sevdiklerimizi aci sekilde kaybetmeden de ogrenilebilir.... "

federal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Bandit 650 S
    kafam çok karışıktı,
    aklım başka yerdeydi ve bi anda kendimi yerde bulmuştum.
    onun için en önemli önerim, kafanız karısık, canınız sıkkın, aklınız baska yerdeyken bu melet e bınmeyın, kendinizi motora vereceksenız bının ;)
    Tribünlerde, Hep Dillerde Bu Sevda Bitmez Gönüllerde
    Dar Ağacında Olsak Bile Son Sözümüz FENERBAHÇE !!!

2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler