Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Race motorlarda kask nereye takılır?

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Şimdiki: Gilera Nexus 500 / Önceki: Hyosung GT250R
    Bilmiyorum yeri burası mı ama daha uygun bir kategori de bulamadım. Biraz abuk bir soru olabilir ama;

Race tipi motorlarda arkaya topcase takıldığını hiç görmedim, ki herhalde tipini baya bir bozar. Peki bu kaskları nereye takıyorsunuz bu motorlarda? Herhalde yanınızda gezdirmiyorsunuzdur. Harici bir kilitle motorun bir demirine kilitlemek dışında daha pratik bir yolu var mı?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    tubis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Cygnus L
    Race motor derken umarım senin 250 MCT yi kastetmiyosun
    fearlesboyy ve muhammetcon bunu beğendiler.
    Sonsuza kadar süren tek A$K motosiklet aşkıdır !
    'TUĞBA OKAN EKİN' << 03.04.2007 >>

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    350 beyaz cava....hemde stylee...
    bende hep bunla ılgılı bi topık acamk ıstıyodum....
    ben dıyım abı kaskların nereye takıldıgını...

kımse kafasına takmıoo...hep koluna takıyolar....istanbulda 3-4 tane racıngcı gördum hepsıde koluna takmıstı kaskı....dunde konyada gördum oda koluna takmıstı...
    sımdı sen motordan ınınce nereye koyuyorlar dedınde bende böyle dıyım dedım...
    mesela bı ara bende kaskı motorun arkasına baglıyodum...polis cevırdı benı bana dedıkı (o kaskın yerı neresı ) dedı....bende KAFAAAAAAAAAAAM dedım

ne gezıo arkanda dıoooo

Motosikleti
    ilahi mct 250 super sport
    giriş seviyesinde bir race motor almayı düşünüyorum da, hatta modeli de belli, hyo GT250R, ama GT250 naked modeli arasında bazı kararsızlıklar yaşıyorum. topcase takamama da bunlardan biri. topcase'i bir nevi bagaj olarak da kullanabilirim diye düşünüyordum. ne de olsa alışığım heybeli motora yeri geldiğinde eve dönüşte bir markete uğrayıp alışveriş yapıp heybeleri doldurabiliyor ve hatta direksiyona birkaç poşet geçirebiliyorum. ama race motorda ne topcase ne heybe ne de direksiyona poşet takma (çok komik olurdu herhalde) imkanı olmadığından ya sürekli bir sırtçantasıyla dolaşmam ya da alışveriş olayını motorla yapmamaya alışmam gerekecek..

bu arada şu naked modelin ön tekeri bu kadar küçük olup da chopper görünümlü upuzun amortisör yüzünden önden tipsiz bir görüntü vermeseydi onu almak istiyordum asıl ama bu tipsizlik (tabi bana göre) yüzünden aradaki fiyat farkını verip R modelini alacağım gibi..

tubis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Cygnus L
    yok yok mct hayabusanın küçük kardeşi
    Sonsuza kadar süren tek A$K motosiklet aşkıdır !
    'TUĞBA OKAN EKİN' << 03.04.2007 >>

Motosikleti
    bahadinli yanlış anlaşılma olmasın da, ben park edildiğinde nereye takıldığını kastediyorum. yoksa motor üzerindeki yeri konusunda bir tereddütüm yok ama mesela bir markete girip çıkıcam diyelim elimde de taşımak istemiyorum kaskı, topcase veya pratik ve güvenli bir kask kilit sistemi olsa birkaç saniyede kilitleyip işime giderim. Ama öyle olmayınca kilidi çıkarcan, bir demire geçircen kaska geçircen kilitliycen falan uzun iş.. belki bu durum bazılarına komik gelebilir, 2 dakika uğraşıver ne ki diyebilir ama artık internet nesliyiz, sabırsızız benim için 1 dakika uğraşmak ile 2-3 dakika uğraşmak arasındaki fark çok önemli. Ki çoğu insan trafik ışığı yeşile döndüğünde önündeki araç 2-3 saniye geç kalksa korna çalıyorken benim durumum çok da abartılı olmasa gerek :p

Forumdan Uzaklaştırıldı zydar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki GN250
    arkana veya depo üzerine file takıp onun içine sıkıştırabilirsin. veya depo üzeri çantalar var onlardanda alabilirsin

xxxxx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda cbf 500
    file dicem ama kaskı götürebilirler. götürseler iyi yaramazlar kaska pislik yapabilirler

bi de sen heybe filan diyince aklıma çook zaman önce hafızam beni yanıltmıyorsa (arama yapmaya üşendim çünkü şimdi) race motor da portakal nasıl taşınır diye bi mevzu geçmişti o geldi ama sahiden pazarlıkları filenin altına koyabilirsin

dedim ama zydar beni sollamış
    ben giderim adım kalır dostlar beni hatırlasın

Forumdan Uzaklaştırıldı zydar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki GN250
    Alıntı xxxxx adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ....dedim ama zydar beni sollamış
    alırım anahtarını

Arthas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Hiç bir yere takılmaz dostum kask race motorda. Hele kask kaliteliyse hiç takılmaz, 400-500 euroluk kaskı hiç bir yere takmam valla elimde dolaştırırım
    Geçen gün yamaha R1 gördüm, kaskı aynaya takılmıştı, sahibide ortalarda gözükmüyordu. Sırf merakımdan gittim kaska baktım. Ahı gitmiş vahı kalmış Nolan dı kask, baya eskiydi. Çalınmasından endişelenmiyorsan aynaya takılabilir.
    [I]Bir yerde küçük insanların büyük gölgeleri oluşuyorsa orada güneş batıyor demektir...[/I]

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Alıntı thered adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bahadinli yanlış anlaşılma olmasın da, ben park edildiğinde nereye takıldığını kastediyorum. yoksa motor üzerindeki yeri konusunda bir tereddütüm yok ama mesela bir markete girip çıkıcam diyelim elimde de taşımak istemiyorum kaskı, topcase veya pratik ve güvenli bir kask kilit sistemi olsa birkaç saniyede kilitleyip işime giderim. Ama öyle olmayınca kilidi çıkarcan, bir demire geçircen kaska geçircen kilitliycen falan uzun iş.. belki bu durum bazılarına komik gelebilir, 2 dakika uğraşıver ne ki diyebilir ama artık internet nesliyiz, sabırsızız benim için 1 dakika uğraşmak ile 2-3 dakika uğraşmak arasındaki fark çok önemli. Ki çoğu insan trafik ışığı yeşile döndüğünde önündeki araç 2-3 saniye geç kalksa korna çalıyorken benim durumum çok da abartılı olmasa gerek :p
    abıcım yazının hepsını ve anlaya anlaya tane tane okursan aynı seyı benımde söledımı görursun....

xxxxx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda cbf 500
    Alıntı zydar adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    alırım anahtarını
    ben giderim adım kalır dostlar beni hatırlasın

Motosikleti
    Dorado Akida 125 cc Scooter
    kasklar için kilitler var bisikletler içinde kullanılan ince çelik halatlar. onları kullanabilirsin. file altına sıkıştırıp uygun bi yere kilitleyebilirsin.
    yinede race kullananlar kaskı kollarına takmayı daha çok seviyorlar. yoksa ghostrider oldukları nerden anlaşılacak
    [CENTER]imza yok parmak izi daha garanti yaşasın biyometrik imza:cat:
    motosiklet seçerken gösterdiğiniz özeni yöneticileri seçerkende gösteriniz[/CENTER]

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Alıntı TuğrulÖzbek adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kasklar için kilitler var bisikletler içinde kullanılan ince çelik halatlar. onları kullanabilirsin. file altına sıkıştırıp uygun bi yere kilitleyebilirsin.
    yinede race kullananlar kaskı kollarına takmayı daha çok seviyorlar. yoksa ghostrider oldukları nerden anlaşılacak
    aynen abıcım....

yahu ben koluma takınca rahat edemıyom...düşüo kele.....bi yöntemımı var acep...bi ögretın yauu

Elegant - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ve buna o kadar alışıyorlar ki sürerken de kollarında duruyor. Halbuki kask yerine dirseklik alsalar daha pratik olacak
    ekspermesut bunu beğendi.

songokhu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Seyrüsefer halinde kaskı kask çantasına koyup sele üzerine sabitleyebilirsin (yolcu yoksa)
    Park halindeyken ise: sele içinde 2 adet kask takma -çengel- gibi öyle bişey var denedim ama kaskında kılıf yoksa kask ve motosiklet çizilebilir tavsiye etmem.
    Kılıf şart
    Ayrıca kola takarsan kask boyaya sürtebilir, + güvenlikle ilgili problem çıkar diye tahmin ediyorum
    ÇÖKMEDİKÇE ÜSTÜMÜZE MAVİ GÖK GÖÇMEDİKÇE BASTIĞIMIZ TOPRAK TÜRK OĞLU TÜRK'ÜZ BİZ ATATÜRK'ÇÜYÜZ

Forumdan Uzaklaştırıldı giallorosso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    hyosung gt250 sarı
    artçı ayaklığına, aynaya veya fileyle artçı selesine

DARKDIAMOND - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kullanırken kafanda olsun gerisi boş Taşırsın yanında.Arkadaşların dediği gibi kendini düşünüp pahalı bir kask aldıysan bırakma makinenin üzerinde.
    Tek koruyucumuz var,O'da bizi çok sevdiği için birer birer yanına alıyor.
    Oğuz

myheart - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CRF 250 L
    Ben genelde kafama takıyorum. Baska bi yere takmıyorum
    Binlerce Kilometre Bile Tek Bir Adımla Başlar...

alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Ne kaskı yaaaa....RACE ci adam kask mı takar?.....Jölesi bozulur karizması çizilir.....

Haa mevcutsa elinde kolunda ya da manitanın kolunda taşır....
    T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R

N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E

1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler