Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Turgay AVCI' dan müthiş bir motor hikayesi

Motovento
    REKLAM ALANI
    Süper Moderatör (BBRR) Barış Şuşut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    hani bazen bazı arkadaşlar neden motorsiklet diyoya işte cevabını çok güzel vermiş Turgay hoca

Turgay Avcı'dan Motosiklet Hikayeleri - 1

İKİTEKER HİKÂYELERİ

Ürgüp’ten Yeşilhisar’a gidiyoruz…Bol virajlı asfalt bir yoldayız, Kapadokya vadileri tatlı tatlı yükseliyor önümüzde. Aylardan ağustos ama az önce yağmur çiselemiş. Toprak, gübre ve is kokuyor her yer. Tarla kenarında 8-10 yaşlarında bir çocuk görüyorum, boynunda bir sapan asılı. Tarlada yemyeşil bir bitki ekili, alabildiğine yayılmış. “Bu ne” diyorum.”Abi patates o” diyor. ”Abi, üstü yeşil böyle ama patates bunun kökünde, olunca topraktan çıkarıyoz biz” diyor…Kısa bir sessizlik oluyor, bu sefer o soruyor, “abi niye motopiskinente biniyonuz siz”... Ah be çocuk, yetişkin adama anlatamıyorum ben bunu. Sırası mı şimdi? Sahi neden motosiklet? Bir anlatmaya başlasam... Hız ya da adrenalin değil elbet, onlar çok uzak bize… Özgürlük, boşluk, hiçlik gibi göreceli şeyleri de söyleyemem…

Motosiklette önemli olan bir yere ulaşmak değil, yolda olmaktır. Sıradan bir tatilde tatil, gideceğiniz yere ulaştığınızda başlar ama motorda, marşa bastığınız anda tatil başlamış demektir.Herşey ama herşey geride kalır.Otomobilde siz bir fanusun içindesiniz ve camın öte yanından görüntüler geçer. Motosiklette ise o camın öte yanının yani içinden geçtiğiniz doğanın artık bir parçası, başrolünde oynadığınız bir belgeselin yönetmenisinizdir. Motosiklette yolda ve yolun dışında yeralan hiçbir ayrıntıyı kaçırmazsınız.O denli yola yoğunlaşmışken, ağaçtaki kuştan da haberiniz olur, 1 kilometre ötedeki derenin üzerindeki köprüyü de görürsünüz, vadinin öbür yanındaki kavak ağaçlarını da…..Motorda herşey son derece gerçektir.Karşınızdan gelen kamyonun rüzgârı, yol kenarındaki kahvedeki amcanın fırlattığı bakış, geçtiğiniz otobüsün camları, ayaklarınızın iki karış altından akan yol…..Tüm bunlar size çok yakındır ve hepsi fena halde gerçektir.

Virajlarda aylak aylak gezinmek, Van Gölü’nün kokusu, Kars’taki çay bardağı şıngırtısı, Akdeniz kıyısında kaskınıza vuran bir akşamüstü meltemi ya da Peribacalarının yüzümüze çarpan sıcağı… Günün sonunda bir pansiyondaki sıcak duş ya da bir dağ başında çadır kurmanın tatlı telaşı, medeniyetten bilmem kaç saat uzakta porselen demliğe kadar düşünülmüş bir kamp setinde çay… Başka bir ülkenin yollarında anlamadığımız dildeki tabelaları çözmeye çalışmak, Toroslarda bir köy yolunda ineklerin ve koyunların tartışılmaz geçiş önceliği, Antakya’daki muhteşem kozmopolitliğin tam ortasında soluklanmak…Başka hiçbir taşıt vermiyor bunu. Otomobilde, otobüste, minibüste olduğunu sandığınız görüş açısı motosiklette yüz kat bin kat oluyor…

Hangi birini anlatayım çocuk, de bana…”Bak böyle daha güzel değil mi, açık havada gidiyoruz, her yeri görüyoruz, yoldaki söğütlerin yapraklarına da dokunduk, her şeyin kokusunu içimize çektik, her sesi duyduk” diyorum… Anlıyor anlamasına da muzip muzip gülüyor…” Ne oldu yahu” diyorum…”Abi desene böyle daha havalı oluyor”…

Motosiklete başlamak için asla geç değil, yeterki bu “doğru” bir başlangıç olsun. A2 ehliyetinizi hakkını vererek alın, koruyucu ekipmanlarınızı tamamlayın ve başlangıçta hafif bir motosiklete -tercihan scooter- atlayın. Bakın hayatınız nasıl değişiyor, renkleniyor. Küçük motosiklet deyip geçmeyin, ben İstanbul’dan Kütahya’ya kadar 125 cc’lik bir scooter ile nefis bir yolculuk yaptığımı bilirim. Ustalaştıkça zevkinize göre farklı bir motosiklete geçersiniz ve artık hiçbir gezinizi motosikletsiz düşünemezsiniz. Şehiriçinde de kıvraklık ve park yeri konusunda hayatınızın nasıl kolaylaştığını görünce eski günlerinize hayıflanırsınız zaten…

“Hadi eyvallah, bak seneye tekrar geleceğiz, bi daha sapanla kuş vurma olur mu” diyorum… Vedalaşıyoruz. Daha önümüzde tüm Doğu var aşılacak… Van’a, Doğubeyazıt’a, Kars’a kadar gideceğiz. İki haftada ne görürsek artık. Bu lastikleri boşuna almadık değil mi, eskimeleri lazım…

ellerine sağlık turgay hocam
    neden motor sorusunun cevabı daha güzel anlatılamaz herhalde
    Kerem Akın bunu beğendi.
    [B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    just_life - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Fazer
    Çok güzel bir hikaye.
    Bir insanın bu hikayeyi okuduktan sonra tüyleri diken diken oluyorsa O İnsan Motorcudur.
    \'\'Sadece ileri gitme riskini alanlar, ne kadar ileri gidebileceğini öğrenir\'\'

Evrim Ergin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    teşekkürler BBRR, keşke motorum olsa da atlayıp gezsem diyar diyar dedim bi an ilerde olucak inşallah..

sen yeterki iste inan bana olucak göreceksin

Moderatör (forrap) Tuncer Sezen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    BBRR, saol dostum gerçekten güzel okumaya değer bir yazı...A2 yi bi alıyım bende düşünüyorum uzun bi gezi...

eh artık seni buralarada bekleriz

powerbyaydin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    suzuki gsr600 2009
    eline sağlık sağolasın BBRR bizimle paylaştığın için
    ERASER WİLL COME BACK

barisci26 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Muhteşem bi yazı. Motosikleti sevmeyen biri (çok kişi varda kendini kandırıyor sevmiyorum diye) bile motosiklete bir sempatisi oluşur.
    http://www.facebook.com/bariskaykusuzphotography
    http://www.bariskaykusuz.wordpress.com/
    http://twitter.com/bariskaykusuz

Gültekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F650FB
    geç olsa da farkettim.
    buraya tasidigin için tesekkürler BBRR.
    Ülkemde hiçbir iyilik cezasız kalmaz.

Forumdan Uzaklaştırıldı _Si_BeMoL_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '91 Mz 251 ETZ
    cok guzel bısey yaa. abi acaip etkıleyıcı bısey.bunu bızlerle paylastıgınız ıcın cok tesekkur.okuyunca cok acaıp oldum. kım yazdıysa klavyesını opem.

MeTaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Artık Yok ama Olacak ...
    Abi gerçekten çok etkileyiciydi. Barış abi çok teşekkürler bu yazıyı bizlerle paylaştığın için, belki birçoğumuzun anlatmak isteyipte anlatamadıklarına tercuman olmuş Turgay abimiz.

Bu arada _Si_BeMoL_ neden klavyeyi öpüyorsun kardeş adam parmaklarıyla yazmış ama sende haklısın parmak öpme olayına girsek erotizm yaşanmış olur sitede ...
    Eşini Seviyorsan, Onun (2 teker) Hayallerini de Seveceksin.

Forumdan Uzaklaştırıldı _Si_BeMoL_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '91 Mz 251 ETZ
    hocam parmak opmek mustehcen olaydır. nagmahrem dıye bısı var.

ahmet şimşek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA R1
    Saolasın TURGAY ABI ELINE AGZINA SAGLIK

alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Alıntı forrap adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    BBRR, saol dostum gerçekten güzel okumaya değer bir yazı...A2 yi bi alıyım bende düşünüyorum uzun bi gezi...
    Aldın mı A2 yi tuncercim....
    T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R

N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E

Motosikleti
    ah agility ah....
    başlık hortlamış ama iyi ki de hortlamış yoksa kaçardı bu şahane yazı...
    yazanın da,emek verip alıntı yapanın da eline sağlık

namk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    harley davidson 2007-mobylette 1967-Honda NX400
    güzel yazınız için tşk. insanlar yavaş yavaş motorsikletlere alışırlarmı acaba?2007 sonbaharında resimde gördüğünüz ikimotorla sizin gibi iki arkadaş izmirden bergama üzerinden balya,gönen,bandırma yapmıştık.bir gece otelde kalıp geri dönmüştük,motorlar için otopark görevlisi bile zor inanıp,plakaları görünce inandı.bahsettiğim yol motorsikletçiler için tavsiye edilir. bugünde yaz gibiydi(izmir)izmir selçuk yolundan gebe kirse gölüne gittik motorculara tavsiye ederim.izmir torbalıdan zeytinköy yoluna girip doğayı sessizliği,pinik yapmayı deneyebilirsiniz.güzel bir yol. herkese iyi yolculuklar.

Motosikleti
    geçmişim 2 silindir geleceğim 4 silindir olacak:))
    motorsiklete tekrar tekrar aşık oldum
    LasTiği YaK, RuhUnU deĞiL:cat:

gokhan_307 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2006 Ybr 125 (Mavi)
    Hortlamış ama iyi olmuş.Çok güzel yazı.Yazanın klavyesini öpem

msoysarac - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YBR 125
    bayıldım ya yazıya.. vallahi BBRR ın da dediği gibi Neden Motosiklet? sorusuna bu yazıdan güzel cevap verilemez heralde.. Motosikletci olmayı seviyorum...
    [B][COLOR="DarkRed"]Tecrübeler en iyi öğretmenlerdir. Yalnız masrafları biraz çoktur.[/COLOR][/B] :) :)

Rigel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Xmax
    Alıntı alp_tunay adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Aldın mı A2 yi tuncercim....

Tuncer'in bu kadar çıtır olduğunu bilmiyordum. Şaşırdım..!
    Üç boyoz bir kola

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler