Şehir içinden dışına kadar olan mesafede motosiklet kullanmakla şehrin trafik stresi yaşanmaz bence.Aksine çözülür.Araba kullanmak şehir dışında iyi ama şehir içinde işlerimizi çabuk halletmek ve ulaşmak istediğimiz hedefe ulaşmak için en iyi çözüm şu an motosikletten başkası değil.
Ama benim acelem yok,motosikletimle araçların arasından yılan gibi kaymaktansa açarım klimayı ve müziğimi,paşa paşa beklerim,şehir içinde zaman önemli değil diyorsak o başka.
Bir de artık günümüzde şehir içinde arabayla işimizi halletmek zor olduğu kadar,bence en büyük sorun park sorunu.Neredeyse her köşebaşı ve kaldırım resmi ya da yasa dışı olarak otopark mafyasının elinde.Şehir içinde birden fazla yerde işiniz varsa,aracınızı park etmeniz gerekiyorsa vay halinize...
Ama motosiklet öyle mi?İcabında hele hele alışveriş için şehrin en merkezi sayılabilecek yerinde bile bırakın kaldırımı direk kapının önüne dayıyorum ben artık motosikletimi.Ayrıca en azından Alanya'da belirli saatlerde çoğu yollar araç trafiğine kapatılırken motosiklet için bu durum problem değil.
Durum böyle iken şehir içinde ve dışına kadar olan mesafede motosikletle 'trafik stresi' yaşamak çok olası bir durum değil gibi...