Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

4 tekerde motosiklet taşımak

REKLAM ALANI

Merhaba arkadaşlar,
    Arazide motosiklet kullanmayı seviyorum ama şehir içinden şehir dışına kadar olan mesafede motosiklet kullanmak, şehrin trafik stresini yaşamak istemiyorum.
    Aklıma gelen ilk şey motosikletimi 4 tekere yükleyip istediğim yerde indirip kullanmak. Bu konuda deneyimi olan arkadaşların tecrübelerinden faydalanmak isterim. Şimdiden teşekkürler

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    FutureShock - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    XT660Z Ténéré
    Hocam bi kere kafamız güzeldi zat150 yi seat ibizanın bagaja sokmaya çalıştık çok güzel makara oluyo ama orda taşınmıyo bunu anladık sonra bi tane kangonun arka koltukları yatırıp soktuk arabaya.o şekilde oldu.ama en güzeli ya biraz daha büyük minibüs ya da pick up tarzı bi araç. Kolay gelsin şimdiden

PIERzig - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Xj6
    Resim ne demek istedigimi acıklar heralde

Motosikleti
    zongshen gy200 cross
    resimdeki gibi bir aracı bulunduğunuz ildeki sanayi sitesine gidip uygun fiyata yaptırabilirsiniz. fakat dikkat etmeniz gereken kullanacağınız arabanın ruhsatında römork taşıyabilir yazmasıdır yoksa hiç ummadığınız bir cezaya maruz kalabilirsiniz.

By Mükemmel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    GT250R
    Bende bir defasında arızalanan motosikletimi minibüsümle taşımıştım.Çokta problem çıkmamıştı.Sadece bir kişi motorun yanına geçip devrilmesini engellemek amacıyla durmuştu.
    ÇELİK KANATLARIN ÖZGÜR ÇOCUKLARI

yucika - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R26 "56 model
    Aracında çekme tertibatı yoksa sanayide yaptırabilirsin. Projeli yaptırıp daha sonra ruhsata işletebilirsin. Bunu yapanın yetki belgesi olması gerekiyo. Tek motor taşıyacaksan frensiz olabilir ama iki motor taşıyacaksan mutlaka darbe frenli bir romörk kullanman gerekir.

WarrioR SakO - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    bende motorumu vw transporterin icinde istanbuldan izmire kadar götürmüstüm
    tabiki motoru sigdirabilmen icin bu tür aracalar lazim
    DREAM OF POWER SAKO

İHTİYAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKI GS-500 E
    Buraya bir bakın,gerekenler ve yasal uyumluluklar açıklanmış.
    http://www.cektasi.com/
    Haydi hükümeti yıkalım yerine AVM yapalım.

ReBeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    200 GY Enduro
    römork yaptırabilirsin. bende römork kullanıyordum fakat ruhsata işlenmemişti polis durdurdu ceza kesmediler ama çekiyi söktürttüler arabadan. sonra gidip traktörle almak zorunda kalmıştım römorku!

songokhu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Römork konusuna dikkat et yasal cezalar bir yana römork çekmek bilgi ister.
    Ben arkadaşın asya150t sini kangooya güç bela sığdırmıştım
    ÇÖKMEDİKÇE ÜSTÜMÜZE MAVİ GÖK GÖÇMEDİKÇE BASTIĞIMIZ TOPRAK TÜRK OĞLU TÜRK'ÜZ BİZ ATATÜRK'ÇÜYÜZ

By Mükemmel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    GT250R
    Eğer araç kapalı kasa ise sorun olmaz
    ÇELİK KANATLARIN ÖZGÜR ÇOCUKLARI

Alıntı Musstii adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba arkadaşlar,
    Arazide motosiklet kullanmayı seviyorum ama şehir içinden şehir dışına kadar olan mesafede motosiklet kullanmak, şehrin trafik stresini yaşamak istemiyorum.
    Şehir içinden dışına kadar olan mesafede motosiklet kullanmakla şehrin trafik stresi yaşanmaz bence.Aksine çözülür.Araba kullanmak şehir dışında iyi ama şehir içinde işlerimizi çabuk halletmek ve ulaşmak istediğimiz hedefe ulaşmak için en iyi çözüm şu an motosikletten başkası değil.

Ama benim acelem yok,motosikletimle araçların arasından yılan gibi kaymaktansa açarım klimayı ve müziğimi,paşa paşa beklerim,şehir içinde zaman önemli değil diyorsak o başka.

Bir de artık günümüzde şehir içinde arabayla işimizi halletmek zor olduğu kadar,bence en büyük sorun park sorunu.Neredeyse her köşebaşı ve kaldırım resmi ya da yasa dışı olarak otopark mafyasının elinde.Şehir içinde birden fazla yerde işiniz varsa,aracınızı park etmeniz gerekiyorsa vay halinize...

Ama motosiklet öyle mi?İcabında hele hele alışveriş için şehrin en merkezi sayılabilecek yerinde bile bırakın kaldırımı direk kapının önüne dayıyorum ben artık motosikletimi.Ayrıca en azından Alanya'da belirli saatlerde çoğu yollar araç trafiğine kapatılırken motosiklet için bu durum problem değil.

Durum böyle iken şehir içinde ve dışına kadar olan mesafede motosikletle 'trafik stresi' yaşamak çok olası bir durum değil gibi...

Fikirleriniz ve önerileriniz için çok teşekkür ederim arkadaşlar.
    Römork olabilir ancak hem maliyeti yüksek olduğu için hem de kullanımı çok daha fazla dikkat ve tecrübe gerektirdği için bana çok cazip gelmedi. Daha çok kapalı tip bir araç (örneğin en arka koltukları sökülmüş bir tranporter) daha pratik olur düşüncesindeyim. Ancak burada da kafama takılan motosikleti en pratik ve güvenli şekilde nasıl aracın içine sabitlerim sorusu oluyor. Olası bir ani fren yada çarpışma esnasında motosikletin aracın içinde hareket etmesini nasıl engelleyebilirim. Fuarlarda motosikletleri ayaklık olmadan dik tutmak için takılan aparatlar bu işe uyarlanabilir mi mesela ?

Alıntı garacava adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şehir içinden dışına kadar olan mesafede motosiklet kullanmakla şehrin trafik stresi yaşanmaz bence.Aksine çözülür.Araba kullanmak şehir dışında iyi ama şehir içinde işlerimizi çabuk halletmek ve ulaşmak istediğimiz hedefe ulaşmak için en iyi çözüm şu an motosikletten başkası değil.

Ama benim acelem yok,motosikletimle araçların arasından yılan gibi kaymaktansa açarım klimayı ve müziğimi,paşa paşa beklerim,şehir içinde zaman önemli değil diyorsak o başka.

Bir de artık günümüzde şehir içinde arabayla işimizi halletmek zor olduğu kadar,bence en büyük sorun park sorunu.Neredeyse her köşebaşı ve kaldırım resmi ya da yasa dışı olarak otopark mafyasının elinde.Şehir içinde birden fazla yerde işiniz varsa,aracınızı park etmeniz gerekiyorsa vay halinize...

Ama motosiklet öyle mi?İcabında hele hele alışveriş için şehrin en merkezi sayılabilecek yerinde bile bırakın kaldırımı direk kapının önüne dayıyorum ben artık motosikletimi.Ayrıca en azından Alanya'da belirli saatlerde çoğu yollar araç trafiğine kapatılırken motosiklet için bu durum problem değil.

Durum böyle iken şehir içinde ve dışına kadar olan mesafede motosikletle 'trafik stresi' yaşamak çok olası bir durum değil gibi...
    Garacava, fikirlerine tamamen katılıyorum, motosiklet bence de en mantıklı ulaşım aracı, eğer işe şirket arabasıyla ve de 4 kişi gitmek gibi bana göre oldukça toplu ulaşım sayılabilecek bir yöntemle gitme şansım olmasaydı bende motosikleti kullanırdım. Ancak İstanbul'da kafama göre zevkini çıkararak motosiklet kullanabileceğim yerler en azından 100 km uzakta ve 125cc lik bir enduro motorla özellikle çevre yollarında ve otobanda sürmek çok sıkıcı oluyor.
    Kastettiğim şey asıl buydu. Bir de tabiki ailemi de yanımda götürebilmek için bir 4 tekere ihtiyacım var. Yani hem onlar hem motosiklet hep beraber gidebilmek için düşünebildiğim bir çözüm bu.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)