Vitesli olmadığı için..bayanlar arabada da genelde oto.vitesi tercih eder..bi bayana debriyajı-vitesi öğretmek ofsaytı öğretmek kadar zordur;tecrübeyle sabittir...
Vitesli olmadığı için..bayanlar arabada da genelde oto.vitesi tercih eder..bi bayana debriyajı-vitesi öğretmek ofsaytı öğretmek kadar zordur;tecrübeyle sabittir...
scoozy erkek olduğun için sanırım genlerinde debriyaj-vites yeteneği olduğuna inanıyorsun seni tebrik ediyoruz
sanırım XX kromozomlularda bu yeteneğin olmadığına karar vermişsin. hey gidi Y kromozomu nelere kadirsin... polemik olmasın diyorum, ama bu sitede kadınlar da var. az da olsa var. dolayısıyla tüm kadınları birlikte burda aşağılamak ne kadar doğru tekrar düşün lütfen.
Scooter diye almadım, başlangıç motoru olarak aldım
Kankam olmasan ben sana diyeceğimi bilirdim Kızdım, böyle bi başlığa gerek yoktu
Sonsuza kadar süren tek A$K motosiklet aşkıdır !
'TUĞBA OKAN EKİN' << 03.04.2007 >>
arkadaşlar neden bayanları bu kadar basite indirgiyorsunuz?? 'kullanımı kolay olduğundan scooter kullanıyorlar!' böyle birşey yok! birkere kolay kavramı göreceli bir kavramdır. kolaylık ve zorluk derecesi kişiden kişiye değişir. 'neye göre kolay? kime göre kolay?'sorusunu bir sorarsanız kendinize iyi olur.
tanıdığım 10 kadından sadece 2 tanesi scooter kullanıyor gerisi hep vitesli kullanıyor. scooter kullanan erkekler bence daha fazla..
kadınlar genelde motor seçerken hem cebine hem de fiziğine uygun motor bakarlar.
benim hayalimde her zaman bir vespa vardı, gözüm hiç büyük motorlarda değildi. ve sonunda vespa aldım.
şimdi siz 'erkekler' 'kolay' diye nitelendirdiğiniz scooteri(!) buyrun gelin kullanın bakalım.. scooter kullanmak vitesli kullanmaya benzemez. scooter denge ister kıvraklık ister. scooter vitesli motorlar kadar dengeli değildir. benim senelerdir 600lük 1000lik makinalar kullanan arkadaşlarım benim vespamı kullanamadılar..
scooter sadece ver gazı gitsin değildir.. scooterin sesi yoktur farkedilmez, scooter yeterince atak değildir (bazı scooterler hariç). atak olmadığı için tehlikelerden kaçmanız daha zordur. küçük olduğu için görünmez kimse sizi dikkate almaz. bu yüzden siz diğer sürücüler adına da 2kere düşüneceksiniz. bir racing ya da chopper makinanın eksozu vardır etraftakiler sizi farkeder, en azından ona göre davranırlar.
scooterin frenleri vitesliler kadar kuvvetli değildir. lastikleri yeri yeterince tutmaz(özel lastikler hariç), ön freni sıkınca lastik kayar, arka freni sıkınca lastik kitlenir.
peki scooterin hiç mi iyi özelliği yok? tabiki var:D büyük motorların geçemediği heryerden geçebilirler, diğer motorların dönmek için dakikalarca uğraştığı yerde scooter 10sn de dönüş yapar.
şimdi bu soruyu kendinize tekrar sorun bakalım. aceba scooter kullanmak mı kolay vitesli mi?
::145:: [B][COLOR="Purple"]...it's my world... 34 ANY 21[/COLOR][/B]
Arkadaşım debriyaj-vitesi ve ofsaytı öğrendiğin, bildiğin hatta yetmiyormuş gibi öğretmeye çalıştığın için seni tebrik ediyorum
T_uruncu arkadaşımızın forumda yazmış olduğu herşeye sonuna kadar katılıyorum. Bu siteye ilk üye olduğum günden beri ne zaman bir bayan motor alacağını söylese aman scooter al nidaları başlıyor.
Sonuçta kimin hangi motoru kullandığı çok da önemli değil benim için. Önemli olan ehliyetin yanında gerekli eğitimleri alıp almadığı, aldığı eğitimleri pratikte hayata geçirip geçirmediği ve tam korumalarla yola çıkma bilincine sahip olup olmadığıdır...
Hepimize kazasız , keyifli sürüşler dilerim ...
- Etek ile kullanilir
-Az karmasiktir ogerenmesi ve surmesi kolaydir
-Sirin ve sempatiktir kiyafete uyar
-Bozuldugunda tum gentilmenler kafasina ususuur cunku tamir etmesi zor degildir
-Dusuk butce ile gidebilir bayanlarin diger masraflarina yuk olmaz
-Kuaforun onune rahatlikla park edersin , magzanin onune birakabilirsin kapilarini acik unuttum biri calarmi suphesi yoktur.
-Kucuk motor oldugundan bayanlarin yapilarina uyumludur kontrol etmesi kolaydir.
-Aynalarini yola degil yuzunune cevirsen bile makyajini ve sacini kontrol etmek icin , yinde cok tehlike arz etmez.Zaten dusuk suratle yandan gittigi icin sollamak gibi bir marifet gostermek zorunda degil.
Sanirim yeterlidir
[COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti
Yok kanka, kullanımı basit diye tercih edildiğini düşünmüyorum.Sadece tanıdığım bayan sürücü yok, bir tane var oda cup kullanıyor.Sadece merak ediyorum geçiş motoru olarak mı kullanıyorlar yoksa o tarzı kendilerine yakın buldukları için mi?
Zaten bir çok bayan arkadaşımız görüşlerini belirtmişler çok teşekkür ediyorum.(erkek arkadaşlarımızada teşekkürler tabiki )
ÇELİK KANATLARIN ÖZGÜR ÇOCUKLARI
zeda3000sahip olduğum scooter tecrübem ile yazdıklarına cevap verek istiyorum bir sakıncası yoksa
1.etek ile kullanılır doğrudur şahsen benim pantalonla bindiğim görülmemiştir..:D
2.karmaşık olmadığı sürmesinin kolay olduğu yanlıştır. yukarıda gerekli açıklamayı yapmış bulunmaktayım.
3.şirin ve sempatiktir .. bu çok doğru işte.. ama her scooter şirin değildir. sadece kaliteli olanlar şirindir
4.birtek scooter bozulursa değil herhangi bir motor bozulursa zaten bir motorcu mutlaka durur. kadın erkek farketmez.. motorculuk budur zaten yardımlaşmadır
5.düşük bütçe ile gidilebilir doğrudur az yakar scooterler. ancak kaliteli scooterlerin en basit orijinal parçası bile çok pahalıdır. scooter deyip geçmemek gerek..(çin mallarını kaale almıyorum bile)
6.kuaförün önüne park etmeyi bırak kendi evimin önüne park edince bile çalınacak diye korkuyorum..scoter çalması daha kolay sonuçta 100kg biirşey. iki kişi sırtlasa kamyona rahatlıkla koyulur..
7. küçük motordur kullanımı rahattır doğrudur.
8. aynaları yolda giderken değil de sağda dururken makyaj için kullanıyorum. rahatça çevirlebiliyor aynalar doğrudur sonuçta kadın dediğin her zaman bakımlı olmalı
9.şehir içi giderken genelde sağı kullanmam. ortalarda ve genelde soldayımdır. çünkü sollamak benim işim
::145:: [B][COLOR="Purple"]...it's my world... 34 ANY 21[/COLOR][/B]
Istisnalar kaydeyi bozmaz,
[COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti
Ben zealsun 150cc kullanıyorum evet biraz ağır ama önemli olan insanın kendine güvenmesi ve bayanlar genelde scooterı kullanımı rahat olduğu için tercih ediyorlar
[COLOR="Green"][B][I]Gecelerin Gecesi Dolunayli_Gecem
Çıktığı ini bilmeyen,kaç asırlık kini bilmez.Soyunu,dinini bilmeyen,gün gelir haddini bilmez.[/I][/B][/COLOR]
Transalp le Türkiye turu yaptığım zaman ne diyeceksiniz acaba
Sonsuza kadar süren tek A$K motosiklet aşkıdır !
'TUĞBA OKAN EKİN' << 03.04.2007 >>
bende scooterla başlayıp vitesli bir motosiklete geçenlerdenim.çevremde de çok sayıda scooter kullanan bayan tanıdığım war.sadece bayanlar değil herkes scooterla başlamalı bence motosiklet kullanmaya.ayıplanacak birşey değilki bu.benim tanıdıklarımda da scooter kullanma nedenleri ( doğrusu yanlışı tartışılır ) gerektiğinde topuklu ayakkabıyla bile binebilmeleri ve trafikte çok seri hareket edebilmeleri olmuştur. bende, aynı zamanda anadolu yakasından yola çıktığımız transalpin avrupa yakasına benden 5 dk sonra geldiğini görünce, hemde benim ilk köprü tecrübelerimde, scooterımın değerini anlamıştım.
GÜCÜN BİLGİ OLMADAN HİÇBİR DEĞERİ YOKTUR.
scooter neden bu kadar basite indirgeniyor anlayamadım.
hiçbir scooter ı kullanmak kolay değil, hiçbir vitesli motorsikleti kullanmakta zor değildir.
hepsi iki teker üzerinde gidiyor. burgman 650 ya da honda 600 lük scooter ı kullanmak mı daha zor yoksa cbr125 ya da bilmem ne marka ne model vitesli motorsikleti mi ??
scooter daha pratik ok. ama kolay hayır. hiçbir iki tekeri kullanmak kolay değildir arkadaşlar.
sap ile samanı karıştırmayalım lütfen.
manevra gücü daha yüksek, kullanımı daha pratik,
bayan - erkek mevzusuna girmek dahi istemiyorum (tehlikeli mevzular)
Yaş 41 . Arkadaşlar doğru noktalara değinmiş.
Bende vitesle uğraşmayayım . Birde baba işi yaveş yaveş kullanırım diye aldım.
Birde arada engel olmadığı için ayağımı scoterde daha rahat kaldırp motordan
iniyorum diye rahat ediyorum. Yaşlılık işte.
Ne olursa olsun aman dikkatlı kullanın . Sevdiklerinizi üzmeyin.
Ruh haline göre deişir bu. Scooter agırlıklıdır tamam, hatta Vespayı ornek alırsam bence dişidir vespa, cokda estetik ve güzel duruyor
Ama diyceksin ki endurocu,Cruiser cı bayan yokmu var. Dedigim gibi ruh halinin metalle şekillenmesi durumu. Asi, sert bayan Cruiser a biniyor egsozu bagırtıyor, maceracı olanı enduro falan kasıyor, heyecan kasırgası race e veriyor bünyeyi. Aslında bayanı erkeği yok.
Ama pembe bir Vespa ve Yarım kaskın altında süzülen saclarıyla ilerleyen bi hatun kişiside cok estetik duruyor. bi erkekte o kadar estetik durmaz vespa. Markaya malediyorum ama öyle, o markanın klasik hatları, hatun kişisinin masumiyeti ve güzelliğiyle birlesince ortaya estetik bi görüntü cıkıyor.
Evet bu model, bayanlara motosikleti teşvik amaclı bi videoda kullanılabilir
Comfirmation Bias
benimki tamamen ekonomik sebepten..
suspect arkadaşa duyrulur makyajı biz bizim makinalara yapıyoruz hiç tasalanmasın
:mrgreen:
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)