Özeleştiri !!! Motorun kötü yanları.
Reklamlar
-
Motosiklet kullanmak için onu kullanmayı öğrenmek akıllı biri olmak yeterli değil bence yeri gelince çok çakal olacaksın , bende kardeşime verirken kaskını tak dikkat et trafiğe diyorum her seferinde ama ben kask takmıyorum mesela
Reklamlar
-
Motosiklet girdap olduğunu bile bile suya girmek, kuzunun yem olacağını bilerek kurdun sesine doğru gitmesi gibi birşey, çok tehlikeli ama bir o kadar tutkulu bir kadın gibi, ama bile bile biniyorum allah bizi ayırana kadar....
ÇELİK KANATLARIN ÖZGÜR ÇOCUKLARI
-
Sonsuza kadar süren tek A$K motosiklet aşkıdır !
'TUĞBA OKAN EKİN' << 03.04.2007 >>
-
motosikletler bence arabalara oranla çok daha işlevsel araçlar. trafik gürültüsü, yoğunluğu vs vs yi düşünecek olursak büyük şehirlerdeki çok dahada cazip hale geliyorlar. Ancak şu varki bu özellikleri çok suistimal ediliyor. Örneğin gecenin 3 ü 4 ünde mahalle için yollarda gezen egsoz u modifiyeli arkadaşlara sözüm. İnsanları rahatsız eden davranışlar motosikletin itibarını çok düşürür, bizim insanımız zaten motosiklete karşı bi öngörüye sahip bu tür şeylerle bide dahada antipati kazanıyor. O yüzden özellikle yüksek motor hacmi ve modifiyeli egsozlu arkadaşlara şehir içindeyken insanları rahatsız etmemelerini rica ediyorum. Şehirler arası yolda gidin amenna ama şehir için cadderlerde inanın o gürültü dışardan çok rahatsız edici oluyor.
-
ikikez sıkıntı yaşadım
birincisi hanım benmi motosikletmi dedi motor dedim 3 ay benimle konuşmadı,
ikincisi bir honda akorda arkadan çarpınca "çok güzel bi bayana bakarken" yere düştüm üstüm çamurlandı etraftaki hanımlara mahçup oldum
bide meret kendini çok sevdiriyor be
LAZKOPAT /'Asla bir Türk'ü kılıcını çekecek noktaya değin kızdırmayın' Napolyon
"Az kaşardan Tost, Çok Kaşardan Dost olmaz"
-
Selam arkadaşlar,benim motor sevdamın hikayesi şöyle başladı.
32 yaşındayım.Motor tutkum ortaokul son sınıfta başlamıştı.Hergün babama motor alması için yalvarırdım.Birara hatta bakmıştık bile motorlara.Babamı fikrinden döndüren muhasebecimiz haluk abi olmuştu.Kendisinin MZ marka motoru vardı.Babama tehlikeli olduğunu, dizlerinde romatizma başladığını vs.vs.. anlatarak babamı caydırdı.Babam ehliyetini alınca araba alırım dedi.Ben motor dedim.Derken ısrarlarıma sert tepkiler verince bende daha fazla üstelemedim.Fakat hep içimde bir uhde olarak kaldı.18 yaşında ehliyetimi aldım.Yazın tatile gitiğimde hemen motor kiralayıp gezerdim.Derken askerlik evlilik iş hayatına hızlı bir giriş derken bu güne geldim.Taki geçen gün kalorifercim bir tane scooter alıp gelinceye kadar.Çin malı 12 taksitle 2.000 ytl.ye almış.Hemen evin önünde bir kaç tur attım sanki içimde küllenmiş olan köz üzerine benzin serpilmişcesine alevlendi.Evin önünde çocuklarımıda gezdirdim,onlarında çok hoşuna gitti.Baba ne olur bizde alalım deyince kafamda şimşekler çaktı.Dedim tamam çocuklar alacağız dedim ben ve çocuklarım sevinçten uçuyorduk.Doğru büyükbabalarının yanına gittik.Görünce şaşırdı.Kimin diye sorunca kalorifercinin dedim. seninde olur deyince artık motoru almama eşimden başka hiçbir engel kalmadı.Eşim sanki kendisini aldatıyormuşum gibi şiddetle karşı çıkıtı.Tabi beni bu saatten sonra kim tutar.Hemen internetten ve motosiklet satıcılarından araştırmaya başladım.yaklaşık 15-20 günlük bir araştırmadan sonra honda cbf 150 ye karar kıldım ve aldım.Tüm aksesuarlarınıda aldım(Mont,pantolan,bel koruma,eldiven,kask) Arkasından ehliyete müracat ettim.Yarın direksiyon sınavı var onuda verdikten sonra ehliyet işide tamam.Şimdi cbf 150'im 150 km.de iken transalp mi? varadero mu? karar veremiyorum.cbf 150 altımda mobilet gibi kaldı hem hız bakımından hemde benim boyum bakımından.(boy:1,88)Bu kadar kolay olduğunu bilseydim direk cbf 250 veya 500 den başlardım.Esasında honda nın cbf 500 lüğünü alacaktım ama sırf ön farının yuvarlak olmasından dolayı almadım.
Evet arkadaşlar benim motor sevdam böyle başladı.Kafanızı ağrıttım ise kusura bakmayın.Herkese selam ve saygılar.
-
selam herkese,
Bende de her zaman chopper motorları gördüğümde oluşan hipertansiyon bir zaman sonra yakından bakmaya,fuarlara gitmeye kadar ilerletti.baktım olmıycak piyasada uygun motorlarda çoğalınca arabamı daha yeni almama rağmen bi scooter alarak başladım.öncesinde annem sütünü mü helal etmedi,hakkını mı vermedi,eşim boşanma davaları açmakla mı tehdit etmedi.tabiki sinsi taktiklerim sayesinde önce eşim "hadi ne zaman motor alıcaz artık" demeye başladı,annemse "dikkatli kullan oğlum ben sana güveniyorum" şimdiyse 2. senemde 2. motorumu aldım.hala tutkuyla onlara bakıyorsam aşkımız bir ömür boyu sürecek demektir.arabamı da ihmal etmiyorum ama.arabalara ilgimde ayrı bir boyutta çünkü
GÜCÜN BİLGİ OLMADAN HİÇBİR DEĞERİ YOKTUR.
-
-
-
gözümün bebeği miniğim! sıkıntılarımı seninle attım 'sevdiklerime seninle kavuştum işime seninle gittim 'ayağımı seninle kırdım! ama bu benim suçum'du 'görüyorum beni şu anda bekliyorsun sessizce ' ben senin kadar uzun senin kadar kiloluyum aşşağı yukarı ama sen beni hep taşıdın 'ben seni sırtıma alıp bir adım gitmedim konuşmuyorsun zannederler ama konuşuyorsun .
hani ben soruyorum'ya yokuş yukarı çıkarken hadi oğlum çıkabilirmisin dediğimde evet diyorsun toz toprak içinden yağmurlu yollarda giderken korkma diyorsun.
en uzak yollardan beni getiriyor'götürüyorsun yolda bırakmıyorsun hissediyorum bırakmam diyorsun.
sen benim tutkum ,sen benim sağ kolum ,sen benim özgürlüğüm yolumsun .
rabbim kazadan beladan tüm kardeşlerimizi korusun.
motosiklet'ci bazı kardeşlerimiz hırslarına,süratli gitme duygularına gem vursun,kask olsun koruma ehliyet olsun,hep motosikletimiz kapımızda dursun. yolunuz açık şans hep yanınız'da yanımızda olsun.....
çocuklar hepimizin onları kucaklayalım.......
-
motosikletin tek kötü yanı ebveynleri ikna etmesinin zor olması bide tutku oluşturması
eğer ailen motosiklet binmene izin vermiyorsa gizlice bin::meleeek:
-
sıkıntılarına rağmen ben motorlarımı ve onları kullanmayı seviyorum
bana en çok sıkıntı yaratan trafikteki ayılar. aslında hep merak ederdim sirkteki ayılar nasıl bisiklet felan kullanıyorlar diye. artık merak etmiyorum.
bir de anladığım kadarı ile iki mevzi var geçilecek.
birincisi alımda aile eşrafını, çevreyi ikna turları ... ben ayptım olduya getirmiştim çok zorluk çekmedim.
ikincisi kullanımda karşılaşılan zorluklar...
üniversite sınavına benziyor... herkes üniversiteye girmenin zor olduğunu düşünür, aslında üniversiteyi bitirmek daha zordur (kanaatimce)...
bu hızlı çıkışın sebebini bende anlayamadım (ima var kesin de ????)
-
derwish adlı üyeden alıntı
sıkıntılarına rağmen ben motorlarımı ve onları kullanmayı seviyorum
bana en çok sıkıntı yaratan trafikteki ayılar. aslında hep merak ederdim sirkteki ayılar nasıl bisiklet felan kullanıyorlar diye. artık merak etmiyorum.
Bisiklet, motosiklet kullananları var sirklerde ama otomobil kullanan tipi sadece bizim caddelerde
-
MT Site yönetimi uyarı mesajı. |
|
Uyarı Sebebi: Tartışma mesajları silindi. Tahrik edici mesajlar yazmak ve bu mesajlara yine aynı üslupla karşılık vererek tartışmayı uzatmak. Forumdan uzaklaştırılma sebebidir. Lütfen buna uygun davranınız. |
|
|
Onur Yollarda
Facebook: http://www.facebook.com/OnurYollarda
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC1TqEwgGS4AHvdmULc9qoIQ
-
bir tane bmw alırsın cd dinlersin yağmurda da kaska çarpan yağmur damlalarını hiç dinlemedin galiba kız arkadaşın da artçı olduğu zamanlar sarılmadanmı duruyor.
mutluluk küçük şeylerde gizli, yakalayabilirsen.?
-
insanların en kalabalık olduğu bir yolda veya otobüs duraklarında bekleyen insanların tam da önün de düşmek biraz kötü olur gülünç durumamı düşülür yoksa acınacak durumamı bilmiyorum ama düşmemeye dikkat ediyorum
-
Promete niye değiştirdin benim yazıyı ?
-
off ya motorum olsa derdi olmazdı ki bnm icin
-
- Geceleri otoparka bırakmak zorunda kalmak.
- Başka yerlerde bırakacak güvenli yer aramak, kilitlemek.
- Tam koruma giymek zahmetli bir iş.
- Kışın uygun giyiniyor ve üşümüyorum. Lakin gittiğim yerde bu giyimi çıkartmak bir dert, taşımak ayrı bir dert.
- Yazın file monta rağmen sıcak zor oluyor.
- Toz, çamur, egzost dumanı...
- Her ne kadar arabaların arasından sıyrılıp geçmek, trafikten yırtmak iyi görünsede keyifli bir sürüş anlamına gelmiyor. Sıkışıklıkta sürmek yerine güzel bir yolda sürmeyi tercih ederim.
- Araba kullanmaktan daha fazla dikkat, konsantrasyon gerektiriyor.
- Daha riskli oluşunun yarattığı farkındalık yararlı. Fakat daha umursamaz kullanmak ve alabildiğine keyfini çıkarmak isterdim.
- Yaralanma ve hayati tehlike açısından en tehlikeli araç.
-
Biz ailecek motor severiz ancak gezilere çocuklarımıda götürme isteğimden dolayı yine 4 tekere bağlı kalıyoruz.
Bekara,yeni evliye,emekliye birebir ancak çocuklarınız ve aileniz varsa hep beraber binemiyorsunuz.
Haydi hükümeti yıkalım yerine AVM yapalım.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)