Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

motosiklete OGS veriyorlar mı?

Motovento
    REKLAM ALANI

Motosikleti
    1000RR
    merhaba arkadaşlar,

daha önce OGS almaya çalışsam da resmi sitede motosikletlere OGS verilmediğini yazıyordu, mecburen KGS kullanmaya başladım.

gel gör ki sık sık OGS den geçen motorlara rastlıyorum. konuyu bilen var mı acaba?

yardımcı olucak arkadaşlar şimdiden teşekkürler

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    WarrioR SakO - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    kim demis verilmiyo diye
    hatta o ogslerden biride benim motorda yapisik duruyo
    DREAM OF POWER SAKO

Motosikleti
    92 model honda kinetic harbi japon
    açıkçası bende senin gibi bu konuyu merak ediodum..topiği açmışsın diye sevinmiştim.ama görüyorum ki cevap yazan olmamış..ben bunun üzerine bizim siteden araştırdım..bu konuda daha önceden açılan topikler var..bakarsan aydınlanabilirsin.benim okuduğum kadarıyla artık motosikler için de ogs alınabiliyormuş.ama ogs yi kullanan her motorun kendine ait ogs si yok anladığım kadarıyla.bir bak istersen..

Motosikleti
    1000RR
    teşekkürler
    kasım 2006 da iş bankasından KGS aldım. 3 farkli banka şubesinde de motosikletlere özel bi kgs sınıfı olmadığını söylediler. mecburen araba KGS si aldım ve %20 indirim alıyorum.

devletin resmi sitesinde motosikletlere OGS verilmiyo deniyor, ama motorlar şakır şakır OGS alıyor

ne zor şey türkiye de yaşamak.

WarrioR SakO KGS web sitesinde motosiklete OGS verilmiyo demişler o yüzden kafam karıştı.

OGS motosikletinin ruhsatına mı kayıtlı? öyleyse tanıdık vasıtası ile mi aldın yoksa sıradan bi başvuru ile mi aldın?

teşekkürler

yok kardes ruhsatima kayitli deil ben lazim oldugu zaman arabadan cikarip motora takiyorum
    yani resmi olarak alinmiyo motosikletlere ama benim gibi yaparsan bi zorluk yasanmiyor
    DREAM OF POWER SAKO

SaLToN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Beyaz MELEK
    Arkadaşlar OGS ile KGS yi bi açalım be ben fransız kaldım. Cahilmiyim ne?
    27 B 3793 Sürücü Hataları için HATA yaz 3793 yolla Hatasız Kul olmaz Melodisi Cebine Gelsin

GorkeM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Paralı yolda veya köprülerde gişelerden Otomatik Geçiş Sistemi veya Kartlı Geçiş Sistemi ile para vermek için durmadan ya direk (Ogs) geçmeni yada kart okutarak (Kgs) geçmeni sağlayan olay.
    Forum Kuralları◄ ►Moto Aktuel◄ ►Türk Dil Kurumu
    Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero

SaLToN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Beyaz MELEK
    Alıntı GorkeM adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Paralı yolda veya köprülerde gişelerden Otomatik Geçiş Sistemi veya Kartlı Geçiş Sistemi ile para vermek için durmadan ya direk (Ogs) geçmeni yada kart okutarak (Kgs) geçmeni sağlayan olay.
    Buralarda parayla geçilen yol olmadındığından bilmemem normalmiş. Saol görkem
    27 B 3793 Sürücü Hataları için HATA yaz 3793 yolla Hatasız Kul olmaz Melodisi Cebine Gelsin

retox70 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı codex adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    teşekkürler
    kasım 2006 da iş bankasından KGS aldım. 3 farkli banka şubesinde de motosikletlere özel bi kgs sınıfı olmadığını söylediler. mecburen araba KGS si aldım ve %20 indirim alıyorum.

devletin resmi sitesinde motosikletlere OGS verilmiyo deniyor, ama motorlar şakır şakır OGS alıyor

ne zor şey türkiye de yaşamak.

WarrioR SakO KGS web sitesinde motosiklete OGS verilmiyo demişler o yüzden kafam karıştı.

OGS motosikletinin ruhsatına mı kayıtlı? öyleyse tanıdık vasıtası ile mi aldın yoksa sıradan bi başvuru ile mi aldın?

teşekkürler
    Gittim Çamlıca gişe çıkışındaki OGS satış birimi olarak çalışan Arabalardan birinden benim Honda blackbird üzerine aldım.

Motosikleti
    1000RR
    teşekkürler retox70. yarın ben de şansımı deniyip almaya çalışıcam

alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Alıntı codex adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    teşekkürler retox70. yarın ben de şansımı deniyip almaya çalışıcam

Selamımı söyleyin yeter....

Bu ne iş ya?...Motorcuyu genemi saymıyorlar....Parayı aynı almayı biliyolar....
    T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R

N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E

dogru diyosun abi aynen bende senin gibi demistim yetkiliye paraya gelince almayi biliyosunuz ogs de almamiz lazim dedim motora ne gerek var dedi
    ama bende inat diye isim oldugu zamanlarda arabadan cikarip motora yapistirıyom
    DREAM OF POWER SAKO

hakanyildirim28 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 1100 xx
    Bir yıl önce aldım. OGS Eskiden motorlara verilmiyordu ancak ben 2. köprü çıkışındaki arabalardan aldım görevli "şimdi bazı subelerin veriyor" dedi. Tavsiye ederim kgs olanlarda OGS alsın hatta kimse KGS almasın niye koydularsa onları oralara anlamadım.

Forumdan Uzaklaştırıldı giallorosso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    hyosung gt250 sarı
    TC yasalarına aykırı mesaj düzenlendi. Lütfen illegal söylemlerden uzak durunuz #PRM#

CİHAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Fz6 fazer ve ybr 125
    TC yasalarına aykırı mesaj düzenlendi. Lütfen illegal söylemlerden uzak durunuz #PRM#
    98 Beygir.....

Motosikleti
    Kawasaki, VN800
    arkadaşlar ben bu yaz başı motorumun plakasına kayıtlı ogs aldım ve lakin şöyle bir durum varki, motor için ogs alınca arabalarla aynı ücretle, kgs alınca ise daha düşük bir ücretle geçiş yapılıyormuş. ben ogs yi bizim oradaki ziraat bankası şubasinden almıştım bilgilerinize. şunu da söylemeden geçemeyeceğim, ogs nin motorun plakasının üzerine kayıtlı olması büyük avantaj sebebide geçiş esnasında ogs cihazını genellikle elimizde tuttuğumuz için her defasında alet algılayamayabiliyor, bu da ne demek oluyor motorumuzun plakasına yazılan cezaalar. Bunun önüne geçebilmek için ogs nin muhakkak motorun plakasına kayıtlı olması lazım bu halde alet cihazı algılamasa bile kamera plakayı kaydettiğinde otomatik olarak geçiş ücreti ogs hesabından parayı çekiyor tabiiki normal ücreti...
    Muhabbetimiz ve sürüşümüz daim olsun :bounce:

Ben de motorun plakasına kayıtlı KGS var ve evet KGS motosiklet için otomobilden daha ucuza geçiş sağlıyor.

songokhu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosiklete KGS almak kulağı tersten tutmaya benzer.
    Düz şanzımanlar için konuşuyorum: Gişede dur sol el debriyajda sağ ayak frende, sağ elle kartı çıkarttın ne ala ama sağ elle kartı okutmak zor. Vitesi boşa al kartı sol ele al okut cebine koy.... 3 kuruş fazla veririm (aynı zamana arabalarla aynı fiyata geçtiğim için yetkililerin kulaklarını çınlatırım) OGS kullanırım. OGS yanınızda olmasa bile ceza gelmiyo.

roadmaster - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TRANSALP
    kgs kullanıyorum sol eldivenime şeffaf çep yaptırdım elimi sisteme göstermem yeterli oluyor çokta kullanışlı oldu tasiye ederim arkadaşlar
    TECRÜBE GÜZELDİR AMA PAHALLIYA MALOLUR

dinmeyen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    1000 RR 8
    roadmaster büyüksün dostum.
    pratik zeka budur işte
    sen hiç gözlerinde korku olan bir kartal gördün mü ?

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler