ss ye ve modele güre deyişiyor benden 3500 ytl istediler kasko ymuş vazgeçtim
Selam arkadaşlar;
Aranızda 2008 Keeway Land Cruiser 250cc Full kasko yaptıran var mı?
Yıllık primi ne kadardır acaba?
Arkadaşlar müsaadenizle konuyu hortlatıyorum...
Bu konuda bilgisi olan kimse var mı acaba?
Yeni motoruma kasko yaptırmak istiyorum, ama astronomik de olmasın istiyorum. Muafiyetli de olur.
Ağır metal insanı...
anadolu sigortayla görüş
Bu kasko işi anladığım kadarıyla risk değerlendirmesine dahil... adamlar motor kaskolamaktan tamamen uzak durmaya çalışıyorlar...
Sex Speed Money...
şair sigorta ile görüşebilirsin sahibide motorcudur. en uygun fiyata istediğin şartlarda kaskonu yapacaklardır ben yeni yaptırdım.
Honda Hayat Onda...
Eşim sigortacı olduğu için Burgman'ımı sigorta yaptırmıştım. İyikide yaptırmışım, ikinci senesinde çalındı. Özellikle yüksek fiyatlı makinelerde kasko pahalı diyenler motor çalınınca keşke demesinler. Sigorta analistleri keyfine göre fiyat çıkartmıyor. Her aracın risk tablosu var. Sizce hangisi en riskli?
bu sigorta işi mühim mesele ama sağlıklı bir bilgi yok ortalıkta
AZRAİL herzaman artçıdır ona göre kullan, yoksa
Ben kendi tecrübelerimden biraz bilgi vereyim o zaman:
Yaklaşık üç ay kadar önce 2007 model Honda Transalp motorumu satın aldım. Bayağı da para verdiğim için baştan beri de kasko işini düşünüyordum.
En son gerizekalı bir minibüsçü önüme kutu kola atınca ciddi bir kaza tehlikesi atlattım ve ertesi gün ilk işim daha önce de irtibata geçmiş olduğum Şair Sigorta'ya gitmek oldu.
Şair Sigorta'nın sahibi Şahin Bey de motorcu olduğu için merak ettiğim konulara gayet açık şekilde cevap verdi. Genel Sigorta'da eğitim sertifikası olan sürücüler için ciddi bir indirim oluyormuş (daha önce eğitim almıştım ama sertifikam yoktu).
Şahin Bey aynı zamanda EMOK'un ADAC sertifikalı hocalarından. Benim şansıma o hafta sonu EMOK Güvenlik ve Hakimiyet eğitimi vardı. Böylece hem kaskolu, hem de eğitimli bir sürücü olacaktım.
Sabah 8:00 ile 17:30 arasında çok yorucu ama çok verimli bir eğitimden geçtik. Eğitim Orhanlı'daki Autodrom pistinde yapıldı ve gerçekten sürüşüme çok olumlu katkıları olduğunu düşünüyorum.
Sonuç itibariyle 12500 TL civarındaki motorum için 780 TL'ye kasko yaptırmış oldum, artı 150 TL de eğitim için verdim, ki bu paraya fazlasıyla değer.
Az bir para değil ama bunda hasarsızlık indirimi gibi indirimlerin olmadığını unutmamak lazım. Ayrıca artık motorumu bıraktığım yerde aklım kalmıyor, asistans hizmeti var. Verdiğim paraya değdiğini düşünüyorum ben.
Bu arada birkaç yerden daha fiyat almıştım, verdikleri fiyatlar 3000 TL ile 1600 TL arasında değişiyordu! Tabii ki teminatlarda da farklılıklar vardır.
Ağır metal insanı...
yaw arkadaşlar ben bana çok enteresan gelen bir şey sormak istiyorum. BMW gs motorumu aldım, satıcı ile 9 bin tl ye anlaştık. noterde imzalar atıldı. satış kağıdına bir baktım kasko bedeli 12350 tl yazıyor. tabi hemen aklıma acaba çalıntı motor mu aldım diye bir kuşku yerleşmedi değil. İnternetten araştırdım ettim motor çalıntı falan da değil ancak bu fiyat farkına anlam verebilmiş değilim. Bu arada ben de bugün 12350 tl üzerinden fiyat aldım 2500 tl prim çıktı. Yarın hemen şair sigorttayı arıyorum. bilgi için teşekürler.
Carpe Diem or Carpe Diem
Amerika'da Honda VFR nin senelik sigortası 300 dolar... Bizdeki rezalete bakın..
Sigorta firmaları utanmalı.
---
Honda NC750S..... Honda VFR 2008... Hyosung GT250R
önce şunu söyliyim, tüm mesajları okumadım. belki söyleyeceklerimi yazan olmuştur.
honda cbr125'imi ten sigortadan kasko yaptırdım.
park halindeki oluşabilecek hasarların %75'ini karşılıyor sadece. (buna çalınmada dahil) sebebini sorduğumda ise motorsikletlerin genelde gelişi guzel ve her yere parkedildiğinden dolayı devrilme, çalınma vb gibi olayların çok sık yaşandığı ve bu yüzden boyle bir sistem geliştirdiklerini söylediler. ayrıca 250cc'nin altındaki motorları her sigorta şirketi kasko yapmıyor bildiğim kadarıyla.
kasko fiyatını soracak olursan, nerdeyse hasarsızlık indirimi alan bir araba kaskosu kadar, 550TL.
aynı sigorta acentesine Abimin motorunuda kasko yaptırdık. Aprilla Pegasso 650cc (ikinci ele 7500TL değer biçtiler). O ne kadar ödüyor net olarak hatırlamıyorum, sorup öğrenince buraya yazarım
the evil that men do - cbr 125r 7500km - ninja 250r (tabiki yeşil) 25000km - transalp ile yollarda
Motosiklet kaskosu normal araclara gore cok tuzlu oluyor. Nedeni de riskin cok fazla olmasi.
Kasko bedeli motosikletin fiyatina endeksli degil, tamamen o motosikletin risk durumuna gore. Bildigim kadariyla kasko firmalari yil sonunda marka ve modellere gore bir bilanco cikartiyorlar. Atiyorum, supersport bir modelde onceki yil cok fazla kirim meydana geldi, hemen o modelin kasko bedelini olacagindan daha da fazla yukseltiyorlar.
Motosikletim oldugu zamanlarda kendisi de motorcu olan Murat abi'den ( http://www.mrtsigorta.com/communication.asp ) kasko yaptirtmistim, ve cok memnun olmustum. O zamandan beridir araba, ev vs. sigortalarini ondan yaptiriyorum. Kendisi piyasadaki en iyi fiyatlari cikartiyor. Tavsiye ederim.
Kasko yaptirtsaniz bile insallah kaskoya hic ihtiyaciniz olmaz.
Başlık çok ilgimi çektiği için yorum yapıyorum.
Motosiklet kaskosu yapan ''..........''
Aha dedim saydırıcak simdi
İç sesim dışardan duyulsa beni kurşuna dizersiniz..
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)