Çalınan Motosikleti Bulmanın En Kolay Yolu
Reklamlar
-
20 Şubat 2009, 05:40
Moderatör
Bu konuda farklı düşüncelerim var..
Hepimizin yanıldığı şey, motoru çaldırıp bulunmasını kolaylaştırma fikri.. Bence asıl amaç motoru çaldırmayı engellemek.. Çalınmayan motor bulunmak zorunda kalmaz..
Bunun için günümüz elektronik teknolojisi ile çok fazla seçenek mevcut.. Mesleğim olması ve ilgi alanıma girmesi sebebiyle, detaylı bir araştırma yapıp sizleride haberdar edeceğim..
Örneğin aküden alacağımız 12 volt ile bir alarm sistemi yapmak. Hazır alarmlardan bahsetmiyorum, bahsettiğim tamamen geliştirilebilir birşeyler yapmak. Hırsız çok mu akıllı, akü kablolarını mı söktü, bizde 9 v'luk şarj edilebilir pil ile besleriz alarmımızı..
Mesela,
1- Hareket ile devreye girecek alarm. Motorumuz hareket etti, eğer hareket ettiren hırsızsa alarm 5-10 saniye içinde devreye girecek, eğer siz iseniz kontak anahtarını taktığınızda alarm çalmayacak
2- Hadi diyelim ki hareket etti ama alarm çalışmadı, o halde bir de termokopul (Isı ölçer) devresi ilave edicez.. Emniyet emniyettir değil mi. Bir şekilde hırsız motoru çalıştırdı, motor çok çabuk ısınacağından sıcaklık 50 dereceye çıktığında alarm devreye girecek. Eğer motoru çalıştıran sizseniz, motoru çalıştırmadan önce bir kez sellektör yapacak yada kornaya basacak, yada selenin altındaki ufak bir switch (anahtar'e basacak alarmı devre dışı bırakacaksınız.
3- Diyelim bu iki önlemde bir şekilde çalışmadı, alarm devresinde bir alıcı ve verici olacak, en az 250 mt mesafeden birbirleriyle bağlantı kurabilecek. Alıcıyı evinizin bir yerine koyun, isterseniz zilinize bağlayın, verici motorda 9 V pile bağlı dursun, vericideki potansiyometre (ayarlı direnç) alıcı arasındaki mesafeyi tam olarak ayarlayın, alıcı ile verici ayarladığınız mesafeden 1 metre dahi uzaklaşınca alarm çalsın.
4- Selenin altına ufak bir switch yerleştirin, biri üzerine oturduğunda alarm çalsın, yada vericiye komut verip alıcıya bildirsin. Ama oturan siz iseniz yine binmeden önce sellektör yapın, yada kornaya basın, belki de frene..
Kısaca, yapılacak o kadar çok şey, o kadar sınırsız olasılık var ki, bu saydıklarımı yapmak inanın 40-50 TL maliyeti geçmez, ve çok zor devreler değil. Yani aküden cep telefonunu şarj etmek yerine 9 V pili şarj edip akünün kabloları sökülse dahi hırsız motoru çalmasına fırsat vermeyecek kadar bir enerjiyle yapılabilecekler sonsuz..
Yine kısaca amaç motoru çaldırıp yerinin bulunabilitesini arttırmak değil, motoru çaldırmamak.. Detaylar kapsamlı bir çalışmadan sonra
Legends may sLeep.. But they never diE..!
Reklamlar
-
20 Şubat 2009, 11:36
motorda bi şekilde çok yüksek gerilim üreten bir sistem geliştirmeli akımı biraz düşük tutmalı ki hırsız gebermesin. Aynı alarm gibi önce uyarı vermeli hatta sözlü uyarmalı sonra toprağa karşı 15-20kv u motorun gövdesine boşaltmalı. alarmı duyan motorun sahibi dışarı çıkınca elektrik şokundan kıvranan hırsızı görmeli sonra belindeki silahı çekip ellerine ve diz kapaklarına ateş etmeli birileri de bunu kameraya almalı youtube da yayınlamalı aleme ibret olmalı.. Ne bürokrasiyle uğraşmalı ne de hımbıl polislerle.. Evime iki kere hırsız girdi 1 defa da denedi şerefsiz parada hafif maneviyatta değerli şeyleri götürdü ev halkının huzuru kaçtı artık merhamet damarlarım kurudu intahar etmek isteyen hırsızı eve bekliyoruz (çifteyle birlikte..)
Biri yer, biri bakar kıyamet ondan kopar.
-
20 Şubat 2009, 12:40
Arkadaşlar merhaba,
Bu telefon olayında bir iki şey söylemek istiyorum motosiklete telefon ekleme ve çalındıktan sonra sinyal ile motoru bulma olayı, ben sadece buna gülerim kusura bakmayın türkiyedemi yapıcaklar bunu hayatta yapmazlar,ne olucak polise motorum çalındı ama üstünde telefon var sinyalinden hemen bulun mu diyeceksin onlarda hemen bulucak öylemi? hiç sanmıyorum arkadaşlar bir cep telefonu çalınıyor şansa bulunursa 5 yıl falan geçiyor motoru bulmak için sinyal ile falan uğraşıcaklarını sanmıyorum anca gsm şirketlerinde özel tanıdığın olur ona söylersin belki yerini tespit edebilirler yoksa bizim emniyet bu işle uğraşmaz.
Konuyuda yeniden çanlandırmışız şimdi tarihleri gördüm
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)