Çalınan Motosikleti Bulmanın En Kolay Yolu
Reklamlar
-
09 Şubat 2009, 00:09
Merhaba
Arvento araç takip sistemi ile ben motoruma uyguladım.Motor hareket ettiği anda cep telefonuna SMS gönderen bir alarm sistemi ile motorunuzun hareket ettirildiği anda tespiti mümkün.Ayrıntılar ve resimleri aşağıdaki linkte bulabilirsiniz.
http://www.arvento.org/index.php/sek...tim-sistemleri
Reklamlar
-
09 Şubat 2009, 00:35
http://www.cnnturk.com/2009/turkiye/...7.0/index.html
bu haberi örnek alabiliriz arkadaşlar.
diyelimki yaptık bu işlemi
işlem çok güzel mantıklı yapan ve bulan arkadaşlara emegi için saygı duyuyorum.
ancak bunun için operatöre gittigimizde savcılık kagıdı makkeme kararını istecek ve yukarda verdigim haber bir insan için istenmiş yer belirlemek.
oysaki biz bir motosiklet için istedigimizde bize savcılık kagıdı ve mahkeme kararını isteyecekler, bulunur ama ya çalan kişi polisten önce cep telefonunu bulup iz bırakmamak için başka bir araca bırakırsa o zaman o araç bulunur.
-
09 Şubat 2009, 01:08
ELINT adlı üyeden alıntı
http://www.motosiklet.net/forum/cali...tml#post588885
az önce bir topicte 2007 gsx-r 600 çalındı ilanını gördüm. çok üzüldüm ve aynı zamanda sinirlendim . yukardaki alıntıda söyledigim gibi çözümü bukadar basit olan birşeyi neden kimse uygulamıyor. gereken malzemeler en özelliksizinden bir cep telefonu birtanede hat başka bir şeye gerek yok . ve bunların toplasanız 100 ytl anca masrafı olur. bu cep telefonunu motorun bir bölümüne saklayıp motorun çalınması durumda 155 arayarak 10-15 dk içinde yerini tespit edebilirsiniz.
şarj sorununa gelince cep telefonları açık olmadanda isyal veriyor yani sizde motorunuza koydugunuz telefonu kapalı konumda bırakırsınız. ve kapalı oldugu için şarjı uzun ömürlü olur ikidebir şarj etmek zorunda kalmazsınız. veya motordan bir hat çekip şarj sorununu kökten halledebilirsiniz?
bu telefondaki hattada 6 ayda bir kontür yüklerseniz hattınız sürekli aktif olur. alın işte motor çalındıktan sonra bulmanın en kolay ve en az masraflı yolu(motor göz ününe alındıgında bence buna masraf bile denilmez)
bu olayı özellikle şirket yöneticileri şirket arabalarına yapıyor.. we çalışan gece nereye giderse qitsin weya arabanın çalınması halinde eliyle koymuş qibi bulunuyor..örnek babamın çalıştıqı yerde babama zimmetli kanqoda wardı adamar ericcson 688i bantlamışlar we uydudan sinyallerle qece nerye qiderse anında takip:Dkendimden biliyorum biqün arbayı kaçırdım ertesi qün babam dün qece nerdeydin dedi
CİHAN adlı üyeden alıntı
http://www.cnnturk.com/2009/turkiye/...7.0/index.html
bu haberi örnek alabiliriz arkadaşlar.
diyelimki yaptık bu işlemi
işlem çok güzel mantıklı yapan ve bulan arkadaşlara emegi için saygı duyuyorum.
ancak bunun için operatöre gittigimizde savcılık kagıdı makkeme kararını istecek ve yukarda verdigim haber bir insan için istenmiş yer belirlemek.
oysaki biz bir motosiklet için istedigimizde bize savcılık kagıdı ve mahkeme kararını isteyecekler, bulunur ama ya çalan kişi polisten önce cep telefonunu bulup iz bırakmamak için başka bir araca bırakırsa o zaman o araç bulunur.
doqru bi noktaya inmişsin ama motorsikletten hat çekilere granajın içine bi yere monteliyolar zaten hırsızın aklına qelmesi imkansız weya onu aramaya kalkarsa oooo
scooter modifiyesi yapılcak yer aranıyo:silent:
[COLOR="Red"][B][U]ÇekiK GözLü Scooter[/U][/B][/COLOR]:queen:
-
14 Şubat 2009, 18:49
evet var
Gültekin adlı üyeden alıntı
bazı şirketler, elemanlarını cep telefonuyla, netten takip edebiliyorlar.
bu konuda bilgisi olan var mı?
arkadaşım motoruna gprs taktır internetten nerede oldugunu 50 metrelik yanılma ile bulabilirsin
boy adlı üyeden alıntı
Bu dediğinizi telefon kapalıyken yapamazsınız. Telefona SIM kartınızı takıp açtığınızda, açılırken bir kendine gelme süresi olur. Bu süre içinde telefon hiçbir şey yapmanıza izin vermez, donar, işte o an SIM kartı ile HLR (Home Locator Register) arasında iletişim kurulur, SIM kartından IMEI numarası gibi bazı bilgiler HLR'a gider. Bu dediğiniz olabilseydi daha neler yapılabilirdi inanamazsınız.
Turkcell'in
Araç Takip ve Yönlendirme Uygulamaları sayesinde benzer şeyler yapılabiliyor. Bu uygulamalar;
- Info-Mobil.Net
- Arvento Araç Takip Sistemleri
- Mobiliz Araç Takip / Filo Yönetim Sistemleri
- OtomuBul GPS
arkadaşım motoruna gprs taktır 50 metre yanılma ile motoru bulabilirsin
ist.melezz adlı üyeden alıntı
bu olayı özellikle şirket yöneticileri şirket arabalarına yapıyor.. we çalışan gece nereye giderse qitsin weya arabanın çalınması halinde eliyle koymuş qibi bulunuyor..örnek babamın çalıştıqı yerde babama zimmetli kanqoda wardı adamar ericcson 688i bantlamışlar we uydudan sinyallerle qece nerye qiderse anında takip:Dkendimden biliyorum biqün arbayı kaçırdım ertesi qün babam dün qece nerdeydin dedi
doqru bi noktaya inmişsin ama motorsikletten hat çekilere granajın içine bi yere monteliyolar zaten hırsızın aklına qelmesi imkansız weya onu aramaya kalkarsa oooo
arkadaşım gprs taktır 50 metre yanılma ile internetten bulursun eger cep telefonunda navigasyon özelligi varsa anında bulursun fiatlar şimdi uygun benimkinde takılı başka kontak dahi denesen cebime sms geliyor tekerleri dönsün sms geliyor araç üzerine koyduk yine buluyor ilginize
-
14 Şubat 2009, 19:18
ELINT adlı üyeden alıntı
http://www.motosiklet.net/forum/cali...tml#post588885
az önce bir topicte 2007 gsx-r 600 çalındı ilanını gördüm. çok üzüldüm ve aynı zamanda sinirlendim . yukardaki alıntıda söyledigim gibi çözümü bukadar basit olan birşeyi neden kimse uygulamıyor. gereken malzemeler en özelliksizinden bir cep telefonu birtanede hat başka bir şeye gerek yok . ve bunların toplasanız 100 ytl anca masrafı olur. bu cep telefonunu motorun bir bölümüne saklayıp motorun çalınması durumda 155 arayarak 10-15 dk içinde yerini tespit edebilirsiniz.
şarj sorununa gelince cep telefonları açık olmadanda isyal veriyor yani sizde motorunuza koydugunuz telefonu kapalı konumda bırakırsınız. ve kapalı oldugu için şarjı uzun ömürlü olur ikidebir şarj etmek zorunda kalmazsınız. veya motordan bir hat çekip şarj sorununu kökten halledebilirsiniz?
bu telefondaki hattada 6 ayda bir kontür yüklerseniz hattınız sürekli aktif olur. alın işte motor çalındıktan sonra bulmanın en kolay ve en az masraflı yolu(motor göz ününe alındıgında bence buna masraf bile denilmez)
paylaşım için teşekkürler çok dahiyane bir fikir.
-
14 Şubat 2009, 19:47
Geçen ay Uludağda bir genç hayatını kaybetti.
Bürokratik işlemler nedeniyle, telefonu açk olduğu halde ulaşılamadı.
Kahrolsun teknolojiyi bile adamına göre kullanan zihniyet.
Ülkemde hiçbir iyilik cezasız kalmaz.
-
14 Şubat 2009, 20:19
valla super fıkır yaa.buyuksun kardesım.
MOTOR bence bır hastalıktır.
-
14 Şubat 2009, 20:38
honda servisinde de bir usta demişti bence topiği kapayın uyuyan devi uyandırmayın
-
14 Şubat 2009, 20:40
-
14 Şubat 2009, 20:41
hell_rideRR adlı üyeden alıntı
honda servisinde de bir usta demişti bence topiği kapayın uyuyan devi uyandırmayın
neden peki
-
14 Şubat 2009, 21:00
adam çalar çalmaz telefon aramaya başlar motorda ki şuana kadar bunu akıl edebildiklerini sanmıorm kulaktan kulağa söylemek tellal çıkarmaktan iyidir
-
14 Şubat 2009, 22:10
benim bildiğim kadarıyla bu iş için data hatları var görüşmeye kapalı sadece veri göndermeye yarayan
artı bizim burda kiralık arabalara takarlerrken gördüm telfona da ihtiyaç yok sadece içindeki bord olsa yetiyo aküden elektirik bağlıyorlar borda arka kaputun içine saklıyolar okadar ama sonra nasıl izliyorlar bilmiyorum
ÖMÜR DEDİĞİN BİR GÜNDÜR ODA BUGÜNDÜR
-
14 Şubat 2009, 22:20
ya peki hırsız teknolojiyi takip eder de yanına sinyal karıştırıcı jammer alırsa bi kaç sene sonra
sizin cep telefonu ve diğer gsm ler çöker dikkat
not: hırsıza yol gösteriyo gibi oldu mesajım sakıncalı ise yöneticiler mesajımı lütfen silin
gps blocker: 50 lira
motoya binmek: paha biçilemez
mastercard: yaktın ulan beni
-
14 Şubat 2009, 23:27
Polisler Göz Yumuyor...
Biraz açık konuşayım, sözlerim bütün polisleri kapsamıyor ama;
Türkiye'de polislerin her olaydan haberleri var, yani benim bile bildiğim esrar satıcısından polisin haberi yok mu?
Her sokağı tutup, babasının malıymış gibi kaldırımdan park ücreti alanları hiç mi görmüyorlar?
Herkesin bildiği, rus hayat kadını çalıştıran otelleri de mi polisler hiç duymadı???
Daha birçok örnek verebilirim.
Malesef polislerimiz bu çetelerle işbirliği içinde, oldukça tatlı bir rant var. Emin olun, polis istesin, cep telefonuna bile gerek yok; 2 saat içinde motoru da bulurlar, arabayı da...
Aaah, ah! Polise rüşvet vermeynimiz var mı? rüşvetten korkmayan polis.......
İki canlı kuşu birbirine bağlasan, dört kanatlı oldukları halde uçamazlar, çünkü ikilik mevcuttur.
-
19 Şubat 2009, 17:24
http://gpstrackingsystems.biz/diy-an...r-your-car/82/
ingilizce bilmeyenler için: telefonun sadece otomatik cevaplama fonksiyonunu açın, geri kalan titreşim ekran zil sesi, alarm vs. her türlü özelliğini kapatın.. aküden telefonu şarj etmek için çıkış alın.. ve güzelce telefonu gizleyin..
çalınma anında telefonunuzu arayarak polise bildereceğiniz imei numaranız ile aracınızın yerini anında tesbit edebilirsiniz..
alternatif olarak: http://www.rmtracking.com/gpsproducts/smarttrack.html biraz daha pahalı ama kesin çözüm..
-
19 Şubat 2009, 17:49
kesinlikle bu iki yoldan birini uygulycam telefon yada gps ne cahilmişiz yaw sonraki motorumu amerikan başkanlarına uygulanan güvenlik sistemleriyle donatıcam fbı cia tırt kalıcak şerefsizlerin bunlara önlem alabileceğini zannetmiyorum
-
19 Şubat 2009, 17:50
-
20 Şubat 2009, 03:06
bu işde en iyi yöntem
1) immobilizer ama hakiki kodlu adam motorun anahtarını soksada motor sahibi motor çalışmıycak immobilizer kodunu girene kadar bunun içinde alarmlar var 100 tl civarıydı
2) Sağlam bir disk kilit uğraştırır hemde çok ama hakiki disk kilit çin işi bir çekiçle açılanlardan değil
3) Uzun süreli bir yere gidiyorsanız 15 gün 1 ay falan ve motorunuz dışarda kalıcaksa zincir kilit dışında tekerlerinizi indirin tamamen bunuda ustamdan öğrendim tekerlerde çatlamasın diye hafifden sandık üstü yada ayaklıkları üstünde tutun hırsız her şeyi açsa kırsa bozsa yanında otomatik pompa olmıycağına göre o haldede gidemiyceği için hiç bir işine yaramaz..
bu cep tel hususunda da zaman çok gelişdi artık netten bile yerinizi gösteren siteler var misal turkcellim benim diye ibr site vardı ordan yerinizi görebiliyordunuz şimdi başka sitelerdede o özellik var turkcelle anlaşan yapıyor artık
yaw bu panasonicin serçe parmağım kadar bir modeli vardı g55 mi miydi neydi unuttum küçücükdü onlar bile şarjda 1 hafta gidiyordu kapalı kalsa rahat 1 at gider birde o tel motorun her yerine girer
ben askerde postalıma falan sokuyordum o kadar ufak teldi )
-
20 Şubat 2009, 04:13
işyerime sürekli malzeme aldığım bi arkadaşımı 5bin tl'lik sahte çek vererek dolandırmışlar.depodan malzemeleri verip içeri girdiğinde çekin sahte olduğunu farketmiş..hemen karakola koşmuş..dolandırıcının cep numarasını polise vermiş 5 dakika oldu buralarda yerini belirlersek hemen yakalayabiliriz demiş..polisin cevap şu!! abi sen çok film seyrediyosun heralde,bu işler filmlerdeki gibi olmaz..savcılığa yazı yazılacak falan filan...sanırım bu ceptelefonu işi çokta güvenilecek bidurum değil
-
20 Şubat 2009, 05:14
bence bu cep olayı mantıklı ama bir taraftanda saçma nedenmi siz motorum çalındı ve ben kendimce içine bir telefon sakladım al buda imei numarası hadi bulalım deseniz size on dakika bakar sonra hadi lenn derler.bunu yapıcaklarını hiç sanmam bir yakınımın arabası çalındı koştuk gittik karakola durumu anlattık ama onda çep telefonlu sistem yok dedik böle böle araba çalınmış yok he dedi ne araba markası şu ooo dedi polis bu aralar o modelden çok çalındı kesin sipariş almışlar bekleme gelmez parçalamışlardır bile siz bulursanız bize haber verinama deyip ne olay yerini incelemeye geldiler nede başka bişey siz şimdi inanıyormusunuz motorum çalındı telden bulalım memur bey dediğinizde aa hadi bulalım diyeceklerini ben hiç ama hiç sanmıyorum.
ATATÜRK diyorki "Türk milletindenim diyen insanlar her şeyden önce ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır."
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)