Çalınan Motosikleti Bulmanın En Kolay Yolu
Reklamlar
-
arkadaşlar ben bu olayı daha önceden düşünmü hatta aynı @elint arkadaş gibi tasarlamıştım.. aynı şekilde hemde.. hatta araştırıyodum yanına bi gps vericisi taksak kaça mal olur polise buldurtmaya bile gerek kalmaz diye..
işin aslı şöyle arkadaşlar bi tlefon bataryası içinde olduğu sürece tespit edilebilir.. Batarya takılı değilse bu imkansızdır. Telefon kapalı olsa da bataryadan elektrik alır düşünün ki kapayıp açtığınızda saat ve tarih değişmiyor..
duydunuz mu bilmiyorum ama ben iyi biliyorum ki bi ortam içerisinde telefonlar kapalı olsa da bataryaları takılı ve sim kart içindeyse istihbahrat numaraya göre telefon üzerinden (tekrar söylüyorum tel kapalı olsa da) ortamdaki konuşmaları dinleyebiliyor.. Bu teknoloji bugün çok sık kullanılmakta.. Yani bi ortamda atıp tutuyosunuz dinlenme olasılığına karşı teli kapadınız sim kartınız içindeyse numaradan bağlantı kuruluyor batarya takılıysa ortamdaki konuşmalar sizin telefonunuz üzerinden dinleniyor.. batarya takılı değilse numara üzerinden bile bağlanamıyorlar
yani mantıksız bişey yok arkadaşlar elin amerikası siz odanızda kitap okurken uydudan okuduğunuz satırları okuyabiliyoken bu telefondan yer belirleme çok basit bi teknoloji.. fazla kullanma yoluna gitmiyolar çünkü herkes bilmiyor ve TR deki bürokrasiyi bilirsiniz ankarada dayınız yoksa kimse sizin için kılınızı kıpırtdatmaz.. bu yüzden ben telefona ek bi gps vericisi düşünüyodum ama o zamanda çok pahalıya geliyor
uzun lafın kısası telefon bataryası takılı olduğu sürece yer tespiti yapılabilir ama tam olarak nokta tespiti olmuyo bu.. artık belli bi alana gelip ordan sonrasını şansınıza bulmanız gerekicek :D
Bilgi için de konuyu açan @elint e teşekkür ediyorum.. dediğim gibi aynısını hem de aynı tarzda bende düşünmüştüm ama önce bi motor sahibi olup denemek istemiştim.. başarırsam burda sizinle paylaşacaktım :D :D :D
Akıllı Adam Aklını Kullanır. Daha Akıllı Adam Başkalarının da Aklını Kullanır..! ;)
Reklamlar
-
Bu telefon işi imkansız. Başımıza geldiğinden söylüyorum, kaçırılan bir arkadaşımız hakkında bile cep telefonundan bilgi alamadık. Motosikletiniz için hiç ilgilenmezler bile... Savcılıktan bir sürü belge istediler ve zaten 24 saat sonra en son bulunduğu yeri verebiliyorlarmış gibi bi geyik çevirdiler. Burası Türkiye arkadaşlar...
Artık yollarda ölmek İS-TE-Mİ-YO-RUZ!!!
-
atlantic adlı üyeden alıntı
Bu telefon işi imkansız. Başımıza geldiğinden söylüyorum, kaçırılan bir arkadaşımız hakkında bile cep telefonundan bilgi alamadık. Motosikletiniz için hiç ilgilenmezler bile... Savcılıktan bir sürü belge istediler ve zaten 24 saat sonra en son bulunduğu yeri verebiliyorlarmış gibi bi geyik çevirdiler. Burası Türkiye arkadaşlar...
bu konuda bir arkadaşın türkiye şartlarında fantezisi tartışılıyor.anlaşılan.bakın atlantic gerçeklere dönmemizi sağlayan cevab cuk diye yazmış.ben sormuştum buldum cevabımı
-
ELINT adlı üyeden alıntı
O sistem bildigim kadarı ile 300$ civarıydı. Aslında 600cc üstü motorları olan ve bu tür ugraşlar içine girmek istemeyenler araç takip sistemini kullanabilir. Sonuçta 16000-17000ytl'lik motorlar için 300$ feda edilebilir
aynen öyle gökhanım ve bence bu motosikletin değeriyle alakalı birşeyde değil sonuçta bir kez alınacak ve motosiklet değiştirilse bile sökülüp yeni motora aktarılacak..
geçen gece yazdan kalan bir dergiyi okurken gen rastladım bunlara, en küçük kit 240 usd imiş, 300 lira motorunu seven biri için çok para olmasa gerek
-
hakkaten ya bende 3 telefon var birini motoruma koyabilirim 3 tanede hattım var zaten =))
-
bart1969 adlı üyeden alıntı
bu konuda bir arkadaşın türkiye şartlarında fantezisi tartışılıyor.anlaşılan.bakın atlantic gerçeklere dönmemizi sağlayan cevab cuk diye yazmış.ben sormuştum buldum cevabımı
Üstelik daha 3-4 gün önce başımıza geldi. Bir süre sonra da cep telefonunun şarjı bitti zaten onlar bakana kadar. Neymiş, üstünden 24 saat geçmesi gerekiyormuş. Gerçekten, yormayın kendinizi arkadaşlar. Şu otomubul falan, onun gibi sistemleri deneyin. Öteki türlü bürokrasiye takılır pişman olursunuz. Allah kimsenin başına vermesin tabi...
Artık yollarda ölmek İS-TE-Mİ-YO-RUZ!!!
-
ELINT adlı üyeden alıntı
http://www.motosiklet.net/forum/cali...tml#post588885
az önce bir topicte 2007 gsx-r 600 çalındı ilanını gördüm. çok üzüldüm ve aynı zamanda sinirlendim . yukardaki alıntıda söyledigim gibi çözümü bukadar basit olan birşeyi neden kimse uygulamıyor. gereken malzemeler en özelliksizinden bir cep telefonu birtanede hat başka bir şeye gerek yok . ve bunların toplasanız 100 ytl anca masrafı olur. bu cep telefonunu motorun bir bölümüne saklayıp motorun çalınması durumda 155 arayarak 10-15 dk içinde yerini tespit edebilirsiniz.
şarj sorununa gelince cep telefonları açık olmadanda isyal veriyor yani sizde motorunuza koydugunuz telefonu kapalı konumda bırakırsınız. ve kapalı oldugu için şarjı uzun ömürlü olur ikidebir şarj etmek zorunda kalmazsınız. veya motordan bir hat çekip şarj sorununu kökten halledebilirsiniz?
bu telefondaki hattada 6 ayda bir kontür yüklerseniz hattınız sürekli aktif olur. alın işte motor çalındıktan sonra bulmanın en kolay ve en az masraflı yolu(motor göz ününe alındıgında bence buna masraf bile denilmez)
harika bir fikir.. hemen uygulamaya geçiriyorum.sağol elint
tüm yazıları okudum da.. Prosedüerlerle başedemicez gibi görünüyor. Araç takip sistemleri daha mantıklı geldi bana.
Mesela bir arkadaşımda filosunu kontrol etmesi için araç takip sistemi var.Ben kendimi onun filosuna dahil edip gerektiği taktirde bilgisayarından motorumun yerini şahsi olarak tespit edebilirim.Filosuna dahil olduğumdan sadece vericisine para vericem sanırım.Bu da maliyeti azaltır.
Bakalım sadece verici ne kadar..
Retro Moto Works
Instagram & Facebook
.../retromotoworks
-
evet güzel fikir ama hırsıza kilit dayanmaz biliyorsunuz. bu işlere kafa yormuş bir hırsız telefonun yaydığı elektromanyetik dalgaları tespit edebilecek ufak bir cihazı da kolaylıkla elde edebilirler. yani sizin telefonunun yerini 15 saniyede bulabilir.
my course my curse
-
kemalkemal adlı üyeden alıntı
evet güzel fikir ama hırsıza kilit dayanmaz biliyorsunuz. bu işlere kafa yormuş bir hırsız telefonun yaydığı elektromanyetik dalgaları tespit edebilecek ufak bir cihazı da kolaylıkla elde edebilirler. yani sizin telefonunun yerini 15 saniyede bulabilir.
sanmıyorum burası türkiye en azından şimdilik.. bir kaç defa motor çalındıktan 30-40 dk sonra yakalanınca uyanırlar ancak..
Retro Moto Works
Instagram & Facebook
.../retromotoworks
-
Sağlam bir yere kilitledikten sonra Allah'a emanet etmek yapılabilecek en doğru şeydir.
-
ankarada dayınız yoksa bu iş olmaz bence... teorik olarak mümkün ama burası türkiye...
benim ankarada telefonum çalındı adliyeye gittim büssürü evrak vs doldurduk. bekledik bekledik, telefonunuz zonguldakta bilmem ne isimli bir bayanda diye bilgi geldi ama ona rağmen müdahale edemediler
200lira için ne uğraşcaz yaw diye düşündüler herhalde. motosiklette de uğraşcaklarını sanmıyorum. arkanız sağlamsa sakızın peşine bile düşerler o ayrı.
-
ELINT adlı üyeden alıntı
evet eminim cep telefonun bataryası takılı oldugu sürece sorun yok sinyal veriyor yani bir şekilde telefona elektrik gelmesi lazım kapalı olsa dahi sinyal veriyor.
yaw hiçmi flim izlemedin elemanlar polislerden kaçarken cep telefonlarını kapattıktan sonra birde telefonun bataryasını çıkarıyorlar.
yani telefona elektrik geldigi sürece kapalı açık farketmez telefon sürekli sinyal veriyor...
yaaa zaten araç takip sistemi dedikleri şeyde bununla aynı mantık. ama o sinyali direkt uydudan alıyor sanırım. gsm şirketlerinin hattını kullanmıyor. ve dünyanın neresinde olursan ol yerini tespit ediyor. cep telefonun çekmedigi yerlerde daha çok işe yarıyor.
abi bi konuya değinmek istedim telefon kapalıyken sinyal vermez IMEI cep telefonlarında entegreye yazılmış bir hash kodudur bi yeri aradığınızda telefonun imesi kod olarak sinyale çevrilir örneğin
05356226..@351241245NRD bu şekilde geçişi vardır telefon açık olması önerilir
birde şarjı uzun istiosanız PHİLİPS 909 lar war 4 ay şarjı gidio ki zaten motordan kücük bi hat geçtinizmi şarjada gerek kalmaz iyi fikir aslında
Bİ DAHA FORUMA FİLANA GELMEM BU NEDİR YA !
-
burası Türkiye arkadaşlar malum emniyetin böle imkanları olsada kullanacak irade, yetenek, insiyatif yok yok yok yok yok...memur aklı zihniyeti fikri...ortaya zavallı çözümler koyarlar siz bakarsınız hırsız tüyer...araç takip sistemi alın takın ağrımasın başınız...300$ a bulunuyor...
-
benımde bu konu hakkında bır gorusum var
Örn. 1.cep motorun uzerınde cep telefonunu arayıp motoru stop ettırmek gıbı.
2 ncı dusuncem motoru park ettın sokaga motoru calmaya kalkdılar
sırenı devre dısı bırakdılar alarm calsada duymayacaksın
oyle bır durumda motorun uzerındekı cep telefonu kendı hattını aramaya başlayacak...
Dört teker bedenimi iki teker ruhumu taşır...!:farao:
-
mertun1 adlı üyeden alıntı
abi bi konuya değinmek istedim telefon kapalıyken sinyal vermez
Burdaki emliyet müdürü senin gibi düşünmüyor.
-
tamamda n kızıyorsun, herkesin bildiği şey diildir ki cep telefonundan polis bulabilsin bu bilinse bile insanların çok aklında olan bişey dğeil, hele hele tel kapalıyken bile bulunulabilmesini kim nerden bilecek =) işte sen böle birz kızıcagına yay bunu bunun adına çalışmalar yap, insanalr bilmiyosa bunu kendine kız ögretmem lazım de çalış =)))
saol bu arada bilgin için ;)
[SIZE="4"]die young and make a beautiful corpse[/SIZE]
-
-
merhaba
ben bunu çok düşündüm evde panasonic eski telimde kullanmadığım hattımda var ama bir polis arkadaşla konuşdum o okadar kolay dğeil dedi o telefonun tekibi için mahkemeden özel izin çıkması gerekli dedi yasalar eskisi gibi değil öyle kafamıza göre olmuyor dedi..
bilginiz olsun yani öyle polise direk deseniz bile mahkeme emri çıkmadan o telefonunuzu takip etmiyorlar
-
Arkadaşm araç takip sistemleri gsm şirketleri hattını kullanıyor.
Data simkart diye tabir edilen bi kart var ve iletişimi faturalandırıyor.
Dediği ngidi direk uydudan alıyor sinyali ama kapalı mekana girince sinyali alamıyor.
Araç takip sisteminin bu yönü bir dezavantaj olsada son verdiği sinyale göre tesbit imkanı olabilir.
Cep telefonu olayında seni kutlarım gerçekten iyi düşünmüssün.
Cep telefonu mekan kapalı olsa da sinyal vereceği için daha güvenli sanki.
Artı şarj olayında da çok basit bir yöntem.
Gidin elektronikçiye bir adet 7805 alın 3 bacaklı bir entegre düşünün alet buna benziyo.
Tv tamircisine yaptırın bağlantıları bilmeyenler için.
Yada diğer çözümü araç şarj aleti alın telefonunuza uyanından.
Çakmaklığa giren uçlarını direk aküye bağlayın olsun bitsin.
ELINT adlı üyeden alıntı
evet eminim cep telefonun bataryası takılı oldugu sürece sorun yok sinyal veriyor yani bir şekilde telefona elektrik gelmesi lazım kapalı olsa dahi sinyal veriyor.
yaw hiçmi flim izlemedin elemanlar polislerden kaçarken cep telefonlarını kapattıktan sonra birde telefonun bataryasını çıkarıyorlar.
yani telefona elektrik geldigi sürece kapalı açık farketmez telefon sürekli sinyal veriyor...
yaaa zaten araç takip sistemi dedikleri şeyde bununla aynı mantık. ama o sinyali direkt uydudan alıyor sanırım. gsm şirketlerinin hattını kullanmıyor. ve dünyanın neresinde olursan ol yerini tespit ediyor. cep telefonun çekmedigi yerlerde daha çok işe yarıyor.
!!! Hepimize Kazasız Belasız Keyifli Sürüşler !!!
-
10 Kasım 2008, 12:11
bu bizim yaratıcı zekamız olmuş arkadaşlar ama artık daha gelişmiş sistemler çıktı şimdi cep telinden daha küçük bi cihaz (bunları özellikle büyük şirketler ve taksi durakları kullanıyo bizzat gördüm ) motora takıyosun merkezde ekrandan nerde ve nereye doğru ilerlemekte olduğu online görülüyo tabi ben bu sistemin maliyetini henüz bilmiyorum oda ayrı bi konu
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)