Evet yaa ucuz motorlarada kasko oluyor mu ben yapılmıyor dıye bılıyorum bı solersenız sevınırım???
Ve ayrıca bilginozi senin soyadın ne dostum
Benım adım soyadım Bilgin Ozan da ondan sordum nıkın tuhafıma gıttı
Biri şu Düzcedeki kasksız ehliyetsiz üstüne üstlük Abart egzozları ile kafa ...... bir dur desin !!!
arkadaşlar bu olay mümkün olabilir sebebi ise sim kartı çıkardıktan sonra 112 acil numaraları aramak mümkün sim kartsız acil numaralara ulaşılabiliyor.dolasıyla telefondaki sim kartlar bizim konuşmalarımı kayıt altına almak faturalandırmak vs vs. için gerekli, sım kartsız görüşme yapmak mümkün olduğuna göre, sinyal gönderme olasılığı yüksek.hatta bunu denemek lazım .
SUZUKİ BURMAN UH 200
Atalarımızın kullandığı çok nacizane bir deyim geldi aklıma :D
"Delinin biri kuyuya bir taş atmış.40 akıllı çıkaramamış" ;) latifeeee
ŞŞŞŞŞŞŞ...sadece sessiz ol.....
Arkadaşlar, bu sanıyorum çok bilinmesi istenmeyen bir konu. Ben 4 senedir gsm operatöründe çalışmama rağmen bu konu hakkında kesin ve net bir bilgim yoktu. Birkaç arkadaştan detaylı bilgi almaya çalışıyorum ancak cep telefonu kapalıyken yerinin tespit edilmesi mümkün gibi gözüküyor. Beni esas ilgilendiren bu işin teknik boyutu. Araştırmadayım...
@ELINT
Sence böyle birşey olabilir mi? Doğada herşey için enerji gerekir. Tamam telefon kapalıyken batarya içinde olduğundan bir şekilde bu bataryanın gücünü kullanıp iletişim kuruyor olabilirler ancak bataryasız bir telefon hiçbir işe yaramaz. Bir şekilde bir yerlerden enerji kullanmak gerekiyor.telefonun bataryası takılı olmadığında dahi bu sinyal çok zayıf'da olsa devam ediyormuş..
Bekleme süresi telefonun tam şarjda açıkken ancak hiç kullanılmaması durumunda batarya tam olarak bitme süresi demektir. Telefon kapalıyken Lion piller zaman içerisinde çok az azalır zaten.Zaten cep telefonlarının özelliklerin de, 200-250 saat bekleme süresi gibi ifadeler vardır. Bu sinyallerin kullandığı güçten dolayı olduğu anlaşılyor.Yoksa bir pilin (li-ion) doluluk ömrü 2.3 yoıl olduğu bilinir.
@spil
İyi de acil numaralara ulaşabilmen için telefonun açık olması lazım. Burada tartıştığımız konu cep telefonu kapalıyken yerinin tespit edilip edilemeyeceği. SIM kartı sadece konuşma süresi ve bazı bilgiler için kullanılıyor.arkadaşlar bu olay mümkün olabilir sebebi ise sim kartı çıkardıktan sonra 112 acil numaraları aramak mümkün sim kartsız acil numaralara ulaşılabiliyor.
Hayatta en büyük eğlence başkasının yapamazsın dediğini yapmaktır.
Peki polisin bu bilgileri takip ettigine eminmisiniz yani tel bu hadi bul dediginizde hic bir izin yada yasal islem olmadan polis hemen bulabiliyormu , isin bu kismini emmniyet ile gorusen varmi aranizda? Polis diyebilir ok buluruz git bize yazi cikar savciliktan diyebilir ornegin. Motoru buldugunuzda cok gec olabilir.
[COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti
+1 ve bildiğim kadarıyla cep telefonu açılırken, kapatılırken ve istasyon değişikliği olduğunda yer bildiriminde buluyor. Kapalı kaldığı sürece en son kapatıldığı nokta kayıtlarda kalıyor taki yeniden açılana kadar. Bu durumda eğer kapalı bırakırsak en son kapatıldığı noktayı belirlemek dışında bir işe yaramaz bu iş, açık bırakmak şart yani.
[B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]
zeda3000 + 1
Zaten karakola gidip "motorum çalındı aha numara bu bulun" demek saçma olur, önce savcılığa başvurulur ve savcılıkda takip kararı çıkarıp ilgili telefon şebekesine emir yazısı gönderir. Şebekede gerekli prosüdürlerden sonra savcılığa yada polise bilgileri verir. Ki uzun iş ve ben pek umutlu değilim.
Ayrıca cep tel kapalı iken sinyal verdiğini sanmıyorum, çünkü cinayet masasında detektiflik yapan bir yakınımın bazı muhabbetlerinde "1 hafta önce Silivri den sinyal aldık, dünde Kocaeli nden sinyal vermiş gidip aldık adamı" tarzında anlatımlarından yola çıkarsak aranan şahsın cep telefonunu açtığında sinyal verdiği anlamını çıkarabiliriz.
Ki ayrıca neden herkes telefonun kapalı iken sinyal verip vermemesine kafayı takmış durumda anlamadım, üzerinde 12 Volt 9-15 amper gibi bir enerji kaynağı (akü) barındıran motosiklette telefonu neden kapatma ihtiyacı duyuyoruz ki? Takip sisteminin gerçekliği netliğe kavuşsun yeter, telefonu sürekli açık bırakacak bir düzenek hazırlarız o kolay
Gökhan sen neden kafa yoruyorsun ki bunlara, motoru al ben sevabına kaskonu yaparım senin
Sonsuza kadar süren tek A$K motosiklet aşkıdır !
'TUĞBA OKAN EKİN' << 03.04.2007 >>
arkadaşlar gsm tel kapalıyken bile pili çıkarılmadığı müddetce operatör herşeyi yapabilir hatta cihazın mikrofonunu açıp telefonun bulunduğu ortamdaki sesleri bile dinleyebilir.. yer bulma olayı için mutlaka savcılıktan takip kararı çıkması lazım bu işin prosedürü biraz uzun işin içinde cinayet vs.. ciddi bişe varsa süreç hızlanır diğer türlü yazışmalar ve takip kararı çıkması en az 5 - 6 günlük bir olay bu süre içinde motor parçalanmazsa bulunabilir... belki
Zaten motor çalındığında siz harekete geçene kadar motoru parçalayıp parça parça satarlar. Türkiye'de o kadar çok bürokrasi var ki, siz oradan orada koşturup bir sonuç alana kadar - ki bir sonuç alabilirseniz kendinizi çok şanslı sayın, ben gelende devlet ile ilgili işlerde hiçbir zaman sonuç alamadım - motor o kadar çok yer değiştirir ki zaten takip etmekten vazgeçersiniz.
Hayatta en büyük eğlence başkasının yapamazsın dediğini yapmaktır.
Peki bir düzenek hazırlasak, motordaki o telefonu aradığımızda motoru bloke etse. Çok zor değil yapılır
Ama yinede motoru bulmak için, bize bilgi lazım.
Sanırım en iyi çözüm otomubul gibi birşey.
Ki ne olursa olsun ben aracımı kasko yapma taraftarıyım
sen ilk önce kendi motoruna kasko yaptır bee az karışık tuzlu su motorcusu seniii
ayrıca motoru alırsam yerini yapacak kişi ve malzemeler hazır.. çelik gövde üzerine paslanmaz plakalarla kaplanmış bir kafes olacak kendisi
burda toplum yararı için çalışıyoruz ama degerimizi bilen yokki
27 B 3793 Sürücü Hataları için HATA yaz 3793 yolla Hatasız Kul olmaz Melodisi Cebine Gelsin
dostum o senın dediğin güzel bi fikir onu bizde düşündük ama bizim buralarda o sökmüyo maalesef adam motoru götürdüü gibi parçalıyo
we motordan geri hiç bişi kalmıyo
giden motorlardan maalesef 30 tanede sadec e 1 tanesi geri gheldi
ben nereen biliyom benımkını de çaldılar ondan biliyombi tane 103 üm gitti
canawar gibiydi rametli be...
evet arkadaşlar az önce komşumuz olan ilçe emliyet müdürü ile görüştüm.
telefonda batarya takılı oldugu sürece içinde simkart olmasada dahi elimizde telefonun imei numarası oldugu sürece telefonun yeri tespit edilebiliyor... fakat ilçe emliyet müdürlüklerinin bu markezlere ulaşmasının zaman alabilcegini söyledi. en sağlıklısı ve en hızlı olanı telefonu açık bırakmak. bu şekilde yer tespiti daha hızlı yapılabiliyor. gsm operatörüne gönderilen bir yazı ile yer tespiti yapılıyor. fakat dedigim gibi sim kart takılı olmasa dahi yer tespiti yapılıyor.
fakat şöyle bir olay var başınıza böyle hırsızlık olayı geldiginde emliyettekilerin başını nekadar agrıtırsanız işinizde okadar hızlı yürür.
Şu an bu konu içerisinde 6 kullanıcı var. (0 üye ve 6 misafir)