Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Motorum için KAFES-GARAJ Önerisi Lütfen

REKLAM ALANI
    mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    Alıntı adanalı adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    merhaba bense yaklaşık 2 aydır aynı araştırma içindeyim.önce tuğla veya biriketten ördüreyim dedim.araştırdım.450-500 ytl biriketin tanesi.kumdu,çimentoydu,sıvaydı.boyaydı epey zahmetli.bide üstünün örtülmesi var.bide sağlam demir kapı;600-700ytl.yi bulacak,vazgeçtim.sonra komple sacdan yaptırayım dedim adamlar 900-1000 ytl.fiyat çıkardılar.benimde 'ihtiyar'ın önerdiği şey aklıma geldi,şimdi onu araştırıyorum.ya resimdeki gibi kamyonet arkası veya dahada küçük ve ekonomik olarak pickupların aynı arkası.şu anda birkaç yere haber bıraktım beklemedeyim.küçüğüde işimi görür.sonuçta kapalı,yağmur toz almaz,kafam rahat,ve evdeki ıvır zıvırı da koyabilirim.

hocam tuğla beton biraz riskli...yani bir kere yaparsın tam yaparsın ama apartmanda mırın kırın yapılır...yavru gecekondu gibi...

Alıntı eroldayı adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    metehan abi kolay gelsin
    eroldayı işin gücün makara... motorun yok tabi tuzun kuru...

Alıntı guven61 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Mete;Geçen yıl ben bahçeye şöyle bir garajı,400 ytl.ye yaptırmıştım.Belki fikir konusunda yardımı olur.Ayrıca içeriye yere çaktığım bir kazığa da bağlıyorum.

işte aradığım şey bu hocam be...geçen sene 400 ytl ise şimdi zaten 1000 ytl dir...zaten o kadar fiyat verdiler bana... çok para be reis...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    SmirnouF - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tekirdağ - Çerkezköy & Kırklareli - Pınarhisar
    Motosikleti
    ne bulursam gezerim xD
    Alıntı mete_han adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hocam tuğla beton biraz riskli...yani bir kere yaparsın tam yaparsın ama apartmanda mırın kırın yapılır...yavru gecekondu gibi...

eroldayı işin gücün makara... motorun yok tabi tuzun kuru...

işte aradığım şey bu hocam be...geçen sene 400 ytl ise şimdi zaten 1000 ytl dir...zaten o kadar fiyat verdiler bana... çok para be reis...
    sen sor bakayim erol dayiya bi motor alip motoruna garaj yapabilmek icin neler vermez

Ayrica bi onceki yazimda yazdim ama gume gitti,o yuzden bi daha yaziyom metehan abi motoruna utanmadan cin mali demisler.Abooooooooooooooooo
    Bir Afrika Atasözü; Sular yükselince, balıklar karıncaları yer.Sular çekilince de karıncalar balıkları yer .Kimse bugünkü üstünlügüne ve gücüne güvenmemelidir. Çünkü kimin kimi yiyecegine “suyun akışı" karar verir. - Drift Religion

Motosikleti
    Alıntı ABZAH adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Esenler Bauhaus'ta gördüm bu tür şeyler.700 ytl gibi bir fiyat vardı yanılmıyorsam..oraya bir bakarsan iş görür ve motorunun yanına ıvır zıvır koyacak kadar büyük olanlarıda var.
    hiç dikkat etmemeiştim...sağolasın havalar düzelsin bi uğramak lazım...onlar adresede teslimdir...

Alıntı SmirnouF adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sen sor bakayim erol dayiya bi motor alip motoruna garaj yapabilmek icin neler vermez

Ayrica bi onceki yazimda yazdim ama gume gitti,o yuzden bi daha yaziyom metehan abi motoruna utanmadan cin mali demisler.Abooooooooooooooooo
    kanka valla sırayla yazıyordum ...farketmezmiyim...ayıpsın... Bende Ferrari var onlarda murat 124...daha ne diyim kanka be...kapak olsun hepsine...Hayat ondaa...

Alıntı Eyong adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Mete bak kıymetimi bil, bir saattir bununla uğraşıyorum. 10 yere telefon ettim sanayide fiyatlar için

Kaba saba garajın çizimi şu ;

Genişlik 120 cm , yükseklik 200 cm , uzunluk 250 cm.

Motor için fazla bile, gelelim malzeme listesine;

Kafes için :

4 adet 250 cm
    6 adet 200 cm
    4 adet 120 cm

Kapı için:

3 adet 120 cm
    2 adet 200 cm

Toplam 35 metre 30 x 30 x 1,5 mm profil gerekiyor.

Metresi 1,70 YTL den 35 metresi = 60 YTL

Yaklaşık 9 plaka da 100 x 200 sac gerekli, tanesi 20 YTL den 180 YTL de o yapar.

Toplam 240 YTL sac ve profil, 10 YTL de kilit menteşe tutar toplam 250 YTL işcilik hariç.

Fakat bu zeminin tam ortasın ayaparsan bu mazleme, eğer ki bir yanını bir duvara sıfırlama imkanı varsa maliyet dahada düşer. Sadece bir yanını duvara dayamak sana 2,5 plaka sac kazandıırki tanesi 20 YTL den 50 YTL yapar.

Yani bir zeminin tam ortasına inşa edersen 250 ytl malzeme, bir duvara bitişik yaparsan 200 YTL malzmeme masrafı var.

İşçilik ve elektrot parası hariç tabii, 1 kutu elektrot fazla bile gelir , kutusu 7-8 lira olması lazım.

Not : Amma faydalı bir adamım yahu

kanka Allah razı olsun senden be...ben seni ispiyonluyodum Erhan abiye ama yakalandım galiba...

ula msnde admin Erhanla EYONG un dedikodusunu yapıyordum...bizim Eyong bide baktım Erhanın yanındamıymış... herif bize iyilik yapıyo ...bense lalelik...

abi malzemeleri alsak bana bi iyilik bi güzellik yaparmısın...en azından sana para veriririm...tanımdaığım insanlar kazıklamasın sen kazıkla beni...ne dersin kanka...

yada bişey diycem abicim...

senin dükkandaki ahşap malzemeleri kullansak maliyet artarmı azalırmı...sağlamlık nası olur..ne dersin reis...senin malzeme artıklarından olurmu...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT

kabuto - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    keeway sl150cc SONUNDA
    benim aklima gelen sey arkadalarin dedigi gibi tugla or ve alarm tak . haliyle togla ordugunde kedi kopegin onunune geciceksin alarmin saglikli calismasina olanak saglicaksin . en mantikli cozum bu.
    imzam yok parmak bassam olurmu

Motosikleti
    Alıntı kabuto adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    benim aklima gelen sey arkadalarin dedigi gibi tugla or ve alarm tak . haliyle togla ordugunde kedi kopegin onunune geciceksin alarmin saglikli calismasina olanak saglicaksin . en mantikli cozum bu.
    dostum tuğla beton işi olursa zaten depreme bile dayanaklı bişey olur... kedi köpek nasıl girsin ve alarma ne gerek var dimi dostum...alarm zaten işlevsiz bişey...arabada çözüm olur bence...alakan için sağol...

yahu babası abisi veya kendisi demirci olan biri yokmu...

CİHAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Fz6 fazer ve ybr 125
    mete_han abi bneim babam kaynakcı elinde profil demirlarde var zaten bizim evin bodrumunu bi görsen demirci dükkanı zannedersin valla,ama babamda yaparmı onu bilmiyorum valla senin evde leventte herhalde dimi,babamda emekli zaten iş yok yok güç yok,malzemeleri bizim münübüse koyup getirir ama sormak lazım yaparmı diye ya yaparım der,yada bana başka yokmu ev felen yapılacak diye alay eder valla.
    ben gene de bi sorıyım belki yaparr...
    98 Beygir.....

Motosikleti
    Alıntı CİHAN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    mete_han abi bneim babam kaynakcı elinde profil demirlarde var zaten bizim evin bodrumunu bi görsen demirci dükkanı zannedersin valla,ama babamda yaparmı onu bilmiyorum valla senin evde leventte herhalde dimi,babamda emekli zaten iş yok yok güç yok,malzemeleri bizim münübüse koyup getirir ama sormak lazım yaparmı diye ya yaparım der,yada bana başka yokmu ev felen yapılacak diye alay eder valla.
    ben gene de bi sorıyım belki yaparr...
    vallamı kanka...bi sor yav...sevindirik yap beni...sevindir şu garibi...motor ebadı belli...el emeği göz nuru bizde gerekeni yaparız...

Demirci 1000 ytl istedi peder beye bir yemek ısmarlarız artık...

CİHAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Fz6 fazer ve ybr 125
    vallamı kanka...bi sor yav...sevindirik yap beni...sevindir şu garibi...motor ebadı belli...el emeği göz nuru bizde gerekeni yaparız...

Demirci 1000 ytl istedi peder beye bir yemek ısmarlarız artık...
    valla mete_han abi yemekle kandırırsan helal sana,hiç sanmıyom valla en az iki gününü alır be abi o senin dedigin iş,hem malzeme de var işin işinde...
    98 Beygir.....

alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Al burdan da kaybettin kanka....Olum ne işin var ıstambılda....Burda olsan ben sana yapardım len...İşçilik bile almazdım...Malzemeyi de biyerden bulurduk..Herşey para diil....
    T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R

N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E

Motosikleti
    Alıntı CİHAN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    valla mete_han abi yemekle kandırırsan helal sana,hiç sanmıyom valla en az iki gününü alır be abi o senin dedigin iş,hem malzeme de var işin işinde...
    abi mezarcılığım iyice su yüzüne çıktı ha...neredeyse üzerine para isterim ben...

Alıntı alp_tunay adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Al burdan da kaybettin kanka....Olum ne işin var ıstambılda....Burda olsan ben sana yapardım len...İşçilik bile almazdım...Malzemeyi de biyerden bulurduk..Herşey para diil....
    iyi atla gel o zaman İstanbıla ...hanımdan izin alabilirsen tabi...Hanımköylü Alper...

Gültekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F650FB
    iyi atla gel o zaman İstanbıla ...hanımdan izin alabilirsen tabi...Hanımköylü Alper...
    olm azıcık medeni ol.
    önce çırağan, veya hyatt'ta iki kişilik rezervasyon yap,
    sonra uçak biletlerini ayarla, aç telefonu, kibar bir dille, yengeyle birlikte, istanbula davet et, akabinde git havaalanında karşıla... vs...
    öyle boru gibi "iyi atla gel o zaman İstanbıla" demekle olmaz bu işler.
    seyranköylü panda...
    elektrik var mı sizin köyde?
    kaynak makinesi çalışacak mı?...
    Ülkemde hiçbir iyilik cezasız kalmaz.

alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Alıntı Gültekin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    olm azıcık medeni ol.
    sonra uçak biletlerini ayarla, aç telefonu, kibar bir dille, yengeyle birlikte, istanbula davet et, akabinde git havaalanında karşıla... vs...
    seyranköylü panda...

Görgüsüz noolacak....Biz olsak güzelce davet ederdik...Hem garajını yap hemde atla gel diyo...Adam motorla gel falan der....

Kaynak makinem 220 ile çalışıyo....Allah bilir sizin orda voltaj da düşüyodur......

Nere idi? seyrantepe miydi?....
    T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R

N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E

Forumdan Uzaklaştırıldı MrCool - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki LS 650 Savage / Kawasaki ZX-9R / Yamaha 600 Fazer
    Benim aklıma şöyle bir çözüm geldi (Belki ben yapacağım):

a vagrant - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Tenere XT660 ZA
    abiler kareşler.hayatımda gördüğüm en komik ve gerçekten de en faydalı topic bu.eyong a çizimi için teşekkür ederim.ehliyet tamam .sıra motora geldi ama öyle korkuyorum ki.korkunun faydası yok.eyong sayesinde bayağı atlatmışım gibi geldi.ihtiyar abi senin fikrine hasta oldum.herhalde köftecilik yaparım bununla.tabi apartmandan atmazlarsa bi de)))))))))))))))

Shamyl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F800S
    Biz yapıyoruz size göre birşey arkadaşlar, güvenli ve çok yüksek maliyetli de olmayacak, acele etmeyin, kısa süre sonra hazır...
    BİR GÜN HERKES [B]ABS[/B]'Lİ OLACAK!!! [B]ABS[/B] SEN BİZİM HERŞEYİMİZSİN:)

Motosikleti
    Alıntı Gültekin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    olm azıcık medeni ol.
    seyranköylü panda...
    abi o ne fotoşaptırdı yav...gül gül öldüm he...

gelelim cevabıma....

akabinde senide öpmem mümkünmü...

abi kırmızı halıda seremmi...karşılama komitesi...ha birde uçak ambiansı...Alp hayatında uçak görmüşmü acaba binsin...sadece havada bakmış aval aval...

elektürük varmı diyon...Allahdan korkamzmısın dostum sen...elektrikden sonra Cenabı Hak çarpar valla...Seyrantepeye neler neler yapıyorlar bilinmi...nerdeee...anca spor gazetesinde GS stad yapcak diye bilirsin...Bak Tayyip amca geldi temel attı...Şişli Etfal Hastanesi buraya taşınıyo..inşaatı devam ediyor...metro desen son hızla çalışıyor...eee daha ne istiyon...Beylikdüzünün eski hallerini bilirim...Ama sen çingenlerin mahlesinde Gültepede yaşamadınmı yıllarca...naaaberrr....

aslını inkar etme aslanım....

Alıntı alp_tunay adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Görgüsüz noolacak....Biz olsak güzelce davet ederdik...Hem garajını yap hemde atla gel diyo...Adam motorla gel falan der....

Kaynak makinem 220 ile çalışıyo....Allah bilir sizin orda voltaj da düşüyodur......

Nere idi? seyrantepe miydi?....
    ula garajımı yapda sen...gerisini bana bırak...kötü yaparsan valla gece aynı otobüsle dönersin...

Alıntı MrCool adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Benim aklıma şöyle bir çözüm geldi (Belki ben yapacağım):
    abi af buyur bişey sorcam...bu nekine...

Anladıysam Kaleci Volkan olayım...

Alıntı a vagrant adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    abiler kareşler.hayatımda gördüğüm en komik ve gerçekten de en faydalı topic bu.eyong a çizimi için teşekkür ederim.ehliyet tamam .sıra motora geldi ama öyle korkuyorum ki.korkunun faydası yok.eyong sayesinde bayağı atlatmışım gibi geldi.ihtiyar abi senin fikrine hasta oldum.herhalde köftecilik yaparım bununla.tabi apartmandan atmazlarsa bi de)))))))))))))))
    İhtiyar abinde ne numaralar ne icatlar var bi bilsen...

Alıntı Shamyl adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Biz yapıyoruz size göre birşey arkadaşlar, güvenli ve çok yüksek maliyetli de olmayacak, acele etmeyin, kısa süre sonra hazır...
    kankaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aa.......

beni seviyon demiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.... ..........

bana kar marjı koyme ulennn..................

ula belki para bile almazsın...

birde moş mezar varmı abicim...

a vagrant - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Tenere XT660 ZA
    abi o ne fotoşaptırdı yav...gül gül öldüm he...

gelelim cevabıma....

akabinde senide öpmem mümkünmü...

abi kırmızı halıda seremmi...karşılama komitesi...ha birde uçak ambiansı...Alp hayatında uçak görmüşmü acaba binsin...sadece havada bakmış aval aval...

elektürük varmı diyon...Allahdan korkamzmısın dostum sen...elektrikden sonra Cenabı Hak çarpar valla...Seyrantepeye neler neler yapıyorlar bilinmi...nerdeee...anca spor gazetesinde GS stad yapcak diye bilirsin...Bak Tayyip amca geldi temel attı...Şişli Etfal Hastanesi buraya taşınıyo..inşaatı devam ediyor...metro desen son hızla çalışıyor...eee daha ne istiyon...Beylikdüzünün eski hallerini bilirim...Ama sen çingenlerin mahlesinde Gültepede yaşamadınmı yıllarca...naaaberrr....

ula garajımı yapda sen...gerisini bana bırak...kötü yaparsan valla gece aynı otobüsle dönersin...

Anladıysam Kaleci Volkan olayım...

İhtiyar abinde ne numaralar ne icatlar var bi bilsen...

haklısın mete han .belli oluyor.yeni yeni tanıyoruz herkesi .

Gültekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F650FB
    Beylikdüzünün eski hallerini bilirim...Ama sen çingenlerin mahlesinde Gültepede yaşamadınmı yıllarca...naaaberrr....
    roman kardeşlerin mahallesi sana yakın seyrangah pandası.
    sen anlayasın diye gültepe diyorum ben.
    kanyonun hemen arkası eski muhitim.
    esentepe / şişli'ye bağlı. gültepeyle alakası yok yani...

öperim yanakından. pandam benim
    Ülkemde hiçbir iyilik cezasız kalmaz.

Forumdan Uzaklaştırıldı MrCool - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki LS 650 Savage / Kawasaki ZX-9R / Yamaha 600 Fazer
    Şöyle açıklayayım. Motorunu korumak için 2 amacın vardı. Birisi yağmurdan, diğeri de hırsızdan. İşte motorun üzerine duvara menteşeyle tutturulmuş bir saç veya benzer bir dikdörtgen kapakla örtünce yağmurdan korunacak. Öbür istenildiği zaman yeraltına gizlenebilen teleskobik borunun üzerindeki delikten de zincirini geçirip ister ön tekerlekten, ister arka tekerlekten ya da gövdeden motosikletini bağlayabilirsin. Bu sistemin yararı motosiklet yokken hiç hacim kaplamaması. Ortak kullanılan otoparklarda (benim evde böyle) sana böylece önünden-arkandan kimse laf edemez. Zihni sinir projesi gibi oldu ama ben uygulayabilirim.

serdarmert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ybr Carmen 2005 125 cc
    son durum nedir.. Mete-han kardeş motoru nerde saklıyosun..

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler