Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Teker Patlaması Anında

REKLAM ALANI
    tubis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Cygnus L
    Alıntı GorkeM adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arayın Hondayı 10 dakkada gelsin alsın motorunuzu Bizzat başıma geldi motorum bozulduğunda
    Bıktım sizin bu havanızdan Tamam kardeşim alcaz honda ama zamanı var Ahhh TA aahh
    Sonsuza kadar süren tek A$K motosiklet aşkıdır !
    'TUĞBA OKAN EKİN' << 03.04.2007 >>

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    SmirnouF - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tekirdağ - Çerkezköy & Kırklareli - Pınarhisar
    Motosikleti
    ne bulursam gezerim xD
    Alıntı BBRR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    lastik patladığında patlak lastikli motora binmemek en akıl karı olan iştir..yoksa binip tamirciye kadar götürürsen 5 ytl ye halloacak iş tüm lastiği değiştirmene hatta jant zarargördü ise jantı dahi deiştirmne kadar gidecek külfetli bir tamire neden olabilir.
    baris abi herhalde bu yontemi bilmiyosun.
    tubeless lastik patlarsa bir tornavida ve bir vida.hava kaciran yeri bul ve delige vidayi sik ve en yakin tamirciye yavas yavas git.
    o vida ordan cikar demeyin,moldovada gecen sene arkadasimin arabasi ile uzun yoldan gelirken lastik inmeye basladi.gomdum civiyi icine ve eve kadar geldik
    Bir Afrika Atasözü; Sular yükselince, balıklar karıncaları yer.Sular çekilince de karıncalar balıkları yer .Kimse bugünkü üstünlügüne ve gücüne güvenmemelidir. Çünkü kimin kimi yiyecegine “suyun akışı" karar verir. - Drift Religion

GorkeM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı dishy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bıktım sizin bu havanızdan Tamam kardeşim alcaz honda ama zamanı var Ahhh TA aahh
    Gıcıklık olsun diye yapıyorum zaten
    Forum Kuralları◄ ►Moto Aktuel◄ ►Türk Dil Kurumu
    Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero

dunpa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Regal Raptor DD250E-9B & IZHPLANET5 350cc-2zamanlı
    valla 3-4 kere ön sayısını hatırlamadığım kadarda arka teker patlattım değişik motosikletlerimde.Ön kolay toparlamasıda tamiride; ama arka teker biçimsiz yerde kaza bile yaptırabilir; bide arka tekeri sökmesi ölüm valla...
    ...dunpa55...Geology Engineer & Profession of Engineering Management
    ...55VATAN41MEKAN...

burak..01 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    jinlun 150 chopper, bmw R69 & hero honda
    benim bir kaç kez başıma geldi.hatta bir keresinde bayır aşağı inerken patlamıştı.80 km hızla gidiyordum.arka lastikti vede lastiklerim tubless değildi.bir süre farketmeden gitmişim.sonra tabi iç lastik balon gibi olmuştu.iç lastiği değiştirmek zorunda kalmıştım.süspansiyon sistemini durumu ve aracın üstündeki yükün lastik patlamasına sebep olan unusurlardan biri olduğunu deneyimlerime dayanarak söylüyorum...oke...

:bounce:[B][I][COLOR="Navy"]Sür ya da öl ...[/COLOR][/I][/B]:cat:

cycle27 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KINALI KUZU
    benim başıma bir kaç kez geldi. allah şükür mazallah ön teker patlamadı ama arkanın elinden çok çektim. köye gidiyorum yollar yeni asfalt yapılıyor sözde asfalt hepsi mıcırdan mütahit işi işte arkamda babam süratim 70-80 km/h arası birde baktım arka sağa sola titriyor. hiç fren yapmadan sadece vitesle aracı yavaşlattım ve durdum birde ne göreyim mıcır arka lastiği yırtmış ve iç lastiğede zarar vermiş ondan dolayıda teker patlamış.neyse temmuzun sıcağında babamla ben motordan inip başladım 5-6 km motoru itmeye yanımda alet edavat da yok köyde idareten yaptım ancak şehre giderken tekrar patladı o gün benim için tam bir rezillikti
    [B][I][COLOR="Red"]GAZİANTEP [COLOR="Black"]MT[/COLOR][/COLOR][/I][/B]
    [COLOR="Red"]ŞAHİNEM, ANTEPLİYEM AĞAM[/COLOR][COLOR="Black"]OMUZUMDA MAVZER BİR YÜK[/COLOR][COLOR="Red"]DÜŞMANLA, YUMRUKLARIMLA SAVAŞACAĞIM[/COLOR]
    [COLOR="Black"]YUMRUKLARIM MEMLEKET KADAR BÜYÜK. [/COLOR]

Gökhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    F 650 GS
    Alıntı pseudo adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    benim bildiğim turnike işlemin adı, yani atardamara baskı uygulayıp kan akışını kesmek. bahsedilen şey serum lastiği diye satılıyor ama asıl adı başkaysa da birisi de beni düzeltir artık
    yarın sorcam hemşireye bir turnike desin varyaaa bittin olm

alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Alıntı ELINT adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yarın sorcam hemşireye bir turnike desin varyaaa bittin olm

Ben sordum hemşireye...Turnike.....Bende serum lastiği biliyordum hatta sapan lastiği....
    T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R

N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E

Motosikleti
    Honda nt 700 deauville
    Diğer topiklerde lastik tamır spreyinden yanınızda bir tane bulundurmanızda fayda vardır deniyordu. Aldım motora 1 tane koydum. Lastikleri değiştirdiğimden arka lastik nesaıl değişiyor gördüm. Yolda lastiği sökmeyi unutmak lazım. Cok zor bir olay. Diyelim söktük nasıl takacağız. Anca araba cağırtıp yoldan motorcuya gidip lastiği söktürüp tamir ettirmek lazım. Birde yakın bir lastikciye gidebiliyorsak dışardan fitil sokuyorlar. Motor 215 kg scoter nereye iteceksin. Bir tane sprey muhakkak bulundurun.

Onuda patlak lastik sibobu yukarı gelecek şekilde montajı yapıp yarıya kadar spreyi lastiğin içine boşaltacağız. Sonra hemen yürüyrceğizki lastiğin içine yayılsın sıvı. Ama lastiğin kımyasınada zarar veriyormuş.

Bir elham,
    Üç gulhü okumak en iyisi.
    Yok bunlara zamanın yoksa salavat getirecen.
    Baktın ona da zaman yok,destur deyip ve de Allah'a sığınıp başında kask bile olsa başını korumaya çalışarak kendini atacaksın motordan.(Aman dikkat arkadan son sürat domates yüklü hal kamyonu geliyor.)

Motosikleti
    hyosung rt125 karion
    Alıntı alp_tunay adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben sordum hemşireye...Turnike.....Bende serum lastiği biliyordum hatta sapan lastiği....
    ahanda ..çtık arkadaşlar nasıl biri bu elint yaa korkmalımıyım

ben de kısa bir araştırma sonunda bu lastiğe turnike dendiğini öğrendim. yalnız demiş olduğum gibi işlemin adı da turnike, o konuda yanılmıyormuşum yani ;)

biraz konu dışı oldu ama birşeyler öğrenmiş olduk işte
    Hızlı yaşa, dikkatli olursan genç falan ölmezsin korkma! :bounce:

Gökhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    F 650 GS
    Alıntı pseudo adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ahanda ..çtık arkadaşlar nasıl biri bu elint yaa korkmalımıyım

ben de kısa bir araştırma sonunda bu lastiğe turnike dendiğini öğrendim. yalnız demiş olduğum gibi işlemin adı da turnike, o konuda yanılmıyormuşum yani ;)

biraz konu dışı oldu ama birşeyler öğrenmiş olduk işte
    arkadaşım nasılsın çoluk çocuk nasıl . sen nerde ikamet ediyordun versene bi adresi.çoktandır göremedik seni özlettin kendi yawww.bi geliyim konuşalım sohpet edelim dimi

alp_tunay
    araştırmalarından dolayı çok sagol istersen arkadaşa yapacagım dostça ziyarete sende katıl bizi görünce nekadar sevinecek kim bilir

alplion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    buell 1125R
    vay be benim yüzümden konu nerelere gelmiş yahu ?................................................. .

CİHAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Fz6 fazer ve ybr 125
    arkadaşla beraber uludaga gitmiştim ramazanda akşam yola çıkmıştıkki istanbuldan ünraniye tarafında lastik patladı saat 11 di ve elimizde lastigi sökecek büyük anahtar yoktu hemen tamirciye yanaşıp orda tekeri söktük motor 150 zat arka teker patlamıştı ve hiç sökmedigimiz halde söktük ve araba lastikcisine yaptırdım oda lastik yarılmış kocaman parçayı yama yaptı,tabi bizde uludaga dogru devam ettim gelirken gene patladı ve bu sefer yaptıramadık,patlak halde gelirken bu sefer kayışı koptu bende benim motorla 151 rs ile patlak lastikli 150 zat ı istanbula kadar çektim,allah kimsenin başına vermesin öyle bi olayı üzülmedik,çile çektik ve birazda macera oldu bizim için,ama istanbula vardıgımızda lastikte hayır kalmamıştıki yeni lastik almak zorunda kaldı,tabi 150 km ye nasıl dayansın patlak lastik,bi kaçtane de foto:

98 Beygir.....

Carcharoth - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha FZ6 Fazer
    Alıntı dishy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Diyelim ki patladı _? Ne olur, hiç başıma gelmedi (aman gelmesin ) ama gelmeyecek diye bişey yok

Başıma gelecekler neler, düşer miyim
    ya da farketmeden yola devam edilir mi
    Ne yapmalıyım

Hangi yollara dikkat etmeliyim ?
    Şu şu yollarda dikkatli ol, riskli, ya da geçme diyebileceğiniz yollar var mı

Kafam soru işaretleriyle dolu Lütfen Barış abi bu topiğine de başkasının üzerine alma Benim topiğim

Yardımlarınıza ve tecrübelerinize ihtiyacım var gördüğünüz gibi
    Patlamaktan kasıt çivi girmesi vs ise zamanla motorun gitmemesinden ve yalpalamasından anlaşılıyor. Benim arka lastiye büyükçene bir çivi girmişti motor gitmiyor ve yalpalıyordu biraz. Başlarda anlayamadım ama sonradan aklıma geldi ve baktığımda lastik inikti. Gidip fitil yaptırmıştım 5 mlyona halloldu. Fitilli lastikle 4000 km dir geziniyorum herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Ama yarılırsa Bismillahirrahmanirrahim diyerek dua etmeye başlayabilirsin. Yapabilecek pekte birşey yok diye düşünüyorum. Hızın düşükse fazla sorun olmaz. Ama Süratin fazlaysa
    Okan ACAR

Motosikleti
    Yamaha Cygnus L
    Alıntı GorkeM adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Gıcıklık olsun diye yapıyorum zaten
    Tamam orasını anladık ama, diyelim ki telefonun çekmediği bir yerdesin ve gecenin bir yarısı..Ne yapacaksın, her zaman her yerde kendi başının çaresine bakmayı öğrenmelisin bence..Bu honda da olsa, hiç kimseye ve hiç birşeye güvenerek yaşamamak lazım..
    Yani en azından ben sadece kendime güvenmeyi öğrendim sende öyle yap

Motosikleti
    hyosung rt125 karion
    Alıntı ELINT adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşım nasılsın çoluk çocuk nasıl . sen nerde ikamet ediyordun versene bi adresi.çoktandır göremedik seni özlettin kendi yawww.bi geliyim konuşalım sohpet edelim dimi

alp_tunay
    araştırmalarından dolayı çok sagol istersen arkadaşa yapacagım dostça ziyarete sende katıl bizi görünce nekadar sevinecek kim bilir

gelin arkadaşlar gelin beşiktaş'tayım, ağırlarım sizi hem turnikenin de uygulamasını yaparız, bilgileri pekiştiririz

yalnız var ya sizin yüzünüzden hemşirelere gıcık olmaya başladım, hepsi bana karşı

neyse, asıl konumuza gelirsek, forumun bir köşesinde tam da gereken bilgiyi bulduğumu düşünüyorum.

skullhunter'ın "yol stratejileri" başlıklı yazısından alıntıdır:

"Lastik Patlaması :

Modern, iç lastiksiz (şambrelsiz) lastiklerde, lastik patlamaları enderdir ama yine de meydana gelebilir. Bunun en büyük sebebi lastik basınçlarının çok düşük olmasıdır. Lastikleri sık sık kontrol edin ve üreticinin tavsiyeleri doğrultusunda şişik tutun.

Eğer bir patlak oluşursa, elcikleri sıkıca tutun, ama oluşan titreme ya da zikzakları düzeltmekle uğraşmayın. Hızınız yavaş ve kontrol altında oluncaya kadar vites düşürmekten ve frenlemeden kaçının. Eğer trafik izin verirse, kademeli bir şekilde yavaşlayın ve yolun kenarına doğru hareket edin. Eğer fren gerekliyse, sağlam lastikteki freni kullanın. Kötü durumdaki tekerleğin frenini kullanırsanız, lastik canttan ayrılabilir ve bu kontrol kaybıyla sonuçlanabilir. Bütünleşik fren sisteminlerinin "sadece arka fren"in kullanımına ve bağlı fren sistemlerinin tek fren kullanımına izin vermediğini unutmayın. Bu iki sistemden biriyle donatılmış motosikletlerde "sadece sağlam tekerlek" ile fren yapmak mümkün olmayabilir ve böyle bir durumda fren mümkün olduğunca hafif yapılmalıdır."
    Hızlı yaşa, dikkatli olursan genç falan ölmezsin korkma! :bounce:

2 defa basıma geldı 2 sındede arka teker patladı ve kendı atolyeme kadar ittirdim

Motosikleti
    Yamaha Cygnus L
    Söyledim söyledim arkadaşın Ybr si ile başımıza geldi, sürdük lastikçiye kadar

Motosikleti
    Honda CBR 125 R
    süratliysen nalları dikersin cok basit ahehahea
    [B]All this pain is an illusion[/B]

2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)