Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
4. sayfa BirinciBirinci ... 23456 ... SonuncuSonuncu

HONDA'ya Dil Uzatmadan Önce 2 Kere Düşünelim.. CBF 150 ye Atılan Çamur Politikası...

REKLAM ALANI
    rEnE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Eleman motoru götürüyo servise, ayaklığında problem varmış, yan ayaklıkta. Tam açılmıyomuymuş öle bişi. Servisdeki eleman aletlerle zorluyo bunu biraz, uğraş uğraş en sonunda ıkına ıkına kırıyo ayaklığı. Elinde kalıyo ayaklık :D
    Sonra kaynaklamak için kaynaga uzanmaktayken servisin patronu yanlarına geliyor ve bu durumu görüyor, elemanına cıkısıyor
    - Olm napıyorsun o kaynak olmaz artık, tutmaz o!?
    - Abi..
    - Bırak sök!, sıfır takılıcak ona.
    - (bizim motorcu arkadasta sazan modunda atlıyor bu duruma)
    - Abi ayaklığı senin eleman kırdı yalnız, sağlamdı yani az önce
    - Öeahm.. Lan.. nAsI..
    - Tutar o, kaynak yap, çok kırılmamıs..
    Comfirmation Bias

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Metehan aşağıdaki alıntıyı motordelisinden hatırlar belki. Diğer meraklı arkadaşlara da okuyun derim. Alıntıyı yaptığım arkadaşın affına sığınarak akratıyorum:

"....kardesımben honda bayısıyım.... .... motorun mars komuru bıttıyse servıs dıye bı olay var gotursun ıkı yıl boyunca garantıden degıstırırsın kardesım aldıgınız malın garantısını kullanmayı bılın. tuketıcısınız gıt duran kardeslere essek gıbı degıstırmek zorundalar marsını komple degıstırmezse gonder hondaya bı maıl bak nasıl degıstırıyorlar hondadan bahsedıyoruz bır musterı sıkayetı ıcın honda tam 12 adet musterı ılıskılerıyle sorumlu eleman calıstırıyor ve bu elemanlar musterının butun ıstedıklerı olana kada rbayıyı maaf edıyorlar . kımse bılmıyor ama hondanın 350kmye kadar yol yardımı var ve yol ödenegi var bunu bılenınız varmı today50 olsa bıle bız gerektıgınde 350km yol yapıp onu servıse getırmelıyız"

Ben servisten de Honda'nın müşteri hizmetlerinden de memnunum. Ve iki farklı servisten de hizmet aldım, kimsenin bu aleti küçümsediği falan yok, siz çayınızı yudumlarken adamlar pırıl pırıl iş yapıyolar. Bir kaç şahsi olayı herkese maletmek ayıptır.

boy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2016 Aprilia RSV4 RF
    Öncelikle CBF150'in Çin malı olup olmadığı ile ilgili bir bilgi vereyim. Honda'nın birçok ülkede satışı olmayan ancak 250cc üzeri motosiklet kullanımının yasak olduğu Hindistan gibi bazı ülkelerde satmak için ürettiği 100-250 cc lik modelleri var. CBF150 de bunlardan biri. Geçen yaz Ölüdeniz'de Hintli bir adama rastlamıştık. Altındaki alet 225 cc lik bir Honda Hero idi. Bu motorun Avrupa veya Amerika'da satılmıyor olması, bu modelin Çin malı olduğunu veya elde kalan parçalardan üretildiği anlamına gelmez. Hiçbir zaman göremeyeceğiniz o kadar fazla model var ki dünyada. O yüzden bilgi sahibi olmadan saçma sapan iddialarda bulunmak Honda'yı değil sizi küçültür...

Yorumlar...

1. CBF150 olsun başka marka veya model olsun 3 sene sonra satılıp satılmayacağını kimse bilemez. Bu tamamen markanın kendi tercihi ve satış politikasıyla ilgili. Ancak firma yedek parça ve teknik desteğini vermek zorunda. Honda'nın "yok kardeşim biz artık bu model için yedek parça getirmiyoruz" demesi mümkün mü sizce? Motorun üzerinde bir yerlerde Honda logosu varsa bitmiştir, gerisi yalan. Saçma bir iddia.

2. 50.000 km de yapar, 500.000 km de yapar orasını bilemem ama Alp Tunay'ı her durumda öpmem, o beni öpsün

3. Hiçbir üretici elindeki kalan parçalardan bir ürün oluşturup bunu piyasaya sürmez. Bu konuda söylenenleri arkadaşımızın cahilliğine bağlıyorum. Üretim bandı, kalite kontrol, yedek parça, v.s.. gibi konular var. Elde kalan parça ne demek? Bir modelge kullanılan bir parçanın başka bir modelde kullanılmadığını bilmiyor herhalde arkadaş. Çok az parça birden fazla modelde kullanılır.

4. Today'in kaç para olduğu ortada, ikinci elleri, tertemizleri bu yaz 1000 YTL gibi bir fiyata satılıyordu. Yenisi de 1750 YTL idi. Demek ki Alp Tunay'ın arkadaşını biri çok fena kazıklamış, yazık olmuş çocuğa Alp yoksa sen de mi bu fiyattan Today aldın

Sonuç olarak, Alp Tunay arkadaşım bence sen bu iddiaları kaybettin. CBF150 kullanmadım nasıl bir motordur bilmem ama Honda hakkında çok şey biliyorum. Eğer Honda'dan memnun değilsen kullanmazsın olur biter.
    Hayatta en büyük eğlence başkasının yapamazsın dediğini yapmaktır.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Alıntı Gültekin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yaa git işine... hala 150 cbf diyo yaaaa...
    150'lik motur, 2 yıl önceki 125'likten daha güçsüz... neyin hesabını yapıyonki???
    de git asabımı bozma... canım sıkkın zaten...
    Öncelikle Motor Hakkında Konuşurken Laflarımıza Dikkat edelim. Honda Cbf 150"ye güçsüz diyorsan ben senin varsa tabi Motorlar hakkındaki bilginden,tecrübenden şüphe ederim ama doru sen haklısın paramız yokki kötü Mondial KT 125 veyada Zongshen 200 GY-A paramız yetmiyor. Bi motor hakkında yorum yapacaksan önce dene test et hatta sitede Honda Cbf 150 formuna gir 70 sayfalık olumlu olumsuz ordaki yorumları motor sahiplerinin yazdıklarını oku ok. bakınız. Laf sokmak istiyosan bizde sokarız.

Alıntı TuğrulÖzbek adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    mete_han ın mesajından çıkan şu benzin göstergesi düzensiz gösteriyor

Düzensiz Gostermıyor tatlım. Ilk depoyu doldurdugunda 2.7 Lıtre benzını yedek depoya atıyor sen ıster ısteme 20 ytl lık benzın aldıgında ibrenin yukarı çıkacağını düşünüyorsun ama 2.7 yedek depoya gıttıği için öyle olmuyor. alttada aynısını belirtmiş zaten işinize gelen yerı yazıyorsunuz işinize gelmeyen yeri görmüyorsunuz.

Alıntı SmirnouF adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    cgl icinde bi kupa karalama yaptilar.fiyat cinlilerle ayni ve gayet saglam cinlilere gore.
    honda gibi bi firma sirf biraz daha para kazanmak icin asla ismini karalamaz bunu boyle bilin !!!!!
    250lik cin racer yerine her zaman cbf secerim ve en azindan 7-8 yil binecegimi bilirim yolda kalmadan !!!!!!!!!
    seni Kutluyorum.

Alıntı praetorian adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    neyı tartısıosunuz anlamıorum
    elımıze uygun fıyatlı bı motor gelmıs ne gusel
    metehan kızıo haklı cunku ınsan motorunun hakkında kotu konusulmasını ıstemez(hele haketmıosa)
    ama kendı yaparken sorun yok)
    bence gereksız bı topıc..
    alın cbfınıza cbrımıza ybrnıza bının ıste..
    ehehehe oda işi bilenlerden

alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Alıntı boy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Öncelikle CBF150'in Çin malı olup olmadığı ile ilgili bir bilgi vereyim. Honda'nın birçok ülkede satışı olmayan ancak 250cc üzeri motosiklet kullanımının yasak olduğu Hindistan gibi bazı ülkelerde satmak için ürettiği 100-250 cc lik modelleri var. CBF150 de bunlardan biri. Geçen yaz Ölüdeniz'de Hintli bir adama rastlamıştık. Altındaki alet 225 cc lik bir Honda Hero idi. Bu motorun Avrupa veya Amerika'da satılmıyor olması, bu modelin Çin malı olduğunu veya elde kalan parçalardan üretildiği anlamına gelmez. Hiçbir zaman göremeyeceğiniz o kadar fazla model var ki dünyada. O yüzden bilgi sahibi olmadan saçma sapan iddialarda bulunmak Honda'yı değil sizi küçültür...

Yorumlar...

1. CBF150 olsun başka marka veya model olsun 3 sene sonra satılıp satılmayacağını kimse bilemez. Bu tamamen markanın kendi tercihi ve satış politikasıyla ilgili. Ancak firma yedek parça ve teknik desteğini vermek zorunda. Honda'nın "yok kardeşim biz artık bu model için yedek parça getirmiyoruz" demesi mümkün mü sizce? Motorun üzerinde bir yerlerde Honda logosu varsa bitmiştir, gerisi yalan. Saçma bir iddia.

2. 50.000 km de yapar, 500.000 km de yapar orasını bilemem ama Alp Tunay'ı her durumda öpmem, o beni öpsün

3. Hiçbir üretici elindeki kalan parçalardan bir ürün oluşturup bunu piyasaya sürmez. Bu konuda söylenenleri arkadaşımızın cahilliğine bağlıyorum. Üretim bandı, kalite kontrol, yedek parça, v.s.. gibi konular var. Elde kalan parça ne demek? Bir modelge kullanılan bir parçanın başka bir modelde kullanılmadığını bilmiyor herhalde arkadaş. Çok az parça birden fazla modelde kullanılır.

4. Today'in kaç para olduğu ortada, ikinci elleri, tertemizleri bu yaz 1000 YTL gibi bir fiyata satılıyordu. Yenisi de 1750 YTL idi. Demek ki Alp Tunay'ın arkadaşını biri çok fena kazıklamış, yazık olmuş çocuğa Alp yoksa sen de mi bu fiyattan Today aldın
    Sonuç olarak, Alp Tunay arkadaşım bence sen bu iddiaları kaybettin. CBF150 kullanmadım nasıl bir motordur bilmem ama Honda hakkında çok şey biliyorum. Eğer Honda'dan memnun değilsen kullanmazsın olur biter.

Ya bu mete deli edecek beni....Şu düştüğüm duruma bak...Anlatamıyorum da kimseye....

Honda markasına laf atan konuyu açan dan beter olsun...Hatta şunu da diyim hondadan başka motor tanımam...Ama bazı odun arkadaşımız hala nelerden bahsedip milleti kışkırtıyor....

Abilerim ablalarım kardeşlerim cbf150 den bahsediyorum ben....Sevmiyorum nedenini de yazdım....Ama alıp ta binenler güle güle binsin....

Adam dallandırıp budaklandırmaya ne meraklı yaaaa... Kuyruğuna basılınca hooooppp.... Düne kadar ybr den başka sını bilmem diyen adam 360 derece döndü.....

Sende güle güle bin tamam...Ama bana sevdiremessin...Hele ki bana hiç övme...Topic inizde mutlu mutlu yazışın.....

H O N D A Hayat onda.....

Daha ne diyim....Anlamayanlar başa tekrar dönsün....

Herkesi seviyorum....Cbf cıları bile...
    T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R

N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E

tubis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Cygnus L
    Abi iyi ki bi motor aldın ya
    Sonsuza kadar süren tek A$K motosiklet aşkıdır !
    'TUĞBA OKAN EKİN' << 03.04.2007 >>

Gültekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F650FB
    Alıntı juniors adlı üyeden alıntı
    Öncelikle Motor Hakkında Konuşurken Laflarımıza Dikkat edelim. Honda Cbf 150"ye güçsüz diyorsan ben senin varsa tabi Motorlar hakkındaki bilginden,tecrübenden şüphe ederim ama doru sen haklısın paramız yokki kötü Mondial KT 125 veyada Zongshen 200 GY-A paramız yetmiyor. Bi motor hakkında yorum yapacaksan önce dene test et hatta sitede Honda Cbf 150 formuna gir 70 sayfalık olumlu olumsuz ordaki yorumları motor sahiplerinin yazdıklarını oku ok. bakınız. Laf sokmak istiyosan bizde sokarız.
    sevgili kardeşim junior.
    meteyle aramızda geçen bir muhabbetten ötürü yazdıklarım, seni neden geriyor? bu biirrr.

150 cc lik cbf, 2 yıl önce üretilen ybr'den daha güçsüz bu ikiiii

laf sokma işine gelince, herkes bu kervanda. bizim ucuz motorlarımızı bilip bilmeden az kötülemediler bu sitede (sen dahil) bu üüççç...

cbf forumunda geyik yapmayalım diye, daha az ciddi olan bu başlıkta birbirimize takılıyoruz, şakalaşıyoruz, birbirimizi kızdırıyoruz. bunu anlamıyorsan, gereksiz yere çıkıntılık yapma, bu da döörttt...

herkesin motoru kendine güzeldir, kendine özeldir.
    herkes motorunu alırken çok güzel, unutamayacağı anlar yaşamıştır. bunun bilincindeyiz.
    gereksiz yere ortamı germene lüzum yok. laflara dikkat edeceksek, buna sen de dahilsin güzel kardeşim.
    Ülkemde hiçbir iyilik cezasız kalmaz.

Motosikleti
    Hyosung GT 250 & Honda CBF 150
    Ben bu güçsüz olayına takıldım, ayıptır sorması nereden çıkarıyorsunuz bunu?

CBF 150: Max tork (Nm @ dev/dak) : 12,7 / 5250
    (http://www.honda.com.tr/motosiklet/m...6&extra=Teknik)
    YBR 125: Max tork (Nm @ dev/dak) : 11,7 / 6500
    (http://www.motorbikes.be/en/Yamaha/2005/Ybr%20125/)

Yok ben birşeyi yanlış biliyorsam düzeltim lütfen, yoksa yanlış yorumlarla motosiklet araştıran insanların kafasını karıştırmayalım. Ha siz beygir gücüne bakıp yorum yapıyorsanız... Forumda tork/beygir gücü ne demektir üzerine güzel bir konu başlığı vardı, orayı bakarsanız ne demek istediğimi anlarsınız.
    [CENTER]Vuuuu diye aşarım dağları, enginlere sığmam taşarım :P[/CENTER]

Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Alıntı st_erdogan adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Yok ben birşeyi yanlış biliyorsam düzeltim lütfen, yoksa yanlış yorumlarla motosiklet araştıran insanların kafasını karıştırmayalım. Ha siz beygir gücüne bakıp yorum yapıyorsanız... Forumda tork/beygir gücü ne demektir üzerine güzel bir konu başlığı vardı, orayı bakarsanız ne demek istediğimi anlarsınız.
    St cim...Güçsüzlüğü şu...125 cc den 11.7 baygir güç alıyorsun.... 150 cc den 12.7...Arada 1 beygir var...Ama ybr daha hafif kasa olarak...

Artı 25 cc için 1 beygir artışı az geliyor bana..Arada 5 beygir falan olsa tamam...

Güçlü derken 65 kg lık iki kişi kalkış yapsalar ben buna eminim ybr geçer...Eğer toplantılarda karşılaşrısak anlatırım sana detayları....

Sağlıcakla kal...

mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    Alıntı SmirnouF adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    mete_han abi ben kalayida basarim her seyi basarim ama istersen ozel mesaj kutumun bi fotosunu gondereyim sana.sadece uyarilar ile dolu.bu topic boyle dewam ederse bilki uzerimi cizittiriler acimadan.
    Ama kibar bi bille ben arkadaslara dogru yolu gosteririm.seve seve degil .... ....
    topiği eksiksiz ve vukuatlı olarak devralıyorum...

Askeriyede çok duycan bunları...sağol emanete sahip çıkmışın...abini yem etmemişin kurtlara...

Alıntı praetorian adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    neyı tartısıosunuz anlamıorum
    elımıze uygun fıyatlı bı motor gelmıs ne gusel
    metehan kızıo haklı cunku ınsan motorunun hakkında kotu konusulmasını ıstemez(hele haketmıosa)
    ama kendı yaparken sorun yok)
    bence gereksız bı topıc..
    alın cbfınıza cbrımıza ybrnıza bının ıste..

hacı sizle az uğraşmadım...şimdi benimde damarıma bastılar napim...sizi şimdi anlıyorum yani...

Alıntı bbaday adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    mete_handa kimn tanımıyom ben o panda yavrusunu ondan korkan onun gibi olsun artık bizlen polemiğe giremiyo kaçıyo neyse sabah kalkar yarın gene kitlerim ona yatmış uyuyo şimdi pireler uçuşuyordur fazla sarmayayım şu anda

SmirnouF len mete ve cbf 'cı tayfası yetmiyomuş gibi bide senmi çıktın başımıza
    hiştt...pis kınroadcı...adamlarım hakkında düzgün yaz...mekan basarız...zopa atarız...cıbıf 150 çetesiyiz biz...

Alıntı TuğrulÖzbek adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    metehan metaforuna ve geyik anaforuna kapılan üye profili. metehan üye profillerine eklesin
    müridim olmak ya da olmamak...işte bütün mesele bu...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

bbaday - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    mete siteyi aleyhimize kışkırtıyor ve gerçekleri kabullenmek istemiyor gerçekler acıdır acıtır meteciğim

üçümüzdende hiçkimse hondaya kötü demedi hepimizin ortak söylem noktası kalitesiz malzemeden yapılan cbf 150 işçilik yok devir saati benzingöstergesi,sepha yok hondayaa yakışmayan bir model ama hacim dersen o var fakat tekrarlıyorum honda olduğu için alınır

gerçi ybr125 varken buda alınmaz ayrı konu

GorkeM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Dishy de cbr cı oldu zaten

bbaday
    1-Bu kadar hafif motorda sehpa olması saçma scooter olmadıkça , CBR'da da yok...
    2-Devir saati çoğu motorda yok
    3-Benzin göstergesi de çoğu motorda yok ... Mesela aşağıdaki motor DUCATI MONSTER

Bu da bi Ducati
    Forum Kuralları◄ ►Moto Aktuel◄ ►Türk Dil Kurumu
    Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero

Motosikleti
    Alıntı alp_tunay adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Evet yeter artık...Format atma işim bitti.....Bilgisayarı hallettim ki o da ne...Dayamış döşemişssin....Yokum ya biliyon ya....Dedim ben sana 3 saat işim sürer...Ben yokken piyasayı dumanlandırmışsın...

1- Hala anlamak istemeyen kafana sok....Asla honda dan şikayet etmem karalamam, Hatta 2000 model titan ım var senin cbf ne 50 basar...Hatta çalınan ve en sevdiğim motorum kinetix de bir honda dır....Onun kaç bastığını yazmayacağım cbf ne moralin bozulmasın....

2- Honda en sevdiğim 3 markadan biridir...

3- Düne kadar kral olan ybr (hatta seninde vardı) neden birden out oldu?...

4- Burnuma kokular gelmeye başladı....(Aldığın yerle anlaşma mı yaptın ne )

5-MT nin cbf konulu topiğine allahınızı severseniz bir bakın....60 sayfalık hatta daha fazla konuda yazan sayısı 10 u geçmez...Onlar da motorunu ne olursa olsun sevenlerden oluşuyor...Sever sever zevkler ve renkler meselesi.....

6- Ankarada satışlarda hala ybr nin ezici satışları devam ediyor....İsteyen araştırsın....

7- http://www.motosiklet.net/forum/542675-post923.html

Ozaman biz de sana karşı bir topic açalım....Bu senin açtığın topic....

Kısaca özetleyim....Honda yı seviyorum...Hemde sen den daha çok...Ama CBF yi sevmiyorum...Toplamalardan nefret ederim...Sırf piyasada Ybr ile rekabet edebilmek için 150 adı altında tüketicinin kandırılmasına kıl oldum abi...

Alanları da seviyorum...Arkadaşlarımdan da alanlar var memnun olmasalarda...Hatta seni de seviyom la panda yavrusu....Ama şunu o koca kafana sok Honda ya düşman gibi lanse etmeye kalkma çarpılırsın....

Yakında ağlamaya başlayınca Büyük bir zevkle konuyu ben açacam....Sakın herhengi bir sebepten motorunu satmaya kalkma...Yandın sen....10 yıl bineceksin....Taki en son elinde debriyaj kolu kalacak o zaman yeni motor alabilirsin....

Yazımı okuyup da bana sinirlenen arkadaşlara tek diyeceğim aramızda geçenler rahatsız ettiyse okuyun gülün geçin....Kafaya takmayın güle güle binin motorlarınıza....İşallah daha iyileri de olur...

Burası motosiklet formuydu dimi..?..Haklısınız motordan bahsedelim artık...Cbf yi bırakalım....Fatura da geliyor Panda Yavrusu seni.......Bilgisayarın eksikliklerini bitireyim yolda......

tamam faturan gelsin o zaman görüşelim dostum...dediklerinin arkasındasın...şimdi yazdıklarınıda okudum...telefonda konuştuğumuz gibi kanka...

Alıntı Cloud adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İlk sayfayı bayağı ciddi bir merakla okudum,
    ikinci sayfada iş sulanmaya başladı,
    üçüncü sayfada ise öyle bir geyiğe sarmış ki, motorla ilgili hiç bir şey yazmaya gerek kalmamış . Bildiğim tek şey şu, Mototal'de çalışan eleman'da cbf150 almış biniyor. Dandik alet olsa herhalde kendi elemanını kazıklamazdı Honda.
    Sürün motorları, bakın keyfinize, en kötü topiğimiz hep böyle olsun!
    dostum topiğin amacı güdümlü füze hesabı alp_tunay...bbaday ve Güldiken çin çon çetesini hedef almaktadır... topik yıkıcı unsurlar taşımaktadır...psikoljik savaşın bir parçasıdır...

Alıntı rEnE adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Eleman motoru götürüyo servise, ayaklığında problem varmış, yan ayaklıkta. Tam açılmıyomuymuş öle bişi. Servisdeki eleman aletlerle zorluyo bunu biraz, uğraş uğraş en sonunda ıkına ıkına kırıyo ayaklığı. Elinde kalıyo ayaklık :D
    Sonra kaynaklamak için kaynaga uzanmaktayken servisin patronu yanlarına geliyor ve bu durumu görüyor, elemanına cıkısıyor
    - Olm napıyorsun o kaynak olmaz artık, tutmaz o!?
    - Abi..
    - Bırak sök!, sıfır takılıcak ona.
    - (bizim motorcu arkadasta sazan modunda atlıyor bu duruma)
    - Abi ayaklığı senin eleman kırdı yalnız, sağlamdı yani az önce
    - Öeahm.. Lan.. nAsI..
    - Tutar o, kaynak yap, çok kırılmamıs..

rene yan ayaklık sakat....

Alıntı Cloud adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Metehan aşağıdaki alıntıyı motordelisinden hatırlar belki. Diğer meraklı arkadaşlara da okuyun derim. Alıntıyı yaptığım arkadaşın affına sığınarak akratıyorum:

"....kardesımben honda bayısıyım.... .... motorun mars komuru bıttıyse servıs dıye bı olay var gotursun ıkı yıl boyunca garantıden degıstırırsın kardesım aldıgınız malın garantısını kullanmayı bılın. tuketıcısınız gıt duran kardeslere essek gıbı degıstırmek zorundalar marsını komple degıstırmezse gonder hondaya bı maıl bak nasıl degıstırıyorlar hondadan bahsedıyoruz bır musterı sıkayetı ıcın honda tam 12 adet musterı ılıskılerıyle sorumlu eleman calıstırıyor ve bu elemanlar musterının butun ıstedıklerı olana kada rbayıyı maaf edıyorlar . kımse bılmıyor ama hondanın 350kmye kadar yol yardımı var ve yol ödenegi var bunu bılenınız varmı today50 olsa bıle bız gerektıgınde 350km yol yapıp onu servıse getırmelıyız"

Ben servisten de Honda'nın müşteri hizmetlerinden de memnunum. Ve iki farklı servisten de hizmet aldım, kimsenin bu aleti küçümsediği falan yok, siz çayınızı yudumlarken adamlar pırıl pırıl iş yapıyolar. Bir kaç şahsi olayı herkese maletmek ayıptır.
    bunları bilmiyodum yeni öğrendim...350 km olayı biraz sanal geldi ama...sormak lazım...

Alıntı boy adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Yorumlar...

1000 rr ımız olsa bizde konuşcaz bizide dinleyen olcak ama ne yapalım...

+1...

Alıntı Juniors adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Düzensiz Gostermıyor tatlım. Ilk depoyu doldurdugunda 2.7 Lıtre benzını yedek depoya atıyor sen ıster ısteme 20 ytl lık benzın aldıgında ibrenin yukarı çıkacağını düşünüyorsun ama 2.7 yedek depoya gıttıği için öyle olmuyor. alttada aynısını belirtmiş zaten işinize gelen yerı yazıyorsunuz işinize gelmeyen yeri görmüyorsunuz.

seni Kutluyorum.

ehehehe oda işi bilenlerden

junıor sakin ol dostum...bu bir makara topiğidir...

Ya bu mete deli edecek beni....Şu düştüğüm duruma bak...

H O N D A Hayat onda.....

Herkesi seviyorum....Cbf cıları bile...

tadında bırakalım kanka dimi...

Alıntı dishy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Abi iyi ki bi motor aldın ya
    dishy naber...buna sanal tımar deniyor...zopa öncesi alıştırıyom tayfayı şamara...

sevgili kardeşim junior.
    meteyle aramızda geçen bir muhabbetten ötürü yazdıklarım, seni neden geriyor? bu biirrr.

laf sokma işine gelince, herkes bu kervanda. bizim ucuz motorlarımızı bilip bilmeden az kötülemediler bu sitede (sen dahil) bu üüççç...

cbf forumunda geyik yapmayalım diye, daha az ciddi olan bu başlıkta birbirimize takılıyoruz, şakalaşıyoruz, birbirimizi kızdırıyoruz. bunu anlamıyorsan, gereksiz yere çıkıntılık yapma, bu da döörttt...

herkesin motoru kendine güzeldir, kendine özeldir.
    herkes motorunu alırken çok güzel, unutamayacağı anlar yaşamıştır. bunun bilincindeyiz.
    gereksiz yere ortamı germene lüzum yok. laflara dikkat edeceksek, buna sen de dahilsin güzel kardeşim.
    abi yine karıştırdım ortalığı dimi...

sizin oralarda benim gibilere ne deniyor...

Alıntı st_erdogan adlı üyeden alıntı Mesajı göster

hah...fırtına aka kanka bi sen eksiktin...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT

Motosikleti
    Hyosung GT 250 & Honda CBF 150
    St cim...Güçsüzlüğü şu...125 cc den 11.7 baygir güç alıyorsun.... 150 cc den 12.7...Arada 1 beygir var...Ama ybr daha hafif kasa olarak...

Artı 25 cc için 1 beygir artışı az geliyor bana..Arada 5 beygir falan olsa tamam...

Güçlü derken 65 kg lık iki kişi kalkış yapsalar ben buna eminim ybr geçer...Eğer toplantılarda karşılaşrısak anlatırım sana detayları....

Sağlıcakla kal...
    Anlatılacak birşey bırakmamışsın ki bana Alp. Bir kere ben sana Tork diyorum, sen bana hala beygirlerden bahsediyorsun. Orada bahsettiğim rakamlar tork, okuyup cevap yaz istersen gelecek defa
    125 cc olan aletin torku 11.7 iken sen 25 cc arttırınca beş beygir artmasından bahsediyorsun ki... Korkunç bir matematik, akılalmaz bir olay. Diyecek lafım yok, bu da iki
    Ha torku yüksek olan ve hafif olan CBF iken YBRnin kalkışta geçmesinden bahsediyorsun. Bana yine diyecek birşey bırakmamışsın. Vites oranları yüzünden belki diyecem ama. O da kurtarmaz be abicim. Boşuna uğraşma sen, YBR geçen yüzyılda kaldı (iyi makine tabii ki, lafımız yok, kullanan kullansın. Alan alsın, satan satsın). Ama teknoloji gelişiyor, ilerliyor bunu da kabullenmek lazım. Yeni nesil motor dururken eskiye hacet olmaz
    [CENTER]Vuuuu diye aşarım dağları, enginlere sığmam taşarım :P[/CENTER]

Motosikleti
    Alıntı bbaday adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    mete siteyi aleyhimize kışkırtıyor ve gerçekleri kabullenmek istemiyor gerçekler acıdır acıtır meteciğim

üçümüzdende hiçkimse hondaya kötü demedi hepimizin ortak söylem noktası kalitesiz malzemeden yapılan cbf 150 işçilik yok devir saati benzingöstergesi,sepha yok hondayaa yakışmayan bir model ama hacim dersen o var fakat tekrarlıyorum honda olduğu için alınır

gerçi ybr125 varken buda alınmaz ayrı konu
    alper_tunga ve çetesi halen şakıyorsunuz bülbül gibi...taam düşücelerine saygılıyım...sevmek zorunda değilsin...ama kendi motorunla kıyaslamanı önericem kanko...

Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Alıntı mete_han adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    alper_tunga ve çetesi halen şakıyorsunuz bülbül gibi...taam düşücelerine saygılıyım...sevmek zorunda değilsin...ama kendi motorunla kıyaslamanı önericem kanko...
    Kıyas bile yapmam....

praetorian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yok
    gec cevap verdım yıne ama
    bızle ugrasmanın nası bı hıs oldugunu anlamıs olman sevındırdı benı mete abi(buyuksun benden oyuzden :D)
    sonucta herkesın motoru kendısıne gore 1 numaradır..
    asya as 125t, honda cbr125, honda nx4 falcon, suzuki gsr 600, sırada?

tubis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Cygnus L
    Alıntı mete_han adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    dishy naber...buna sanal tımar deniyor...zopa öncesi alıştırıyom tayfayı şamara...
    İyiyim abi sen Ya nedir bu herkes dişi naber Aynı soruyu duyuyorum
    İyiyim iyiyim
    Sonsuza kadar süren tek A$K motosiklet aşkıdır !
    'TUĞBA OKAN EKİN' << 03.04.2007 >>

Kullanmadan,yaşamadan bilemezsiniz kulaktan duyduklarınızlada önyargı oluşturmayın bence.Bizim bu taraflarda kuryeci eleman çok çogu eski ybr leri,seyhanları cbf150 ile yenilemeye basladı.En kısa zamanda yanlarına gidip istihbarat yapıcam o zaman motor hakkında görüşlerimi bildiririm

boy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2016 Aprilia RSV4 RF
    Bu iki motoru kıyaslayıp da "bu diğerine göre daha güçlü" diyenlere gülüyorum. Arkadaşlar iki motor arasında ne güç ne de kalite olarak pek bir fark yok. 1 hp gibi farktan bahsediyorsunuz ki bu çok komik. Honda'nın CBF150'yi kalan parçalardan yaptığına dair iddiada bulunanlara yeterli cevabı verdim sanıyorum. Onun dışında kim ne derse desin kıyaslama yaptığınız motorlar arasında çok büyük farklar yok, nerdeyse ikisi de aynı motor.

@Gültekin
    150 cc lik cbf, 2 yıl önce üretilen ybr'den daha güçsüz
    Arkadaşım, yukarıda yazdıklarımı okumanı öneriyorum.

YBR 125 Teknik Bilgiler
    CBF150 Teknik Bilgiler

Yamaha ve Honda'nın sitelerindeki teknik değerlere bakarsan YBR125'in 10hp, CBF150'nin 11.28 hp olduğunu göreceksin. YBR daha güçlü olsa ne fark edecek ki? Ben YBR125 ile CBF150 kullanan birini geçerim, daha iyi sürerim diyorsan gel bunu herkes önünde ispatlayalım. Sana aradaki 1 hp lik beygir gücü yerine başka şeylerin önemli olduğunu göstereyim.
    Hayatta en büyük eğlence başkasının yapamazsın dediğini yapmaktır.

4. sayfa BirinciBirinci ... 23456 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)