Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 1234 ... SonuncuSonuncu

HONDA'ya Dil Uzatmadan Önce 2 Kere Düşünelim.. CBF 150 ye Atılan Çamur Politikası...

REKLAM ALANI
    teknikhoca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 150 ZAT
    Hepinize merhabalar.

CBF 150'yi bir miktar inceleyebildim. Grenajı fena değil. Ama önemli olan grenaj boyasının güneşe dayanıklığı, bağlantı elemanlarının sağlamlığı. Günümüzde herkesin çinmallarından şikayeti varken, birde üstüne üstün hondanın çinde motor üretmesi elbette tepki ile karşılaşmasına neden oluyor. Ancak, geçen haziran ayında çok istediğim YBR125 için galeriye gittim. Motoru incelerken altında kocaman bir etiken ve "made in chine" yazıyordu. Sordum. Çindeki fabrikada üretiyoruz dediler. Motorun çin veya avusturyalı olması çok da önemli değil aslında. günümüzde çin malı olup da 20000 km binen de var aldığı üç günü benim gibi serviste geçirende. Ben asya 125T'yi (şu anda 8500'de) son iki haftaya kadar her 3000'de yağ değiştirmek dışında bujisini dahi değiştimreden kullandım. Kasayı 2 haftada topladım, 2 haftada motoru çalıştırmakla uğraştım. Şu anda ağır aksak da olsa çalışıyor. Asya veya benze motoru 3500 km'de kayış değiştiren de var. Şans mı desem, kalite kontrol deki zaaflıklar mı desem, Öncemli olan garanti sürecinin işlemesidir. bir motor alıp sürekli sorun yaşayabilirsiniz. Bu seri üretim süreçlerinin doğal bir sonucudur. Önemli olan garanti sürecinde memnun olmanızdır. Bence honda CBF 150 kalitesizde olsa eminim tecrübeli servis elemanları ile sorunları çabuk çözer.

Birde motor neden 150 anlamadım. Hondanın son yıllarda 150cc motoru yok. Sanırım, diğer firmalar ürettiği motoru bu şekilde eritme yoluna gitmiş olabilir, yada cg 125 de karşılaştığı tork sorununu halletmek için 150cc tercih etmiş olabilir. Gücünün artmaması ise tamamen Euro eksoz normları ile ilgilidir (bence)

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    GorkeM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı mete_han adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    abi Honda yaparsa böyle kalite yapar işte...cbr 125 hariç herşeyini beğenirim...vitesler yağ gibi kayıyor hocam be...ilk motorda 1-2 geçişleri genelde tak tuk olur...yahu ilk 5 km de3 bile vitesde tekleme olmadı...yani abartmış gibi olmayım transalp yavrusu bizim cbf150...abi olduğu yerde 2 kere devirdim be...granajda ufak çatlak var...sadece o...yani mondıyle saydıığın markalarla bile yanyana anılmaz...
    Tövbe Yarabbim
    Zevkler ve renkler tartışılmaz tabi
    Ama kalitesine laf gelirse bir Cbr kullanan ve aşığı olarak oyarım
    Forum Kuralları◄ ►Moto Aktuel◄ ►Türk Dil Kurumu
    Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero

mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    Alıntı GorkeM adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    1-Bütün grenajları (parçalamadığın sürece) taş çatlasın 1 milyara tamir ettirirsin... Ki bütün hepsini parçalaman için üstünden silindir geçmesi gerek...
    2-Honda servisinde yağ ücreti fiyatı 15 milyon... Shell 15W55 kullanıyor benim servisim. Piyasa fiyatını bilmiyorum ama 5 milyon kazıklanacaksam kazıklanim , Bayram usta'ya değiştireceğime yağı hastane gibi ortamda değiştiririm daha iyi...
    3-Servise gittiğinizde masanın başına oturuyorsunuz... Size sorulanlar:

Kaç bakımı için gelmiştiniz?
    Yapılacak listesini vereyim mi?
    Fiyat şu kadar çıkacak ok?
    Başka bakılmasını istediğiniz birşey var mı?
    Çay alırmıydınız?
    Yaklaşık şu kadar müddette yapılır , uygun mu?
    Motorunuzu yıkamamızı ister misiniz?

Hiçbir soruyu kafamdan atmadım , inanmayanlar benimle birlikte servisime gelebilir... Ben bu kalite için o parayı veririm kardeşim...

zaten olay serviste bitiyor...Servis kalitesi önemli olan...Profesyonellik vs...

Alıntı TuğrulÖzbek adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    diyorki teknoloji yeni olmuş olsa 2 yıl öncekinden güçlü olurdu 25 cc daha hacimli olmasına rağmen gücü düşük diyor
    ekleme:
    tekel olmalarına karşı onların ürünlerini almayıp karşı koyabilirsin. motoru alırken biraz daha sıkıntıya girip honda alabilirdim. ama öğrenme motorum olduğu için hondaya paramı kaptırmam. 4 kez motor yan düştü ve eğer o parçaları honda servislerine değiştirmiş olsam benden motorun yarı parasını isterlerdi. motora bütün finansman giderleri dahil 2.000 ytl verdim ve o parayı sonuna kadar hak etti. yaklaşık 10 000 km oldu. ve toplamda motora normal bakım harici 200 ytl gibi bir masraf yaptım.
    honda servisleri konusunda şunu gözden kaçırıyorsunuz ilk bakımda yağ ücreti haricinde ücret alınmaz diyorlar fakat yağ için normal piyasanın bir kaç katı ücret alıyorlar. hani nerde kaldı ücret alınmadığı. yağ değişimi yapılırken en fazla 20 dk zamanlarını alıyor. ve müşteri istemedikten sonra hiç bir başka iş yapılımıyor. birde motora titizlenen müşterilere ne söyledikleri cbf 150 başlığında görülmekte. enduro gibi kullanmayın. yada arkadaki o küçük lamba için çarpmazsan kırılmaz gibi. yani çinde toplanan motorlara servislerde mindi servisi gibi hizmet ediyor

dostum olaya bu açıdanda bakayım...motor arıza vermediği için zaten servise iş düşmüyor...herhalde onun acısınıda bakımda çıkarıyorlar...küçük küçük kan emiyrlar bişey hissetmiyorsun... (fantazi tabi)
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    dl 650 v strom
    Alıntı mete_han adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    zaten olay serviste bitiyor...Servis kalitesi önemli olan...Profesyonellik vs...
    servisi iyi olsa nolaca aga,sanki motorun süperde,dandik ula dandikkkkk

Motosikleti
    Tövbe Yarabbim
    Zevkler ve renkler tartışılmaz tabi
    Ama kalitesine laf gelirse bir Cbr kullanan ve aşığı olarak oyarım
    hoca dur aynı saftayız şimdi...cephaneyi birbirimize harcamayak...akıllı olak...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT

TuğrulÖzbek
    Ginger arkadaşımız o servisteki müdehaladen memnun değilse direk şikayet edecek , sorunu başka bir servis tarafından incelenecek ve düzeltilecek ok???
    Orada çalışanlar da insan kuludur , bir insanın hatası firmanın ismini kötüleyemez ama firmayı da ilgilendirir... Şikayet etse 2 dakikada gül gibi olur , "peki abi tamam" dememek gerek.

mete_han'ın mesajdan ne çıkarttın anlamadım...

mete_han
    Abi ben saf tutmuyorum sadece yanlış bilinenleri düzeltmeye çalışıyorum... Servislerin kalitesini bizzat görmesem , o kadar iç içe olmasam buraya neden yazı yazayım... Honda babamın şirketi mi? Banane Hondadan... Cbr konusunda da öyle... Cbr taraftarı deniyor, bu motordan hoşlanmasam 1 dakika durmam gider Yamaha Ybr alırdım mesela.
    Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero

Motosikleti
    Alıntı teknikhoca adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hepinize merhabalar.

CBF 150'yi bir miktar inceleyebildim. Grenajı fena değil. Ama önemli olan grenaj boyasının güneşe dayanıklığı, bağlantı elemanlarının sağlamlığı. Günümüzde herkesin çinmallarından şikayeti varken, birde üstüne üstün hondanın çinde motor üretmesi elbette tepki ile karşılaşmasına neden oluyor. Ancak, geçen haziran ayında çok istediğim YBR125 için galeriye gittim. Motoru incelerken altında kocaman bir etiken ve "made in chine" yazıyordu. Sordum. Çindeki fabrikada üretiyoruz dediler. Motorun çin veya avusturyalı olması çok da önemli değil aslında. günümüzde çin malı olup da 20000 km binen de var aldığı üç günü benim gibi serviste geçirende. Ben asya 125T'yi (şu anda 8500'de) son iki haftaya kadar her 3000'de yağ değiştirmek dışında bujisini dahi değiştimreden kullandım. Kasayı 2 haftada topladım, 2 haftada motoru çalıştırmakla uğraştım. Şu anda ağır aksak da olsa çalışıyor. Asya veya benze motoru 3500 km'de kayış değiştiren de var. Şans mı desem, kalite kontrol deki zaaflıklar mı desem, Öncemli olan garanti sürecinin işlemesidir. bir motor alıp sürekli sorun yaşayabilirsiniz. Bu seri üretim süreçlerinin doğal bir sonucudur. Önemli olan garanti sürecinde memnun olmanızdır. Bence honda CBF 150 kalitesizde olsa eminim tecrübeli servis elemanları ile sorunları çabuk çözer.

Birde motor neden 150 anlamadım. Hondanın son yıllarda 150cc motoru yok. Sanırım, diğer firmalar ürettiği motoru bu şekilde eritme yoluna gitmiş olabilir, yada cg 125 de karşılaştığı tork sorununu halletmek için 150cc tercih etmiş olabilir. Gücünün artmaması ise tamamen Euro eksoz normları ile ilgilidir (bence)

biz geyikteyiz...hoca sağolsun damardan veriyo tekniği...

Alıntı tex adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    servisi iyi olsa nolaca aga,sanki motorun süperde,dandik ula dandikkkkk
    ula keko senin KANUNİ TIGERIN yokmu...niye yalandan dl 650 yazıyon... ben yemem hayatım...

Ginger arkadaşımız o servisteki müdehaladen memnun değilse direk şikayet edecek , sorunu başka bir servis tarafından incelenecek ve düzeltilecek ok???
    Orada çalışanlar da insan kuludur , bir insanın hatası firmanın ismini kötüleyemez ama firmayı da ilgilendirir... Şikayet etse 2 dakikada gül gibi olur , "peki abi tamam" dememek gerek.

gingerede motoru Pazarbaşı Hondadan aldıran benim ha... serviste hiç yamuk görmemiştim ama garibi pek sallamamışlar serviste...

ama kendim D&B motordan aldım iyimi...tamamen kampanya durumu...

Motosikleti
    Dorado Akida 125 cc Scooter

mete_han ın mesajından çıkan şu benzin göstergesi düzensiz gösteriyor
    [CENTER]imza yok parmak izi daha garanti yaşasın biyometrik imza:cat:
    motosiklet seçerken gösterdiğiniz özeni yöneticileri seçerkende gösteriniz[/CENTER]

İHTİYAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKI GS-500 E
    Konuyu Toplam 18 üye okuyor. (15 Kayıtlı üye ve 3 Misafir)
    İHTİYAR, tex+, mete_han, TuğrulÖzbek, caner_37, GorkeM, MRYLDZ, patriote+, bbaday, dark07, st_erdogan, Luxor, msoysarac, beto_977, PHAETONW12

Vay beeee,başlıkta ve tartışmada Mete_han farkı.mete_han hayat onda
    Haydi hükümeti yıkalım yerine AVM yapalım.

Motosikleti
    Dorado Akida 125 cc Scooter
    zaten honda cbf150 başlığı mete_han gelince %75 geyik ambiyansına bürünmüş
    [CENTER]imza yok parmak izi daha garanti yaşasın biyometrik imza:cat:
    motosiklet seçerken gösterdiğiniz özeni yöneticileri seçerkende gösteriniz[/CENTER]

Motosikleti
    mete_han ın mesajından çıkan şu benzin göstergesi düzensiz gösteriyor
    kanka orda haklısın...benzin hassasiyeti yok...depomu boş sanıyodum...yani yedeğe geçmeden ful yapam diyodum...35 lik depoya ful yaparken 20 ytl daha koydurdum depo taştı...yani %40 doluymuş zaten...ama ibre 0 da...motorun %40 olduğunu anlayacak kadar bilirim ama yinede önemli detay tabi...yan ayaklıkda orjinal olmadığı için zaten sağlam tutmuyor motoru...yani yere biraz daha eğimli olmalıydı...sırıtıyır...yan ayaklığa güvenmiyorum...vs.vs..

İHTİYAR
    Damardan vuruyo konuyu... Bende rakip konu açıcam "Var mı Kawasakiye laf atan ulen!"

TuğrulÖzbek
    Ben mete_han ın mesajından daha pek motoru kavrayamamış sonucunu çıkarttım
    Mete_han bizim motorların deposu zaten küçücük , depo 0 gösterdiğinde 2 km daha gidecek kadar benzin kalıyor yedek olarak depoda , bu benzin de bayağı yer tuttuğu için sen yeniden üstüne benzin alınca depo taşıyor haliyle... Kullandıkça alışırsın, bu bi sorun diil , hatta güzel birşey depo bitti uyarısını alınca hop diye bitmiyor benzin , zaten bütün motorlarda bu böyledir...

Motosikleti
    Alıntı İHTİYAR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Konuyu Toplam 18 üye okuyor. (15 Kayıtlı üye ve 3 Misafir)
    İHTİYAR, tex+, mete_han, TuğrulÖzbek, caner_37, GorkeM, MRYLDZ, patriote+, bbaday, dark07, st_erdogan, Luxor, msoysarac, beto_977, PHAETONW12

Vay beeee,başlıkta ve tartışmada Mete_han farkı.mete_han hayat onda

evet...Bu Bir Mete Handro Topiğidir...Kemerlerinizi Bağlayınız...

İhtiyar abi sana demincek kitledim bişeyler...istihkakını aldın ama iyi okuyamadın galiba...cevap yazmadın...veya görmezlikten geldin...Çine benmi gittim demiştim...global dünya falan...

zaten honda cbf150 başlığı mete_han gelince %75 geyik ambiyansına bürünmüş

CBF 150 topiğini bulandırmamak için bu topiği açtım zaten...Hedef belli...Alp Tunga...

İHTİYAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKI GS-500 E
    Meteciğim sizi şu başlığıma alayım,yalnız resmi çizerken ufak bitmişti,gülmeyesin.http://www.motosiklet.net/forum/fayd...yapal-m-m.html

Yan ayaklığa gelince orjinal değil herhalde ayakta uyuyan beygir gibi duruyor değilmi.
    Haydi hükümeti yıkalım yerine AVM yapalım.

Motosikleti

TuğrulÖzbek
    Ben mete_han ın mesajından daha pek motoru kavrayamamış sonucunu çıkarttım
    Mete_han bizim motorların deposu zaten küçücük , depo 0 gösterdiğinde 2 km daha gidecek kadar benzin kalıyor yedek olarak depoda , bu benzin de bayağı yer tuttuğu için sen yeniden üstüne benzin alınca depo taşıyor haliyle... Kullandıkça alışırsın, bu bi sorun diil , hatta güzel birşey depo bitti uyarısını alınca hop diye bitmiyor benzin , zaten bütün motorlarda bu böyledir...
    dostum normalde depo yedek uyarısı olmalıydı...benim bildiğim gördüğüm bu...o kıçıkırık ışık en dandik motorda bile yanar...ama burda cimrilik yapmışlar...Hondaya yakışmamış...hani karizmayı çizmeden sorayım dedim...baktım ışık mışık yanmıyo...bi soram dedim çaktırmadan...ama karizma çizilmiş bu arada...hay sormayaydım...

Gerçekten geyiğe sardı konu , hadi ben gittim pek geyikle aram yoktur

cbf 150 güzel motorki niye arızalansın.Arızalansa bile Honda güvencesi var..

Motosikleti
    Alıntı İHTİYAR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Meteciğim sizi şu başlığıma alayım,yalnız resmi çizerken ufak bitmişti,gülmeyesin.http://www.motosiklet.net/forum/fayd...yapal-m-m.html

Yan ayaklığa gelince orjinal değil herhalde ayakta uyuyan beygir gibi duruyor değilmi.
    ben o teopiğe bişeyler yazmıştım hatırlarmısın...abi ben uğraşamam ya...artık kilometre matematik hesabı yapcaz....yada depoyu sallayıp dinliycez...

25-11-2006, 22:21 PM

--------------------------------------------------------------------------------

abi şimdi problem şurada...tamam hassasiyet olsun ama sıvı zaten sabit değil hareket halinde ise bu hassas ölçer kafayı sıyırmazmı...Yani hangi mekanizma bu sürekli hareket eden sıvıyı ölçme mekanik veya dijitaline sahip olabilir sence...

Hyosungcular için olabilir...tabi benzin hesaplarını kafa hesabıyla yapıyorlar...Dün şu kadar gittim bugün bu kadar deyip depoyu hiç boş bırakmıyorlar vesileyle depo hep full oluyor...

bak Hyosungcularla dalga geçmişim Allah bana ceza vermiş iyimi...

yan ayak aynen öyle...ayakta gibi motor...ha düştü ha düşecek...

bende kaçıyorum...Topiğimde geyik yapmayınız...ciddi konular bunlar..Alpe vurmayı ihmal etmeyiniz...

SmirnouF - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tekirdağ - Çerkezköy & Kırklareli - Pınarhisar
    Motosikleti
    ne bulursam gezerim xD
    cgl icinde bi kupa karalama yaptilar.fiyat cinlilerle ayni ve gayet saglam cinlilere gore.
    honda gibi bi firma sirf biraz daha para kazanmak icin asla ismini karalamaz bunu boyle bilin !!!!!
    250lik cin racer yerine her zaman cbf secerim ve en azindan 7-8 yil binecegimi bilirim yolda kalmadan !!!!!!!!!
    Bir Afrika Atasözü; Sular yükselince, balıklar karıncaları yer.Sular çekilince de karıncalar balıkları yer .Kimse bugünkü üstünlügüne ve gücüne güvenmemelidir. Çünkü kimin kimi yiyecegine “suyun akışı" karar verir. - Drift Religion

Motosikleti
    Alıntı SmirnouF adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    cgl icinde bi kupa karalama yaptilar.fiyat cinlilerle ayni ve gayet saglam cinlilere gore.
    honda gibi bi firma sirf biraz daha para kazanmak icin asla ismini karalamaz bunu boyle bilin !!!!!
    250lik cin racer yerine her zaman cbf secerim ve en azindan 7-8 yil binecegimi bilirim yolda kalmadan !!!!!!!!!
    smrino kanka topik sana emanet...cbf 150 ye kötü diyene bas kalayı...acıma kanka... la sabah 6 da kalkcam...dünya umrunuzda değil sizin...

2. sayfa BirinciBirinci 1234 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)