Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

motoorun egzozunu açtırmak/kapattırmak ve etkileri..

REKLAM ALANI
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    350 beyaz cava....hemde stylee...
    siz bıde benım gara cavanım eksozunu görun kapalı halınde bıle nebıcım ses cıkıooo.bı defasında kopmle susturucuları cıkarmıstımda benı döveceklerdı sesten dolayııı...kapattım bıde içine bulasık telı koydum sesı kessın dıyeeee....bence herseyın orıjınalı guzeldır.....

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    coldfire - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    REGAL RAPTOR 250CC
    bende bugun yenı eksoz yaptırdım ama içime pek sinmedi usta içindeki elyaf yanıp eriyince asıl ses çıkıcak dedi bakalım ne kadar doğru merak ediyorum

T_uruncu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    sadece sesle nası mutlu oluyorsunuz benim beynim şişiyor

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat
    Ertuğrul_Öz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Dışı büyük içi küçük sarı şey
    Basit manada eksoz açılınca alt devirlerde çekiş düşer ancak üst devirlerde beygir artar, motosikletin devirlenmesi biraz daha çabuk olur.

Uzun yol çekilmez hale gelir, yakıt tüketimini direkt olarak arttırmaz ancak al devirlerde tork düştüğü için gaza biraz daha yüklenme ve ses çıksın diye üst evirlerde gidildiği için tüketim artabilir. Ayrıca açık aksozlu motorlarda sübapların uzun vadede problem çıkardığı rivayet edilir.
    [COLOR="Blue"]Ne Kadar Yükseğe Çıkarsan, O kadar Yüksekten Düşersin. [/COLOR]

egsozu açmaktan ziyade çıkışına matkapla bir kaç delik açmak daha iyi bence

CRAZYUSUF - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 600RR
    Slm, motorlu taşıkların egzos gibi parçaları kendi sınıflarında motor uzerinde test edildikten sonra tasarlanır, eger bu standart malzemenin uzerinde herhangibir degişiklik yapılırsa karşımıza çıkacaklara katlanmak zorunda negatif veya pozitif, egsozun açık olması motordaki yani yanma odasındaki egzos gazının hızlı boşalması demek, dolasıylı devir yukseldiginde yanma odasındaki egzos gazı atmosfere daha hızlı transfer olacagından,içeri alınan yakıt/hava karışımı daha etkili bir yanma sağlayacaktır,dogal olarak performans degişikligini rahatlıkla hissedeceksindir ama yinede standartize edilmiş yedek parçaları tavsiye ederim.
    [B][I][/I][/B]
    [COLOR="Red"]AŞK[/COLOR] - [COLOR="Blue"]TUTKU [/COLOR]- [COLOR="Black"]ÖLÜM[/COLOR]

Erfer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 250R
    t_uruncu senın motor ne?
    MT ANTALYA

burak..01 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    jinlun 150 chopper, bmw R69 & hero honda
    egzos açtırmak hem kullanıcı hem de motosiklet açısından iyi olabilir.yanlız çevreyi olumsuz etkiliyor.egzos emisyonları artıyor.herkez bu davranışı segilerse dünyanın hali nice olur arkadaşlar.küresel ısınma zaten etkisini göstermeye başladı.kışın ortasında yazı yaşar olduk.bir otomotiv bölümü öğrencisi olarak söyliyceğim şu ;

YAPMAYIN...

:bounce:[B][I][COLOR="Navy"]Sür ya da öl ...[/COLOR][/I][/B]:cat:

ARBETUS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '93 Kawasaki EN 500 Vulcan
    Alıntı burak..01 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    egzos açtırmak hem kullanıcı hem de motosiklet açısından iyi olabilir.yanlız çevreyi olumsuz etkiliyor.egzos emisyonları artıyor.herkez bu davranışı segilerse dünyanın hali nice olur arkadaşlar.küresel ısınma zaten etkisini göstermeye başladı.kışın ortasında yazı yaşar olduk.bir otomotiv bölümü öğrencisi olarak söyliyceğim şu ;

YAPMAYIN...
    dostum benim susturucumun içinde herhangi bir filtrasyon sistemi yok. yani otomobillerdeki gibi katalizatör. dolayısıyla işlem sadece sesi arttırdı. ayrıca bizim makinalarda egzost borusunun motordan çıkan ilk boğumdan sonra egzostumdan birer boru boru çıkıp filtremsi birşeyin içine giriyor. servis bunun katalizatör olduğunu söylemişti (!) ne kadar doğrudur bilinmez. ama dediğim gibi ben hiç filtrasyon sistemine rastlamadım susturucu tüpün içinde. bizden önce bu hassasiyeti göstermesi gerekn birçok termik santral, fabrika ve bir o kadar standart dışı araç varken varken.
    Tamam kabul ben egzostumu açtım ama şunu biliyorum ki benim motorumun açık egsoztundan, Yamaha xvs1100 ün egzostundan çıkan gürültüden daha az çkıyor. egzostu komple söksem ancak denk gelir sanırım ki benim böyle bir gayem yok zaten .

tüm kardeşlerime kazasız sürüşler.
    '04 Yamaha Nuovo - '56 BMW R25 - '06 Mondial 250 MCT - '94 BMW F650 - '99 Kawasaki ER 5 - '06 Bisan Roadstar 250 - '97 Kawasaki VN800 - '08 Suzuki VL 800 Intruder - '04 Suzuki VL 800 Voluisa - '01 Honda XL 650 V Transalp -'00 BMW F 650 GS

paradiseizmir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Pancar motoru
    bence orjinal eksozunu bul ve taktır adamlar o kadar ince hesap yapıyor boşunamı

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)