aynı konudan açılmış topic varsa özür dilerim. arama yaptım fakat aynı veya benzer başlıklı bir topic bulamadım...
istanbul ankara gibi şehirlerde belkide birçok arkadaşımız bu motosikletli acil müdahale ekiplerini görmüşlerdir. fakat diger şehirlerde böyle bir uygulama söz konusu olmadıgı için bu bilgilendirmenin faydalı olacagını düşündüm.
motosikletli acil müdahale ekibi yani diger adı ile melekler;
ülkemizde yunuslar şahinler gibi emliyet güçlerinin olaya daha erken müdahale etmek amaçlı oluşturdukları time benzer bir uygulama daha başladı yanlız bu seferki saglık alanında bir uygulama.
trafik sorunu olan şehirlerde hastaya daha erken ulaşmak için motosikletli bir doktor ve anestezi uzmanı hastanın oldugu yere ambulanstan daha önce giderek ilk müdahalesini yapıyor. ve ambulans geldiginde yapması gereken tek şey hastaneye ulaştırmak oluyor.
bu ekibin yanında bir hastaya acil durumlarda gerekecek şok cihazi,ekg cihazı, tansiyon aleti, şeker aleti, boyunluk vs.. gibi tüm ekipmanlar bulunuyor ve bunları port bagajlarda bulunduruyorlar.
ülkemizde motosiklete şeytan işi denmesine ragmen bu ekip çok canlar kurtarıyor.
şeytan işi aletler can kurtarıyor ne ilginç degil mi?
TV izlemiyen biri olduğum için ilk defa burda izledim ama motosiklet sürücülerine yapılan saygısızlıklar umarım bunlara yapılmaz düşünsenize birisi aniden önüne kırıyormus filan cok kötü olur ama insanlar bilinçlene bilir belki motosiklete saygı göstermelerinede sebeb olabilir ?
motosikletin toplumda saygı görmesi adına bu melekler iyi oldu. belki bunlara bakan insanlar motosikletin de motorlu bir taşıt olup yollarda gitmeye hakkı oldugunu düşünür. ve ona göre davranırlar.