motor montu,motor pantolonu,
kask,maske,eldiven,bot varsa hiç bişey olmaz şayet bana olmuyor gece 2 de bakırköy sahilinde gezdim sırf pantolunu denemek için,bana bişey olmadı ama arkadaşım titremekten gece uyuyamamış...tavsiye ederim.
motor montu,motor pantolonu,
kask,maske,eldiven,bot varsa hiç bişey olmaz şayet bana olmuyor gece 2 de bakırköy sahilinde gezdim sırf pantolunu denemek için,bana bişey olmadı ama arkadaşım titremekten gece uyuyamamış...tavsiye ederim.
98 Beygir.....
selam cihan
şu pantolon nasıl birşeydi giymesi çıkarması zor bişimi normal pantolan üstüne mi giyiliyor nereden temin ederiz fiyatları nasıldır biraz bilgi verirmisin..
Walla mont üşütmüyor ama ayaklar bu havalarda feci cidden
Yuh be hoca be
Arkadasın bahsettiği durum cok önemli gercekten bi bakıma ?
Kıyafet olayı, ceketlerimi bile 3-4 günde bir yıkatmak zorunda kalıyorum. Nasıl bir is nasıl bir kir anlatamam. Otobüsler yetiyo zaten. Gün sonunda eve gidip dustan cıkınca yüzünün rengi bile açılıyo insanın. Kararıyosun zenci oluyosun gün boyu.
Bayanlardan harbiden motosikleti yasam tarzı yapmıs ablalar yada arkadaslar warmı bu soruya cevap verebilicek. Yani motosikleti hayatının icine bu kadar sokmus, bi parcası yapmıs. Bisi yaygın olarak yapılırsa pratik çözümlerde uygulayıcısından gelir zamanla diye düsünüyorum ?
E hade bakalım ?
Comfirmation Bias
Ben valla yaz-kış hava-güzel kötü dinlemem... Hatta şimdi çıkıyorum bir tur atıp sonra motoru park edicem
►Forum Kuralları◄ ►Moto Aktuel◄ ►Türk Dil Kurumu◄
Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero
Kış aylarında en çok motora binilen yer Antalya olmalı.Çünkü Kış olmadan yaz geldi
[QUOTE=T_uruncu;555899]dostlar nacizane bir kaç fikir :kar pantolonumu termel içlik mi ?nasıl birşey o resim veya link atabilirmisin.çünkü kışlık içlik alt üst giymeme rağman mont +kışlık eldiven dizlik bazen yağmurluk alt üst olmasına rağmen normalde üşümüyorum.eve vardığımda karnımda çeşitli ağrılar meydana geliyorda.
SUZUKİ BURMAN UH 200
lahana gibi kat kat giyinmesiydi kaskin bugusuydu asfalt delik desik, patlayan kanalizasyonlara girersin ust bas batar, lastik isinmaz frene guvenemezsin vs.
arada bi gunesli havada biniyorum ama cok eziyet be kisin motora binmek
[COLOR="Red"][B]Been here, done that before and survived[/B][/COLOR]
Zevk için binenleri bilmem ama ben işe gidip gelirken zorunlu olarak kullanıyorum aksi halde her an bir minibüsçünün katili olabilirim. Motorumu Ekimde kullanmaya başladım ve en fazla 1-1.5 ay kullanır kış için kapatırım diyordum ama hala kullanıyorum, sanırım buz dışında sürekli kullanmaya da devam edeceğim.
Kıyafet konusunda erkek olmanın avantajı var tabi, ben şirkete gelince çizmeleri çıkarıp normal ayakkabımı giyiyorum, montu zaten çıkarıyorsunuz. Diğer korumalar kask, dizlik, bellik, eldiven vs. şeyleri masamın altında uygun bi köşe yaptım orada tutuyorum. Normal pantolon giyiyorum ama altına eminönünden aldığım yün içlik giyiyorum 10-13 ytl fiyatı var ve resmen hayat kurtarıyor.
Giyinip çıkarmak ilk zamanlar eziyet gibi geldiysede artık alıştım ve hiç zorlanmadan hatta günlük hayatımdaki sıradan işlerden biri oldu ( her ne kadar iş yerindeki arkadaşlar bu kıyafetlerden birgün vazgeçeceğim konusunda bahisler düzenlesede ) ve onlarsız motora binebileceğimi sanmıyorum. Belki diş fırçalamayı unutabilirim ama kıyafetlerimin tekini bile giymeyi unutmam.
Arkadaşlar forumda kışın motora binmek hakkında çeşitli yazılar yazılsada ben bunu tekrar etmek istiyorum.
Öncelikle Motosiklet ile başlamak istiyorum.
Kışın motora binmeden evvel tam bir bakım yaptırmak ve her sabah motorun lastik havalarının, motor yağının, hidrolik seviyesinin, varsa zincir gerginliği ve temizliğinin, yakıt doluluk oranınının, lambalarının ve genelinin kontrol edilmesi gerekir. Bu kontrol genellikle 1-2 dakika sürer.
Motosiklette kış lastiği kullanımı (eğer kullanılabiliyorsa) çok önemlidir. Motosiklete binmenden önce sabahları motosikletin motorunun ısınması için bir kaç dakika çalıştırmanız yola çıktığınızda motosikletin sağlığı ve özellikle yokuş çıkarken motosikleti bayıltmamanız açısından çok önemlidir.
Giyim
Motosiklete kış aylarında ve yağmursuz havalarda binerken, motosiklet satıcılarından veya Doğa malzemesi satan mağazalardan alabileceğiniz içlikler (Termal iç eldiven, Termal iç çorap, Termal iç altlık, Termal iç üstlük ve yağmur-ruzgar geçirmeyen Balaklava) motosiklet kullanırken vucut ısınızın dengede kalmasına çok fayda sağlayacaktır. Eğer yağmursuz havalarda hem günlük hemde spor kıyafet giymek istiyorsanız bu sefer dağcılık malzemeleri satan dukkanlardan isteğe göre ruzgar ve yağmur geçirmeyen veya ruzgar geçirmeyen pantolon ve polar vucut ısınızı korumanız açısından çok faydalı olacaktır. Kışın ayak sağlığını, sıcağı sevenler ve ayakkabı seçiminde yağmurda geçirmesin diyenler için çok şık kışlık Gore-tex malzemeden yapılan botları tercih edebilirsiniz. (Dikkat edin, bazı Gore-tex malzemeden yapılan ünlü markalar motosiklette yağmur alıyor.) Uzerinizde ruzgar geçirmeyen bir polar var ise yazlık montunuzu bile bunun üzerine giyip kışın hiç üşümeden motosiklet kullanabilirsiniz. Eldiven tercihi yaparken kesinlikle motosiklet malzemeleri satan bir dükkandan Gore-tex eldiven almanızı öneririm. Eldiven ilk evvel size rahat gelmeyebilir ve hareketinizi kısıtlar gibi görünsede elleriniz üşümemesini 90 engelleyecektir. (içlik eldiven giymek ellerin daha fazla ısınmasını sağlar). Kask'a gelince kış aylarında en önemli sorunu buğudur. Bunuda kaskınıza göre bir buğu camı ve buğu önleyici motosiklet spreyleri ile engelleyebilirsiniz. Ayrıyeten çoğu kaliteli motosiklet eldivenlerinin ön yüzü bez görevini yapıp kaskınızı silmeye yarar.
Yağmurlu Havalar biraz daha giyinmek açısından biz motosiklet kullanıcıları tarafından (özellikle ofis çalışanları) külfet olsa bile kışın trafiğe takılmamaktan daha kısa bir zaman alır. Bunun için yine, yağmurluk pantalon ve yağmurluk mont işinizi çözecektir. Eğer yağmur geçirmeyen bot giyseniz bile çok yağmurlu havalarda yağmur geçirmeyen bir tozluk botlarınızın için yağmur girmesini önleyecektir.
Geriye kaldı Kış aylarında Motosiklet kullanmaya,
Kış aylarında yerlerin kuru olduğu ve tam yağmur yağdığı zamanlarda motosikletin yol tutuşunda önemli bir sorun yoktur. Ya sabah saatlerinde yere çiğ düştüğü durumlar, yağmurun bitmesinden sonra yerdeki ıslalığın kurumaya başladığı anlar, Yağmurun ilk başladığ ve yolların buz gibi kaygan olduğu hallerde; İşte asıl sorun burada başlıyor, Burada dikkat edilmese gereken olaylar biraz daha çoğalıyor. Eğer böyle bir havaya denk geldiyseniz. Hızınızı mümkün olduğu kadar düşük tutup önünüzdeki aracla aranızdaki mesafeyi tutabildiğiniz kadar uzun tutmanız gerekiyor. (Normal havalardaki takip mesafisinden 4-5 kat daha fazla) Bu size motosikletinizi kaydırmadan yumuşak bir fren yapmanıza ve kaçış noktalarınızı çoğalmasını sağlayacaktır. Bu tür havalarda motosikletinizi mümkün olduğu kadar yatırmamak motosikletinizi düşürmemeniz ve ayakta kalmanızı sağlayacaktır. Unutmayınki bu türdeki hava ve yol şartları sadece motosikletleri değil trafikteki tüm araç ve yayaları tehdit etmektedir. Frenlemeye gelince en önemli unsurlardan bir tanesi motosikletin arka tarafını dengede tutmak yani arka lastiğin kilitlenmesini önlemek bunun için yapılması gerekenler frene basarken şu sıralamayı takip etmektir. Gaz kes, Arka fren-Ön fren aynı anda ve en son olarak durmaya yakın debriyaj'a basmak (Debriyaj'a durmaya yakın basmak arka lastiğin kilitlenmesi önleyecektir. Burada ön frenin öneminide unutmamak ve ön frene basarken kesinlikle motoru düz bir açı ile tutup frene basmak gerektiğini hatırlatmakta fayda var tabi.
Bu konuları daha uzun bir şekilde yazmak isterdim ama malum iş-güç,
Kazasız günler dileğiyle,
Hayat Düşmezsen güzeldir...
hava yagıslı olmadıgı zamanlar bınıyorum motoruma ancak montu ve kayak patolunumu kullanıyorum.sogugu fazla hıssetırmıyor.kesnlıkle korumasız kullanmayın
@T_uruncu
Valla biz geziyoruz da seni görmedik hiç ???arkadaşlar yamur çamur kar don soğuk olmasa da niye motorla gezmiyor kimse??
Hayatta en büyük eğlence başkasının yapamazsın dediğini yapmaktır.
İzmir de havalar süper gidiyor hafta sonu c.tesi akşamından çeşme ye kaçtık valla, 100-120 ile gittik otobandan hava da 9 dereceydi hiç üşümedik.Pazar günü de günlük güneşlik tam motorla gezinti havasıydı..Bu güzel fırsatı kaçıranlar için üzgünüm
::pulp::
gezi yazılarına bi göz atmanı isterim
Yağmur yağmayan hergün motosiklet üzerindeyimmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
selam,
valla yağmur yağmadığı sürece hep kuru yerlerden altta takım elbise üstte kaşe bi mont rahat rahat gidip geliyorum...sorun yok..bu arada üşümüyorum...
Türk Milleti üşümez..)
bu yaştan sonra motor aldık sanırım ecelim geldi
hava güneşli olduğu zamanlar biniyorum ama genelinde ertesi günüde hastanede geçiriyorum böbrek sancısı çekiyorum en kısa zamanda taşlarımı düşürdükten sonra binmeyi düşünüyorum (böbreklere dikkat soğuğa gelmiyor )
Yarın peşinde olduğum motoru üzerime alabilirsem ben hava güzelmiş çirkinmiş demem çıkarım.
"Efendiler, muhterem milletime tavsiye ederim ki; sinesinden yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanlarında ve vicdanlarındaki asil cevheri tahlil etmek dikkatinden bir an bile feragat etmesinler.”Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK
walla ben yağış olmadıkça biniyorum motora, malum motorum yatmaması lazım, çok soğuksa evin etrafında 10 km felan geziom, güzelse daha fazla... dün 50 km gittim havalar da süper bu günlerde, çıktım otobana rahatladım biras...
işe gittikten sonra da cicilerini giyebilirsin, ben ööle yapıom.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)