Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

gaz kolundaki korku!!!

REKLAM ALANI
    Gabe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Grand Eagle 250
    ailen doğrusunu soyluyor. ehliyeti zorluk olsun diye 18 de vermiyorlar. biraz daha bak, biraz daha sakinleş durul ehliyetini al sonra alırsın motorunu.

senin beş dakikalık hevesin için ailen bütün bir ömür ağlayabilir. bunu aklından çıkarma.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    alplion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    buell 1125R
    ehliyet alırken emin ol ki ehliyet siz sürüşünle ehliyet aldıktan sonraki sürüşün eminimki değişmez benimki değişmedi gittiğim kursta 1 saat bile ders göstermediler ehliyet alınca tek avantajı ben vergimi verdim ve ehliyetimi aldım demek olucak eger ki kendine güveniyosan ve tehlikeli motor kullanmıyosan neden olmasın ki

sevgili motorsever kardeşimiz:

herşeyden önce güvenlik gelir bunu biliyorsun . bu nedenle ehliyet almadan motor kullanmanı önermiyor(uz)um. bunun yanında seni çok iyi anlıyabiliyorum bende motor sevdasına lise 3 ün ilk döneminde kapıldım(daha doğrusu isteğim artık son safhaya çıktı) . liseyi bitirdim ehliyetimi aldım honda sürüş okulundan eğitimimi aldım ve sona motorumu aldım . sana tavsiyem hem derslerin hemde kendi güvenliğin açısından bu şekilde yapmandır .
    Kask tak!

agokce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yamaha dragstar 650 classic
    Ben 50 yaşımdan sonra motora merak saldım. Eşim ve 17 yaşındaki kızıma da motor eğitimi aldırdım.fakat eğitim dışında ehliyeti olmayana motor vermiyoruz. yani kızım binemiyor.

Öncelikle çok iyi ve çok ciddi eğitim almalısın. Motor ile ilgili tüm kitapları (özellikle sürüş ile ilgili) okumalısın. İnternette motor ile ilgili sitelere girip öncelikle sürüş teknikleri ve bu konu ile ilgili soru ve cevapları, kazalar ile ilgili forumları bu kazaların nasıl olduğunu ve ne yapılırsa veya yapılmazsa bu kazalardan kaçınılabilecğini okumalısın. Ehliyetini mutlaka almalısın. Ehliyeti aldıktan sonra da trafiğe hemen çıkmadan nisbeten daha rahat yollarda sürüş deneyimini iyice artırmalısın. Tabi en kısa mesafede dahi kask, eldiven, bot dirseklik,dizlik vb gibi korumaları (en iyisinden alarak) mutlaka giymelisin. Ve her zaman sağ eline hakim olmayı bilmelisin. Tüm bunlardan sonra risk 4 tekerden çok fazla olmayacaktır. Özet olarak eğitim, deneyim ve dikkat.

Motosikleti
    2001 HONDA CR250R
    Arkadaslar işte bizim ülkemiz neden motorsporlarında dünya sampiyonluklarını alamıyor bu yüzden. Motosiklet sadece trafikte kullanmak için degildir yurt dışında 5 yaşında tüm çocukların special cross ları var. Neden yabancı ülkelerde trafikte motosikletlere saygı gösteriyorlar cünkü kendileride kullanmıslar ama bizim ülkemizde gelişmeye yönelik bakılmadıgı için ehliyet yasıda git gide ileriye alınıyor. Eger bizim ülkemizde de aileler destekçi olsa bizim ülkemizdende Valentino ROSSİ'ler , Travis PASTRANA'lar çıkardı oysa ne yapıyoruz gençleri bu işten uzak tutmak için elimizden geleni yapıyoruz dünyanın en iyi motosikletcilerine bakın mutlaka ufak yasta baslamıslardır. Bizim ülkemizde çocuklar ufak yasta spor yerine sigara veya uyusturucuya baslıyorlar cünkü içlerindeki enerjileri verebilcekleri tek sey o kalıyor ellerinde.
    Motocross 4ever

SaLToN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Beyaz MELEK
    İlk Önce ehliyet al bence hem kendini hem motorunu hemde aileni zor durumda bırakmamış olursun

tubis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Cygnus L
    Alıntı Discordian adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bence 18' yaşına kadar sitedeki antalyalı abilerinin peşinden ayrılmasın onların artçısı olsun onlardan çok şey öğrenicektir hatta motor kullanma fırsatı bile olucaktır
    Erfer arkadaşım, sen neden beni dinlemiyorsun.Bak ne diyorlar.Biz burda bi ton kişiyiz, illa motorun olması gerekmiyor.Biraz sabret artçı olarak yanımız da ol.Bak mesela pazar günü kemere gideceğiz.Sen de gel...
    Ailen sana güvenecektir meraklanma, yaza motorun tamamdır..
    Emin ol ki sana yazanların hepsi ilk önce motor sonra ehliyet ( ben dahil ) almışlardır...
    Sen dediğimi yap, gel katıl bize..
    Perşembe günleri de Uygulama oteli çay bahçesinde toplanıyoruz.İş çıkışı 8 gibi filan..Kendini küçük hissetme, senden bi kaç adet daha numune var
    Sonsuza kadar süren tek A$K motosiklet aşkıdır !
    'TUĞBA OKAN EKİN' << 03.04.2007 >>

BESTAPO - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki DL650 Vstrom
    Sevgili Erfer...
    Bu yaşta nasihat dinlemek kasar adamı,bozar bünyeyi,biliyorum...Gerçi hangi yaşta olursan ol nasihat denen şey çekilmez gibi gelir.O yüzden sakın kimsenin söyledikleri moralini bozup şevkini kırmasın bence...
    Ehliyet nekadar bi kağıt parçası gibi gözükse de,parasını verenin aldığı bi kart gibi sanılsa da,bi düşün...O kartın sahibi "50cc den 2000cc ye kadar olan tüm motorları kullanabilir" belgesidir..."Bu kartın sahibi rüzgara karşı gider"in belgesidir.Bu kart senin o işe verdiğin değerin belgesidir...İşte o yüzden almalısın O'nu.Zaten motora yabancı değilsin,zaten müsait durumlarda kullanıyorsun.Bence düşünmene değmeyecek kadar az zaman kalmış.Baksana bi çoğumuzun motoru artık garajda,yaza kadar zaten bekliyoruz.E sen de biraz bekle kardeşim.Ehliyet kolay,acele etme..
    Ekipman konusuna gelince..Orda biraz gaddar olmalıyız bence.Amaaan kardeşim kıyafetler olmadan binme sakın.Nedenmi? Şöyle bi deney yapalım o zman: Motora herzaman bindiğin kıyafetler neyse yine giy onnarı,yani tshırt-pantalon,(belki)kask...Şimdi bi arkadaşınla 2bisiklet dolaşmaya çıkın.Arkadaşından sana hiç beklemediğin bi zaman sıkı bi tekmeyle filan vurması söyle.Böylece yere düştüğünde muhtemelen dizlerin ellerin kan revan içinde kalacak.Eveeet peki motorda cok daha hızlı giderken ne bekliyorsun? Bunlara Allah korusun başka acılar da eklenecek..Google'a filan bak,motor kazalarında neler oluyor!Zaten gördüğünde onları,kimseyi dinlemezsin..
    Umarım söylediklerimin bi kısmı da olsa aklında kalır.Umarım sağlıklı sıhhatli uzun yıllar motor tepesinde olursun

patriote - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Var

Bence!!

Alıntı Erfer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sayın motorcu arkadaslarım ve abılerım.oncalıkle bu yazıyı babamla yazdıgımı belırtmek ıstıyorum.saygılar
    ben lise 2 ye gıden bır oğrencıyım.yasım ehlıyet almaya musaıt degıl.ıcımde onlenemez bır motor sevdası var.ancak aılem ehlıyetım olmadıgı ıcın ve derslerıme engel olacagı, en onemlısıde guvenlık nedenıyle bana ıstedıgım motoru (honda beat 2007 model) almak ıstemıyorlar.onlarıda kırmak ıstemıyorum.Aılem bana bu motoru alsalar mı daha uygun olur yada sartların uygunlasmasını bekleseler mı daha ıyı olur?babamın sureklı soyledıgı bı soz var onuda eklemek ıstıyorum ''sağlam adam sakat adamdan herzaman iyidir''(bunları babam yazdırdı)

gorus ve onerılerınızı beklıyorum.yorum yazarken ınsaflı olmanızı dılıyorum.saygılar...
    oncelıkle yorumlardan dolayı tesekkur ederim.antalyalı motorcu abılerıme artcı ol ve hatta motosıklet kullanma sansın bıle olur demıssınız.ben zaten motosıklet kullanmayı bılıyorum.su an evde bır motor var ama benım tıpım degıl.4. sınıftan berı motosıklet kullanıcısıyım ve Allah a sukur hıc kaza yapmıslıgı yoktur.ıstedıgım model beat.fırsat buldukca arkadasardan alıp kullanıyorum.benım en cok hevesım kendıme aıt olan bı motorumun olması.yasım olmus 16.su an tam motor cagındayım.ehlıyet konusunda haklısınız ama antalya gıbı bır yerde kaz kısının ehlıyetı varkı?zaten ant.da kımse tam korumalı motosıklete bınmıyor.sadece polıs korkusundan mıllet kask takıyor.ben motorumu alınca zaten kaskımı takıcam ama mont dızlık fln konusunda bıraz terddutluyum.zaten alacagım motor kucuk bısı.gerek yok gıbı.su an 17 nın ıcındeyım doldurunca ılk ısım ehlıyetımı almak.babam aslında kendısınde motorcu old. ıcın almayı dusunuyor ama asıl engel annem.annemıde ıkna ettımmı bu ıs bıtıyor.

kesın degıl ama su bır ay ıcınde veya hazıranda alınacak heralde.yorumlarınız ıcın tekrar tsk ederım.saygılar....
    Topiğe yazan arkadaşların hepsinin ehliyet hakkında ki fikirlerine katıldığımı söylemek istiyorum.
    Ancaaak.
    Motosikleti ehliyet kullanmıyor.
    Türkiye'de doğru düzgün motosiklet kullanmayı öğreten bir sürücü kursu olduğunu da zannetmiyorum. (istisnalar hariç)

Bu nedenle senin güvenliğin açısından ehliyetten çok giyim kuşam önemli.
    Yazdıklarım kesinlikle ehliyet almadan kullan anlamına gelmiyor, tekrar belirteyim.
    Ben olayın farklı tarafından bakacağım.
    Çünkü benim motosiklete binme yaşıma göre sen geç bile kalmışsın.

Eğer motosiklet kullanmayı çok seviyorsan, bu dürtüyü ailenin engelleyebileceğini zannetmiyorum.
    24 saat seni kontrol edemezler.
    Sen de fırsat buldukça, arkadaşlarının motorlarını kullanmak isteyeceksin.
    Babanın yerinde olsam sana derhal bir motosiklet alır ve kontrolümde kullanmanı sağlardım.
    Ve.
    Motosikletten önce kask vs. gibi korumalarını alırdım.
    Bunlar olmadan, arkadaşlarının arkasına binmene bile izin vermezdim.
    Çünkü baban ne yaparsa yapsın motosiklet kullanacaksın.
    Yanılıyormuyum?
    Allah korusun kazanın nereden geleceği belli olmaz.
    Arkadaşının motorunu alıp, doğru düzgün tanımadığı bu motorla kaza yapan çok insan gördüm.
    Burası Baban için;
    Küçük bir soru beyefendi;
    Hangisi daha güvenli?
    Oğlunuzun kendisine ait ve vereceği tepkileri tanıdığı bir motosikleti kullanması mı?
    Yoksa arada sırada rica minnet arkadaşlarından aldığı ve tanımadığı motosikletleri kullanması mı?
    Kaldı ki siz de motosiklet kullanıyormuşsunuz...

Ben de bir babayım.
    Oğlum henüz küçük.
    Ama şimdiden benim motosikleti istemeye başladı.
    Parmağı ile işaret edip, gıı gııı dıgıl deyip duruyor.
    Sonuna kadar kontrolumde olsun istiyorum.
    Başına bir şey gelecek diye gözüme uyku girmiyor.
    Fakat kaderi kontrol edemiyoruz.
    Allah hepimizi kazadan beladan korusun.
    Onun ilk motosikletini 3-4 yaşlarında alacağım.
    Motosikleti de kendisi ile birlikte büyüyecek.
    Haa
    hevesi olmazsa canıma minnet.
    Ama asla konrol edemeyeceğim ve önleyemeyeceğim bu hevesinin bilmediği bir motor üzerinde kötü bir şekilde bitmesini asla istemem.

Bir anımı anlatıp konuyu bitireyim. Bundan belki de 20 yıl önce bir pazar günü Erdek ilçesine motorlarla bir gezi planladık. Motor dediğimizde mopet türü şeyler.
    Arkadaşlarımızdan bir kaç tanesinin ailesi motorla gelmesine izin vermedi.
    Biz birlikte olmak istiyorduk.
    Bir abimizden rica ettik ve o arkadaşlarımız geziye araba ile katıldılar.
    Akşama kadar denizin tadını çıkarttık ve döndük.
    Otomobil de olan arkadaşlar bizden daha hızlı oldukları için siz önden gidin biz biraz daha takılıp geleceğiz, yolda size yetişiriz, dediler.
    Biz döndük.
    Onlar dönemediler.
    Gezi Bandırma girişinde bir kamyonetin önünde son bulmuş.
    Hiç birimizin hikayesinin nasıl biteceği bilinmiyor.
    Korkarak yaşamayız.
    Yine de en iyisini
    Babalar Bilir!!!!!

BESTAPO - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki DL650 Vstrom
    Patriote...bomba gibi yazı olmuş..bravo

myheart - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CRF 250 L
    ehliyetini al ilk once 18 yasına gelmeden kesinlikle oyle bir hata yapma... Tenha yerlerde arkadaşlarının motorlarıyla falan kullanmasını güzelce oğren..

18 yasına gelene kadar da devamlı para biriktir ehliyet ve güvenlik malzemeleri için... Sonra 18 yasına geldiğindede al ehliyetini ve korumalı giysilerini ve de en onemlisi motorunu yollar seni bekliyo olsun...
    Binlerce Kilometre Bile Tek Bir Adımla Başlar...

Discordian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    türkiyede nerdeyse bakkallar bile motor satıcak duruma geldi çinliler sağolsun

kask vs... bunları takmadan motora binilmez yer antalya bile olsa kaza gecirmeyen adam anlamaz bunları kask takmak amelilik değildir (bir kesim malesef böle düşünüyor) kask takmamak amelilik hatta bana göre magandalık kroluktur ben kaskımı çok seviyorum severekte aldım sana ve babanada bunu öneriyorum bana soruyorlar hep motor sürmeyi iyi biliyormusun diyorlar bende hep acemiyim diyorum çünkü bu hayatta insanın öğreneceği çok şey var

ogulcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda cbx 250 twister HONDA hayat ONDA
    bnce korumalrın we kaskın oldugu surece sorun olmaz ama ehlıyet sartt ayrıca benımde derslerıme engel olmuyor ıkısı bır arada gıdyorrrr
    [i][u][b]''''GERCEKCI OL İMKANSIZ OLANI İSTE'''' 34 AZ 3637 TEK ASKIMM MOTORUM HERSEYIMMM.
    AMA MALESEF SATIYORUM.....[/b][/u][/i]
    [b]Denize ve Özgürlüğe[/b]

dunpa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Regal Raptor DD250E-9B & IZHPLANET5 350cc-2zamanlı
    Ehliyetten önce bu işi profesyonelce öğrenebileceğin eğitimini al derim, ehliyet motosikleti kullanmaz deneyim kullanır.Ama tabiki bir işi yapıyorsan tam yap ehliyetini almadan trafiğe çıkma.
    ...dunpa55...Geology Engineer & Profession of Engineering Management
    ...55VATAN41MEKAN...

Erfer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 250R
    gercekten cok yardımcı oldunuz.tsk ederım hepınıze ozellıkle patrıote abıme.abıcım (senın yazını babama okutucam.)

bugun dershanemden aramıslar.sts de ındırm kazanınca annemle oturduk konustuk.sozu aldım.en gec temmuzda motorum alınıyor.kasımdada ehlıyet ıcın basvurucam ıns.soyledıgınız gıbı kaskımı ve korumalarımı takıp motoruma ıns oyle bınıcem...

dısh ablacım antalya mt ye motorsuz gelmek ıstemıyorum.nedense bu bende kopleks halıne geldı.motorumu alınca hep bırlıkte gezerız.

gercekten hepınıze tekrar tsk ederım cok yardımcı oldunuz.ıyıkı varsınız.ıyıkı varsın iyi akşamlar....
    MT ANTALYA

tubis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Cygnus L
    Valla benden söylemesi sonra pişman olursun çünkü
    Sonsuza kadar süren tek A$K motosiklet aşkıdır !
    'TUĞBA OKAN EKİN' << 03.04.2007 >>

patriote - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Var

Şimdiden hayırlı olsun.

gercekten cok yardımcı oldunuz.tsk ederım hepınıze ozellıkle patrıote abıme.abıcım (senın yazını babama okutucam.)

gercekten hepınıze tekrar tsk ederım cok yardımcı oldunuz.ıyıkı varsınız.ıyıkı varsın iyi akşamlar....
    Senin adına sevindim kardeşim.
    İnşallah kazasız belasız kullanırsın motorunu.
    Babanı da sitede aramızda görmek isteriz.
    Madem motorcu..
    Birikimlerini kendine saklamasın.
    Bize de aktarsın ucundan...

kuvva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    sevgili kardeşim,
    20yıllık bir motosiklet sürücüsüolarak içindeki heyecanı çok iyi anlıyorum.
    sana bir abi bir arkadaşolarak önerim.
    lütfen önce ehliyet ve eğitimini al ve sonrasıki çok önemli dikkat dikkat ve dikkat.
    sağlıcakla kal ve istediğin motora kavuşman dileğiyle.
    Gerçek olmak zordur, nerden baksan mütevazilik ister,
    Yalan olmak kolaydır vede havali,
    Olmak yada olmamak, işte bütün mesele bu değil.

silves - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SKYGO 200
    Aileni ikna etmeye çalışma çünki çok zor ikna olurlar onlar senin zarar görmenden korkuyorlar bence sen kararını kendin vermen gerek. Baban ne der bilmem ama sadece sakat kalmaz ölebilirsinde ama insanın başına nezaman nerede ne geleceği hiç belli olmaz okula giderken bir otobüsün altında kalma riskin çok daha fazla ( aman baban duymasın belki okula göndermekten vaz geçebilir.) korumaların kaskın oldumu fazla korkma hayallerinin peşinden koş derim sakın vaz geçme .

Erfer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 250R
    saolasınız arkadaslar.gecen dersanemdekı odullu sınavda ındırm kazandım.buna karsılıkta sozu aldım.hemde annemden en gec temmuzda ıstedıgın motor altında daha fazla uzulme dedı......ıns bu yaz bende motorlanıyorum.....
    MT ANTALYA

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler