merhaba
2007 yılında 125 cc ve alt cc motorbisikletler için b sınıfı ahliyetin yeterli olacağını duymuştum dağruluk payı nedir bilen varmı acaba.eğer doğru ise tarihinide biliyorsanız bana yazarmısınız. cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
merhaba
2007 yılında 125 cc ve alt cc motorbisikletler için b sınıfı ahliyetin yeterli olacağını duymuştum dağruluk payı nedir bilen varmı acaba.eğer doğru ise tarihinide biliyorsanız bana yazarmısınız. cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
vala ben 50 cc ye kadar bılıyorum b gecerlıgı oldugunu ama hıc sanmam 125 cc ye öle bısey oldugunu
yok öyle birşey..!gerçi konuyu açan pek gerçekçi gelmedi ama
Motorlu bisikletler için 50 cc.ye kadar A1, yukarısı için A2 sınıfı ehliyet lazımdır.
Hacim ne olursa olsun Ehliyetsiz motosiklet kullanılamaz.
bu sene çıkan kanuna göre 50cc ye kadar b veya a2 ehliyet, 50 cc üzeri mutlaka a2 gerekli.. b ehliyetin bile olsa 50 cc den yukarı ise b+a2 ehliyetin olması lazım.. yoksa paşa paşa 600 ytl cezayı ödüyorsun.. ama peşin ödenirse 450 ye iniyorlar buda en düşük ceza...bazı yerlerde ise 1000 ytl ye kadar çıkıyor.. ve cezayı polis değil savcılık mahkemeye çıkartarak kesiyor...motorda bağlanıyor...
KIRMIZI BOĞA..
sadece bir yasa tasarısıydı daha da çıkmadı yasa benim bildiğim
bende 7 temmuzda sınava girip a2 ehliyet alıcamöyle bişey olsa sınav yapmazlardı sanırım.
ASİYİZ BİZ MOTORCUYUZ....
ehliyet alıncaya kadar çalışmak istersek ne yapacaz.ders bile vermeyen kurslar tonla var .özel ders bile alsak sonuçta öğrendiğimizi tekrar edip denemek iyi olmaz mı(yaz sezonu zaten 5 ay iki sınav arası 2-3 ay o bakımdan.)
ya da şöyle düşünün kendi motorumuz var:
tek yol polis olmayan boş arazi bulup kaçak mı takılmak?
Çoğu kurs için söylediklerinde haklısın. Önemli olan sadece ehliyet almak değil, ehil olabilmek. Bu yüzden gidilecek kursun ihtiyaçlarımıza tam karşılık gelmesi gerekiyor. Madem bu sevdaya düştük biraz zaman ayırıp araştırmak lazım Yeni ehliyet alacak ve İstanbul'da olan arkadaşlar için sitemizin de sponsoru olan Gelişim Sürücü Kursunu kesinlikle tavsiye ederim. Düzenli olarak pratik yapabileceğin bir kurs ve hayatınızda hiç motora binmemiş olsanız bile kurs sonunda sadece ehliyet değil sürüş tecrübesi de edinmiş oluyorsunuz...
Sorduğun sorunun cevabına gelince... Eğer gerçekten motora binmek istiyorsan önce ehliyetini, korumalarını alacaksın sonra kullanabileceğine inandığın bir motora sahip olacaksın Böylelikle polisten kaçmana gerek kalmaz.
Not : Başlık açılalı 6 ayı geçmiş ve konunun sahibi ortada yok
konu forumda en az 100 kere işlendi .. yok böle bir yasa ...
[B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)