Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
9. sayfa BirinciBirinci ... 7891011 ... SonuncuSonuncu

Muayenelerle ilgili her şey

REKLAM ALANI
    Luxor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2007 Honda CBF150
    evet, daha detaylı bilgi verirsen sevinirim.hangi belgelerle gittin, bu işlem için ek ücret aldılar mı, ne gibi işlemler yaptın, oradan oraya gönderdiler mi seni gibi mesela?
    Seni çok seviyorum Babacığım.Sen her zaman benim kalbimde yaşayacaksın...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    bur-k@ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbr 125 pert oldu :(
    evet bende aynısını düşünüyorum nerdeyse 3 aydır muayenesi geçti motorumun sırf bu yüzden yaptırmıyorum
    ÖĞRENMEDEN,ÇALIŞMADAN,YORULMADAN,RAHAT YAŞAMANIN YOLLARINI ARAMAYI ALIŞKANLIK HALİNE GETİREN MİLLETLER;ÖNCE HAYSİYETLERİNİ, SONRA HÜRRİYETLERİNİ,SONRA İSTİKLALLERİNİ,KAYBETMEYE MAHKUMDURLAR. K.ATATÜRK

superkartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Beat
    Abi sadece eline altta ki belgeyi alacaksın.İlk önce bulunduğun İl'in İl Emniyet Müdürlüğüne bir e-mail at.Ordan sana zaten cevap gelecektir.Sonra git trafik tescile yaptır.

23 Eylül 2004 Tarihli Resmi Gazete
    Sayı: 25592

Ulaştırma Bakanlığından:

Araç Muayene İstasyonlarının Açılması, İşletilmesi ve
    Araç Muayenesi Hakkında Yönetmelik

YEDİNCİ BÖLÜM
    Araçların Muayeneleri ile İlgili Hükümler

Muayene Süresi
    Madde 14-Araçlar cinslerine, kullanma amaç ve şekillerine uygun olarak periyodik muayeneye tabidir. Buna göre;
    a) Hususi otomobiller ile bunların her türlü römorkları ilk üç yaş sonunda ve devamında her iki yılda bir,
    b) Resmi otomobiller ile bunların her türlü römorkları ilk iki yaş sonunda ve devamında yılda bir,
    c) Lastik tekerlekli traktörler ile bunların her türlü römorkları ilk üç yaş sonunda ve devamında üç yılda bir,
    d) İki veya üç tekerlekli araçlar ve bunların her türlü römorkları, ilk üç yaş sonunda ve devamında iki yılda bir,
    e) Diğer bütün motorlu araçlar ile bunların her türlü römorkları ilk bir yaş sonunda ve devamında yılda bir,
    periyodik muayeneye tabi tutulur.
    Askeri araçlarla, iş makinesi türünden araçların muayeneleri, tescilini yapan kuruluşlarca yapılır.
    Muayene süresi dolmasa bile kazaya karışması sonucu yetkili zabıtaca muayenesi gerekli görülenler ile üzerinde değişiklik yapılan araçların ayrıca özel muayenesi zorunludur.
    Karayoluna çıkmış olan araçların, teknik şartlara uyup uymadığı trafik zabıtasınca kontrol edilerek uygunsuzluk tespit edilenler, her an muayene istasyonlarına sevk edilip muayeneleri yaptırılabilir. Bu durumda trafik zabıtasınca bir “Uygunsuzluk Tespit Tutanağı” düzenlenir. Bu tutanak olmaksızın muayene istasyonuna sevk yapılamaz

Yukarıdaki kanunun d fıkrasına ilişkin bi dilekçe yaz e-mail olarak.Bak ben yazdım gelen cevapta böyle.

Bu benim mailim ;

10 ** *** plakalı aracımın ilk muayene geçerlilik süresi 1 yıl yazmaktadır.(Aracımın tescil tarihi 10.08.2005 ilk muayene geçerlilik süresi 10.08.2006)

Ulaştırma Bakanlığından:

Araç Muayene İstasyonlarının Açılması, İşletilmesi ve
    Araç Muayenesi Hakkında Yönetmelik

YEDİNCİ BÖLÜM
    Araçların Muayeneleri ile İlgili Hükümler

Muayene Süresi
    Madde 14-Araçlar cinslerine, kullanma amaç ve şekillerine uygun olarak periyodik muayeneye tabidir. Buna göre;
    a) Hususi otomobiller ile bunların her türlü römorkları ilk üç yaş sonunda ve devamında her iki yılda bir,
    b) Resmi otomobiller ile bunların her türlü römorkları ilk iki yaş sonunda ve devamında yılda bir,
    c) Lastik tekerlekli traktörler ile bunların her türlü römorkları ilk üç yaş sonunda ve devamında üç yılda bir,
    d) İki veya üç tekerlekli araçlar ve bunların her türlü römorkları, ilk üç yaş sonunda ve devamında iki yılda bir,
    e) Diğer bütün motorlu araçlar ile bunların her türlü römorkları ilk bir yaş sonunda ve devamında yılda bir,
    periyodik muayeneye tabi tutulur.
    Askeri araçlarla, iş makinesi türünden araçların muayeneleri, tescilini yapan kuruluşlarca yapılır.
    Muayene süresi dolmasa bile kazaya karışması sonucu yetkili zabıtaca muayenesi gerekli görülenler ile üzerinde değişiklik yapılan araçların ayrıca özel muayenesi zorunludur.
    Karayoluna çıkmış olan araçların, teknik şartlara uyup uymadığı trafik zabıtasınca kontrol edilerek uygunsuzluk tespit edilenler, her an muayene istasyonlarına sevk edilip muayeneleri yaptırılabilir. Bu durumda trafik zabıtasınca bir “Uygunsuzluk Tespit Tutanağı” düzenlenir. Bu tutanak olmaksızın muayene istasyonuna sevk yapılamaz

Fakat yukarıda bulunan resmi gazetede madde 14 fıkra d'de ilk araç muayene süresi 3 yıl yazmaktadır.Benim isteğim ilk muayene süremi 10.08.2008'e kadar uzatmak.Bunun için hangi mercilere başvurmalıyım.Bana yardımcı olun lütfen.İyi günler.

Gelen cevap ;

Sayın;
    Caner Öztürk

20 Temmuz 2006 tarihinde göndermiş olduğunuz e-mailinizde; “10 ** *** plaka sayılı aracınızın ilk muayene geçerlilik süresinin 10/08/2008 olabilmesi için ne gibi bir işlem yapılmasının gerektiği hususunda” bilgi istemektesiniz.

23.09.2004 tarihili ve 25592 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Araç Muayene İstasyonlarının Açılması, İşletilmesi ve Araç Muayenesi Hakkındaki Yönetmeliğin 14.maddesinin (d) şıkkında (iki veya üç tekerlekli araçlar ve bunların her türlü römorkları, ilk üç yaş sonunda ve devamında iki yılda bir muayene yaptırılır) denilmektedir. Bu nedenle Burhaniye Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliğimize müracaatınız halinde ruhsatlarınızın muayene kısmı düzeltilecektir.

Duyarlılığınıza teşekkür ederiz.

İşte böyle.Zaten şu resmi gazete işi çok değiştiriyor.O elinde olunca mecbur yapıyolar.
    NOT:Arkadaşlar hiç ücret ödemedim.Önce ruhsatın o sayfası deişecek dediler 30 ytl istediler.Dedim İzmirde öyle yapmıyolarmış.Hemen sayfanın üstünde deiştiriyolarmış dedim, onlarda öyle yaptılar.Bİr kuruş para vermedim.VE bu işlem sadece 10 dakika mı aldı.

Moderatör (forrap) Tuncer Sezen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Allah allah,iyice karıştı...Ben İzmir de aynı başvuruda bulunsam kesin kabul edilmez.Saçma sapan işler.1 ayı geçgin süredir muayenesi geçti motosikletimin,sırf şu kanun netleşsin diye bekliyorum.

Ercument - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF150
    super bir haber yanlız kanıttan kastın nedir?

-MUSTURAKİ- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    dostum benim ruhsatta ilk muayene geçerlilik süresi boş bırakılmış hiç tarih yok ben napcam şimcik

Motosikleti
    Alıntı -MUSTURAKİ- adlı üyeden alıntı
    dostum benim ruhsatta ilk muayene geçerlilik süresi boş bırakılmış hiç tarih yok ben napcam şimcik

abi sen kafana göre yaz oraya 5 sene yeter sanırım
    ÖĞRENMEDEN,ÇALIŞMADAN,YORULMADAN,RAHAT YAŞAMANIN YOLLARINI ARAMAYI ALIŞKANLIK HALİNE GETİREN MİLLETLER;ÖNCE HAYSİYETLERİNİ, SONRA HÜRRİYETLERİNİ,SONRA İSTİKLALLERİNİ,KAYBETMEYE MAHKUMDURLAR. K.ATATÜRK

borty - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kee-way 150 s.light
    dostum bu süper bir haber

yalnız trfiğin bunu bile bile yapmaması çok ayıp bilgine teşekkürler,yarın gidip deneyeceğim şansımı..
    KIÇI MOTORUN SELESİNE DEĞEN HERKES ARTIK MOTOSİKLET VAZGEÇİLMEZİDİR.

trenox - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    var işte...
    ey büyük Allah ım yaaaa. bu ne saçmalıktır. memurun brbirinden ve resm gazteden nasıl haberi olmaz ve iddia eder o zaman değişti tekrar 1 sene oldu felan diye. bu adamları naapmak lazım ben böyle işleyişin içine......
    kardeş haber güzel eline sağlık blgilendirmene.hem sevindim hem de sinirlendim.
    Sözkonusu vatan ise gerisi teferruattır.

exile - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBF 150
    ee benim motorum 03/2006 model benide kapsarmı?

Sanlı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki EN500A
    Çok iyi yaaa bende deniycem tşk ler paylaşım için dostum eline sağlık...
    Yollarda Motorcunun Motorcudan başka Dostu Yok!

Motosikleti
    işte budur adamım tşk ederim sana bende uzattırdım
    Trafik İletişim Formu Gönderici Bilgileri

İsim: burak
    E-mail: burak89izmir@hotmail.com
    Tel:
    Adresi:
    Ehliyeti Varmı:

İLGİLİ MAKAMA
    yukarıdaki kanunun d fıkrasına göre
    35 ***** aracımızın ilk muayene geçerlilik süresi 1 yıl yazmaktadır(aracın tescil tarihi 04.05.2005 ilk muayene geçerlilik süresi 4.5.2006)
    resmi gazatede 14 fıkra d'de (d) İki veya üç tekerlekli araçlar ve bunların her türlü römorkları, ilk üç yaş sonunda ve devamında iki yılda bir,)3 yıl yazmaktadır benim ilk muayene süremi 4.5.2008'e kadar uzatmak istiyorum.
    gereğinin yapılmasını arz ederim

buda cevapları
    Aracınızın kayıtlı olduğu Bornova Trafik Tescil Birimine aracınızın ruhsatları ile birlikte müracaat ediniz.

PHAETONW12 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    allah allah yaw,ben geçen ay 17.07.2006 da çınarlıda arkadaşın motoruna vize yaptırdım,tarihi yazacakları sırada 2 yıl olması gerektiğini söyledim,oradaki görevli bayan memur,hayır henüz o kanun yürürlüğe girmedi dedi ve 1 yıl sonrasına kadar yaptı,bende tam olarak emin olamadığım için boyun eğdim,şimdi sırf o işgüzar yüzünden tekrarmı uğraşacağım,allah kahretsin yaa

İHTİYAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKI GS-500 E
    Oooooooy oooooooooyyyy diyeceğim ve başka bir şey söyliyemeyeceğim.
    Haydi hükümeti yıkalım yerine AVM yapalım.

superkartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Beat
    Alıntı exile adlı üyeden alıntı
    ee benim motorum 03/2006 model benide kapsarmı?
    Exile,cevabım özellikle sana.Bu yasa 1 ocak 2005 den itibaren geçerlidir.Yani seninkini hayli hayli kapsar

desperadost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TİGER 250 S
    ya arkadaşlar herkezden özür benimde derdim başka benim 2004 model motosiklet'imin muayenesini daha yaptırmadım nasıl olacak sizi yoracağım ama...bu kanun benimde işime yararmı teşekkürler...
    çocuklar hepimizin onları kucaklayalım.......

insane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha XT660R
    Arkadaşlar ben de 1 hafta önce muayene sürem geçti (oysa motoru alalı 1 sene 3 ay oldu) diye 49 ytl ceza yedim, memura muayene süresi 3 yıl olması gerekirken 1 yazmışlar dedim, ben anlamam dedi ve yazdı cezayı, bunu trafik polisi bilmezse kim bilicek, şimdi bu yazdığı cezayı napıcam ben, haftaya ilk işim de ruhsattaki hatayı düzelttirmek olucak... Bu bana ceza yazan bilgisiz polis için ayrıca ne yapabilirim acaba? Bu cezayı nasıl ödemem?

Hırsımı alamadım, adamların bilgisiz olduğu yetmiyor gibi ehliyeti, kaskı full koruması olan sakin sakin giderken etrafta vızır vızır dolanan kasksız, ehliyetsiz tarzan gibi motora binen adamları çevirmeyip beni çevirmeleri çok koyuyor, bir de üzerine böyle dandik haketmediğimiz cezalar yiyoruz...

hakanacan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    versys 650 abs 2015
    bomba diyorum bu haber
    bende bi araştırayım yarın
    konu hakkında bilgi yazarım bende
    istanbul da sormuştum 1 sene dediler
    bakalım nasıl olacak
    deliler ve akıllılar aynı derecede zararsız kişilerdir
    asıl tehlikeliler yarı deli ve yarı akıllılardır..

4muratt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    rs 151 ama yamaha xmax250 istiyorum.
    ellerine ayaklarına sağlık eyw.

erkan1979 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA CBF 150
    bende bugün email attım trafik il müdürlüğüne hala cevap gelmedi yarında gelmezse pazartesi gideceğim trafik tescile bu nasıl memleket anlamadım kiminin ruhsatında 3 yıl,kiminde 2 yıl,bir çoğunda 1 yıl ve şahit oldum arkadaşımın birinin hiç muayene tarihi yok al bendende bu kadar......herkes kafasına göre yazıyor bu tarihleri galiba hani yasa ,yürürlülük

9. sayfa BirinciBirinci ... 7891011 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)

Bu Konudaki Etiketler