Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
8. sayfa BirinciBirinci ... 678910 ... SonuncuSonuncu

Muayenelerle ilgili her şey

REKLAM ALANI
    trenox - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    var işte...
    adamın demesı oyleydı bana ceza yerler dedı valla dedı bak
    Sözkonusu vatan ise gerisi teferruattır.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    kenya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Silverwing 400
    Abi ben yeni aldım motosikleti 1 yıl yazdılar. 3 yıl olacak dedim yok ole bişey dediler. Sonra resmi gazeteyi götürdüm adamda şaşırdı ( yani tescil bürosundaki memur ). Bikaç yeri aradı her yer 1 yıl dedi. Ben 3 yıl yapan yerler var dedim izmir adana yalova isterseniz<ruhsat resimlerini getirebilirim dedim. Allah'tan memur arkadaş ilgili biriydi 2 gün sonra gel tekrar bakalım dedi. Bende ruhsat resimlerinide aldım gittim. Adam Adanaya faks çekmiş adana'da içişlerinden gelen faksı bizim mmemur arkadaşa yollamış. Faksta yazanlar şöyle: O resmi gazetede yazılanlar doğru muayene süreleri 3 yıl OLACAK şu an kanun çıktı ama kanunun uygulanabilmesi için APK ( araştırma planlama kurumu gibi bişey ) yönerge hazırlayıp tüm tescil bürolarına yollaması gerekiomuş. Ve bu yönerge hala yollanmamış dolayısı ile eski kanun geçerli. Bide o resmi gazete özel muayene istasyonları için geçerli ama şu an muayene istasyonları hala karayollarının elinde. Kısaca yönerge tescil bürolarına yollandığında bu kanun uygulanacak. Bide içişlerinin adanaya yolladığı faksta eğer muayene istasyonu 2 yıl yazmışsa bu geçerlidir diodu yani muayene istasyonları 2 yıl yazarlarsa sorun yok ceza falan yazamazlar. Umarım yardımcı olur...
    İnandığınız gibi yaşayamazsanız, yaşadığınız gibi inanmaya başlarsınız...

chocolateman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    XT 660X
    konya pol. web sayfasında motosiklet le ilgili bilgilerde 1 yıl muayene süresi yazıyordu, kanunla ilgili dökümanı kopyalayıp gönderdim. Telefonla aradılar ilgileneceğiz diye.

Kanunda 3 yıl yazıyor o metni şu an bulamıyorum
    Free Motorcycle Team

trenox - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    var işte...
    nası yaaaa.
    adama ısrarla sorudm soyle boyle dedım yaaa. ona rağmen bastı kaseyı tarıhı hadı gecmıs olsun dedı yaaa. devlerın memuru bılemzse yasayı ben mı bılecegım.napcaz sıncik
    Sözkonusu vatan ise gerisi teferruattır.

Motosikleti
    Honda Beat
    abicim muayene biteli 1,5 yıl olmuş valla. kafayı yiycem. ankarada muayene yaptırmakta o kadar zorki. gidiyosun 3 4 saat civarında. işlemin halloluyo. ehliyet vergiler trafik sigortası herşeyimiz tamam. ama şu muayene olayı sinir ediyo. Bide hani yaptırsak seneye yine bitecek. en azından 2 sene olsaydı çok iyiydi. Yinede ilk fırsatta götürücem. yapcak bişiy yok gibi gözüküyo..yada riske atıp yasanın geçerli olmasını filan bekliycem. arkadaşım 2003 sonunda araba aldı hala muayenesi gelmedi. Ben 2004 mayıs ta aldım. 1.5 senedir muayenesiz dolaşıyos. Benim sorunum şöyle 30 dakkada hallolabilecek bi olay olsa. Minumum 3 saat geçiyomuş. Gıcık bi durum.

İHTİYAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKI GS-500 E
    Benim ki de yasal yani 2 yıl

Haydi hükümeti yıkalım yerine AVM yapalım.

Motosikleti
    salcano LF250-4 2006
    Memleketİn Durumu Bu İŞte Demekkİ ArkadaŞlar Benİmde 1 Yillik Muayene SÜrem Var Bu Ne KÖfte Bu Ne Pİyaz Derİz Bİz Bu İŞe Sadece

gaddar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ...4 yıl önce muayenem bitti normalde arabalarda 2 yıl motorlarda 1 yıl dediler hala yaptırmadım el mi yaman bey mi böyle çok ucuza maloluyor tavsiye ederim

Alıntı gaddar adlı üyeden alıntı
    ...4 yıl önce muayenem bitti normalde arabalarda 2 yıl motorlarda 1 yıl dediler hala yaptırmadım el mi yaman bey mi böyle çok ucuza maloluyor tavsiye ederim

yakalayıp da bağlarlarsa motoru çok daha ucuza gelecektir,gaddar arkadaşım.

İHTİYAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKI GS-500 E
    Bu işin doğrusunun tespiti için idare mahkemesindemi dava açmak lazım.?
    Haydi hükümeti yıkalım yerine AVM yapalım.

THE_LANCET - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Peugeot Trekker & Asya AS200GY2 Süpermoto niyetine
    bu nasıl iş anlamadımki
    Bir 4 silindirlilere, Birde 2 zamanlılara hastayım.

serdark - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR600F/05
    Ben bu işe 1 günümü harcadım

Karayolları Genel Müdürlüğünü aradım, HAKLISIN dediler

Ulaştırma Bakanlığını aradım, HAKLISIN dediler

Emniyet Genel Müdürlüğünü aradım, yasa varsa HAKLISIN dediler

İl Trafik Tescil Müdürlüğünü aradım, HAKLISIN dediler

Muayene istasyonuna gittim, "Bize böyle bir bilgi gelmedi kardeşim, 1 yıl yazıyoz biz" dediler

Trafik Şubeme gittim, HAKLISIN dediler ama bize gelen bir genelge yok deyip deyip duruyorlar.. Yaaa memur bey ne genelgesi YASA BURDA AÇ OKU dedim "zaten biliyoruz bunu" dediler...

SONUÇ : Hakkımızı alamıyoruz, çünkü MUAYENE İSTASYONLARI ÖZELLEŞTİRİLDİ ... boşu buşuna debelenmenin anlamı yok

O paralar bi taraflarından çıkar inşallah !!!
    [B]34 TK 2701 / A(RH)+ / 2005 CBR600F [/B]

bur-k@ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbr 125 pert oldu :(
    ben bir soru soracağım benim muayene geçerlilik süresi doldu 24.4.2006 da hemde şimdi ben ne yapacağım
    muayene istasyonuna mı gidecem yokhsa trafik şube müdürlüğünemi gideceğim ??? off offf
    not: motorum 2005 model 24 NİSAN da alındı....
    ÖĞRENMEDEN,ÇALIŞMADAN,YORULMADAN,RAHAT YAŞAMANIN YOLLARINI ARAMAYI ALIŞKANLIK HALİNE GETİREN MİLLETLER;ÖNCE HAYSİYETLERİNİ, SONRA HÜRRİYETLERİNİ,SONRA İSTİKLALLERİNİ,KAYBETMEYE MAHKUMDURLAR. K.ATATÜRK

Motosikleti
    CBR 250R
    1 sene ya bende araştırdım daha uzun olmalı

FASTBOY3 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Jinlun jl-150 classic
    Vallaha millet benimde yaklaşık bi bi ay kadar geçti ama kimin uğrunda verirsin 20 kağat geç olmadımı 50 ver yinemi olmadı motoru polis memuruna hediye et bide cep numaranı bırak bi 1 ay kullansın görsün nasıl oluyomuş o tekrar seni arar zaten gel al motorunu hemen toz ol gözüm görmesin seni die

bur-k@ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbr 125 pert oldu :(
    pazartesi günü ruhsatımı yanıma alıp ilgili merciye basvurumu yapacağım....
    daha sonra sizlere öğrendiklerimi yazacağım ....
    ÖĞRENMEDEN,ÇALIŞMADAN,YORULMADAN,RAHAT YAŞAMANIN YOLLARINI ARAMAYI ALIŞKANLIK HALİNE GETİREN MİLLETLER;ÖNCE HAYSİYETLERİNİ, SONRA HÜRRİYETLERİNİ,SONRA İSTİKLALLERİNİ,KAYBETMEYE MAHKUMDURLAR. K.ATATÜRK

arkadaşlar onu bunu bilmemde,geçen gün topicte bu muayene konusunu okuyunca hemen trafik şubesine koştum.benim motor 2006 mart çıkışlı 0 aldım.baş komsere dedimki abi yap bize bi kıyak öğrenci adamız filan,ondan sonra sağolsun hemen değiştirdiler ruhsatı,muayene tarihi 2009 olarak

başkomser yapmayacaktı mart çıkışlı olduğu için çünkü genelge daha yeni ulaşmış ellerine ama kıyak geçti ya da ben öle avunuyorum...

ama ilk muayenem 2009da

Motosikleti
    Honda Beat
    Benim motorun muaynenesi 1.5 yıl önce bitmiş. Muayeneye gidince 2 yıl yazacaklarsa hemen gidiyim. Ben açıkcası bu olayın bi açıklığa kavuşmasını bekleyenlerdenim. Bunun bir standartı yok mu yahu. Bazılarını 3 sene bazılarını 1 sene. Ben anlamıyorum valla.

superkartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Beat

Muayene Geçerlilik Süremi Uzattırdım

Arkadaşlar 10.08.2005 tescil tarihli motorumun,ilk muayene geçerlilik süresi 10.08.2006 olarak yazıyordu.Ama 2005 ocak ayından itibaren geçerli olacak kanuna göre ilk muayene geçerlilik süresi 3 yıldı.Bende gittim ilçe trafiğe başvurdum.Tabi elimde belgeler,kanıtlarda var.Paşa paşa süreyi 3 yıla uzattılar.yani 10.08.2008 olarak değiştirdiler.Yoksa iki yıl motorumu muayeneye sokup yaklaşık 120-130 ytl ücret ödeyecektim.Aman arkadaşlar elinizde belgeler kanıtlar varsa sizde her zaman hakkınızı arayın.

Aytekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ZS200GS
    superkartal; bu belgeler ve kanıtlar hakkında biraz daha detaylı bilgi verirsen biz de gidip halledelim şu muayene işlemini. Hani yanımızda bulundurmamız gereken evraklar cinsinden uafak bir açıklama şeklinde. Şimdiden teşekkürler...
    Bişnev in ney çün şikâyet mîküned, Ez cüdâyîhâ hikâyet mîküned...

8. sayfa BirinciBirinci ... 678910 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler