Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
7. sayfa BirinciBirinci ... 56789 ... SonuncuSonuncu

Muayenelerle ilgili her şey

REKLAM ALANI
    İHTİYAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKI GS-500 E
    Unutma muayena süresi 0 motorda 3yıl daha sonra 2 yılda bir burada çok başlık var.mağduruda çok.Muayene memurları yanlış yapabiliyorlar.
    http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=15657
    http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=15808
    http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=15368
    http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=15666
    Haydi hükümeti yıkalım yerine AVM yapalım.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    kenya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Silverwing 400
    Arkadaşlar abiler kardeşler... Yeni motoruma plaka ruhsatı kendim çıkardım ama muayene geçerlilik tarihine baktığımda 2007 yazıyordu. Bende resmi gazete çıktısını alıp soluğu polis memurlarının yanında aldım. Allah'tan adamlar olaya ilgiliydi. Bikaç yeri aradılar hepsi 1 yıl dedi. Bende İzmir ve Antalya'da 3+2 sistemi var dedim. Adam izmir tescili aradı ama bi sonuca varamadı. Polis memurunun çok işi olduğu için bana cep numarasını verdi ve cuma günü gelirsen ilgilenirim dedi. Şimdi sizden ricam adama 3 yıl olduğunu ispatlamam için ruhsatlarınızın fotografı.
    RUHSATINDA MUAYENE GEÇERLİLİK SÜRESİ 3 YIL YAZAN ARKADAŞLAR EĞER RUHSATLARINIZI SCAN EDİP BURAYA BIRAKIRSANIZ SEVİNİRİM BÖYLECE KÜÇÜKÇEKMECEDE BU YANLIŞI DÜZELTMİŞ OLURUZ.
    Arkadaşlar elimde ne kadar resim olursa o kadar iyi. Lütfen es geçmeyelim. Başkalarınada yardımcı olur umarım.... İlginiz için şimdiden teşekkürler...
    İnandığınız gibi yaşayamazsanız, yaşadığınız gibi inanmaya başlarsınız...

Forumdan Uzaklaştırıldı ttopchu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı ttopchu adlı üyeden alıntı
    evet arkadaşlar izmir için sonuç alındı dünden itibaren trafiğe çıkışı yapılan tüm motorlar için artık 3 + 2 yıl uygulanacak.

Açıkcası bunu neden olan da benim izmirpolis.gov.tr sorular kısmına attığım mail.

Bu gün yenişehire gidip daha önce telefonda konuştuğum amir ile yüz yüze görüştüm eline ruhsatı alıp adnan türker topçu ha o mailda bahsettiğin kişi benim şeklinde giriş yapınca tamam dedim fırçayı yedim . Daha sonra şu CMA 41 mi 14 mü ne onun dosyasını bana getirin dedi, memur getirince mailda içinde mi diye sordu (derslerine çalışmışlar)

ama gayet ılımlı olarak yaklaştı amir, benim maillardan sonra olaya el attığını yeni yönetmeliğin dökümlerini aldığını , antalya istanbul adana gibi şehirlere faks çektiğini ve gelen cevapları gösterdi.

Tamam dedi ben sana kardeşim dedim her resmi gazetede yayınlanan kanun olmaz demedim dedi. Meğersem mevzuat şöyleymiş:

Resmi gazetede yayınlanır
    yürürlüğe girer
    ankara merkezden illere bu yasaya dair yazı (yönergeler dağıtılır)
    il merkezinden ilçe ve taşralara dağıtılır.

işte izmir e nasıl olduysa yazı gelmemiş. Bu sebeple 1 yıl olarak uygulanmaktaymış ve maillarda ilgili resmi gazete ve sayıları amire ulaşmadan bundan haberdar değilmiş. Haberi oluncada inceleyip uygulamaya koymuş.

Fakat şöyle bir terslik var amire çıkmadan önce bankodaki memurla görüştüğümde bugünden iti baren uygulamaya başladık sen motoru daha önce aldığından sana olmaz dedi. Bende yasa 01 01 05 de yürürlüğe girmiş diyince amire git dedi.

Amiri bekledik yukarda yazılanlar konuşuldu ben peki benimki ne olacak dediğimde, aslında eskiler için işlem yapmıyoruz ama sizin gösterdiğiniz ilgiden dolayı sizin ruhsatı değiştirelim dedi, bende 30 ytl verecek durumda değilim dediğinde, tarih özel kalemle düzeltildi ve tekrardan soğuk mühür vuruldu. Yanımda götürdüğüm dilekçeye değişimin neden ve ne zaman yapıldığı eklendi. Bu dilekçede ilgili dosyamı koyuldu.
    arkadaşlar görevli amirin mailime izmirpolis gov tr traifk subeşi soru cevaplar kısmında cevabını yayınlayacağını söylediği halde hala cevap yayınlanmamış. Başka bir motorcu arkadaş aynı soruyu daha kısaca sormuş yakın vakitte cevap olarak karayolları genel müdürlüğüne başvurun denmiş, bence herkes bu konunun üzerine eğilmeli.

resim istenmiş onuda yerine getireyim

soğuk mühürün işlemi tekrar uygulandı tarihte yapılan oynamanın üzerine soğuk mühür vuruldu her zaman vurdukları sol üst köşedeki silindi.

kenya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Silverwing 400
    ttopchu abi çok teşekkür ederim. Diğer arkadaşlardan da fotoğraf bekliyorum. İlginiz için teşekkürler MT ailesi...
    İnandığınız gibi yaşayamazsanız, yaşadığınız gibi inanmaya başlarsınız...

parvez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tiger 250
    arkadaşlar görevli amirin mailime izmirpolis gov tr traifk subeşi soru cevaplar kısmında cevabını yayınlayacağını söylediği halde hala cevap yayınlanmamış. Başka bir motorcu arkadaş aynı soruyu daha kısaca sormuş yakın vakitte cevap olarak karayolları genel müdürlüğüne başvurun denmiş, bence herkes bu konunun üzerine eğilmeli.

resim istenmiş onuda yerine getireyim

soğuk mühürün işlemi tekrar uygulandı tarihte yapılan oynamanın üzerine soğuk mühür vuruldu her zaman vurdukları sol üst köşedeki silindi.

Dostum;verdiğin aydınlatıcı bilgiler için çok teşekkürler.Nisan 2005 çıkış tarihli motorumu 1 sene yazmasına rağmen değişik sebeplerden ötürü nisan 2006 da vizeye götüremedim.Bir arkadaşım daha var onun da yarın muayene süresi doluyor ve beraber gitmeyi düşünüyorduk.Bu düzeltme işi ile ilgili olarak tam olarak kime gideceğimizi yazarsan umarım bizim ruhsatlardaki hataları da düzeletebileceğiz.İlgine şimdiden teşekkür ederim.

parvez ben yenişehir (merkez) tescil amirliğine gittim fakat daha öncede belirttiğim gibi eski tarihlilere bişey yapamayacaklarını belirttiler ama gidip yüz yüze konuşmakta fayda var.

adamlar haziran 2006 dan önecekileri yapmıyoruz demişlerdi sizinkiler 2005 tarihli oldukları için bence ilk muayeneye gitmekte ama bu muayene sırasında 2 yıl yazılmasında ısrar etmekte bence daha fazla yarar var. Nedenine gelince normalde ruhsat sayfacığını değiştirmek 35 ytl gibi bir ücret gerektiriyor muayene ise yanılmıyorsam 50 ytl civarında aradaki 15 ytl inanın yenişehir merkezde yaşanacak olan sinir harbine değdirecek düzeyde.

O yüzden 2005 de trafiğe çıkan arkadaşlara muayene yapılacak yerle görüşmelerini hala 1 yıl yazıyorlarsa ilgili yönetmelikerin çıktısını göstermelerini memur hala itiraz eder de 1 yıl yazmak isterse hangi mercii ye başvurmanız gerektiğini sormanızdır.

parvez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tiger 250
    Sağol dostum;kazasız belasız mutlu günler dilerim;bi gidelim bakalım bakalım ne olacak...

crazy_devil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MONDIAL MCT 250
    Arkadaşlar bu konu hakkında bilgisi olmayan bir sürü kardeşimiz var sitede.Birileri bu konu hakkında adım adım izlenecek yolları yazarlarsa inanın çok fazla motosikletli kardeşimizi canı yanmadan kurtarabiliriz.Aynen benim de ruhsatımda 12 Ağustos 2005 tescilli olmasına rağmen ilk muayene geçerlilik tarihi 18 Ağustos 2006 yazmakta.Motosikletlileri trafikte adam yerine koymazlarken,bir de devlet düdüklüyormuş da haberimiz yok.Acil bir kaç çözüm önerisi bulalım arkadaşlar.Mesela ilk çözüm önerisini ben yapayım ;
    - Bir tarih belirleyip topluca (Bizler Denizli MT olarak) elimizde bu haksızlığı kanıtlayacak belgelerle beraber;yetkili merciye başvurmak.Ve haksızlığı sona erdirmek.
    - En yetkili merciyi harekete geçirebilecek bir şeyler yaparak,gazete,tv...vb. yayın organlarında bunun haber yapılmasını;tüm motosiklet sever dostlarımızın da bu haksızlıktan haberdar olmalarını sağlamak.
    vs.vs.vs....
    Başka fikir

afterdarq - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bende 20/06/06 tarihinde ilk muayenemi yaptırmak durumunda kaldım,çünkü İSTANBUL SARIYER Trafik Tescil Bürosu Ruhsatlarda herhangi bir değişiklik yapmıyoruz,ilgili yönetmelik bizde yok cevabını verdi. Bu arada motosikletim 16/06/05 tarihinde sıfır olarak alındı. Muayene istasyonunda ise muayene tarihi 16/06/2007 yapıldı. Bu nasıl hukuk devleti kardeşim? Muz cumhuriyeti... Ortada bir yönetmelik var ama devletin resmi organları bundan bilhaber veya haberdar ama uygulamak işine gelmiyor... Nereye nasıl bir dilekçe yazmalıyım dostlar?

18.05.2006 tarihinde trafiğe çıkan 35 CMA 14 plakalı 233 cc lik 2006 model sıfır motorsikletimin ilk muayene geçerlilik süresi 18.05.2007 olarak yazılmıştır.

Kendi yaptığım araştırma sonucunda Resmi Gazete Tarihi: 23/09/2004 Resmi Gazete Sayısı: 25592 da yer alan "Araç Muayene İstasyonlarının Açılması, İşletilmesi ve Araç Muayenesi Hakkında Yönetmelik" de yer alan:

Muayene Süresi
    Madde 14-
    d) İki veya üç tekerlekli araçlar ve bunların her türlü römorkları, ilk üç yaş sonunda ve devamında iki yılda bir,

maddesinden yola çıkarak

Türkiye Cumhuriyeti Resmi Gazetesinde yayınlanmış ve 01/01/2005 de kanunlaştığı belirtilen bu yönergeye göre hakkım olan 3 yıllık muayene süresini alabilmem için ne gibi bir yol izlemem gerekmektedir.

(ilgili yönetmelik linki aşağıdadır:
    http://rega.basbakanlik.gov.tr/main....9/20040923.htm)

(bu yönetmeliğin 19. maddesinin değiştiği ve 01/01/2005 de kanunlaştığına ilişkin diğer bir link:
    http://www.alomaliye.com/arac_muayen...gis_181204.htm)
    benim yazdığım dilekçe böyle bişeydi aşağı yukarı. Ayrıca dilekçeye ek olarak her iki resmi gazetenin ilgili bölümlerinide çıktı olarak dilekçeye eklemenizde yarar var.

hakpek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA CBF150 2006.11
    Alıntı açıkyol adlı üyeden alıntı
    İlk muayene süresi 3 yıl olan bir ben mi varım!
    Ruhsatta muayene geçerlilik süresi 2009 yazıyor.
    Sonra da 2 yılda bir.

bir tek sen değilsin...Benim YBR'mdede 3 yıllık olarak yapılmış hemde 2005 kasım tescil belgeli...
    [B][COLOR="DarkOrange"]CBF 150 ADANA[/COLOR][/B]

trasher - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    GT250R
    İstanbul için;

emniyete bu konu hk. herkes mail atsın arkadaşlar işte link hakkımızı arıyalım...

RUHSATTA YAZAN MUAYENE SÜRELERİ İLE ALAKALI ŞİKAYET

http://www.iem.gov.tr/iem/?s=80
    [COLOR="Black"][B][FONT="Comic Sans MS"]yellow storm[/FONT][/B][/COLOR]

memin1857 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Fazer
    Walla benim muayene geçerlilik süremde 1 yıl. 19 Nisan 2006da aldım.

boy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2016 Aprilia RSV4 RF

Nedir bu muayene süresi konusundaki belirsizlik ???

Bu sabah motosikletimin ruhsatındaki 1 senelik muayene süresini düzelttirmek için Göztepe muayene istasyonuna gittim. Adamlar "Yok böyle birşey, o kanun 1 gün geçerliydi, motosiklet için muayene süresi 1 sene" dediler. 1 günlük kanun mu olur ya? Adamlara bu kanun resmi gazetede yayınlandı dedim ama dediklerimi dinlemediler bile. Konunun onlarla alakalı olmadığını, istiyorsam Trafik Şubesine gidebileceğimi söylediler. Bazı arkadaşların 2006 model motorlarının ruhsatlarında muayene bitiş 2009 yazıyor. Birçok kişinin de gidip muayene istasyonunda tarihi düzelttirdiğini duydum. Sabah sabah tepem attı yine. Arkadaşlar, bu konuda net ve doğru bilgiye sahip birileri var mı aranızda?
    Hayatta en büyük eğlence başkasının yapamazsın dediğini yapmaktır.

Süper Moderatör (BBRR) Barış Şuşut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    konuya karayolları bakıyor trafik şube ile alakası yok olayın bende marmariste araştırdım
    karayolları genel müdürlüğüne yaz dediler
    sadece bir bekçi vardı koca binada ...dediğine göre son 7 yıldır personel alımı olmuyomuş karayollarına emekli olanlar gidiyo yerine gelen yok ...devlet bu kurumu özelleştirecekmiş ..bu yüzden karşınızda malesef bi muhatap yok
    [B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]

nurguldemirbay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    asya t1
    ben de bir arkadaşımdan duydum muayene süresini 5 yıla uzatmış yeni yasa gereği ama onun için ruhsatın bir sayfasının değişmesi gerekiyormuş onun için de para verilecek yani
    KARTAL GOL GOL GOL
    54 SD 534 B RH+

Motosikleti
    2016 Aprilia RSV4 RF
    Kim kime dum duma yani... Peki ruhsattaki muayene süresini değiştirebilenler nasıl değiştirdi? Adamlar "Değiştirenler gelip tekrar düzeltme yapmazlarsa, polis motosikletlerini bağlayacak" dedi. Oldu canım dedim içimden. Memleket ne halde yaa! Geçiren geçirene de ben bu tip işlerde her seferinde kazık yiyip kendimi salak gibi hissetmekten bıktım artık.

Shamyl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F800S
    İçinden çok güzel demişsin boy
    BİR GÜN HERKES [B]ABS[/B]'Lİ OLACAK!!! [B]ABS[/B] SEN BİZİM HERŞEYİMİZSİN:)

trenox - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    var işte...
    yok abi o bi sene. 2 sene yazanlara ceza verılecekmıs cevırmelerde bızzat adamın demesı o yasa cıktı sonra ıptal oldu dedı. nası yanı felan dememe kalmadan da sakkadak muhuru bastı, ımzayı attı tarıhı yazdı hadı gecmıs olsun dedı.
    eyvallah dedım bende.
    ahbap olduk ara sıra içmeye felan gıdıyoz soruyom ben hala 2 sene felan dıye
    Sözkonusu vatan ise gerisi teferruattır.

Motosikleti
    2016 Aprilia RSV4 RF
    Yani şu anda ruhsatta muayene süresi 1 seneden farklı olanlar ceza mı alacak? Ne saçma iş bu yaa...

7. sayfa BirinciBirinci ... 56789 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler