benm 50 cc bunlardan muaf mı?
benm 50 cc bunlardan muaf mı?
ÖĞRENMEDEN,ÇALIŞMADAN,YORULMADAN,RAHAT YAŞAMANIN YOLLARINI ARAMAYI ALIŞKANLIK HALİNE GETİREN MİLLETLER;ÖNCE HAYSİYETLERİNİ, SONRA HÜRRİYETLERİNİ,SONRA İSTİKLALLERİNİ,KAYBETMEYE MAHKUMDURLAR. K.ATATÜRK
Erdemin verdiği resmi gazete yazısını bugün yazdırıp elime aldım gittim güngören şubeye, adamların yasadan haberi yok, aralarında uzun konuşmalar yasadaki incelemeler ve teleofon trafiği sonucunda bana, trafik daire başkanlığı emir vermezse bu uygulamayı yapamıyacaklarını ama emir gelirse ruhsatımı değiştireceklerini söylediler,
abi memleketin haline bak meclis yasa çıkartıyor adamlar biz tanımayız diyorlar bu nasıl iştir anlamadım
Şimdi yapacağımız iş bu trafik daire başkanımıdır , yoksa ankara ulaştırma bakanımıdır, ulaşabildiğimiz her yere dilekçe email çekip bu yasanın uygulanmasını sağlamamız gerek, yine burnuma birilerinin rant kokusu geldi.
Arkadaşlar az önce, gayrettepe trafiği, oradanda Ankara Trafik daire başkanlığıyla görüştüm,
Trafik Uygulama ve Daire Başkanlığı (Memlekette ne kadar daire başkanlığı varmış meğer elini sallasan..) Adamlar diyorki: Biz bu konuyla yakından ilgileniyoruz, sizin elinizdeki yasa muayene istasyonlarıyla ilgili bir yasadır, eskiden muayeneleri karayolları yapıyordu fakat şimdi özelleştiği için bu çıkan yasa onları ilgilendiriyor, fakat gelen yoğun şikayetler üzerine biz kendi yasamızı, çıkan bu yönetmeliğe uydurarak hazırladık 2 ay önce İÇİŞLERİ BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ ne gönderdik burada onaylanacak ve bütün trafik tescil bürolarına gönderilecek, ancak ondan sonra trafik tescil büroları bu yönetmeliği uyguluyabilirler dediler, 1-2 ay içinde bu yeni yönetmelikle ilgili emir şubelere gider, sizin de hakkınız yanmaz merak etmeyin dediler. BİLGİLERİNİZE
İki veya üç tekerlekli araçlarbur-k@ adlı üyeden alıntı
sizinki bu kısma uymuyor mu? yasada cc bazında kısıtlama yok
izmir yukardada dediğim gibi 14.06.06 tarihinden itibaren uygulamaya başladı.muhendis1959 adlı üyeden alıntı
arkadaşlar biraz daha uğraşırsak buradan Aziz Nesinlik bir hikaye çıkacak gibi görünüyor.............
ilk fırsatta ben de Göztepeye gidip bir araştıracagım, yavaş yavaş sonuç alınması güzel olmuş, en azından İzmiri kurtardık
Resmi Gazete Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır
Kuruluş : 7 Ekim 1920 23 Eylül 2004PERŞEMBE Sayı : 25592
Araç Muayene İstasyonlarının Açılması, İşletilmesi ve
Araç Muayenesi Hakkında Yönetmelik
YEDİNCİ BÖLÜM
Araçların Muayeneleri ile İlgili Hükümler
Muayene Süresi
Madde 14-Araçlar cinslerine, kullanma amaç ve şekillerine uygun olarak periyodik muayeneye tabidir. Buna göre;
a) Hususi otomobiller ile bunların her türlü römorkları ilk üç yaş sonunda ve devamında her iki yılda bir,
b) Resmi otomobiller ile bunların her türlü römorkları ilk iki yaş sonunda ve devamında yılda bir,
c) Lastik tekerlekli traktörler ile bunların her türlü römorkları ilk üç yaş sonunda ve devamında üç yılda bir,
d) İki veya üç tekerlekli araçlar ve bunların her türlü römorkları, ilk üç yaş sonunda ve devamında iki yılda bir,
e) Diğer bütün motorlu araçlar ile bunların her türlü römorkları ilk bir yaş sonunda ve devamında yılda bir,
periyodik muayeneye tabi tutulur.
Askeri araçlarla, iş makinesi türünden araçların muayeneleri, tescilini yapan kuruluşlarca yapılır.
Muayene süresi dolmasa bile kazaya karışması sonucu yetkili zabıtaca muayenesi gerekli görülenler ile üzerinde değişiklik yapılan araçların ayrıca özel muayenesi zorunludur.
Karayoluna çıkmış olan araçların, teknik şartlara uyup uymadığı trafik zabıtasınca kontrol edilerek uygunsuzluk tespit edilenler, her an muayene istasyonlarına sevk edilip muayeneleri yaptırılabilir. Bu durumda trafik zabıtasınca bir “Uygunsuzluk Tespit Tutanağı” düzenlenir. Bu tutanak olmaksızın muayene istasyonuna sevk yapılamaz.
DOKUZUNCU BÖLÜM
Geçici Hükümler, Yürürlük ve Yürütme
Geçici Madde 1- Mevcut muayene istasyonlarında yapılmakta olan araç muayene işlemlerine; bu Yönetmelik hükümleri ile 5 inci maddede yer alan şartlara göre, “Geçici İşletme Yetki Belgesi” alan muayene istasyonlarının faaliyete başladığı tarihte son verilir.
Yürürlük
Madde 21- Bu Yönetmelik 1/1/2005 tarihinde yürürlüğe girer.
YürütmeMadde 22- Bu Yönetmelik hükümlerini Ulaştırma Bakanı yürütür.
Less is more...
Arkadaşlar daha öncede belirtiğim gibi kanunlar çıkar,resmi gazetede yayınlanır.Daha sonra devletin bu kanunu kendisinin ne şekilde uygulayacağı ve yürürlüğü(yani hangi tarihte hangi birimce)resmi gazetede ilan olunur.Daha sonra birimler kendi içlerinde yazışırlar Üstten astta doğru,işte burası bizi bağlamaz.Resmi gazetedeki yönetmeliğin yürürlüğü esastır!!!
Şimdi işkence yasaktır ilgili kanun ve yönetmelikler hükmünce bu belirlenmiştir.
Bir polis memuru çıkıpta bana bunun yazısı gelmedi banane diyebilirmi?
Aynı şekilde ben alkollü araç kulanırken çevrilsem suç olduğuna dair yazı bana tebliğ edilmedi diyebilirmiyim
http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=15666
Haydi hükümeti yıkalım yerine AVM yapalım.
bu bilgi işinize yarar umarımmuhendis1959 adlı üyeden alıntı
Bunun sonu danıştaya kadar gider.Para kazanmak isteyen varsa AİHM'e kadar gider haberiniz ola.
hangi işimiz doğru dürüst yapılıyorki kahretsin ki bir anlam veremiyorum bu boşvermişliğe sallapatiye
Şu yazılanları bir avukat okusa meşhur olacak ama okumuyor
Erhan seninle aynı gün, aynı bayiden motor aldık.Skullhunter adlı üyeden alıntı
muhtemelen trafik tescil şubesi, ve muameleci de aynıdır.
benimkinin muayene süresi 1 yıl.
şimdi gel de, kalayı basma...
Ülkemde hiçbir iyilik cezasız kalmaz.
Off off
Evet arkadaşlar aynı şey benimde başıma geldi... Motoru kızıltoprak mototal dan alırken bende ruhsatı incelediğimde sordum; burda neden bir yıl yazıyor diye '' yeni kanun böyle artık yılda bir demişlerdi'' ben de kabullenmiştim sık değişen yönetmeliklere vermiştim böyle olmasını. Demek ki bu da yanlış yapılan bir şeymiş...
[B][/B][COLOR="Blue"][COLOR="blue"]motobike = on the wings of love[/COLOR][/COLOR]
valla ben bu öğlen muaynemi yaptırdım adam 1 yıllık yapmıştı ögledem sonra burda takılırken 2 yıllık olmasının gerektiğini duyunca tekrar gittim ve memura söyledim uyardım ve düzeltmesini istedim bana öyle bir yazı gelmedi çıkarttığımız tüm ruhsatlar 1 yıllık hiç düzeltmede yapmadık diyor baka baka geri döndüm yani düzeltmiyorlar kesinlikle....
japondan şaşma,çine bulaşma........
BAŞKA BİR SİTEDEN ALINTIDIR...mutluemlak adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar 05/06/2006 da motorumun muayenesini yaptırmak üzere göztepeye gittim.. ve muyenemi yaptırıp şirkete geldim buraya kadar herşey normal.. fakat nette yazıları okurken birden muayene süresi 2 yıl mı felan mı filan mı diye bi yazı okurken bi araştırdım ve gerceği gördüm hemen resmi gazetede bi araştırma yapıp kanunu buldum ve evet gercekten motor muyene süresi ilk muayene 3 yıl arkasından her 2 senede bir yapılması gerekiyor.. hemen göztepeyi aradım yok öle şey bizim kanumuzda yazmıyor dedi zatı muhterem.. bizim kanunumuz neysee artıkk.. bende sizin kanun bizim kanunmu var kardeşim diyerek telefonu kapattım.. ve hemen karayollarını ve oradanda trafiği bağladılar.. orada ki yetkili cok kibar bi şekilde ve benimde araştırmış oldugumu anlayınca kusura bakmayın beyfendi yanlışlık yapmış arkadaşlar hemen yarın gidin düzeltsinler ben direk telefon acıp söyleyecegim dedi.. ve bana orada kimi bulacagımı ve adınıda söyleyerek telefonu kapattım.. 06/06/2006 da tekrar yollara düşerek göztepeye gittim ve adamın adını verdiği kişiyi buldum biraz fırça biraz yüksek sesle adama derdimi söledim zaten talimatı alan şahıs aman efendim kusura bakmayın özür mözür dileyerek hemen yanlışı düzeltip 2007 yazan yeri 2008 yaparak tekrar mühürledi.. tam işlerimi hallederken arkadan yükselen bi ses "şimdi yandık bunu duyan herkes gelecek düzelttirecek ne yapcazz" işinizi doğru düzgün yapmanız için para alıyorsunuz bu emir 2005 ten beri gecerli heralde yaptıgınız pisliği temizleyeceksiniz dedim ve oradan ayrıldım.. evet arkadaşlar bu emir 01/01/2005 ten beri gecerli ama nedense beyfendiler halen 1 sene olarak işaretliyorlardı.. nedenini siz tahmin edin acaba neden!!!!!!!!!!!!!! alın bide size nasıl düzeltildiğine dair örnek
Ülkemde hiçbir iyilik cezasız kalmaz.
Ona yazı gelmemiş ha?Bu millet bir yazı yazacak tam yazacak ve ÇİZECEK
Arkadaşlar, motorun muayenesini bugün mutlaka yaptırmam lazım.!
Nereye? Ne kadar ücret?
Başka nereye? Başka ne kadar ücret lazım?
NOT:Sayın mod arkadaş.Arama yaptım.Fakat çok detaylı bir bilgi bulamadım.
Konuya 2 açıklayıcı cevap gelsin.Mesajı kilitleyin.
önce muayne ist yonuna gidip bandrol veya cezan varmı ona baktır ve vezneye 50.70 ytl muayne harcını yatır ardındn memurdan muayne için temiz kağıdını al tabi sigortanda hazır olsun muayne memuruna ruhsatını ve imzalıyor başka memurda mühürleyip sana veriyor işin bitmiş oluyor tahmini kuyruk yoksa 1 saatte halledersin.
japondan şaşma,çine bulaşma........
Teşekkürler...
Arkadaslar, dün itibariyle 1 yıl olan muayene süresini izmit trafik tescilde 3 yıl olarak düzelttirdim.yalnız yeni trafik belgesi (ön yüzünde muayene süresinin, arka yüzünde muayene istasyonunun kaşelemesi için 3 bölümün olduğu yaprak) almam gerekti.30 YTL ye maloldu...izmit trafik tescil büro amiri, "biz araştırdık, 1.1.2005 den beri hatalı işlem yaptığımızı farkettik ve 2 haftadır hatalı işlemleri düzeltmeye başladık" dedi.Ama görevli memurlar,ısrarla hatayı düzeltmek istemediler."evet,haklısın 3 yıl olmalıydı muayene süresi..ama şimdi senin ruhsatı değiştirirsek, millet başımıza üşüşür, herkes düzelttirmek ister,altından kalkamayız" falan filan gibi saçmaladılar. Amirin emir vermesiyle işini s.eve s.eve yaptılar....Captain Future adlı üyeden alıntı
istasyonlarda motosikletlere öncelik tanıyorlar....muayene memuruna git ..benim motosikletim var deyince kolaylık gösteriyorlar...mutluemlak adlı üyeden alıntı
[IMG]http://img284.imageshack.us/img284/4986/untitled29jl.gif[/IMG][/URL][/IMG]
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)