Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 123412 ... SonuncuSonuncu

Muayenelerle ilgili her şey

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Aprilla Pegaso,Hyosung 250comet(satılık)
    Sıfır aldığımız motorun ilk muayenesini 3 yıl sonra mı yaptıracağız?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    ışık ercan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MCT 250
    ben mart sonunda sıfır aldım muayene tarihi 1 yıl sonrası
    yaşasın rüzgar kardeşliği

Süper Moderatör Olcay Avşar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda NC 750X
    Normalde 1 yıldı, ama bu senenin başında 2 yıl oldu gibi söylentiler çıktı. Belkide doğrudur, iki gün önce Erhan (skullhunter) bir arkadaşının motorunu muayene ettirdi gelsin sorlaım bakalım ne yazmışlar ona.
    "normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"

Makine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2015 Triumph Tiger Explorer
    Yanlış hatırlamıyorsam benim motor 2008'de girecek muayeneye. Ruhsata bakar kesinleştiririm ama 2 sene oldu diye biliyorum.
    "Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır." (Epiktetos)

trenox - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    var işte...
    nedir acaba olması gereken. hayır kanun degıstıyse bılelım. surda bı ay sonra muayene yaptırcam adam 1 sene felan yazmasın 2 sene ise eger. uyaralım ama dımı?
    Sözkonusu vatan ise gerisi teferruattır.

Motosikleti
    TRUVA 250/4 2006
    ben 3. ayda sıfır motor aldım muayenesi 1 senelik

73umut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha ybr 125
    bizim mondialide 1 senelik yapmışlar.aslında trafik sigortası arabalarda 130 küsür milyon motorda 28 milyon muayeneninde ucuz olması lazım hadi oda olmadı bari aynı süre geçerli olması lazım.

Moderatör (forrap) Tuncer Sezen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı ylmzzz adlı üyeden alıntı
    sıfır motorlarda 3 yıl yapılıyor. ben 2005 de aldım 2008 e kadar yazıyor.
    İşte bu olamaz...Bende 2005 te aldım ve 1 yıl geçerliliği var muayene süresinin 3 yıl olduğundan eminmisin?Emin olmak lazım,ben sadece mantık yürütüyorum ve 3 yıl fazla geldi(1 yıldı çıkarsalar bile 2 yıla çıkar heralde),ama tam olarak bilen varsa söylesin.Ben araştırma yaptım biraz ve bu linkte; http://www.iem.gov.tr/trafik/modules.php?name=trafik şöyle bir yazı var ''-Diğer bütün motorlu araçlar ile bunların her türlü römorkları ilk bir yaş sonunda ve devamında her yıl.
    periyodik muayeneye tabi tutulur.''
    Yazıyor yazının en alt tarafında...ARAÇLARIN MUAYENE MECBURİYETLERİ VE SÜRELERİ bölümünde.Ama tabi en doğrusu emin olan birine sormak çünkü siteyi ne zaman güncelledikleri belli değil ve tam olarak motosikletten bahsetmiyorlar Bi yer daha var ama saolsun onlarda motosikletten bahsetmemiş sadece şu yazıyor,bundan bi sonuç çıkarmak zor;
    http://www.alanya.gov.tr/index.asp?d...avuzu&hk_id=21
    Araçların Teknik Şartlara Uygunluğu ve Muayene Süreleri
    Teknik şartlara uygun durumda olmayan araçların trafiğe çıkarılması yasaktır. Araçlar cinslerine, kullanma amaç ve şekillerine göre;
    a) Hususi otomobiller ile bunların her türlü römorkları ilk üç yaş sonunda ve devamında her iki yılda bir,
    b) Resmi ve Ticari plakalı otomobiller ile bunların her türlü römorkları ilk iki yaş sonunda ve devamında her üç yılda bir,
    c) Lastik tekerlekli traktörler ile bunların her türlü römorkları ilk üç yaş sonunda ve devamında yılda bir, periyodik muayeneye tabi tutulur. Askeri araçlar, raylı sistemde çalışan veya iş makinesi türünden araçların muayeneleri, tescilini yapan kuruluşlarca ve muayene yönetmeliğinde belirtilen esaslara göre yapılır. Muayene süresi dolmasa bile kazaya karışması sonucu yetkili zabıtaca muayenesi gerekli görülenler ile üzerinde değişiklik yapılan araçların ayrıca, özel muayenesi zorunludur. Karayoluna çıkmış olan araçların, teknik şartlara uyup uymadığı trafik zabıtasınca kontrol edilerek her an muayene istasyonlarına sevk edilip muayenesi yaptırılabilir. Ayrıca, yetkililerin isteği halinde araçlarda bulunması zorunlu belge ve cihazların bulunup bulunmadığı muayene istasyonlarında kontrol edilir ve şartlara uymayanların muayeneleri yapılmaz.

O kadar yazı var ama hiç birinde tam olarak motosikletten bahsedilmiyor Skull a soralım en güzeli,madem o da yeni yaptırmış...

fatih001 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    çelik tiger 150
    10/05/2006 da plaka ruhsatımı çıkardım muayene tarihi 10/05/2007 yazmışlar
    tam 1 yıl

arkadaşlar ruhsatı kendiniz çıkarabiliyosanız 100 ytl cebinize kalıyo haberiniz olsun.ben 100 ytl harcadım ruhsat plaka için

ozgur_zrolu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    jinlun 250 elegance
    net olarak izah edeyim.Eğer yeni kayıt olacak bir motor ise 20 temmuz 2005 tarihinden itibaren 3 yıldırdır.Daha sonraki dönemlerde yapılan muayanelerde ise bu süre 2 senedir.Kesin ve net budur.
    MT Motorize07 Antalya Grubu

benim sana tavsiyem hiç ses etme 2 sene sonrta git muayene ol bidaha gene ses etme adam öyle yazdı bende ona uydum de
    Kask tak!

ozgur_zrolu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    jinlun 250 elegance
    Alıntı godfather adlı üyeden alıntı
    benim sana tavsiyem hiç ses etme 2 sene sonrta git muayene ol bidaha gene ses etme adam öyle yazdı bende ona uydum de
    dostum ortada bir yanlış yok.Muayane komisyonundaki memur doğru olanı yapmış.
    muayane süreleri:
    -Otobüs,Kamyon,Kamyonet,Minibüs,iş makinası: Her halukarda 1 yıldır.
    -Otomobil ve Motorsiklet:Trafiğe ilk çıkış tarihi itibarı ile 3 yıl ilk muayane büresinden itibaren ise 2 yıldır.
    -Traktör:Trafiğe ilk çıkış tarihinden itibaren 5 yıl ilk muayane bitiş tarihinden itibaren ise 3 yıldır.
    Ticari Taksi:Her 1 yılda bir kez yapılmak zorundadır.
    MT Motorize07 Antalya Grubu

Moderatör (forrap) Tuncer Sezen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı ozgur_zrolu adlı üyeden alıntı
    net olarak izah edeyim.Eğer yeni kayıt olacak bir motor ise 20 temmuz 2005 tarihinden itibaren 3 yıldırdır.Daha sonraki dönemlerde yapılan muayanelerde ise bu süre 2 senedir.Kesin ve net budur.
    Daha bi kaç ay önce yapılan muayeneler 1 yıl geçerliydi ama sen 20 temmuzdan beri bu böyle diyosun ve bundan emin olduğunu söylüyorsun Daha senden bi kaç mesaj önce bigking adlı arkadaşımız da aşağıdaki yazıyı yazmış;
    ben 3. ayda sıfır motor aldım muayenesi 1 senelik
    Peki bu nasıl oluyor o zaman?Ben anlam veremedim,Özgür sen eminmisin?

Infaustus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Harley Davidson Sportster 1200
    Arkadaşım daha çok yakın bir zaman önce muayenesini yaptırdı ve 1 yıllık. ozgur_zorlu, neye dayanarak bu kadar kesin konuşuyorsun bilemiyorum ama bildigin bir kanun maddesi veya yasa değişikliği varsa bir şekilde belgelendir ve eğer haklı isen bizler de kazıklanmayalım her yıl ve muayene istasyonunda gerekli belgeyi göstererek doğru yazılmasını sağlayalım. Benim muayenem de 22 haziran tarihinde dolacak çünkü. Şunu bir netleyelim gözünüzü seveyim..
    Kralını tanımam. Edirne Motorcycle Club!!!

rider89 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hussar125
    Benimkindede 1 yıl süre var Muayeneye girmezsek ne olur????
    0 Rh (+)
    06 - 09

adalı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 150
    Arkadaşlar 8 gün önce sıfır motor aldım muayenesi tam bir yıllık olarak verilmiş. Böyle olmadığını iddia eden arkadaş buna ne dersin ?
    [COLOR="Blue"]TANRI, İNSANLAR UZUN ÖMÜRLÜ OLSUN DİYE BOZCAADA YI YARATMIŞ[/COLOR]

raymond - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2006 mondial KH 100 (97CC),2,5 tdi vw transporter
    Bende Sifir Aldim Benimkide 1 Yillik Gelecek Sene Yapilacak Nisan 10 Trafige Cikisli Il Lerden Ile Degisyormu Bu
    erkan

pazer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    2005'in 11. ayında ikinci el bir motor aldım.Muayenesini kendim yaptırdım.2 yıllık yapmışlar.

Süper Moderatör Olcay Avşar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda NC 750X
    Erhan da 3 gün önce yaptırdı muayene demiştim, 1 yıl yazmışlar. Yahu memlekete bak, motorlu taşıtların muayenesi Allah'a emanet. Kimin ne yaptığı belli değil
    "normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"

Infaustus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Harley Davidson Sportster 1200
    Tanıdık bulsak acaba 5 sene falan yazdırabilir miyiz
    Kralını tanımam. Edirne Motorcycle Club!!!

2. sayfa BirinciBirinci 123412 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)

Bu Konudaki Etiketler