Muayenelerle ilgili her şey
Reklamlar
-
02 Ağustos 2007, 00:58
Evet arkadaşlar bugün Güngören ilçe emniyete gittim.Ek 1 formunu hemen yandaki müşavirlikte doldurttum. ve başvurumu yaptım.
Adamla önce yanaşmadılar.Sonra bize 1 ağustos 2006 da geldi bu tebliğ dediler.Ben de bunun beni ilgilendirmediğini resmi gazetede yayınlanan ilamın 23/09/2004 te olduğunu yürürliğe de 01/01/2005 te girdiğini belirttim.Herşeyden haberleri var aslında ama çamura yattılar.O zaman 32 lira vereceksin trafik belgeni yeniden çıkartacağız dediler.Sonra kavga çıktı.Ben kanunu arkama almışım vazgeçer miyim.Dedim şimdi sana bu parayı veriyorum 2 saat sonra ruhsatı almaya geldiğimde geri vermiş olacaksın bana.Hemen amirlerine gittim tüzüğü incelettirdim.Dosyalardan baktılar.Haklı olduğumu anlayınca amir odasına memuru çağırdı parayı ödediler.Özür dileriz bizim hatamız belgeyi değiştirmeden üstünde düzeltme yapmamız gerekiyordu dediler.Ama bu işler 2 saatimi aldı.Kime ne tuttururlarsa yani.Hem para vermedim hem de belgem yenilendi.
Demek ki isteyince yapılabiliyormuş.
Yarın da büyükçekmeceden diğerini halledeceğim.
Bu arada bilginize kanun 01/01/2005 ten sonra tescili yapılmış araçları kapsıyor.Sadece 2006 moldeller deği yani.Arkasında durursanız çözersiniz.Amirlerden çok tırsıyorlar.Hemen işinizi yapıyorlar.Sonuç olarak muayenem 2009 temmuzuna uzadı.
Geçmiş olsun...
Reklamlar
-
02 Ağustos 2007, 01:03
Tam or.... cocukları bunlar varya hemde katıksız
colugunun cocugunun rızkını almaya utanmıyormu bu seref...
Sizin TA.................
Bilgin Sana Kıymet, Talebin Ne ise O sun Sen. İnsanlığı Sade Yiyip İçmekte mi Sandın ? Halin Ne ise Müşteri Sen Oldun O Hale, Noksanı Meğer Adli İlahidemi Sandın ?
-
02 Ağustos 2007, 01:04
-CRiminAL- adlı üyeden alıntı
Evet arkadaşlar bugün Güngören ilçe emniyete gittim.Ek 1 formunu hemen yandaki müşavirlikte doldurttum. ve başvurumu yaptım.
Adamla önce yanaşmadılar.Sonra bize 1 ağustos 2006 da geldi bu tebliğ dediler.Ben de bunun beni ilgilendirmediğini resmi gazetede yayınlanan ilamın 23/09/2004 te olduğunu yürürliğe de 01/01/2005 te girdiğini belirttim.Herşeyden haberleri var aslında ama çamura yattılar.O zaman 32 lira vereceksin trafik belgeni yeniden çıkartacağız dediler.Sonra kavga çıktı.Ben kanunu arkama almışım vazgeçer miyim.Dedim şimdi sana bu parayı veriyorum 2 saat sonra ruhsatı almaya geldiğimde geri vermiş olacaksın bana.Hemen amirlerine gittim tüzüğü incelettirdim.Dosyalardan baktılar.Haklı olduğumu anlayınca amir odasına memuru çağırdı parayı ödediler.Özür dileriz bizim hatamız belgeyi değiştirmeden üstünde düzeltme yapmamız gerekiyordu dediler.Ama bu işler 2 saatimi aldı.Kime ne tuttururlarsa yani.Hem para vermedim hem de belgem yenilendi.
Demek ki isteyince yapılabiliyormuş.
Yarın da büyükçekmeceden diğerini halledeceğim.
Bu arada bilginize kanun 01/01/2005 ten sonra tescili yapılmış araçları kapsıyor.Sadece 2006 moldeller deği yani.Arkasında durursanız çözersiniz.Amirlerden çok tırsıyorlar.Hemen işinizi yapıyorlar.Sonuç olarak muayenem 2009 temmuzuna uzadı.
Geçmiş olsun...
peki hocam senn muayne gunu gelmişmydi ruhsatta yazan eski yoksa daha varmıydı ona arkadasın teki gectikten snr gtmiş sen muayne yaptırıcaksın gecmiş sennki muayne gunu dolmadan gelicektn fln demiş
true love..
Drift Religion
-
02 Ağustos 2007, 01:11
benim ruhsat beşiktaşa kayıtlıydı orda zaten önceden haberleri varmış.. abim gitti düzelttirdi... zaten bizde gitmeden gerekli belgeleride toplamıştık... gerek kalmadı düzeltti verdiler...
-
02 Ağustos 2007, 01:21
criminal paylaşımın için teşşekkurler.. musait zamanda ugrayıp yaptıracam seninlede tanışalım bi ara ya 2 adım yerdeyiz..
benim muayne geçti ama nasıl olur?
-
02 Ağustos 2007, 01:48
benim motorun trafiğe çıkış tarihi 2007 ve motoru satın aldığımda ruhsatta son muayene tarihi 2008 yazıyodu.eski motorumda çıkş 2006 son muayene 2007idi.
o yüzden ilk başta ruhsata herhangi bir işlem yaptırmadım.fakat forumda bu konuyla ilgili bir başlıkta motosikletlerde mıayene süresini 3 yıla çıktığını öğrendim.bağlı olduğum ankara trafik şubesine gidip durumu anlattım.görevli memur ruhsatın üzerindeki 2008 tarihinin üstünü kalemle çizip yanına kalemle 2010 yazdı ve ruhsatı tekrar şubede preslediler.işlem çok basit yani.
kalemle yazma olayına gelince:geçenlerde trafik polisi beni çevirip evrakları istedi ve ruhsat üstündeki kalemle yazılmış 2010 yazısı hakkında hiçbirşey sormadı.zaten onlarda yeni çıkan kanundan haberdarkar.yani yapacağın şey
bağlı olduğun trafik şubesinde tarihi düzelttirmek.5 dakika bile sürmüyor.
unutma oyun bitince vezirde piyonda aynı kutuya konur:bounce:
-
02 Ağustos 2007, 01:52
Benden ruhsat parası falan diye yaklasık 35 aldılar
Bu bilgileri onlarında adı gibi bildiklerinden eminim öyle oldugu halde benden bu parayı aldıkları icin ben simdi bunlara ettigim dualarda haklımıyım haksızmıyım
Süzme o...... ç..... hemde katıksız diyorum baska birşey degil haram olsun...
Bilgin Sana Kıymet, Talebin Ne ise O sun Sen. İnsanlığı Sade Yiyip İçmekte mi Sandın ? Halin Ne ise Müşteri Sen Oldun O Hale, Noksanı Meğer Adli İlahidemi Sandın ?
-
02 Ağustos 2007, 01:57
CERRAHI adlı üyeden alıntı
Benden ruhsat parası falan diye yaklasık 35 aldılar
Bu bilgileri onlarında adı gibi bildiklerinden eminim öyle oldugu halde benden bu parayı aldıkları icin ben simdi bunlara ettigim dualarda haklımıyım haksızmıyım
Süzme o...... ç..... hemde katıksız diyorum baska birşey degil haram olsun...
benden 5 kuruş istemediler.sana bunu yapan harbi süzme o... ç....ymuş.
-
02 Ağustos 2007, 11:31
Arkadaşlar benim muayene 34 gün geçmişti.Yapmak zorundalar.5 kuruş para vermek zorunda değilsiniz.Sadece ek1 formunu müşavire yazdırınca 5 liranız gidiyo.O da sadakanız olsun.Birazdan büyükçekmecede 2005 model motorumu yaptıracağım gelişmeleri anlatırım size.
-
02 Ağustos 2007, 20:55
Bugun ankara emniyetine gittim muayene süresini uzatmak için. Motorum 2005 temmuz çıkışlı ruhsatta yazan muayene süresi temmuz 2006 ve benden önceki sahibi gidip muayensini yaptırmış(hiç uzatmaya çalışmadan) o muayenede önumuzdeki hafta doluyor. Emniyetteki polis "siz muayene yaptırmışsınız ben ön tarafı değiştiremem" dedi. Hadı o memur haklı olsun bakalım ama geçen sene yapılan muayenenin 2 sene geçerli olması gerekmezmı?
Kimseye cahil deme, dağ başındaki çobana bile. Hiç birşey bilmiyorsa, koyun gütmesini senden iyi biliyordur.
-
02 Ağustos 2007, 21:53
lojistik adlı üyeden alıntı
Bugun ankara emniyetine gittim muayene süresini uzatmak için. Motorum 2005 temmuz çıkışlı ruhsatta yazan muayene süresi temmuz 2006 ve benden önceki sahibi gidip muayensini yaptırmış(hiç uzatmaya çalışmadan) o muayenede önumuzdeki hafta doluyor. Emniyetteki polis "siz muayene yaptırmışsınız ben ön tarafı değiştiremem" dedi. Hadı o memur haklı olsun bakalım ama geçen sene yapılan muayenenin 2 sene geçerli olması gerekmezmı?
geçen yılki kanunda muayene süresi 1 yıldı.polis haklı.
-
03 Ağustos 2007, 00:53
01/01/2005 ten sonra trafiğe çıkan her aracın (motosiklet için) ilk muayenesi 3 yıl sonrasındaki muayeneleri 2 yıl.Eğer muayene yapıldı ise ki 2006 temmuzda yapıldıysa kanun kapsamındadır.O zaman muayenenin yapıldığı istasyona başvurup düzelttireceksin dostum.Emniyet ona karışmaz.Kanun bunu diyor.Arkasında durun lütfen.
bakın bu kanun çıkalı 2 buçuk sene oldu.Bu duyarsızlıklara göz yummayalım
-
10 Eylül 2007, 19:53
SUZUKi BURGMAN MUAYENEYLE İLGİLİ...
bu aralar suzuki burgman 400 muayenesi yaptıran oldu mu acaba ne kadar tutuyor tam olarak pazarlık açısından muayenenin fiyatını bilmem gerek ben yaptırıcam da yardımcı olursanız sevinirim (muayene 2004 te bitmiş ve yapılmamış sonra )
-
10 Eylül 2007, 21:36
muayene modelle ilgili bişey değildir, motosikletler için 52ytl civarı bişeydi , 2004 ten beri yapılmadığı için ceza olayı eskiden yoktu ama şu an nasıldır bilemiyorum.
Biz ilhamlarimizi gokten ve gaipten degil dogrudan dogruya hayattan almis bulunuyoruz. K.Atatürk
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler