Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Muayenelerle ilgili her şey

REKLAM ALANI
    mhrrmkpnr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı GorkeM adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben geçen gün gittim herhangi bir trafik şubesine;

cevap: bilmiyoruz kayıtlı olduğu yere git... ama önce al şu temiz kağıdını...
    -peki

sonrasında muayne istasyonuna geçerken uğradım

cevap: yok öyle birşey gir muayneye burda bak karşıdan vs vs...
    -beyefendi değiştirilmesi lazım
    cevap: yok nereden çıktı o 1 yıl işte bak ruhsatta yazıyor...
    -ruhsattaki yanlış beyefendi herkes değiştiriyor.
    cevap: senin muayne geçmiş o yüzden girceksin muayneye , eğer geçmeseydi uzatırdın... şimdi karşıdan harcı öde...
    -ödemiyorum... tövbe tövbe...

kayıtlı olduğu trafik şubesine gideceğim pazartesi... bakalım sonuç ne olacak.
    gerçekten memurlar nie hep bole anlamam belli bi kuşak sorunu galiba..
    eger trafikte aynı sorunu yaşarsan bence referans falan göster yolda bi komser çevirdi o söyledi veya muayne istasyonundaki memur buraya yolladı gibi cnk ordaki polis arkadaşta aynı kuşak memurlardan olabilir
    true love..

Drift Religion

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

Motosikleti
    yamaha süper tenere 1200cc ZE
    yormayın kendinizi ruhsata yazan tarih gecerli oyle yonetnelik falan yok hikaye paşa paşa mayene istasyonuna pınar salı günü benim motor gidecek istersen pazar günü konuşalım senin kinide yaptırızız elemanla birlikte gidersiniz

denizcimuzaffer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Beat ve denizciforesight :))
    Arkadaşlar Yönetmeliği ekledim, açıkça görülüyor. Aracınız 2006 ve üzeri modelse trafik şubesine gidip ısrarla takip ediniz. Tavsiyem budur.
    Yönetmelik 2004 den itibaren geçerli, ancak, bilinmemesi ve yaşanan sorunlar üzerine 2006 da yönerge çıkarıp şubelere yollamışlar, Sirküler ile de uygulanmasını bir kere daha ikaz etmişler. Bilmiyoruz bahanesi işi yokuşa sürmek için gibi görünüyor.
    Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim
    Poturdak

Motosikleti
    Honda CBR 1100XX
    Alıntı Pınarr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Belirttiğin tarihteki resmi gazeteyi inceledim fakat böyle bil bilgiye rastlamadım ben :(
    ben orada belirttiğim gibi hallettim ve benım gibi bir cok insan var. coguda dua etmiştir benim için :D

Motosikleti
    SYM GTS250 i EVO
    benimde aynı şekilde 2006 yılında alındı ve 2007 son olarak gözüküyor şimdi bende trafik şubeye giderek halledebilir miyim bu işi muayeneye gerek yok mu yani ?

birde anadolu yakasında göztepe tarafında en yakın trafik şube nerde acaba bilen var mı ?

blackhawk06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA FZ6 FAZER S2
    bu topic eskidi ama .... trafik şube sadece sıfır alınan motorların süresini kanuna göre (3 yıl) düzeltiyor..normal muayanalaeri düzeltmek için muayene istasyonuna gidiyorsunuz onların verdiği cevap bu kanun yeni yaptıranlara uyguluyor siz şimdi yaptırın 2 yıl geçerli olacak diyorlar...en azından ben ankarada bu cevapları aldım
    İMZA:BİR DOST

SilentScream - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2015 Yamaha MT-09 Tracer
    arkadaşlar belki alakasız ama ankarada muayene istasyonu nerede acaba tam olarak yenimahallede olduğunu biliyorum ama...

abal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ASYA 150T 19A
    Ben ruhsatımdaki tarihi düzelttirdim.. hiç bişeyde demediler...
    KIRMIZI BOĞA..

metemen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MONDİ 250 MCT
    arkadaşlar 2yıllık muayene ücreti ne olmuş blen varmı
    ...tın tın giderim abi....

-CRiminAL- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Muayene süresi düzeltme ile ilgili yardıma ihtiyacım var

Arkadaşlar bi konuda yardımınıza ihtiyacım var.Şu muayene sürelerini 3 yıla çıkartan arkadaşlar bana bi bilgi verirse sevinirim...
    Bende iki motor var biri istanbul güngören diğeri büyükçekmeceye kayıtlı.
    Herbiri için kendi şubesine mi başvurmamız gerek.Şubeleri aradım adamlar biz öyle bişey bilmiyoruz falan diyorlar.Delirecem düzeltenler nasıl düzeltti.
    Bi de forumda bi dilekçe mi ne yayınlanmış o nerdedir bulamadım.Bana bi yardımcı olursanız sevinirim.
    Belki bu konular açılmış olabilir ama 6 aydır hastanedeydim.Herşeyi kaçırdık...Yardım edenlere teşekkürler...

öncelikle gecmiş olsun arkadaşım bende duran yazı bu brz ararsan dha ayrıntılı topicler acıldı
    23 Eylül 2004 Tarihli Resmi Gazete
    Sayı: 25592

Ulaştırma Bakanlığından:

Araç Muayene İstasyonlarının Açılması, İşletilmesi ve
    Araç Muayenesi Hakkında Yönetmelik

YEDİNCİ BÖLÜM
    Araçların Muayeneleri ile İlgili Hükümler

Muayene Süresi
    Madde 14-Araçlar cinslerine, kullanma amaç ve şekillerine uygun olarak periyodik muayeneye tabidir. Buna göre;
    a) Hususi otomobiller ile bunların her türlü römorkları ilk üç yaş sonunda ve devamında her iki yılda bir,
    b) Resmi otomobiller ile bunların her türlü römorkları ilk iki yaş sonunda ve devamında yılda bir,
    c) Lastik tekerlekli traktörler ile bunların her türlü römorkları ilk üç yaş sonunda ve devamında üç yılda bir,
    d) İki veya üç tekerlekli araçlar ve bunların her türlü römorkları, ilk üç yaş sonunda ve devamında iki yılda bir,
    e) Diğer bütün motorlu araçlar ile bunların her türlü römorkları ilk bir yaş sonunda ve devamında yılda bir,
    periyodik muayeneye tabi tutulur.
    Askeri araçlarla, iş makinesi türünden araçların muayeneleri, tescilini yapan kuruluşlarca yapılır.
    Muayene süresi dolmasa bile kazaya karışması sonucu yetkili zabıtaca muayenesi gerekli görülenler ile üzerinde değişiklik yapılan araçların ayrıca özel muayenesi zorunludur.
    Karayoluna çıkmış olan araçların, teknik şartlara uyup uymadığı trafik zabıtasınca kontrol edilerek uygunsuzluk tespit edilenler, her an muayene istasyonlarına sevk edilip muayeneleri yaptırılabilir. Bu durumda trafik zabıtasınca bir “Uygunsuzluk Tespit Tutanağı” düzenlenir. Bu tutanak olmaksızın muayene istasyonuna sevk yapılamaz
    true love..

Drift Religion

**emr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kawasaki er6-n
    ilgili trafik şubesine gidip konudan bahsedersen, hemen ruhsatta düzeltme yapıyorlarmış.
    Ankara'da yaptıran birçok arkadaş oldu..

Alıntı **emr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ilgili trafik şubesine gidip konudan bahsedersen, hemen ruhsatta düzeltme yapıyorlarmış.
    Ankara'da yaptıran birçok arkadaş oldu..

arkadaşlar, bu arada bu muayene süresi konusunu sakın ihmal etmeyin, 1.5ay önce bu mezvu yüzünden motorum otoparka çekildi, yaya kaldım cadde ortasında.

nitrious81 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Octavia
    Ben gıttım yukardakı yazıda oldugu gıbı yazıyı gosterdım ınanmadılar dedılerkı agustos 2006 da geldı o dedıler bende nasıl olur 2004 de uygulamaya kondu dedım gene ınanmadılar sonra arsıvden cıkarttık dosyaları ara ara en sonunda bulduk tamam dedıklerı gıbı Agustos 2006 da gelmıs ( 81. ıl olan Düzce ye gelmesı 2 yıl almıs ne kadar agır ıslıyo sıstem sız dusunun ) ama bı baktılar kı gercekten de 2004 de uygulamaya gecmıs yanı sonuc olarak ben haklıydım ruhsatdakı o kısmı yenıden duzenlendıler PVC ve soguk damgaya soktular ve verdıler herhangı bı ucret de odemedım ve artık 3 yıl muayenem.
    Biri şu Düzcedeki kasksız ehliyetsiz üstüne üstlük Abart egzozları ile kafa ...... bir dur desin !!!

babaçi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Comet
    http://www.motosiklet.net/forum/fayd...erekenler.html

buradab tüm bilgilere ulaşabilirsiniz
    Ne irfandır veren ahlâka yükseklik nede vicdandır, Fazilet hissi insanlarda, Allah korkusundandır

2 ay önce Bayrampaşa trafik şube müdürlüğünde değiştirdim.. 5 kuruş para vermedim.. Biz öyle bişeyden haberdar değiliz ayaklarını banada yaptılar.. Birazcık bastırınca iyi öyleyse yapalım oldu.. Haberdar olmadıkları bi işlemi daha sonra nasıl olurda yapalım derler oda "Burası Türkiye" cevabıyla çözülüyor..

İşin daha komik tarafı elimden aldıkları ruhsatı , kenarda oturan X firmasında çalışan bi muameleciye verdiler.. işlemleri o yaptı , daha sonra bankonun arka tarafına geçip soğuk damga makinasına bile o verdi ruhsatı..

Ne saçma bi sistem diye sitemmi edeyim , ya nasıl olsa işim halloluyor diye mutlumu olayım şaşırdım..

Kesinlikle haberimiz yok lafına inanma ve ne ruhsat değişimi için nede başka bişey için para verme.. Ruhsat değişiminede gerek yok.. Üzerinde değişiklik yapılabiliyor.. Yeterki soğuk damga yenilensin.. Sonrasında defalarca çevirmelere denk geldim.. Ve birkaçında polislere özellikle gösterdim o değişikliği sorun yaşarmıyım diye ama hepsi "soğuk damga olduğu sürece yasaldır" cevabını verdi..

Bu arada şubede bütün işlem sadece 15 dakika sürdü.. Umarım sende sıkıntısız halledersin..
    [B]Dün Dünle Gitti Cancağazım, Artık Yeni Şeyler Söylemek Lazım... [/B]

Motosikleti
    zs250_5
    criminal kardesim msnni acabilirnisin

hyosung la ilgili soru sorucaktım kardesim biliyorum kafanı şişiriyorum ama sen cewaplarsan içim 1o kat daha rahatlayacak

exile - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBF 150
    crminal benim ruhsatta güngörene kayıtlı şuan çatalcadayım bu işi halletmem en az 1 gunumu alır .. rica etsem kendi işlerini hallettikten sonra güngören subede ne gibi işlmeler yapıldı anltabilirmisin?

bu arada başka şubede yaptırma şansımız yok dimi?

-CRiminAL- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bilgi verenler için teşekkürler.Exile şubeye gidince haber veririm.Ben de beylikdüzündeyim.Bakacaz ne olacak

GorkeM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Geçen trafiğe gittim... 2. el motosikletler için bu yasa geçerli değilmiş... Ilk sahibi olmanız gerekiyormuş... Böyle mi bu?
    Forum Kuralları◄ ►Moto Aktuel◄ ►Türk Dil Kurumu
    Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero

Alıntı GorkeM adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Geçen trafiğe gittim... 2. el motosikletler için bu yasa geçerli değilmiş... Ilk sahibi olmanız gerekiyormuş... Böyle mi bu?
    biz novarixle birlikte ruhsatı onun ustune aldırmaya gittigimizde yeni ruhsat cıkartırken duzelttrdik ole sacmalıkmı olur yaa ne demek ilk sahibi ne biçim brkrasi bu yaa
    true love..

Drift Religion

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)

Bu Konudaki Etiketler