Muayenelerle ilgili her şey
Reklamlar
-
18 Şubat 2007, 05:36
superkartal adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar 10.08.2005 tescil tarihli motorumun,ilk muayene geçerlilik süresi 10.08.2006 olarak yazıyordu.Ama 2005 ocak ayından itibaren geçerli olacak kanuna göre ilk muayene geçerlilik süresi 3 yıldı.Bende gittim ilçe trafiğe başvurdum.Tabi elimde belgeler,kanıtlarda var.Paşa paşa süreyi 3 yıla uzattılar.yani 10.08.2008 olarak değiştirdiler.Yoksa iki yıl motorumu muayeneye sokup yaklaşık 120-130 ytl ücret ödeyecektim.Aman arkadaşlar elinizde belgeler kanıtlar varsa sizde her zaman hakkınızı arayın.
merhaba arkadaşlar Motorsiklet Muayene Geçerlilik Süremi uzattırmak için http://trafik.izmirpolis.gov.tr adresini incelerken "Sorularınız" başlığı altında
Sorulma Tarih Ve Saati 14.06.2006 15:41:08
Konusu Soru Sahibinin Mail Adresi Soran İP
TRAFİK ŞUBE İŞLEMLERİ hdemirozer@ --- --- 85. --- --- ---
mayıs 2006 motosiklet vizemi yaptırdım 1 yıllık yapıldı 1/1/2006 tarihinden itibaren motosiklet vizeleri 2 yılda bir acente motosikletlerde 3 yıl olarak resmi gazetede yayınlandığı söylendi istanbulda bu şekilde yapıldığı bilgisi var bu konuda bilgi alabilirmiyim
CEvaben:
Karayolları muayene istasyonunda vize süresi ne kadar verilmişse tescil Birimleri bu süreyi ruhsatınıza işler.Uygulamada bir aksaklık yada yanlışlık var ise karayolları muayene istasyonuna danışınız....
Şeklinde bir konuya rastladım benim
Araç Bilgilerim
Marka :mondial
Model :2005
Belge Tarihi : 16/08/05
bu konuda kafam iyice karışdı ne yapmalıyım sizce? vize tarihim geçti ve yakalanırsam cezası 400 ytl ve araç kapatma şeklinde duydum. Bu arada motorsiklet vize harcı ne kadar bilen varmı?
Emsal olarak aynı işlemi yapmış olan arkadaşlar beni aydınlatırsa sevinirim.. şimdiden teşekkürler..
Reklamlar
-
fenni muayene süresindeki rezillik
kütahya mt olarak herkesin yaptıgı gibi yanlış olan fenni muayene tarihlerini
düzeltmek için emniyete gittik biz işimizi hallederiz gözüyle bakarken 2004 yılında resmi gazetede yayınlanan kanun un uygulaması kütahyaya 11.08.2006 gelmiş tabi buda olabilir ama işin ilğinç kısmı diger illerde 2005 den itibaren uygulanmaya geçmiş bu nasıl iştir il il kanunun uygulaması değişir mi ki tabi ama burası Türkiye bunu unutmamak lazım arkadaşlar takipte ne olacak sonuç bakalım?
-
-
Hay agzına saglık ustadım. Ne güzel konusursun yaa..
Baska sözmü kalır bunun ustune.....
Bilgin Sana Kıymet, Talebin Ne ise O sun Sen. İnsanlığı Sade Yiyip İçmekte mi Sandın ? Halin Ne ise Müşteri Sen Oldun O Hale, Noksanı Meğer Adli İlahidemi Sandın ?
-
Bir Kanun çıktığı andan itibaren yürürlüktedir.Kim olursa olsun şahısların keyfiyetiyle; ben bu gün,ben yarın uygularım şeklinde lüksleri yoktur...
-
17 Haziran 2007, 23:34
Muayene süresi 2 yıla çıktı diye sevinmeyin!
Trafikte tek görevi kural ihlali yapan sürücüler hakkında yasal işlem yapıp, trafik akışını sağlamak olan "Çok Değerli" trafik polislerinin, görev adamı olmayıp egosunu tatmin etmeye çalışan üniformalılar! olduğunu düşündüğüm için, her zaman evraklarımın tam olmasına ve kurallara uymaya dikkat ederim.
Fakat bugün bir yerde açık verdik ve ben bu şahıslarla muhappat olmak zorunda kaldım;
Muayene süresi 2 yıla çıktı, daha muayene zamanına çok var, birşey yapmam gerekmiyor diye düşünürken; Trafik Polisinin, daha evrakları sorarken hissettirdiği ceza yazma motivasyonu ile motorumu otoparka çektirmesi ile şok oldum!
Yasayı bilmezmiş, ruhsatta yazan onu ilgilendirirmiş! Yarın çıkarabilcem motoru.
Evraklarım tam diye içiniz rahatsa, bu hususu da gözden geçirmenizi öneririm arkadaşlar.
Sizce haklı bir cezamı, haksız olduğunu düşünüyorsanız ne yapabiliriz? Çok içime oturdu
(bu yazının amacı trafik polislerinin karakterlerini analiz etmek değildir, haddimize düşmez, herkes onların ne kadar şerefiyle görevlerini yaptıklarını öğrenmiştir bu yaşa kadar)
-
17 Haziran 2007, 23:43
Burda birçok arkadaş götürüp trafik şubesinde düzelttirilmesi gerektiğini söylemişti. Ben 2 motorumun da sürelerini trafik şubesine giderek düzelttirdim, sorun çıkmadan. Senin de yapman gerekirdi.Polis kolaylık gösterse tabi iyi olurdu ama genelde böyle sonuclanıyo..
Biz ilhamlarimizi gokten ve gaipten degil dogrudan dogruya hayattan almis bulunuyoruz. K.Atatürk
-
17 Haziran 2007, 23:44
Ceza makbuzunda sicil numarası var....Ver mahkemeye dava aç.....Kesin kazanırsın...Sonuçta kanunu uygulamaya yetkili kişi kanunu bilmeye mecburdur....
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
-
17 Haziran 2007, 23:53
alp_tunay adlı üyeden alıntı
Ceza makbuzunda sicil numarası var....Ver mahkemeye dava aç.....Kesin kazanırsın...Sonuçta kanunu uygulamaya yetkili kişi kanunu bilmeye mecburdur....
Arkadasalr bu konu cok konusuldu bılıyoruma ama benım de temmuzun 25 ınde bıtıyo muayene ne yapam gereklı duzelttırmek ıcın merkeze gıtmem yeterlı mı orda derdımnı anlatsam he
Biri şu Düzcedeki kasksız ehliyetsiz üstüne üstlük Abart egzozları ile kafa ...... bir dur desin !!!
-
17 Haziran 2007, 23:53
alp_tunay adlı üyeden alıntı
abi, ruhsatta ne yazıyosa polis onu dikkate alır diyorlar, dava açıp yine suçlu çıkmayalım. keşke emin olsam dediğine, yarın ilk işim o olur
danger0 adlı üyeden alıntı
Burda birçok arkadaş götürüp trafik şubesinde düzelttirilmesi gerektiğini söylemişti. Ben 2 motorumun da sürelerini trafik şubesine giderek düzelttirdim, sorun çıkmadan. Senin de yapman gerekirdi.Polis kolaylık gösterse tabi iyi olurdu ama genelde böyle sonuclanıyo..
danger0, malesef o topicleri ben kaçırmışım, yoksa kesin dikkate alırdım.
Konu tekrar gündeme gelsin ki, diğer arkadaşlar gidip düzelttirsin emniyette ruhsatlarını, onla bunla muhattap olmak zorunda kalmasınlar sonra
-
17 Haziran 2007, 23:59
Sen istersen önce kendi üzerine düşen görevi yaptın mı yapmadın mı bir onu düşün, ondan sonra kızarsın kardeş...
Trafik müdürlüğüne bir git sor bakalım senin motorunu neden çekmişler.
Acaba polis mi kanunu bilmiyor yoksa senin yapman gereken bazı işlemler var ve kanunu sen mi bilmiyorsun
Haklı olduğunu zannederek ve birkaç aklı evvelin lafına bakarak öyle dava falan olayına girme, sonra boynuz umarken kulaktan da olursun..
Bir hukukçu abinin tavsiyesi bu sana ;)
-
18 Haziran 2007, 00:04
Polise dava açsanız da bir sonuç elde edemezsiniz.Her ne kadar öyle bir yasa olsa da ruhsattaki tarihi düzelttirmek yükümlülüğünüz.
Kaldı ki ben elimde belgelerle gitmeme rağmen düzelttiremedim.Nuh deyip peygamber demiyolar
Satılık Asya125t-Spidi mont
-
18 Haziran 2007, 00:08
xnode adlı üyeden alıntı
Sen istersen önce kendi üzerine düşen görevi yaptın mı yapmadın mı bir onu düşün, ondan sonra kızarsın kardeş...
Trafik müdürlüğüne bir git sor bakalım senin motorunu neden çekmişler.
Acaba polis mi kanunu bilmiyor yoksa senin yapman gereken bazı işlemler var ve kanunu sen mi bilmiyorsun
Haklı olduğunu zannederek ve birkaç aklı evvelin lafına bakarak öyle dava falan olayına girme, sonra boynuz umarken kulaktan da olursun..
Bir hukukçu abinin tavsiyesi bu sana ;)
eyvallah hukukçu abi, tavsiyeni dikkate alcam
-
18 Haziran 2007, 00:16
arkadaşlar benim ruhsatta 6 temmuz 2007 yazıyor şimdi benim bişey yapmam gerekiyormu? birde ruhsatın ortasıne doğru 06 temmuz 2006 yazıyor buda muayene tarihi ,..muayene ettirsek düzelir heralde...
-
18 Haziran 2007, 00:28
Forumdan Uzaklaştırıldı
geçmiş olsun üzüldüm şimdi ,
23.9.04 tarihli 25592 sayılı resmi gazetede açıkça belirtildiği gibi motosikletlerin muayene süreleri trafiğe çıkış tarihlerinden itibaren 3 yıldır. en güzeli ruhsatı düzeltmek ama polis amcam eşinden birinden fırça yemiş olacakki çekmiş senin motoru, haklı değildir ama çekmiştir. hukukçu amcalar üstteki resmi gazeteyi inceleyerek sana tekrardan tavsiye versinler diye tavsiye ediyorum
benim de önerim alper abinin dediği gibi dava açman , ne çıkar bişey kazanır mısın masraf mı edersin orasını bilemicem , polisin yasayı değil ruhsat ta yazan abukluğu dikkate alacağını düşünürek değiştirmek lazım demekki , bu arada benim istihap haddim 1 kişi demekki artçı ile polise yakalanırsak vericez "çorba parası"
-
18 Haziran 2007, 00:38
Bir kaç aklı evvel hukukçu sanan arkadaşın dediği gibi herşeye razı ol öde cezanı al motorunu....
Bumudur?......
Kanunu uygulamakla yükümlü olan kişilerin kanunlardan bi haber olması kanunen suç zaten.....
Muayene yapıldığı tarihle kanunun kabul edildiği tarihe bakılır....Eğer kanun muayene tarihinden evvel kabul edilmişse hiç bir şekilde motoru alamaz....
Alsada sen haklı duruma çıkarsın....Hiçbir şekilde korkma...Ama ceza makbuzundaki maddeye iyi bakmanı başka sebeple kesmiş olabileceğini dikkate almanı isterim....Muayene bittiğinden kesmişse hiç durma adliye sarayının 2 katını ziyaret et...
-
18 Haziran 2007, 00:53
**emr adlı üyeden alıntı
Trafikte tek görevi kural ihlali yapan sürücüler hakkında yasal işlem yapıp, trafik akışını sağlamak olan "Çok Değerli" trafik polislerinin, görev adamı olmayıp egosunu tatmin etmeye çalışan üniformalılar! olduğunu düşündüğüm için, her zaman evraklarımın tam olmasına ve kurallara uymaya dikkat ederim.
Fakat bugün bir yerde açık verdik ve ben bu şahıslarla muhappat olmak zorunda kaldım;
Muayene süresi 2 yıla çıktı, daha muayene zamanına çok var, birşey yapmam gerekmiyor diye düşünürken; Trafik Polisinin, daha evrakları sorarken hissettirdiği ceza yazma motivasyonu ile motorumu otoparka çektirmesi ile şok oldum!
Yasayı bilmezmiş, ruhsatta yazan onu ilgilendirirmiş! Yarın çıkarabilcem motoru.
Evraklarım tam diye içiniz rahatsa, bu hususu da gözden geçirmenizi öneririm arkadaşlar.
Sizce haklı bir cezamı, haksız olduğunu düşünüyorsanız ne yapabiliriz? Çok içime oturdu
(bu yazının amacı trafik polislerinin karakterlerini analiz etmek değildir, haddimize düşmez, herkes onların ne kadar şerefiyle görevlerini yaptıklarını öğrenmiştir bu yaşa kadar)
Şimdi kardeşim sen batılı normlarda demokratik bir ülkede yaşasan hukuk herkes için hukuk olsa, bürokratlar cumhuriyetle edindikleri ülkeyi koruma reflekslerini bugün cebi doldurma, vatandaşı .iktiretme yozlaşmasına getirmemiş olsalar bu yazdıklarında son derece haklı olurdun. Çünkü o muayene tarihini yanlış olarak oraya sen yazmadığına göre düzeltmek te sana düşmezdi. Ama bizim demokrasimiz bu kadar ve hukukçularımız da xnode kadar olunca gidip düzelttirmen lazım o muayene tarihini ki onu yaptırman da çok kolay değil yukarıda arkadaşlar yazmış nasıl yapılmadığını.
Not : sinir sistemin sağlamsa alp_tunay'ın dediği yolu deneyebilirsin.
-
18 Haziran 2007, 01:06
benimde muayene tarihi ruhsata göre 6 haziranda doldu ama ben hala değiştirmeye gitmedim çünkü bilmiyordum...düzelttirmek için ne yapıcam sadece ruhsatı götürmem yeterlimi başka birşeylerde lazımmı acaba?
-
18 Haziran 2007, 01:10
Sevgili kardeşim;
Sen benim söylediğim gibi trafik müdürlüğüne gidip öncelikle konunun ayrıntılarını öğren, daha sonra resmi gazetenin 23 Eylül 2004 Tarihli Resmi Gazete Sayı: 25592
7. Bölüm 14.Madde D fıkrasını oradaki polislere hatırlat.
Senin muayenenin tarihinin 1/1/2005 tarihinden sonra olması gerekiyor.
Tabii istersen bu alp_tunay isimli kurye şahısın söylediklerini uygula.
ancak daha da zararlı çıkarsan gider yakasına yapışırsın.. Çünkü zarara uğrarsan mahkeme masrafları ve tazminat ödemek zorunda kalırsın.
Kolay gelsin sana..
lütufpaşa adlı üyeden alıntı
Ama bizim demokrasimiz bu kadar ve hukukçularımız da xnode kadar olunca gidip düzelttirmen lazım o muayene tarihini ki onu yaptırman da çok kolay değil yukarıda arkadaşlar yazmış nasıl yapılmadığını.
Eee sizin gibi vatandaşa, bu kadar hukukçuluk fazla bile..
Böyle başa böyle tarak hesabı...
-
18 Haziran 2007, 01:18
Unutulan bir şey var....Sanırım haberiniz yok.....Hukukçu olanlar bilmeli ama ne hikmetse yazan olmamış....
1- Trafik cezalarına itirazda Kesinlikle para harcanmıyor....
2- Sadece 1 dilekçe ( oda hazır matbuu 50kuruş) ve harcadığınız kalem...
3- Başvurduğunuz andan itibaren 5 dakika sonra sonuçlanıyor....
4- Bunu defalarca yazdım ama anlaşılan herkesin gözünde biraz hafif meşrep kalmışız...
5- İsteyen istediğini yapsın....Nasılsa yol gösteren bulunur....
6- Unuttum söylemeyi.....
Yanlış karar sonucunda ceza yazan polise uyarıyı hakim yazılı olarak yolluyormuş....Belli sayıda cezası iptal olan polis arkadaşımıza çeşitli yaptırımlar uygulanıyormuş....Bunuda çıkıştaki mubaşirden öğrendim...
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 5 kullanıcı var. (0 üye ve 5 misafir)
Bu Konudaki Etiketler