azönce bilgi edinme formunu hem fax olarak hemde mail olarak karayollarına ilettim inşallah trafikten gelmeyen cevap buradan gelecek die bi umut bekliyorum bu arada beşiktaştaki polis 1 yıl geçer ve muayene yaptırmazsam ceza yiyeceğimi söyledi devlet devletin kanununu tanımıyo çok enteresan...
[COLOR="Black"][B][FONT="Comic Sans MS"]yellow storm[/FONT][/B][/COLOR]
Arkadaşlar,2005'in 5.ayından itibaren trafiğe çıkan motosikletlerin ilk muayene süresi 3 yıl devamında 2 yıl olmak zorunda kanunen.Kimse maillerle uğraşmasın oraya mı gideyim buraya mı gideyim demesin.Çözüm gayet basit kayıtlı olduğunuz trafik şubesine gidiyorsunuz,benim muayene sürem yanlış yazılmış diyorsunuz.Görevli memur size hazır olan dilekçeyi veriyor.Boşluklara kendi bilgilerinizi dolduruyorsunuz ve ruhsatla birlikte EK-1 formu,Zorunlu trafik sigortanızı veriyorsunuz,ertesi gün de gidip yeni ruhsatınızı alıyorsunuz hepsi bu kadar.Bu arada 30.YTL masrafınız oluyor.Artık herkes üstüne düşeni yapsın.Bu hakkımızı gözgöre göre yedirmeyelim.En kaba hesapla 200 YTL karımız var bu işten.Artı 3 sefer muayene istasyonlarına gidip uğraşmaktan da kurtuluyoruz.
merhaba arkadaşlar tuzla arac muayene ıstasyonunda temız kagıdı cıkartılıyormu bu konuda bılgısı olan arkadaslar yardımcı olursa sevınırım
temyiz kağıdı Kartal'da.
muayene için işim olmuştu ordan biliyorum Tuzla,temyiz kağıdı işlemleri için Kartal'a göndermişti.daha sonra değişip değişmediği konusunda bilgim yok.
4-5 ay önce uğraşmıştım ordan biliyorum.
kolay gelsin
Sözkonusu vatan ise gerisi teferruattır.
tuzla'daki egzozt muayene değilmiydi
araç muayene de yapılıyor Tuzla'da.
Sözkonusu vatan ise gerisi teferruattır.
tuzla'daki istasyonda geçmiş dönem mtv borcunu'da ödeyebilirsin,temiz kağıdıda alabilirsin.
[SIZE="2"][B][FONT="Comic Sans MS"][COLOR="Red"]gerçekleri [/COLOR][COLOR="Yellow"]tarih [/COLOR][COLOR="Red"]yazar[/COLOR],[COLOR="Yellow"]tarihi [/COLOR][COLOR="Red"]galatasaray[/COLOR] [COLOR="Yellow"]yazar[/COLOR][/FONT][/B][/SIZE]
merhaba arkadaşlar 2005 ağustosta aldığım motosikletimin ruhsatındaki 1 yıl yazan muayene süresini olması gerektiği gibi 3 yıl olarak uzattım,şayet 2005 model olupta ruhsatında 1 yıl yazanlar bir an önce trafik tescil bürolarına gidip düzeltirsinler.yasa 01/01/2005 tarihinde yürürlüğe girmiştir.resmi gazete 23 eylül 2004 25592 sayılı yedinci bölüm ,d.fıkrasında açıkça anlatılmaktadır.
bilgilerinize sunulur.
sagolasin .
bandit : ruhlarinda haydut tasiyanlari , ruhlarinda ozgur olanlari, ruzgara cikinca herseyi unutanlari anlatir
yaw benim motor 2004 yaptıramazmıyım 3 yıllık uzatma
[url]http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=23339[/url] :rendeer: artvin borçka
Forumda daha önceki konularda teknik muayenelerin 2 sene kadar önce kanunla degiştiği ancak uygulanmadıgı konusu işlenmişti
Bu sebeple 25/5/06 tarihinde trafige çıkardıgım motorumun teknik muayene süresinin 1 yıl yazıldıgı için tekrar arzuhalcime ulaştırarak üzerinde düzeltme yapılması için ilgilenmesini rica ettim
ancak ruhsatım, trafik tescilin 8. aydan sonraki ruhsatları 3 yıllık süre verdikleri daha önceki tarihler için böyle bir uygulama yapmadıkları seklinde söylem ile geri geldi.
BU konudaki yorumlarınızı bekliyorum.
Yer.43 / KÜTAHYA
Arkadaşım ; her yetkili farklı yorumlar yapabiliyor. Ama işin doğrusu 2006 yılından itibaren alınan motorlar için geçerli olacaktır.
Burada 3 arkadaşım ; 2006 şubaet , 2006 mayıs ve 2006 haziran çıkışlı motorlarında gidip düzeltme yaptırdı.
Gidip tekrar denemeni , daha yetkili biriyle konuşmanı tavsiye ediyorum!
Bu düzeltme nerede yapılıyor. Trafikte mi yoksa muayene istasyonunda mı?
Boyle seylerle ugrasmayim, gidin iki dakkada (yani 1/2 gun) yeni muayene yaptririn, 2 seneligine o zaman dikkat edin, ben edene kadar zaten iki yazdilar, oldu bitti
Dr_Hook
Motosikleti: SYM Mio 100
Bugün, 17:46 PM
--------------------------------------------------------------------------------
Boyle seylerle ugrasmayim, gidin iki dakkada (yani 1/2 gun) yeni muayene yaptririn, 2 seneligine o zaman dikkat edin, ben edene kadar zaten iki yazdilar, oldu bitti
50 ytl az bir paramı...O paraya motorun bakımlarını yaptırır insanlar...Saçma uygulamanın ceremesini bizlermi çekelim.....
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
2 yıl değil ilk alındığında yani sıfır motorda 3 yıl mütakip yıllarda her iki yılda bir ve 2006 yılında alınan tüm tesciler uzatılıyo öle ay farkı falan yok
[B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]
Forum içerisinde dahi çeşitli yorumlar
demekki uygulamanın türkiye şartlarında böyle olması normal
bu konuda elinde belgeli bilgi olan varmı ?
varsa eklermisiniz.
Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)