2. el motor alacağım ama bikaç şey sormam lazım!!
Reklamlar
-
En sonunda benimde bi motorum olacak ama önümde bikaç ciddi engel daha doğrusu sorun var. Hyosung Gt250R almayi düşünüyorum. 0 alamiyacağımdan dolayı 2.ellere bakıyorum ama izmirde satılık bir tane bile yok. Genelde İstanbul'da hepsi.
1.sorunum İstanbul'da tanıdığım hiç motordan anlayan arkadaşım yok ve bende motorlardan anlamiyorum. Almaya gittiğimde adama nasil güveneceğim?
2.sorunum yine İstanbul'da tanıdık motorcu olmamasindan dolayı; tanıdık bi usta da yok. Ben bu motoru kime göstereceğim?
3.sorunum da (gerçi üstekiler kadar mühim değil ama) istanbuldan aldığım motoru izmire nasıl getiririm? Trenle getirme imkanim var galiba İstanul-Eskişehir-İzmir hattıyla olabilir gibi. O olmazsa otobüs firmasıyla anlaşıp bi şekilde bagajda getirebilirim.
İlk motorum olacağından ve sahip olmama az bir süre kaldığından biraz heyecanlıyım ve herhangi bişeyle moralimin bozulmasını ve hayal kırıklığına uğramak istemiyorum.
Yukarda söylediklerimle ilgili ne yapabilirim?
Reklamlar
-
-
servis faturalarinida kontrol etmeni tavsiye ederim, gerci 3 hafta once bu mesajini okusaydim, gel hic dusunmeden benim motorumu al derdim, gercekten sifir gibi bir motordu ama 600 cc ye gecmek icin sattim. servis bakimli olmasina ve bakim km si geldiginde yapilmis olmasina dikkat etmelisin, birde ikinci el motorlarda genelde dusmeyen motor yok gibi, suruklenmemis veya kafadan darbe gormemis olmasi tercih sebebin olmali...
-
bunlara dikkat et yeter
2. Elde Püf
Her gelişmekte olan ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de motosiklete olan ilgi gün geçtikçe artmaktadır. İlgi artttıkça, maddi sıkıntılar yüzünden sıfır motosiklet alamayan veya yeni başlamak isteyenler genelde 2. el motosikletleri tercih etmektedirler. 2. el motosiklet araştırırken veya alırken sizlere birkaç tavsiyem olacaktır;
• 2. el motosiklet alırken en en önemli koşul hangi tip motosikletin size uygun olduğuna karar vermektir. Unutmayın her satıcı kendi motorunun size en uygun olacağını söyleyecektir. Alacağınız motosikleti nerede, hangi amaçla kullanacağınız çok önemlidir. Mesela sürekli uzun yola gidecekseniz ve arada bir de toprak yollardan geçiyorsanız sizin için en uygun motosiklet bir Enduro?dur. Kısa mesafelerde motosikletinizi kullanacak ve sürekli trafikle boğuşacaksanız ise size en uygun motor bir Scooter?dır. Tabii ki bu arada göz zevkiniz de hangi tip motosikleti alacağınız konusunda etkili olabilir. Alacağınız motosikletin servis olanakları, yedek parça temini ve fiyatlarını muhakkak öğrenin. Bu detay bütçenizi belirlerkende çok önemlidir. Hangi tip motor alacağınıza karar vermeden önce muhakkak bütün motosiklet tiplerini araştırın.
• Genelde insanlar bütçeleri ile doğru orantılı motorları ararlar. Fakat burada atlanmaması gereken çok önemli bir nokta vardır; aksesuarlar. Kask, mont, ayakkabı, dizlik, bellik gibi aksesuarlar güvenli sürüş için muhakkak temin edilmelidir. Motoru aldıktan sonra sürpriz maaliyetler ile karşılaşılmaması için bu konuda muhakkak bir ön araştırma yapmalısınız.
• Almaya karar verdiğiniz motosikletin ikinci el piyasa değerini muhakkak araştırın.
• Motosiklete bakmaya gündüz vakti gidin. Eğer motosiklet kapalı bir alanda ise sahibinden motoru dışarı çıkarmasını isteyin. Bu motoru daha sağlıklı incelemenize olanak sunar.
• Almak istediğiniz motosikletin genel durumu hakkında bilgi edinmek için bazı püf noktaları aşağıda (Temel Teknik Detaylar) belirttik. Fakat motosikletten fazla anlamayanların motosikleti muhakkak bir servise göstermeleri tavsiye edilir. Motosiklet servisleri bu ekspertiz hizmetini belli bir ücret karşılığı vermektedirler. Unutmayın motoru almaya karar verdiğinizde, motoru o an gördüğünüz hali ile kabul etmiş sayılırsınız.
• Motosikletin daha önce bakımının yapıldığı servise ulaşarak motor hakkında genel bilgi sahibi de olabilirsiniz. Servis defterinde detayları öğrenebilirsiniz. Bu ayrıca sizi motoru alırken bazı bakım masraflarından da kurtarabilir (hava filtresi, yağ, yağ filtresi vs.).
• Motosikletin tüm devir ve ruhsat işlemleri motosikleti alacak kişiye, yani size ait olacaktır. Fakat motoru almadan önce muhakkak motosikletin muayenesinin ve trafik sigortasının tam olduğuna emin olun. Satıcı, noter satışını yapmadan önce temiz kağıdı almak zorunda olduğundan motosikletin vergi borcu, trafik borcu vs. konusunda içiniz rahat olabilir. Motosikletin şasi numarasını da ruhsat ile muhakkak karşılaştırın.
• Motoru satan kişinin gerçek sahibi olup olmadığını muhakkak kontrol edin. Satan kişi aracıysa vekaletname isteyin veya motosikletin sahibi ile bir kere görüşün.
Temel Teknik Detaylar:
Dikkat edilmesi gereken temel teknik detayları aşağıda sizlere belirttik. Unutmayın her ne kadar bunlara dikkat de etseniz motoru muhakkak bir servise veya bilen birine göstermenizi tavsiye ederiz.
• Bakmaya gideceğiniz motorun modelini öğrendikten sonra muhakkak orjinal renginin ne olduğunu önceden araştırın. İnternet bunun için bulunmaz bir fırsattır. Böylece motorun boyanıp boyanmadığını rahatlıkla anlarsınız.
• Motorun yağ kaçırıp kaçırmadığına muhakkak emin olun. Silindir kafası ve gövdesini, teleskobik çatalını (amortisörler), yağ krateri ve şansıman çıkışını kontrol edin.
• Motoru baştan sona dikkatlice inceleyip (motor, benzin deposu, sinyaller vs) kaza yapıp yapmadığına emin olun. Motorun sahibine ilk sorularınızdan biri de bu olsun.
• Motosikletin tüm elektrik aksamının çalışır durumda olduğuna emin olun. (sinyal, kısa ve uzun farlar, göstergeler vs.)
• Motosikletin egsozunun boyanıp boyanmadığına veya pas durumunu muhakkak kontrol edin.
• Lastiklerin diş derinliklerini kontrol edin. Standart derinlik 2 mm. olup 1,6 mm.?den az olmamalıdır. Motosikletlerin lastiklerinin durumu sadece diş derinliklerinin yeterli olup olmadığı ile anlaşılmaz. 2 seneden daha yaşlı lastikler sertleşmeye başlarlar. Bu da diş derinlikleri yeterli bile olsa kavrama etkisini azaltır. Lastiklerin ne zamandır motorun üstünde olduğunu muhakkak öğrenin. Ayrıca sırasıyla ön ve arka lastiği kaldırıp boşlukta çevirin. Jantların sekiz çizmediğine emin olun. Jant tellerinin sıkı olup olmadığını da kontrol edin.
• Motosikleti çalıştırın. Kolay çalışıp çalışmadığına, motordan mekanik ses gelip gelmediğine ve egsozdan mavi duman gelip gelmediğine dikkat edin. Motoru çalıştırmanız aynı zamanda akünün durumu ile ilgili de size fikir verir.
• Gidon kilidinin çalışıp çalışmadığına bakın. Eğer çalışmıyosa sebebini öğrenin. Motosiklet çalınmış ve gidonu zorlanmış olabilir.
• Fren disklerini çıplak göz ile rahatlıkla görebilirsiniz. Disklerde derin çiziklerin olmadığına emin olun. Bu aynı zamanda fren balatalarının da bitmiş olması ihtimalini ortaya çıkartır.
• Motosikletin arka amortisörlerinin genel durumunu öğrenmek için motoru yaylandırın ve ses gelip gelmediğine, yağ kaçırmadığına emin olun.
-
cycle 27 arkadasımız guzel tarıf etmıs 2 el motosiklet alırken nelere dıkkat etmemız gerektıgını izmirde kahramanlarda bıraz ararstırırsan bulabılecegını sanıyorum.hem ıstanbuldan motosıkletı alırsan onu buraya getırmek sana malı acıdan yuk olur bı de 34 plakayı 35 yapmak ıcın ugrasırsın zannedersem.asagı yukarı sıfır fıyatına gelır sana pek ugrasmanı tavsıye etmem ılk baslıyacaksan hondanın cbr 125 lere bakmanı tavsıye ederim.
-
Hmm söylediklerinizi kesinlikle aklımda bulundurcam. Çok sağolun gerçekten.
Peki bana istanbul'da önerebileceğiniz bi usta var mi?
cancagliyan hyosung gt250r almayı düşünüyorum. Bildiğim kadarıylada izmir'de satılık yok bu aralar
-
abi sahibinden.com da bi arart istersen . arkadaslarin dedigi dogru yetkili servise konrol ettir.
en onemlisi şase numarasini . plakasini kontol ettir calinti motoru samasinalr sana
imzam yok parmak bassam olurmu
-
kabuto plaka olayina dikkat ederim kesin saolasin.
bi de bu alim-satim olayinda ne kadar para gidiyor. Plakayi değiştirmem 34 se 34 kalsin önemli değil. Sadece üstüme alirim.
-
Manve adlı üyeden alıntı
kabuto plaka olayina dikkat ederim kesin saolasin.
bi de bu alim-satim olayinda ne kadar para gidiyor. Plakayi değiştirmem 34 se 34 kalsin önemli değil. Sadece üstüme alirim.
bunun icin istanbulda bir adres gostermen gerekebilir..
bakalm ben de 34 u 06 yapmaya ugrasmadan olayi halletmeye calisacagim..
Shakulin
-
abi dikkat et netteki ilanların yarısı pertten toplama düşen makineyi topluyor makineden soğuyan nete ilan koyuyor aman dikkat et derim gecenlerde derbi bulduk 2000 km de gittik baktık adam dağa 2000kmde parcalamış toplamış usta dedi bunun isketel kople değişmiş diye adam kullanmamış ama tabi dürüst satıcalarda var onlara can fedaa....
Lütfen kask yazın bile eldiven ve gündüzleride farlarınız açınız ve sağlamayınız vede unutmayınız papaz pilavı 2 kere yemez Herkese saygılar
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler