Aklıma takıldı ya acaba 2 cekisli veya önden çekisli motor varmı olabilir bilen varmı merak ettim?
Aklıma takıldı ya acaba 2 cekisli veya önden çekisli motor varmı olabilir bilen varmı merak ettim?
çok eskiden motoru ön tekerleğin üzerine monte edilmiş bir mopet biliyorum. dengesiz, sürekli ön teker yiyen, gereksiz bir motordu.
iki çeker yamahanın çıkardigi yeni motocross motorlari var ,
WR yada YZ di yanilmiyorsam geçen sene çıktı hatda dakarda yariştilar kötü derecede almadi. sürüş ilginç olur
wr ler var yamhanin
bide ortadan çekisli mobiletler var pedal çevirion
:bestmt:
benim ilk bisikletim önden çekişliydi.. genellikle üç tekerliler önden çekişli oluyoo
şimdi mantık olarak düşününce ön tekerleğe hareket vermek için motorun yerleştirildiği yer çok önemli ve hareket enerjisini naıl aktaracağımız önemli. Motorun yerini değiştirmeden zincirle bu hareketi veremeyiz. O zaman gidonun döndürdüğümüz zaman zincir atar. İkinci bir motor bağlanarak önden çekiş yapılabilir ki buna örnek olarak makineleşme akımıyla birlikte rusların bisiklet gidonuna monte edilen küçük bir motorun hareketini kayış ile ön tekerleğe verdiklerini biliyoruz hatta dedemin böyle bir bisikleti vardı. Ama çok kullanışlı birşey olsaydı heralde daha yaygın olarak kullanılırdı...
okulyolu adlı üyeden alıntı
Ülkemde hiçbir iyilik cezasız kalmaz.
önden cekisli yaparlarsa, gaz verdiğimizde motor arkaya doğru yığılacağı için ön hafifleyecek, lastik patinaj yapacak, kotrolü sağlamakta zorlanacak ve yere motorun gücünü tam olarak veremeyeceğiz gibi geliyor bana.
Kralını tanımam. Edirne Motorcycle Club!!!
benimde duydugum yani hiç görmedim ama sahibiyle muhabbet fırsatım oldu önden çekişli fransız malı antika ayarında bir motoru varmış adam motorunu çok seviyor ama parçasını bulamıyormuş fransaya kadar ulaşmış ama motor üretimden kalkalı çok seneler oldugu için parçada üretilmiyomuş fransadan adama motoru bu zamana kadar kullandıgı için motoru bize ver biz sana yeni bir motor verelim demişler adam motoruna aşık oldugu için düşünmeden rededmiş
murat_by
Ben olsam motorun yerini hiç değiştirmez sadece gücü arka teker yerine bir şaft ön tarafa verirdim. Ön lastiğinde sağa sola dönme açısı çok fazla olmadığından ve belli bir açıyı koruduğundan oynak bir dişli (arabalarda ki rot gibi) ile ön tarafa gücü aktarırdım... keşke patentini alıp öyle yazsaydım bunu
gereksiz bişey teker nasıl dikicez
etrafına bir baksana evrendeki herşey sana hizmet etmek için yaratılmış.........
Bu 2x2 bisiklet;SpearHEAD ın dediği gibi 2x2 motorlar Dakarda da yarıştı.Ki zaten bu sistem sittin sene önce icat edilmiş.Yeni değil yani.
arka tekeri kaldırıyo bunlar herhalde ehueheuheuheueh
etrafına bir baksana evrendeki herşey sana hizmet etmek için yaratılmış.........
Yanılmıyosam yamahaydı çift çeker motor yapmıştı...Bi dergide okumuştum sanırım 6,5 ay oluyo.(verdiğim zaman ve marka konusunda emin değilim ama böle bi şey olduğu konusun da eminim )
warsa süper bişi olur kullanmak
Kask takmaya ihtiyacın olmadığını düşünüyorsan,muhtemelen
Gece yol yapma ki; gün doğumunda uyumayasın
Motosikletine binmek için acele et ama bindikten sonra etme
Honda'nın var ama elektrik motorlusu.
http://www.motosiklet.net/forum/moto...da-ev-cub.html
5 yıl sonra hortlamış bir konu.
Böyle bişey var, gücü ön tekerleğe hidrolik sistemle aktarıyorlar.
Benim ilk motosiklet tecrübem de böyle önden çekişli bir moto-bisiklet idi.Ön tekere üstten kol ile manuel olarak bindirilip,kaldırılarak tercihe göre motorlu veya motorsuz kullanılabiliyordu
''Anlayabilseydin,ağlayabilirdin...''
yaw ne gerek varki önden çekişe arka yatmiyormu ayrıca kullanışlı olsaydı piyasada çok görürdük
bu soruyu bana bir kız arkadaşım sormuştu yanıt verememiştim ne gerek var önden çekişe arka kaydımı toparlarsın ama ön kaydımı nasıl olacak
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)