Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
4. sayfa BirinciBirinci ... 2345 SonuncuSonuncu

Motor İçin Tchibo'daki Ürünlere Mutlaka Bakın

REKLAM ALANI
    alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Tamam saol...En alttan sağdaki siyah montu görmüştüm...Faydalı bir şeye benziyor...Ama sadece bahar aylarında giyilecek gibi gözüküyor....
    T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R

N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    mkmemory - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda SES Dylan 150
    yaw kankalar, bi şeyi atlıyonuz, kayak pantolu soğuktan koruyormuş, buda bir koruma diilmi? Soğuktan korunmak önemli diilmi? Neticede soğukta sağlık problemlerine sebep oluyor, topic'i açan arkadaş, kötü bi şeymi demiş, kazaya karşı koruyan pantalon almayın kayak pantalonu mu alın demiş, ben öyle algılamadım, pro kardeşimizde doğru söylemiş ama ne talihsizlik ki, karşılıklı benim dediğim daha doğruya dönmüş tartışma.

Neyse tartışmayı, tartışmayı bırakayımda görüşümü bildireyim;
    Evet motosiklet için üretilen pantalonlar kaza koruması da sağlarlar, yazıkki pahalılar, bu sebepten henüz edinemedim, aldımmı doğru dürüst bi şey olsun istiyorum, onlarda pahalı... ancaaaaaak, kendiminde sıklıkla yaptığım bana göre hatalı bir düşünce tarzı konusunda uyarmak istiyorum sizleri, efendim kaza,ölüm-sakat kalma tehlikesi, ciddi veya ufak hasar alabilme ihtimali derken işi paranoyaklığa götürürcesine bir düşünce tarzı geliştirdim.Özellikle motosiklet sürerken yol dahil civardaki bütün nesneler, her hangi bir anda benim kaza yapmam için elbirliği yapabilir diye düşünüyorum, ve görüş alanımda olması muhtemel kaza senaryolarını arkaplanda sürekli düşünüyorum ve mümkün mertebe tedbirli davranmaya çalışıyorum. Bu motosikklet kullanırken iyi bişey diye düşünüyorum. Ama yaptığım çok önemli bir hatayada sebep olabiliyor, kazadan korunma endeksli düşünce tarzım bazen gayet doğal, hepimizin düşünmesi gereken basit konularda reaksiyonsuz kalmama sebep olabiliyor, efendim soğuk karşısındaki tutumumda bunlardan biri, arkadaşlar, sağlıklı yaşayıp daha uzun yıllar motosiklete binebilmeye devam edebilmek için soğuktanda korunmaya ihtiyacımız var, bu basite alınabilecek bir konu değil, evet kayak pantalonu kaza anında bizi koruyamaya bilir ama soğuktan korur, bu da küçümsenecek bir koruma değildir, tamam eksik koruma ama hiç olmamasından iyidir. Bu sakın olaki motosiklet kullanımı için üretilen ürünler yerine sıradan şeyler kullanalım anlamında algılanmasın. İçinde bulunduğumuz kış şartlarında kaza yapma ihtimalimiz 1/1000 ise ve kazada korumasızsak ciddi hasar alma ihtimali 1/3000 ise, üşütme ihtimalimiz eğer korumamız yoksa %100 dür, ciddi hasta olma ihtimalimizde kısa vadede her halde %10 civarıdır, böyle devam edersek bir kaç yıl içinde romatizma dahil ciddi hastalık ihtimali %70-80lere çıkar. Evet turuncu haklıdır, %70-80 olası bir riske karşı önlem almış ve bunu motordostlarıyla paylaşmıştır, ve yine evet pro... haklıdır 1/3000 ihtimalle ciddi hasar alabilme riskine dikkatimizi çekmek istemektedir.Neticede tabiikide üşütmeyle, motor kazası karşılaştırılamaz ancak Turuncu arkadaşımızın soğuk için önlem almamız gereğini vurguladığını düşünelim, yoksa sözlerinden hiç bir türlü "kazaya karşı korunmayın" diye bir şey çıkarsanmamalıdır.

neyse bu yazıyı soğuk konusuna dikkat edelim diye bukadar uzattım, umarım polemik konusu olmaz. Kazasız ve sıcacık sürüşler dilerim.
    Sabah olsa da motora binsek.
    Honda Dylan Kullanıcıları Sohbet Köşesi :http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?p=371100

myheart - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CRF 250 L
    Alıntı richy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    nerde bu magaza arkadaslar?
    korumalı pantalon aldım ama termal içlik lazım. bir gidip bakmakta fayda var. online alışveriş imkanı var mı?
    bEN HAFTASONU İST deydim.. İç giyim dükkanından thermoform adlım cok ince olmasına karsın cok güzel bi vucut ısısı sabitleyicisi...içlik olarak tavsiye ederim. Sirkeci de ki motorculardan da bi pantolon aldım bakalım şimdilik 160 ytl verdim.. Diz korumaları var. Dizliklerim vardı. İçime giydim üstünede pantolondakı korumaları cıkarıp giydim ve cok güzel oldu. Tam oturdu içimde thermoform ve dısımda da pantolon ve montum var artık...

Thermofor 25 ytl ye kadıkoy den aldım..

Başka bi markanın daha iyi içlikleri varmıs kayakcıların kullandıgı ama 57 ytl diyince kalsın dedim..
    Binlerce Kilometre Bile Tek Bir Adımla Başlar...

Arthas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motoairbag e ben de baktım ama fiyatı çok geldi, tabi özelliğine ve korumasına bakarsak fiyatı normal olabilir. Benim baktığım 548 ytl idi. Aşağıda özelliklerini verdim.
    Motoairbag, motordan düşme anında sürücünün omurgasını sakatlanmalara ve yaralanmalara karşı koruyan bir pnömatik koruma sistemidir. Tamamen mekanik olarak tasarlanan bu sistem, saf soğuk gaz jeneratörünün 80/85 milisaniyede şişirdiği koruyucu bir yastıktan oluşur. Şişirmek için kullanılan gaz kesinlikle patlayıcı değildir. İtalyan D.P.I firması tarafından üretilen saf soğuk gaz şişirme mekanizması, her koşulda, zaman kısıtlaması olmaksızın ve pil gibi enerji kaynaklarına gereksinim duymadan çalışmaktadır.
    Koruyucu yastığın tamamen şişmesi 80/85 milisaniyede tamamlanır. Örneğin saatte 50 km hızla giderken yaşanan bir çarpışmada Motoairbag, darbeden 110 cm sonra şişerek motosiklet sürücüsünü korur.
    Motoairbag'in kolay ve pratik tasarımı sıradan bir giysi gibi giyilebilmesini sağlar. Aktivasyon kablosu, harekete geçmeden önce motosiklete bağlanırve motordan inmeden çözülür (tıpkı araçlardaki emniyet kemerleri gibi).
    Aktivasyon kablosunun işlevi sürücüsü ile motosiklet arasındaki mesafeyi gözlemlemektir. Bir darbe anında, sürücü belli bir mesafeye fırladığında Motoairbag harekete geçer. Sürücü ve motor arasındaki mesafenin bir kablo aracılığı ile gözlenmesi, Motoairbag'i harekete geçiren son derece basit ama güvenli biryöntemdir. Sürücü aktivasyon kablosunu çözmeden motosikletten inerse, sistem bir gerilme ile sürücüye kablonun henüz çözülmediğini hatırlatır.
    Motoairbag, omuzlardan ve belden çıkan, ana gövdeden bağımsız kemerlerle sürücüye bağlanır. Kemerlerin boyu, herhangi bir darbe anında hava yastığını sürücünün vücudunda doğru pozisyonda tutacak ve darbelere karsı koyacak şekilde tasarlanmıştır. (Motoairbag her zaman kıyafetlerin üzerine giyilmelidir. Yani Motoairbag'in üzerinde başka bir kıyafet olmamalıdır.)
    Düşme anında, 85 milisaniyede şişer.
    Sırtınızda bulunan koruyucu bir hava yastığına dönüşür.
    Darbeleri önemli ölçüde emerek, etkisini en aza indirir.
    Bu sayede omurganızı sakatlanmalara ve yaralanmalara karşı korur.
    Her zaman giydiğiniz bir mont ya da yelek kadar esnek ve hafiftir.
    Sişik haldeyken bile hiçbir şekilde hareketlerinizi kısıtlamaz.
    Gerek şehir içinde gerek uzun yolda konforunuzu ve güvenliğinizi sağlar.
    Sadece tüpünü değiştirerek yeleği tekrar kullanabilirsiniz.
    [I]Bir yerde küçük insanların büyük gölgeleri oluşuyorsa orada güneş batıyor demektir...[/I]

T_uruncu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    bu arada soran arkadaşlar oldu,

Tchiboların yerleri:
    Kadıköyde var balıkpazarına yakın (hani vapur iskelelerinden karşıya geçiyorsunuz orda balık satanlarlar manavlar vs var), orda sorarsanız hemen tarif alırsınız

cevahirde var

kapitolde, ümraniye karfurda, caddebostanda, kartal ve izmitteki reallerde ve beylikdüzü metrocity ve anadolu hisarındaki migroslarda varmış

katalogdan baktım yerlere...

ürünler 2 haftada bir değişiyor, ne geleceğini verdikleri katalogdan görebiliyorsunuz, yani bir ay içinde alakasız 2 konsept üretebiliyorlar...

ayrıca motorla alakasız da olsa 20 aralık'ta (yani yarın..) her bayanın acaip işine yarayacak rüya gibi bir makyaj seti getiriyorlar, her şey var sette.. mağazaya uğrarsanız sevgilinize, eşinize çok mutlu olacakları ekonomik ötesi bi hediye alıp bi taşla 3 kuş vurabilirsiniz (yılbaşı süprizi yaparak romantik ve düşünceli bi erkek imajı da çizersiniz..)

BESTAPO - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki DL650 Vstrom

koşa koşa gittim...

Forumlarda yazılanları okuduktan sonra akşam atlayıp gittim motora.Saat 19:30gibi kapanacağını sanıyordum ama caddebostandaki 21:30da kapanıyormuş,kasiyer kız kadıköydekininde 20:30da kapandığını söyledi sanırım,ama emin değilim pek,yanlış olmasın.
    Önünden defalarca geçip bebe mağazasımı,kahve dükkanımı karar verememiştim.Termal mermal bişeyler okuyunca atladım caddebostana gittim.Elemanlar çok güleryüzlü davrandılar.Ürün çeşidi çok fazla değil ama fiyatları çok çok iyi.Zaten istediğin şeyin kalmamış olması,ya da sonuncuyu kapıp soluğu kasada alman muhtemel. Kaskın içinde yüzünü-boynunu soğuktan koruyan (adını bilmiyorum) nesneden aldım.13ytl. üstelik sıcaklığı rahatlığı çok çok memnun etti beni.Bugün kadıköye gidip bakıcam,ordan neler çıkıcak bakalım.20sinde yeni ürünler gelicekmiş.Hobby haftası filan varmış galiba,öyle bişeyler söyledi kız,ozaman motorla alakalı aksesuarlar ekipmanlar filan oluyormuş.
    İşin özeti bence şudur arkadaşlar: TCHIBO arada muhakkak uğranması gereken bi yer.İhtiyacınız olup farkında olmadığınız ufak süprizler çıkarıyor karşınıza.Ama Motor ekipmanı ciddi bir iş,ucuz diye kayak malzemeleriyle geçiştirecekseniz... (ki inanıyorum aradaki farkı ayırt edebilecek insanlarız hepimiz)

Motosikleti
    BMW R1200GS '08 & Piaggio X9 250 '06
    Caddebostanın neresinde, yerini tarif edebilir misin?

Motosikleti
    Suzuki DL650 Vstrom
    bağdat caddesinden giderken madoya gelmeden bi önceki ışıklar,sol tarafta...
    hatta yanında kırmızı neon ışıklı loş bi kafe var.adını hatırlayamadım,onun solunda.

arkadaşlar hem verilen bilgiyi kullanıyorsunuz hem de sonunda teşekkür yerine abuk subuk şeyler yazıyorsunuz....

örn: "Ama Motor ekipmanı ciddi bir iş,ucuz diye kayak malzemeleriyle geçiştirecekseniz... (ki inanıyorum aradaki farkı ayırt edebilecek insanlarız hepimiz)"

bi parça saygı lütfen... kibar olmayı bi yana bırakın lüzumsuz yere kabalaşıyorsunuz, dikkatini çekmek istediğim konu bu..

nedir bu uzadıkça uzayan gereksiz polemik? yukardaki yerleri anlatan msj bile emek verilerek atılan bi msj...

Prometheus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '14 BMW R1200GS
    Sen ne alıngansın ya
    Onur Yollarda
    Facebook: http://www.facebook.com/OnurYollarda
    YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC1TqEwgGS4AHvdmULc9qoIQ

Süper Moderatör (BBRR) Barış Şuşut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    kayak için olan hem su geçirmez hemde soğuk için ideal malzemeyi alırsın dizliğide takarsın hem soğuktan hemde darbelerden korunursun bu kadar basit ..isteyen gider motor altına 500 kaat sayar onun bileceği iştir.. Ama beni düşündüren motrora hafta sonları iyi havalarda spor olsun diye binen alım gücü canı ne isterse gidip alacak durumda olan kişi ile moturu kullanacağı tek tekerlekli araç olan her türlü hava şartında bu aracı kullanan ve maddi durumu her istediğini almaya yetmeyen kişi nasıl aynı kefede görülür..

yıllardan beri motor kullanırım .senelerce rüzgardan korunmak için göhsümüze gaste kağıdı koyduk.. halada koyarım .full koruma monntlar altlar kaçsenedir ülkemizde ..daha doğrusu büyük illerde ..bakıyorum bazılarının tuzu kuru ..her hafta sonu yurt dışına çıkanla evinden işine gitmek için mecbur motor kullananı nasıl aynı kategoride değerlendirrsiniz..al bi revit alt demekten kolay ne var ..ya alamayan için çözümün varmı ..yok efendim en iyisi buymuş ..hayır efendim en iyisi revit değil bmw nin takımları var 1200ytl civarı en iyisi o hepimiz muhakkak onlardan almalıyız..
    [B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]

Motosikleti
    '14 BMW R1200GS
    Ooof off... Konu nerden nereye geldi.. Barış abi ben hiç kimseye gidin rev'it alın demedim. Hatta özellikle kendi pantolonumun markasını söylemedim ve 4 5 markayı bir arada saydım. Alp_tunay dedi diye rev'it pantolonum olduğu belirtildi.

Şimdi bahsettiğim her şeyi son kez toparlıyorum ve inadına anlamamak isterseniz artık yapacak bir şey yok

1. Motosiklet pantolonlarının soğuk ve yağmur dışında bir işlevselliği de sürtünmeye karşı dayanıklı kumaştan imal edilmiş olmalarıdır. Normal bir kot pantolon 50 km hızla asfalta sürtündüğünde sadece 2 saniye dayanabilmektedir. Daha sonra yere sürtünen deriniz olacaktır. Bu durumda gerçekten sadece yağmur ve soğuk haricinde korunmak istiyorsak, daha dayanıklı ürünler seçmemiz gerekmektedir.

2. Katalogda gördüğüm kadarıyla Tchibo'daki kayak pantolonu 75 YTL gibi bir fiyataydı. Bir ay daha bekleyerek (yani üzerine bir 75 YTL daha katarak) örneğin HELD'in diz korumalı, su ve soğuk geçirmez, sürtünmeye karşı dayanıklı pantolonunu alabilirsiniz. Yani öyle yok 300 kağıt sayar, yok 500 kağıt sayar vs. gibi abarttığınız kadar bir meblağ söz konusu değil.

3. "motora hafta sonu spor olsun" diye binecek olmanız konusu da bir garip. Hafta sonu motordan düşülmediğini bilmiyordum şahsen ben

4. Motosiklet sürmek "pahalı bir hobi"dir. Bunu hemen hemen hepimiz biliyoruz ve yeri geldiğinde bu cümleyi kullanıyoruz (Barış Abi dahil). Madem pahalı bir hobi, neden motosiklet sürüşünde canımızı korumak için bir şey alacağımızda ucuzuna kaçıyoruz? Bu durumda kendi kendimizle çelişmiyor muyuz?

5. Hiçbir zaman al bir rev'it demedim. Her mesajımda bir şekilde ucuzlarından da bahsettim ancak sanırım okumadın hepsini

6. "Motor almadan korumaları alın" dememizin de bir anlamı oldu bu başlıkla beraber. Tabi sen bir daha öyle söyleme çünkü artık inanmazlar sana

Saygılar
    Onur Yollarda

Motosikleti
    Suzuki DL650 Vstrom
    Alıntı T_uruncu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar hem verilen bilgiyi kullanıyorsunuz hem de sonunda teşekkür yerine abuk subuk şeyler yazıyorsunuz....

örn: "Ama Motor ekipmanı ciddi bir iş,ucuz diye kayak malzemeleriyle geçiştirecekseniz... (ki inanıyorum aradaki farkı ayırt edebilecek insanlarız hepimiz)"

bi parça saygı lütfen... kibar olmayı bi yana bırakın lüzumsuz yere kabalaşıyorsunuz, dikkatini çekmek istediğim konu bu..

nedir bu uzadıkça uzayan gereksiz polemik? yukardaki yerleri anlatan msj bile emek verilerek atılan bi msj...

Turuncu... Bukadar agresif olmana gerek yok,hepimiz fikirlerimizi söyleyeceğiz,gerekirse tartışacağız,ama ben saygısız bi msj göremiyorum,kimsenin kabalaştığınıda zannetmiyorum... Benden fersah fersah tecrübeli abilerimi de, ilk kez dün motora binen kardeşlerimi de can kulağıyla dinleyip kendime ders çıkarmaya çalışıyorum.Bence biraz sakin ol

Prometheus niye hala uzatıyorsun ki...

Hep haklı mı olmak zorundasın?

Bu seni rahatlatacak ve bu polemiği kesecekse evet çok haklısın, biz bunları düşünememişiz, 10. kere yazdığında anladık ama... çok sağol... Bu arada ben 1.60 boyunda minyon bir bayanım, eğer 150 YTLye pantalon buluyorsan bana haber verirsen çok sevinirim. Çünkü şu ana kadar bulduklarımdan marka olanlar hariç ne yazık ki hepsi kocaman hatta koskocaman...

Bestapo ders almaya çalışıyorsun ya, benim yazdıklarımı da dikkatle okursan ne demek istediğimi anlarsın... Maskeyi bulduğuna ve kullandığına sevindim...

@T_uruncu, kendi adıma yaptığın bu alınganlığın gereğinden fazla olduğunu söylemek isterim. Burda herkes kendi bildiklerini paylaşırken ve doğruları bulmaya çalışırken, iyi niyetle seni uyaran kişileri ukakalık ile suçlamana bir anlam veremiyorum. Kaldı ki pro'nun ya da benim ya da aynı fikri paylaşan başkalarının söylediklerini yeniden ve baştan okursan kimsenin doğrudan seni eleştirmediğini ve polemik peşinde olmadığını anlayabilirsin. Ayrıca alınganlık yapacaksan madem, benim ya da Arthas'ın Ledo'nun yazdıklarına da alınmak lazım. Neden sadece Pro'nun yazdıklarına alındığını çözemedim gitti.
    @BBRR, kusura bakma ama tuzumuz kuru olduğu için değil, canımızı korumak için veriyoruz o kadar parayı. Motoru almak için birçok yerden kıstım para ayırdım, ekipmanlar için de Sırf motor almak için sigarayı bıraktım yeri geldi bir ay motora binmedim benzin parasını monta yatırdım mesela. Bu arada kimse en iyisi bu markadır demedi ama bir Revit muhabbettidir gidiyor. Bir mod olarak güvenlik konusunda daha duyarlı ve polemikten uzak olmanı beklerdim.

alınmıyorum,

sizi tanımıyorum ki niye alınayım?

sadece sıkıcı oluyor bu tavırlar...

aranızda tartışmaya devam edin hangisi doğru diye

hatta anket bile açabilirsiniz, çok şık olur, o kadar mühim bir konu yani...

bu arada Pro. bana şu msjı yollamış :

"Daha konunun önemini anlamamışsın hala da konuşuyorsun

Senin zamanlarındayken ben susup büyüklerimin, daha tecrübelilerimin tavsiyelerini dinlerdim. Laf yetiştirmeye çalışmazdım.

Bundan sonra karışmıyorum. Kendin naparsan yap, ama kalkıp da akıl verir gibi konuşma milletle."

Sen kimsin de benimle böyle konuşuyorsun merak ettim?

Kaç yaşındasın, ne kadar tecrübelisin, hangi sporlarla uğraşmışsın?

Benim kaç yaşında olduğumu, tecrübemi, neyle uğraşıp uğraşmadığımı nası bilebiliyorsun?

Tavrın ukala derken yukarda yazdıklarındaki tavrını kasdetmiştim...

Arif olan anlar...

Lütfen üslubuna dikkat et...

nmurataydin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Benelli TRK 502
    iki moderatör karşılıklı atışıyo girmeyin kardeşim araya burda bbrr nin cevabı ledo ya gibi geldi bana

Motosikleti
    '14 BMW R1200GS
    Alıntı T_uruncu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu arada Pro. bana şu msjı yollamış :

"Daha konunun önemini anlamamışsın hala da konuşuyorsun

Senin zamanlarındayken ben susup büyüklerimin, daha tecrübelilerimin tavsiyelerini dinlerdim. Laf yetiştirmeye çalışmazdım.

Bundan sonra karışmıyorum. Kendin naparsan yap, ama kalkıp da akıl verir gibi konuşma milletle."
    Forumda polemik olmasın diye özel mesaj atıyorum sen bunu foruma taşıyorsun. Şimdi kimin tartışma peşinde olduğu, show yapmaya çalıştığı belli oldu sanırım. İyi akşamlar
    Onur Yollarda

attığın msjların üslubuna dikkat etmeni tavsiye ederim...

Motosikleti
    movistar
    turuncu ya bilgi için tşk.
    kıyafet olarakta dalgıç kıyafeti öneriyorum. artık koruma niyetine birşeyler sarıp sarmalarsınız üstüne

ya bu forumlardaki şunu böyle yapmalısın öyle olmassa haber olursun falan gibi üsluplar beni iyice gerdi artık .
    Yaw biz çocuk muyuz. alta sade kot giyip giden adam aldığı riskin farkında zaten sen buna tutupta şöyle olur böyle olur
    bilemiyorum yani...
    ha mod olarak buda bizim işimiz diyorsanız o da güzel...

4. sayfa BirinciBirinci ... 2345 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler