Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Motosiklette Lastik Patlarmi??

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Ramzey 125
    bbrr bilgiler için teşekkürler .
    Tek çare 869 !!!!

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    deer_152 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı airman adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    tubless lastikler bomba patlar gibi patlamaz. kesik, delinme,yarık biçiminde patlar ve bu sırada hava aniden boşalmaz,bunu motordaki dengesizlikten ve çekişten düşmeden anlarsın.
    lastik zırhı denen bir olay var nette satılıyor ama ben denemedim deneyen ve sonucunu olumu veya olumsuz belirtecek arkadaş varsa teşekkür ederim.

http://www.gittigidiyor.com/php/urun.php?id=2067017

tekirdağ mt de mambo59 kullanıyor bi sorun yasamadı henüz bende ondan duymustum...

Süper Moderatör Olcay Avşar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda NC 750X
    Yanınızda lastik tamiri için gerekli olan tüm alet edevatları bulundurun, inanın zor değil.

Kendimi bildim bileli taşırım lastik tamiri için gerekli şeyleri, yaklaşık 10 yılda en fazla 2 kere patlamıştır lastiğim. Ne zaman nerde patladığını hatırlamıyorum bile, ama yinede taşıyorum gerekli alet edevatı. Ya patlarsa diye
    "normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"

BİSANCI_42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YOK
    O Sivinin ÖzÜ Ne Öle Yaw Zarar Verİrİmİ Zamanla???

GorkeM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Patlamaz ki... yeni lastikler titanyumdan yapılıyo haberiniz yok mu

Bir tane daha ekleyeyim o zaman , motora daha geniş lastik aldığınızda jant yanakları standartlardan daha az kalınlıkta tırnaktan tutuyorsa viraj dönerken lastik aniden patlayabilir , siz de yerle bir olursunuz...
    Forum Kuralları◄ ►Moto Aktuel◄ ►Türk Dil Kurumu
    Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero

myheart - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CRF 250 L
    her lastık patlar
    Binlerce Kilometre Bile Tek Bir Adımla Başlar...

cakalaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR1000RR "2017
    Lastiktr tabii ki patlar
    Ya KASK TaK ; Ya ÖL

Süper Moderatör Olcay Avşar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda NC 750X
    Anlaşıldı bir dahaki aya bir lastik makalesi yapayım resimli anlatım

Ama bir dahaki aya ancak, bu ay sis montajı var çünkü, hem önce lastiği patlatmam lazım
    "normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"

Süper Moderatör (BBRR) Barış Şuşut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    tubless lastikler bomba patlar gibi patlamaz. kesik, delinme,yarık biçiminde patlar ve bu sırada hava aniden boşalmaz
    demiş airman ama doğru bir bilgi değildir ..girdiğiniz bir lakada jant zarar görürse tekerin tüm havası aniden boşalır hatta lastik en ufak zarar görmeyebilir bu esnada..yine tubeless lastikte eğer lastik havası azsa ufak bir lakada bile lastiğin havasının tamamen boşalması mümkündür..

burda arkadaşın asıl merak ettiği bana göre lastik patladıktan sonra güvenli sürüşün devamı adına ne yapılabilir bunu öğrenmek.. yukardada dediğim gibi şöle yapılır diyemiyoruz.. eğer şanslı iseniz hava yavaş yavaş iner ve siz gidonun ağırlaşması ve motorun bir yöne doğru çektiğini anlarsınız ve güvenlişekilde motoru durdurursunuz ..güvenli duruş motoru devirmeden durmak değildir..akan trafiğide gözönüne almak lazım. sen motoru güvenli şekilde durdurduktan sonra arkadan gelen kamyonun altında kalırsan bu hiçbi işe yaramaz ..Akan trafikte hem kendinizi hemde trafikte ki diğer araçları zor durumda bırakmadan işinizi halletmelisiniz .
    [B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]

alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Bal gibi de patlar...Patladı da...Eğer şehir içindeyseniz tubeless lastiğin pek bir faydası da olmadığını da söyleyebilirim...Eğer patlak havası inmiş lastikle lastikçiye kadar yol alayım derseniz lastiğin şeklini bozuyorsunuz....Ama şambrelli lastikte yol yapsan bile iz yapmıyor...Yapsa bile şambrel değiştiğinde iz rahatsız edici boyutlara gelmiyor....

Tubeleess lastikler uzun yolda güvenli olmakla birlikte tamiri de sürücü tarafınden spreylerle kolayca halledilebilmekte...Taaki yarılmadığı sürece sürücünün kontrolu kaybetmesi de düşük bir ihtimal....Bun da da sürücünün yeteneği söz konusu....
    T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R

N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E

NightWolker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda 600 RR
    Lastik patladıgında kendimi düşünemiyorum.Allah korusun hiç başıma gelmedi gelmesini de istemem şahsennnnnn.

Lastik patlarmı: Patlamayanı varsa söleyin hemen alalım.
    1 St Class Warrior.Hardware Master.

SmirnouF - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tekirdağ - Çerkezköy & Kırklareli - Pınarhisar
    Motosikleti
    ne bulursam gezerim xD
    tabii patlar.arka lastiginiz patlarsa,eger buyuk bi motorunuz yoksa depo uzerine oturun ve yavas yavas yol alin.bizzat denendi Titan'la.20 km ye yakin yol almistim ama arka taraf muthis kayiyodu
    Size bi kisa yol soyliyim,belki isinize yarasa birgun beni hatirlarsiniz.mesela tubeless lastikte hava sizintis farkettiniz ve deligin nerde oldugunu gordunuz.hemen bi vida alin ve deligin icine sikin.Bu sekilde hava sizintisini bir sure engellersiniz.eger fazla hava kaybetmediyseniz sizi en yakin tamirciye goturur.(Bizzat arabada denendi buda)
    Bir Afrika Atasözü; Sular yükselince, balıklar karıncaları yer.Sular çekilince de karıncalar balıkları yer .Kimse bugünkü üstünlügüne ve gücüne güvenmemelidir. Çünkü kimin kimi yiyecegine “suyun akışı" karar verir. - Drift Religion

calipso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Lastiğin patlama riski herzaman var.. bunun için hep yanıma patlak lastik tamir köpüğü alıyorum.. bu çok yer kaplamayan tüp şeklindedir.. bunu araba aksesuarı satan yada büyük marketlerin aksesuar bölümlerinden alabilirsiniz.. lastik patladığında içine sıkılıyor şişip deliği örtüyor.. buda en yakın lastikciye lastiği sökmeden gitmenizi sağlıyor..

alplion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    buell 1125R
    bu başlık patlar mı değilde infilak eder mi veya parçalanır mıgibi olması lazım motosiklet için dolma lastik çıktıda bizim mi haberimiz yok

macrol 500 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '05 Kawasaki z750s maviş :)
    Lastik patlarmı: Patlamayanı varsa söleyin hemen alalım.

5 kere lastık patlattım patlamayanı varsa soleyın toplu satın alım yapalım
    Kawasaki z750s O Bir Aşk

canavar_hk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Çok YaKıNDa GeliYooo !!!
    mrb..hazır bu konu açılmısken bende bişey sorıyım..hani bu lastik içine sıkılan sıvılar var lastik patlamasın diye..bu sadece dubleks lastiklerdemi oluyo..biyerde gordum adam tel jant lastiğe full sıvı bastım diyodu yalan oldugunu sanmıyorum cunku aynı seyi 2 kişiden daha duydum..bu konuda bilgisi olan var mı ?

SmirnouF - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tekirdağ - Çerkezköy & Kırklareli - Pınarhisar
    Motosikleti
    ne bulursam gezerim xD
    yaww lastik patlarmi pazlamzmi tartiscagina,yoldagiderken lastigi patlayan arkadaslar tecrubelerini anlatsin,bu sayede bizde bi seyler ogreniriz hem topic bosa gitmemis olur
    Bir Afrika Atasözü; Sular yükselince, balıklar karıncaları yer.Sular çekilince de karıncalar balıkları yer .Kimse bugünkü üstünlügüne ve gücüne güvenmemelidir. Çünkü kimin kimi yiyecegine “suyun akışı" karar verir. - Drift Religion

ylmzzz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki Z800
    geçen pazar geziden gelirken arka lastiğim 90-95 km/h hızla giderken aniden patladı. tubeless değildi. arka birden sağa sola atmaya başladı. 95 hız da az değil lastik patlaması için. sağa sola kırarak toplamaya çalıştım. yolun kenarına doğru toplamaya çalıştım ki duramazsam atlamak zorunda kalacaktım motordan. zor bir şekilde durdum. Allah korudu. Yolun durumu pek de iyi değildi. yolda lastiği ne patlattı bakamadım bile. düşmediğime şükrettim

olaydan sonra da lastiklerimi hemen değiştirdim. fazla km yapmasak bile geziler itibariyle bozuk yollar lastiğin ömrünü çok azaltıyor.
    Korkarak yaşıyorsan yalnızca hayatı seyredersin

Forumdan Uzaklaştırıldı
    patlar patlamazmı hemde en olunmadık yerde sonra akşam akşam bulursun bi lastıkçi hıc bısı yapmaz 20 ytl nı alır

benım lastıkler dublex sanırım doru yazdım çuıkura girmiştim buyuk onumdekı dallama yuzunden çukura girmiştim, yanak(cant)eğilmişti hava kararmış ustelık pazar gunuydu bırakacak yerde yoktu motoru saolsun shakulin abicim gezdı taradı bulmustuda halletmiştik.Bir Motorcunun basına gelebilecek en kötü olaylardan biridir.

Motosikleti
    honda cbr 125
    Alıntı Juniors adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    patlar patlamazmı hemde en olunmadık yerde sonra akşam akşam bulursun bi lastıkçi hıc bısı yapmaz 20 ytl nı alır

benım lastıkler tubeless sanırım doru yazdım çuıkura girmiştim buyuk onumdekı dallama yuzunden çukura girmiştim, yanak(cant)eğilmişti hava kararmış ustelık pazar gunuydu bırakacak yerde yoktu motoru saolsun shakulin abicim gezdı taradı bulmustuda halletmiştik.Bir Motorcunun basına gelebilecek en kötü olaylardan biridir.

valla kotu bisi.. o sprey-kit flm gibi seylerden cantada bulundurmak lazim gibi..

junyor un motorun lastik patladiginda ben de ilk defa tanik oldum.. gercekten insan kendisini cok caresiz hissediyor.. ozellikle uzun yolda flm patlasa feci feci..

Shakulin

2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler