Motosikletli genç otoyolu birbirine kattı (Bizden biri mi?)
Reklamlar
-
15 Aralık 2006, 17:39
PİERZİG,GÖKHAN2433 ve HASANCOLAKEFE nickli arkadaşlarım.
habercinin para verdiği,gaza getirdiği ya da haber için sıkıntıya giren gazetecinin motorcuyu bulup ayarladığı şeklindeki iddalarınız için yazıyorum bunu.böyle sallamayın.
buraya hem üye olan hem de takip eden gazeteciler var merak etmeyin Ayrıca,haber mantığının ne olduğunu bilmeden habercileri karalayacağınıza bu tür görüntülerin oluşmaması için neler yapabileceğinizi tartışın ve fikir üretin.Böylece daha faydalı bir iş yapmış olursunuz.
Reklamlar
-
15 Aralık 2006, 17:46
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
-
15 Aralık 2006, 18:19
alplion adlı üyeden alıntı
parası olan ister basar ister trafiği birbirine katar. kuralların ve cezaların zengine geçerliliği yok ki olan hep fakire VATAN SAĞOLSUN
Azrail paraya bakmaz...
Discovery Detailing Adana
-
16 Aralık 2006, 02:34
Yine düzmece bir Star haberi...
-
16 Aralık 2006, 04:09
Gazeteciler sallamayın.
ABZAH adlı üyeden alıntı
PİERZİG,GÖKHAN2433 ve HASANCOLAKEFE nickli arkadaşlarım.
habercinin para verdiği,gaza getirdiği ya da haber için sıkıntıya giren gazetecinin motorcuyu bulup ayarladığı şeklindeki iddalarınız için yazıyorum bunu.böyle sallamayın.
buraya hem üye olan hem de takip eden gazeteciler var merak etmeyin Ayrıca,haber mantığının ne olduğunu bilmeden habercileri karalayacağınıza bu tür görüntülerin oluşmaması için neler yapabileceğinizi tartışın ve fikir üretin.Böylece daha faydalı bir iş yapmış olursunuz.
donniedarko adlı üyeden alıntı
buna sadece gülerim dostum
sadece istanbul'da günde ortalama 200-250 haberin tv ve gazetelerin haber merkezine düştüğünü bilmezsen tabiki böyle düşünmen normal
haber sıkıntısı yok anlayacağın haber fazlalığı var hem de haddinden fazla
Öncelikle sen hangi kimlikle ahkam kesiyorsun diyen arkadaşlar için şunu belirteyim.
Bir gazetenin kurucusuyum ve genel yayın yayın yönetmenliğini yurtdışına çıkana kadar sürdürdüm.
Bu gazete halen yayında ve isteyen arkadaşlara özelden adını telefonunu verebilirim ve sorabilirler.
Ayrıca yaklaşık 13 yıl özel bir radyonun genel yayın yönetmenliğini de yaptım ve haber programlarını hazırladım.
Yine isteyen arkadaşlar bu radyoya ulaşıp hakkımda bilgi alabilirler.
Biz burada motorun geleceğini, yanlışları ve doğruları tartışıyoruz. Bu görüntülerden sadece o genci sorumlu tutamayız.
Bu gün muhabirlerin çoğu bağımsız çalışıyor ve haber başına para alıyorlar.
Günde değil 250-300 haber, 3000 haber düşse bunlardan yayınlanabilecek kapasitede olanlar üçü-beşi geçmez.
Zaten böyle olduğu için Türk milleti yıllardır haber yerine magazin seyrediyor.
Yalnız;
Burada bu işi ciddi yapanları ayrı tutuyorum. Yoksa en başta kendime haksızlık etmiş olurum.
Bu nedenle gazeteciliği ciddiye alan ve işini düzgün yapan arkadaşlar üstlerine alınmasınlar.
Burada muhabir yada muhabirlerin gaza getirme olayı yaşanmış bir gerçektir.
Motosiklet kullanıyorsunuz ve birileri arabadan sizi kameraya alıyor.
Biraz şov yaparsınız belki ama sonra çeker gidersiniz. Burada olay böyle gerçekleşmiyor.
Genç kaliteli bir çekim olması için bazen geride kalıyor, bazen de basıp gidiyor.
Zikzaklar çiziyor diye bahsedilen bölüme bir kez daha bakın sağda hiçbir araç yok.
O arabadaki arkadaşlar büyük ihtimalle yolda bu gence rastladılar.
Para verdiklerini zannetmiyorum.
Büyük ihtimalle biz şu tv kanalındanız bir kaç hareket yap çekelim akşama haberlere çıkarsın dediler.
Genç onlara uydu ve bu hareketleri yaptı.
Daha önce motora çok hakim değil diye bir yazı yazmış ve görüşümü belirtmiştim.
Hatta bazı arkadaşlar bana katılmadı.
Ama görüntüleri tekrar seyrederseniz bana hak vereceksiniz.
Genç bir şeyler yapıyor ama tam olarak değil.
Bu da ben de bir gaza getirme olayı olduğunu çağrıştırdı.
Çocuk habercileri memnun etmeye çalışıyor.
Bunun dışında Abzah isimli üyemizin
"bu tür görüntülerin oluşmaması için neler yapabileceğinizi tartışın ve fikir üretin."
Görüşüne de aynen katılıyorum. Sadece bu cümleye diğerlerine değil...
Şunu da belirteyim gazeteci arkadaşlarım tepkilerinde haklılar. Bu bir savunma içgüdüsü ve normal.
Bu da işlerini ciddiye aldıklarını gösterir.
Bu nedenle yazdıklarımı lütfen kişisel olarak üstlerine alınmasınlar...
Kendinize çok iyi bakın....
-
16 Aralık 2006, 04:15
Mesleğini doğru dürüst yapana lafımız yok elbet ama Türkiye'de haberin ve haberciliğin ne durumda olduğunu görmemek ve izletilen haberlerin tümünü gerçek sanmak ahmahlık olur.Türkiye'de apaçık ortadadır ki bir çok haber gerçeği yansıtmak yerine düzmece senaryolar kurularak abartılarak çarpıtılarak yani magazin haberi kıvamına sokularak anlatılıyor.Bu haberde o haberlerden biri işte.Motosikletli çocuğa sen bir iki hareket yap biz seni çekelim deniyor,çocukta biliçsiz ya,kabul ediyor.Kaskımıda çıkartayım yüzüm de gözüksün bari diyerekden ekranlarımaza haber oluyor.''Uyarılarımıza rağmen bizi dinlemedi'' lafını koyarak kendilerini de temize çıkartmayı ihmal etmeyip,yalan haberlerine yalan katıyorlar.Kim ne derse desin doğruyu yanlışı ayırabilecek biliçli kesim de var Türkiye'de onlar zaten Haberi nerde izleyeceklerini çok iyi biliyorlar.Motorunu doğru kullanan sürücüler gibi Türkiye'de işini doğru yapan haber kuruluşlarıda var.Biliçli motor kullanıcıları biliçsizleri uyarıyor,yapabilecekleri bu zaten.Peki işini doğru yapan haber kuruluşları yanlış yapanları uyarıyor mu yada kınıyor mu?Cevap; ''Hayır!'' Peki neden? Nedeni,burası Türkiye ve doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar,bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın,büyük balık küçük balığı yutar.....vs.İşini doğru ve dürüst yapan herkese saygılar...
-
16 Aralık 2006, 04:27
esattuncer adlı üyeden alıntı
aga
sen kadın surucu gordunmu kac abi ordan senin gidecegin yere gitse bile cek kenara motoru 15 dk bekle ki o gitsin
yoqsa kadınlar başına iş acar hem kullanmasını bilmezler arabayı hemde suclu sen olursun bi kaza anında
önce şunu belirtim = kadın değil, bayan sürücü desek daha doğru olur!
her bayan sürücü için de öyle konuşmamak lazım...
sürücülükte erkeklere taş çıkartacak bayanlar da olabilir !
[COLOR="Red"][B]geçmişte BUnReCU idi[/B][/COLOR]
[B]ama hâââLâââ[/B]
[B][COLOR="Magenta"]chica del viento[/COLOR][/B] [B]of 01 [/B] :cherry: & [B][COLOR="Lime"]miss dr[/COLOR][/B] ::159::
-
16 Aralık 2006, 04:58
Forumdan Uzaklaştırıldı
TAMER çok doğru demişsin hocam...
BUnReCU düzeltmene katılıyorum... Bayan konusuna biraz daha dikkat edilse fena olmaz !
-
17 Aralık 2006, 01:16
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
patriote adlı üyeden alıntı
Öncelikle sen hangi kimlikle ahkam kesiyorsun diyen arkadaşlar için şunu belirteyim.
Bir gazetenin kurucusuyum ve genel yayın yayın yönetmenliğini yurtdışına çıkana kadar sürdürdüm.
Bu gazete halen yayında ve isteyen arkadaşlara özelden adını telefonunu verebilirim ve sorabilirler.
Ayrıca yaklaşık 13 yıl özel bir radyonun genel yayın yönetmenliğini de yaptım ve haber programlarını hazırladım.
Yine isteyen arkadaşlar bu radyoya ulaşıp hakkımda bilgi alabilirler.
Biz burada motorun geleceğini, yanlışları ve doğruları tartışıyoruz. Bu görüntülerden sadece o genci sorumlu tutamayız.
Bu gün muhabirlerin çoğu bağımsız çalışıyor ve haber başına para alıyorlar.
Günde değil 250-300 haber, 3000 haber düşse bunlardan yayınlanabilecek kapasitede olanlar üçü-beşi geçmez.
Zaten böyle olduğu için Türk milleti yıllardır haber yerine magazin seyrediyor.
Yalnız;
Burada bu işi ciddi yapanları ayrı tutuyorum. Yoksa en başta kendime haksızlık etmiş olurum.
Bu nedenle gazeteciliği ciddiye alan ve işini düzgün yapan arkadaşlar üstlerine alınmasınlar.
Burada muhabir yada muhabirlerin gaza getirme olayı yaşanmış bir gerçektir.
Motosiklet kullanıyorsunuz ve birileri arabadan sizi kameraya alıyor.
Biraz şov yaparsınız belki ama sonra çeker gidersiniz. Burada olay böyle gerçekleşmiyor.
Genç kaliteli bir çekim olması için bazen geride kalıyor, bazen de basıp gidiyor.
Zikzaklar çiziyor diye bahsedilen bölüme bir kez daha bakın sağda hiçbir araç yok.
O arabadaki arkadaşlar büyük ihtimalle yolda bu gence rastladılar.
Para verdiklerini zannetmiyorum.
Büyük ihtimalle biz şu tv kanalındanız bir kaç hareket yap çekelim akşama haberlere çıkarsın dediler.
Genç onlara uydu ve bu hareketleri yaptı.
Daha önce motora çok hakim değil diye bir yazı yazmış ve görüşümü belirtmiştim.
Hatta bazı arkadaşlar bana katılmadı.
Ama görüntüleri tekrar seyrederseniz bana hak vereceksiniz.
Genç bir şeyler yapıyor ama tam olarak değil.
Bu da ben de bir gaza getirme olayı olduğunu çağrıştırdı.
Çocuk habercileri memnun etmeye çalışıyor.
Bunun dışında Abzah isimli üyemizin
"bu tür görüntülerin oluşmaması için neler yapabileceğinizi tartışın ve fikir üretin."
Görüşüne de aynen katılıyorum. Sadece bu cümleye diğerlerine değil...
Şunu da belirteyim gazeteci arkadaşlarım tepkilerinde haklılar. Bu bir savunma içgüdüsü ve normal.
Bu da işlerini ciddiye aldıklarını gösterir.
Bu nedenle yazdıklarımı lütfen kişisel olarak üstlerine alınmasınlar...
Kendinize çok iyi bakın....
öncelikle yazınızın başlığına bir anlam veremedim ne demek ''gazeteciler sallamayın'' ? sözün muhatabı kim bilmiyorum ama kesinlikle ben değilim.
ikincisi kimsenin mesleki kariyeri beni ilgilendirmiyor. sadece beni değil, x kişisinin nerede ne yönetmenliği yaptığının buradaki herhangi bir başka üyeyi ilgilendireceğini de sanmıyorum.
benim tepkim birkaç arkadaşın haberdeki görüntülerle ilgilenmeden (mizansen veya para karşılığı yapılmış olsa bile) karşımızda böyle sorumsuz hareketler yapabilen bir kişinin varlığını unutup tamamen haberi yapan kurumu veya kişiyi hatta topyekün medya çalışanlarını suçlamalarına karşıydı. yoksa kimin ne haber yaptığı veya nasıl yaptığı da beni ilgilendirmiyor.
muhabirlerin bir çoğu bugün haber başına para alarak çalışıyor demişsiniz. acaba? kaç kişi var böyle çalışan merak ediyorum gerçekten. ben de 9 yıldır bu mesleğin içindeyim ve haber başına para alıp çalışan o kadar çok çok az insan tanıyorum ki bir elin parmaklarını geçmez. ha işsiz gazeteci çok var ama bağımsız haber yapsa bile o haberi satın alacak bir haber merkezi bulabilir mi? ben şahsen böyle bir yer bilmiyorum.
her neyse herkes düşüncesinde hürdür fazla da uzatmaya gerek yok sadece söz hakkı doğduğu için bu hakkımı kullanmak istedim
-
17 Aralık 2006, 01:48
Herifin bir numarası yok, bundan çok daha iyi numaralar yapanları biliyorum. Açıkçası artık bu tür şeyler hakkında konuşmaktan da bıktım. İki tek teker yapınca kendini usta sananlar mutlaka ama mutlaka bir gün bir yerlere patlayıp geberip gidiyorlar. Nedense bizim insanımız kendini birşey sanmak konusunda dünyada bir numara. Bu işi bilinçsiz yaptığınız müddetçe, kendinizi ve başkalarını tehlikeye atmak dışında birşey yapmış olmuyorsunuz. Bu tür hareketlerin kitabını yazan insanlar bile bu işi bilinçli yapıyorlar.
Korumasız motora binmek, bana birşey olmaz düşüncesini benimsemek cehaletten başka birşey değildir! Bu tür insanlar motorcu değil serseridir!
Hayatta en büyük eğlence başkasının yapamazsın dediğini yapmaktır.
-
17 Aralık 2006, 10:57
BUnReCU adlı üyeden alıntı
önce şunu belirtim = kadın değil, bayan sürücü desek daha doğru olur!
her bayan sürücü için de öyle konuşmamak lazım...
sürücülükte erkeklere taş çıkartacak bayanlar da olabilir !
Yaaaaa!!!!! ooolemiiii!!!!
Allah kahretmesin beni
ben ne buyuk bi hata yapmısım ole
kusura bakma
bidaha olmaş
[CENTER][B][COLOR="Red"]*** THE WEBMASTER[/COLOR] BY_KANUNSUZ[COLOR="Red"] ***[/COLOR][/B]
::evil::[/CENTER]
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler